- 10 Nisan 2014
- 43.731
- 116.306
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Ben sizi kırmak için eleştirmedim aksine silkinin diye ağır yazdım. Annem de öğretmendi babam da eşiniz gibiydi boşadı kurtuldu. Beni de gül gibi yetiştirdi okuttu. Çalışan bir kadının kendini ezdirmesine kızıyorum üzgünüm. Siz bireysiniz değerlisiniz. Bir adamın nikahı Altında olmak güvencesi eskidendi. Rest çekin eşinize düzelirse evliliğe devam edin ha aynı devam ederse de koyun kapıya çocuğa nafaka da vermek zorunda siz çalışsanız bile. Haddini bilsin ezmesin sizi artık. Ailesiyle otursun o kadar değerliyse. Tatile de gidin. Siz yemezseniz o parayı başkaları yer demedi demeyinBu olaylar son dönemde olmadigi için uzaktan bir gozlemci olarak su an izliyorum. Aslında tetikteyim.birsey olursa boşanmak için adım atacağım öyle bekliyorum diyeyim. Çok defa geçiyor aklımdan boşanmak. Ben bir görme engelli olarak kendi başıma onunla birlikteyken de daha az sorumluluk duyacağımı biliyorum. Kendisi araba kullanmayı bile bilmiyor. Faydadan çok zararı var ama karar vermek de o kadar hızlı olmuyor maalesef
Bu olaylar son dönemde olmadigi için uzaktan bir gozlemci olarak su an izliyorum. Aslında tetikteyim.birsey olursa boşanmak için adım atacağım öyle bekliyorum diyeyim. Çok defa geçiyor aklımdan boşanmak. Ben bir görme engelli olarak kendi başıma onunla birlikteyken de daha az sorumluluk duyacağımı biliyorum. Kendisi araba kullanmayı bile bilmiyor. Faydadan çok zararı var ama karar vermek de o kadar hızlı olmuyor maalesef
Bu olaylar son dönemde olmadigi için uzaktan bir gozlemci olarak su an izliyorum. Aslında tetikteyim.birsey olursa boşanmak için adım atacağım öyle bekliyorum diyeyim. Çok defa geçiyor aklımdan boşanmak. Ben bir görme engelli olarak kendi başıma onunla birlikteyken de daha az sorumluluk duyacağımı biliyorum. Kendisi araba kullanmayı bile bilmiyor. Faydadan çok zararı var ama karar vermek de o kadar hızlı olmuyor maalesef
Yanlış anlamazsanız, görme engelliyse yorumları nasıl okuyup, konu falan açıyorKonu sahibinin geçmiş konularını okudum. Konu sahibi görme engelli bir öğretmen. Fakir bir ailede büyümüş. Ve eşiyle arasında bir sürü problem var. Onun açısından düşünürsek, hayatı boyunca hep kaygı duyarak yaşamış. Ben konu sahibini suçlayamıyorum, henüz ekmeğini de yeni eline almış ve eline belki de ilk kez böyle düzenli olarak maaş geçiyor. Ailesinde, eşinde düzenli bir hayat olmamış anladığım kadarıyla.
Ben 15 yıllık öğretmenim, kendisine öğrencimmiş gibi bakıyorum şu an, ona yol yordam gösteren biri yok bellki, tek tutunduğu şey kızı sanırım. Onun da geleceği için çok korkuyor belli ki.
Bence tatil de yapmamıştır şimdiye kadar, sanki tatil yapsa eski hayatına dönecek, para konusunda sıkışacak, gelecekten çalacak gibi hissediyor sanırım.
Eşi de kendi ailesine maddi anlamda yatırım yapıyor konulara bakılırsa. O yüzden kendisini tatile de gidilir, ev de alınır, yeter ki eşiyle konuşup, plan dahilinde yapmalarını sağlamak lazım. Yanılıyor da olabilirim ama ben üzüldüm konu sahibine.
Konu sahibi arkadaşım, daha 1 yıl olmuş maaşına kavuşalı, çok da güzel okumuş, garanti bir meslek sahibi olmuşsun. Seneler geçtikçe hafifleyeceksin, maaşın da o oranda artacak. İnşallah eşin de senin gibi yuvanı düşünür bir an önce, el birliğiyle tatil de yaparsınız, evinizi de alırsınız. @lulutas
Tamamen görmüyor değil bildiğim kadarıylaYanlış anlamazsanız, görme engelliyse yorumları nasıl okuyup, konu falan açıyortarayıcının sesli bir özelliği mi var? Bilmediğimden soruyorum gerçekten.
tamamdır anladım şimdi :)Tamamen görmüyor değil bildiğim kadarıyla
Otri bizim fakültede de bir arkadaş vardı oda görme engelliydi. Uzaktan gördüğüm kadarıyla telefonunu da bilgisayarını da rahatlıkla kullanıyordu.Yanlış anlamazsanız, görme engelliyse yorumları nasıl okuyup, konu falan açıyortarayıcının sesli bir özelliği mi var? Bilmediğimden soruyorum gerçekten.
Şu sitede çalışan üreten kadınların eşleri tarafından ezilmesini psikolojik ekonomik hatta fiziksel şiddet görmesini hep alttan almak zorunda olmalarını okudukça hem üzülüyorum hem de kızıyorum.maaş kartını eşe verip 200 300 tl harçlığı zor alanları da okuduk. Kendilerine layık gördükleri hayat bu mu? Bir farkına varsalar ne kadar değerli ne kadar önemli olduklarının o zaman önce ben demeyi öğrenecekler.tamamdır anladım şimdi :)
sen konuşuyorsun tarayıcı onu yazıya çeviriyor,aynı şekilde sana yazıyı okuyor diye bir sistem var diye biliyorum ben de :))Otri bizim fakültede de bir arkadaş vardı oda görme engelliydi. Uzaktan gördüğüm kadarıyla telefonunu da bilgisayarını da rahatlıkla kullanıyordu.
Telefonu sese duyarlıydı sanırım. Ayrıntıyı konu sahibi vermek ister belki.
Aynen öyle. Ama dediğin gibi detay isteyen durumları net bilmiyorum. @lulutas teferruat verir umarım:)sen konuşuyorsun tarayıcı onu yazıya çeviriyor,aynı şekilde sana yazıyı okuyor diye bir sistem var diye biliyorum ben de :))
ama böyle detay isteyen konularda da yönlendirme yapan uygulamalar var mı merak ettim :)
Hah bütün öğretmenler aynı şartlarda yaşamıyor derken bu tip detayları, hayata dair farkları kastetmiştim.Teşekkür ederim yorumunuz için. Aslında söyledikleriniz çoğu açıdan doğru hem geçmişte imkansızlıkla büyüdüm hem de şu an guvenebilecegim.bir eşim yok. Zaman zaman benden gizli ailesine para verdi ve bu paralar otuz bini geçmiştir. Hem de daha lüks yasayan gereksiz harcayan biri. Kızım için en iyisini yapmak istiyorum. Ve bunu da şu durumda ben düşünüyorum eşim de sözde düşünür ertesi gün beş bin liraya telefon alır gereksiz yere. O yüzden ona güvenmiyorum. Şu an belli bir miktar kazanırken ne kadar kenara koysam kardır diyorum ve ben bunu evim arabam olsun millete hava atayım diye değil kizim rahat büyüsün diye istiyorum. Yine o tatile de gitsin özel kreşte güzel eğitim de alsın istiyorum ama hepsini ben ustlenince olmuyor tabi. Eşimle şu an tayin durumundan ayrı şehirlerdeyiz kendi parasını kendi harcıyor. Aileisne gönderiyor.
Ben sizi kırmak için eleştirmedim aksine silkinin diye ağır yazdım. Annem de öğretmendi babam da eşiniz gibiydi boşadı kurtuldu. Beni de gül gibi yetiştirdi okuttu. Çalışan bir kadının kendini ezdirmesine kızıyorum üzgünüm. Siz bireysiniz değerlisiniz. Bir adamın nikahı Altında olmak güvencesi eskidendi. Rest çekin eşinize düzelirse evliliğe devam edin ha aynı devam ederse de koyun kapıya çocuğa nafaka da vermek zorunda siz çalışsanız bile. Haddini bilsin ezmesin sizi artık. Ailesiyle otursun o kadar değerliyse. Tatile de gidin. Siz yemezseniz o parayı başkaları yer demedi demeyin
Total kör değilimm. Az görüşüm var. Ancak hiç girmeyenler de ekran okuyucu programlarla işlerini halledebiliyorlarOtri bizim fakültede de bir arkadaş vardı oda görme engelliydi. Uzaktan gördüğüm kadarıyla telefonunu da bilgisayarını da rahatlıkla kullanıyordu.
Telefonu sese duyarlıydı sanırım. Ayrıntıyı konu sahibi vermek ister belki.
Ve benim belletmenlik ya da sınav gorevi yapacak durumum yok maalesef ek ders ile ilgili de çok yazılmış çünküHah bütün öğretmenler aynı şartlarda yaşamıyor derken bu tip detayları, hayata dair farkları kastetmiştim.
Size mesaj yazmak istedim ama mesaj kutunuz kapalıuff kucumsemıssın. ben doguyu gezeblmek ıcın o pislik ıcınde dıye yerdigin motellerde pansıyonlarda geceledım ki gezdıgım yedıgım ıctıgım eglendıgım cektıgım fotograflar bana kalsın cok da ıyı yapmısım dıyorum. gunluk 250 300 lıra bı otele versem yanmıstım. hele antepte taştan evde kaldım çok ıyıydı otele 10 basar ne yanı jakuzı mı arıycaktım:))) ve fazladan 1 sehır gezdım alısverıs de yaptım hatıralık:)) denız kıyısına da kamplık bolgeler tercıhım. çadırını alcaksın misss... fakirlik değil bu hem öff çok enteresan. tatıl para yemek degıldır....1 maasla ıyı yasıyormusuz sana bakarak
Sorma. Porsche ile okula şöyle bir uğrayıp çıkan manikürlü tipler olarak hayallerde yer etmişiz galiba. Kocam bana Mars’ı alacak desem inanacaklarGünler geçti konudaki öğretmen düşmanlığı geçmedi. Sanki öğretmenler zengin kocaları kadınları bulup çalışmadan lüks içinde yaşayan bir kesim ha ha ha. Şeyma ile karıştırdılar
Bizim okulumuzda iki çocuklu, tek çocuklu boşanmış öğretmen arkadaşlar var. Nafaka da almıyorlar, çocuklarını da çok güzel büyütüyorlar, tatile de gidiyorlar. Çocukları çok mutlu, hem belki siz rest çekerseniz eşiniz de kıymetinizi anlar. Evine, size daha bağımlı olur. Eşiniz de mi yeni maaş alıyor? Ben de ilk yıllarımda çok harcadım gereksiz yere, hevesle. Sizin maaşınız da var nasılsa diye güven duyuyor belli ki. İnşallah en hayırlı kararı verirsiniz.Ve benim belletmenlik ya da sınav gorevi yapacak durumum yok maalesef ek ders ile ilgili de çok yazılmış çünkü
Ben zaten şu an eşimden soğudum. Eskisi gibi yakınlık hissetmiyorum. Ancak yine de bir süre bekliyorum bir sene kadar mesela. Hem kanıtım hiçbir şeyim yok nasıl sonuç alacağım bir dava açılırsa o yüzden tetikteyim birşey olursa kanıt altına alabilmek için bu süreç içerisinde dueoebildiŞu sitede çalışan üreten kadınların eşleri tarafından ezilmesini psikolojik ekonomik hatta fiziksel şiddet görmesini hep alttan almak zorunda olmalarını okudukça hem üzülüyorum hem de kızıyorum.maaş kartını eşe verip 200 300 tl harçlığı zor alanları da okuduk. Kendilerine layık gördükleri hayat bu mu? Bir farkına varsalar ne kadar değerli ne kadar önemli olduklarının o zaman önce ben demeyi öğrenecekler.
Eşim beş senedir çalışıyor tayin dolayısıyla farklı ilde olmamız onun bazı şeyleri anlamasına yol açtı diyebilirimm. Şu an hep ağlıyor sizi özledim diye benim açımdan da tek başına kızımla daha sakin daha huzurlu olduğumu fark ettim. Ama yine de bir süre deneyeceğim geri döndüğümde nasıl bir yıl geçireceğiz bakacağım diğer tayinimi en erken bir sene sonra yapabiliyorum o da dönem kötü geçerse tayin isteyip yolunuzu ayıracagim ama iyi geçerse de kızımın iyiliği için düzeldi diyip devam edeceğim.Bizim okulumuzda iki çocuklu, tek çocuklu boşanmış öğretmen arkadaşlar var. Nafaka da almıyorlar, çocuklarını da çok güzel büyütüyorlar, tatile de gidiyorlar. Çocukları çok mutlu, hem belki siz rest çekerseniz eşiniz de kıymetinizi anlar. Evine, size daha bağımlı olur. Eşiniz de mi yeni maaş alıyor? Ben de ilk yıllarımda çok harcadım gereksiz yere, hevesle. Sizin maaşınız da var nasılsa diye güven duyuyor belli ki. İnşallah en hayırlı kararı verirsiniz.
Yine de sizi tebrik ederim, kızınıza çok güzel örnek olacaksınız, resmen zoru başarmışsınız, bot ortalamanız da yüksekmiş, aynı konumdayız ama sizin çabanız takdire şayan. Kendinize güvenin lütfen. Hakkınızda hayırlısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?