Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne güzel kafa açan yorumlar var yaaa, hayretle okuyorum, görüyorum ve artırıyorum.
Öğretmen okuldan çıkınca her gün bir velinin evine gidip yemek yapsın, ne bileyim çayın altını yaksın, yaz tatillerinde öğrencileri bir şekilde bir araya toplasın ve değerli velilere anne baba zamanı kalsın başbaşa tatillere gidebilsinler mesela. Akşamları uyumayan çocukları uyutup, sütlerini içirip, üstlerini örtsün. Vakit bol nasılsa bir şekilde doğru planlamayla bunların hepsini ve daha fazlasını yapabilirler. Zaten birilerinin dediğine göre 4 ay tatil de var 4 ayda ve okul çıkışlarında neler neler yapılır. Yeter ki isteyin. Çünkü gönül işi değil mi, kutsal meslek. Uzanılamayan ciğer misali oradan oraya savrulabilirler, bence hiç sorun yok

uff kucumsemıssın. ben doguyu gezeblmek ıcın o pislik ıcınde dıye yerdigin motellerde pansıyonlarda geceledım ki gezdıgım yedıgım ıctıgım eglendıgım cektıgım fotograflar bana kalsın cok da ıyı yapmısım dıyorum. gunluk 250 300 lıra bı otele versem yanmıstım. hele antepte taştan evde kaldım çok ıyıydı otele 10 basar ne yanı jakuzı mı arıycaktım :))) ve fazladan 1 sehır gezdım alısverıs de yaptım hatıralık:)) denız kıyısına da kamplık bolgeler tercıhım. çadırını alcaksın misss... fakirlik değil bu hem öff çok enteresan. tatıl para yemek degıldır....1 maasla ıyı yasıyormusuz sana bakarak

Ne guzel bir ogrencinin belki hayati kurtuldu
Dilerim sizin gibi iyi ornekler artar.sizler bu ulkenin aydinlik yuzusunuz iste.ilce vs yilmayin lutfen

Nasil anlamamissiniz cok guzel anlatmissiniz.

Ayağınızı yorganınıza göre uzatacaksınız. Ben de öğretmenim. Evet, öğretmen maaşları, verilen emeği karşılamıyor; ancak bu ülkede kaç emekçi hakkının karşılığını tam alıyor ki? Önceliklerinize göre plân yapmak zorundasınız. Benim önceliğim yavrum meselâ. Daha bebek...Tatile ya da benim için zaruri olmayan şeylere para ayırmıyorum. Bu bende bir üzüntü de yaratmıyor. Yavrumun eğitimi için para biriktiriyorum. Hayallerimiz, ideallerimiz keşke hep gercekleşse; ama içinde bulunduğumuz gerçeklere göre hareket etmek zorundayız. Beklentilerinizi, yaşantınıza göre ayarlayın.

Nasil anlamamissiniz cok guzel anlatmissiniz.
Çok doğru tespit, işin mutfağında direkt olarak öğrenciyle, veliyle, mem le vs muhattap olmayanların, eğitim öğretim işlerinin nasıl meşakkatli bir görev olduğunu bilmeyenlerin oturduğu yerden ahkam kesme cüretini, şöyle yapsınlar, böyle yapsınlar laflarını anlamıyorum. Neyse ki siz beni doğru anlamışsınız

Nerde okudunuz bilmiyorum ama sizden iyi okullarda okumuş insanlar dururken sizin onlardan daha fazla kazanmanız da haksızlık o halde.
Ülke şartlarında 5 bin tl maaşla çalışmaya can atan boğaziçi, odtü, hacettepe vs.mezunları var.
Tabi ki gönül ister ki herkes çok daha iyi şartlarda yaşasın, ama ülke şartları belli. Gelir eşitsizliği ve ekonomik kriz var, evine ekmek götürmediği için intihar eden babalar var.
Bu şartlarda şükretmeyi bilmek lazım.

Babanız değil siz gireceksiniz derslere
Günler geçti konudaki öğretmen düşmanlığı geçmedi. Sanki öğretmenler zengin kocaları kadınları bulup çalışmadan lüks içinde yaşayan bir kesim ha ha ha. Şeyma ile karıştırdılar

Benim calistigim egitimle ilgili sosyal sorumluluk projelerini bilseydiniz, uluslar arasi projeleri bilseydiniz ne kadar emek harcadigimizi...belki sizler de benim gibi dusunebilirdiniz.bu ulkeyi egitim tasiyacak.yukaridaki koy ogretmenimiz gibi ogretmenlerimiz tasiyacak.maasiniz elbette yuksek olsun ama sorlulugunuz da fazla.lutfen farkinda olun.

Standart doktor maaşı mı olur okuyunca çok güldüm. Kominizmle yönetilen ülkeler gibi mi olalım yani? Asla istemem öyle olmamızı. Mühendisler fix maaş esnaflar fix kazanç sanatçılarda fix yevmiye mi alsın tövbe tövbe.

Konu sahibinin geçmiş konularını okudum. Konu sahibi görme engelli bir öğretmen. Fakir bir ailede büyümüş. Ve eşiyle arasında bir sürü problem var. Onun açısından düşünürsek, hayatı boyunca hep kaygı duyarak yaşamış. Ben konu sahibini suçlayamıyorum, henüz ekmeğini de yeni eline almış ve eline belki de ilk kez böyle düzenli olarak maaş geçiyor. Ailesinde, eşinde düzenli bir hayat olmamış anladığım kadarıyla.

Ben 15 yıllık öğretmenim, kendisine öğrencimmiş gibi bakıyorum şu an, ona yol yordam gösteren biri yok bellki, tek tutunduğu şey kızı sanırım. Onun da geleceği için çok korkuyor belli ki.

Bence tatil de yapmamıştır şimdiye kadar, sanki tatil yapsa eski hayatına dönecek, para konusunda sıkışacak, gelecekten çalacak gibi hissediyor sanırım.

Eşi de kendi ailesine maddi anlamda yatırım yapıyor konulara bakılırsa. O yüzden kendisini tatile de gidilir, ev de alınır, yeter ki eşiyle konuşup, plan dahilinde yapmalarını sağlamak lazım. Yanılıyor da olabilirim ama ben üzüldüm konu sahibine.

Konu sahibi arkadaşım, daha 1 yıl olmuş maaşına kavuşalı, çok da güzel okumuş, garanti bir meslek sahibi olmuşsun. Seneler geçtikçe hafifleyeceksin, maaşın da o oranda artacak. İnşallah eşin de senin gibi yuvanı düşünür bir an önce, el birliğiyle tatil de yaparsınız, evinizi de alırsınız. @lulutas

Eş fiziksel şiddet psikolojik şiddet hatta buraya yazamayacağım başka bir şiddet türü de uyguluyor.bunlara çözüm bulsun en başta . Paradır tatildir evdir nasılsa olur.

Siz yazınca konularına baktım cidden moralim bozuldu. Hele şu konusuna çok üzüldüm keşke odak noktası bu kadar para olmasa...

Thread 'hasta diye sevilmeyen insan olur mu?' hasta diye sevilmeyen insan olur mu?

Ne okudum ben?

Sinifin gerisinde kalan cocuklara ders verilir,veli ziyareti yapilir,veli egitimi yapilir.kendilerini gelistirmeleri icin alanlarinda egitim alirlar.word u bilmeyen var
Şuan telafi eğitimi var okullarda başvuran öğrenci sayısı kaç bir araştırmak lazım. Kendini geliştirebilirler derseniz bunu yapmayı isteyen öğretmenler emin olun dönem içinde de yapıyorlar. Özellikle bu sene gece yarılarına kadar eğitimlere katıldık zoom, microsoft teams gibi platformlar bu konuda gerçekten çok işe yaradı. Yazın okula sadece YKS ve LGS ye hazırlanan öğrencileri getirebilirsiniz onun dışında öğrenci gelmek istemiyor.

Sizin adınıza sevindim , sizin gibi insanların çoğalmasını da isterim kaldı ki genel olarak elbette sizin gibi düşünüyorum zaten ama hala 45 kişilik sınıflarda tüm gün ders anlatan bir öğretmenin nasıl bir fiziksel ve ruhsal yorgunluk yaşadığını anladığınızı sanmıyorum. Bunlar sosyal sorumluluk projeleriyle anlaşılacak şeyler değil. Benim yazdığım mesaj tamamen öğretmenlerin okul dışı hayatını planlamaya yönelik yazdığınız yorumaydı ve o dediklerinizin bir çoğu yapılıyor da. Ama okul dönemi içinde. Bırakın da tatillerini de tatil gibi geçirsinler. Ayrıca ben de herkesin üzerine düşeni canla başla yapması gerektiğine inanıyorum. Ve hep söylerim eğitim fakültelerindeki akademisyenler de dahil kimse gerçekten anlayamaz. Ben bunları normal olarak işini hakkıyla yapanları baz alarak yazıyorum. Çünkü aksi istisnadır, ve istisnalar kaideyi bozmaz. Önceki mesajlarıma da bakarsanız maaşla ilgili sizin düşündüğünüz gibi bir beklentim olmadığını da görürdünüz. Kaldı ki benim nasıl sorumluluklar aldığımı bilemezsiniz. Evet öğretmenlik gönül işidir, sevmeyenler, memnun olmayanlar yapmasın, kimsenin de hakkına girmesin. Ama kimse de gönül işi yapıyorlar diye öğretmenlere çok yüklenmesin. Ayrıntıya girecek olursam hikaye çok bende. Ama konu git gide dağılıyor. Konu sahibini haksız bulup ,eleştirirken eski konuşarıyla ilgili şeyleri okuyup üzüldüm ama sonra yine öğretmenleri savunma ihtiyacıyla birşeyler yazarken buluyorum kendimi maalesef. Çünkü herkes herşeyi çok biliyor maşallah . Son cümlem size değil, genel olarak davulun sesini uzaktan hoş bulduklarından olsa gerek, bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmiş olanlara.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim yorumunuz için. Aslında söyledikleriniz çoğu açıdan doğru hem geçmişte imkansızlıkla büyüdüm hem de şu an guvenebilecegim.bir eşim yok. Zaman zaman benden gizli ailesine para verdi ve bu paralar otuz bini geçmiştir. Hem de daha lüks yasayan gereksiz harcayan biri. Kızım için en iyisini yapmak istiyorum. Ve bunu da şu durumda ben düşünüyorum eşim de sözde düşünür ertesi gün beş bin liraya telefon alır gereksiz yere. O yüzden ona güvenmiyorum. Şu an belli bir miktar kazanırken ne kadar kenara koysam kardır diyorum ve ben bunu evim arabam olsun millete hava atayım diye değil kizim rahat büyüsün diye istiyorum. Yine o tatile de gitsin özel kreşte güzel eğitim de alsın istiyorum ama hepsini ben ustlenince olmuyor tabi. Eşimle şu an tayin durumundan ayrı şehirlerdeyiz kendi parasını kendi harcıyor. Aileisne gönderiyor.

Eş fiziksel şiddet psikolojik şiddet hatta buraya yazamayacağım başka bir şiddet türü de uyguluyor.bunlara çözüm bulsun en başta . Paradır tatildir evdir nasılsa olur.
Bu olaylar son dönemde olmadigi için uzaktan bir gozlemci olarak su an izliyorum. Aslında tetikteyim.birsey olursa boşanmak için adım atacağım öyle bekliyorum diyeyim. Çok defa geçiyor aklımdan boşanmak. Ben bir görme engelli olarak kendi başıma onunla birlikteyken de daha az sorumluluk duyacağımı biliyorum. Kendisi araba kullanmayı bile bilmiyor. Faydadan çok zararı var ama karar vermek de o kadar hızlı olmuyor maalesef

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…