Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizi kırmak için eleştirmedim aksine silkinin diye ağır yazdım. Annem de öğretmendi babam da eşiniz gibiydi boşadı kurtuldu. Beni de gül gibi yetiştirdi okuttu. Çalışan bir kadının kendini ezdirmesine kızıyorum üzgünüm. Siz bireysiniz değerlisiniz. Bir adamın nikahı Altında olmak güvencesi eskidendi. Rest çekin eşinize düzelirse evliliğe devam edin ha aynı devam ederse de koyun kapıya çocuğa nafaka da vermek zorunda siz çalışsanız bile. Haddini bilsin ezmesin sizi artık. Ailesiyle otursun o kadar değerliyse. Tatile de gidin. Siz yemezseniz o parayı başkaları yer demedi demeyin

Son dönemde olmamasının sebebi uzak şehirlerde olmanızdır muhtemelen. Huylu huyundan vazgeçmez. Başından beri ara ara konunuza bakıyorum hiç yazmamıştım ama arkadaşların son yazdıklarıni okudum ve üzüldüm. Hakkınizda hayırlısı olsun.

Konuya yeni baktım 43 sayfa yorum ortalık karışmış.
Ben direkt konuya cevap vereyim. Öğretmen değilim, şükür ki iyi bir gelirimiz var her sene 2 defa yurtiçi (pandemi öncesi de bir defa yurtdışı) tatile gideriz ama hiç hadi haftaya gidelim diye son anda yola çıkmadık.
Öğretmensiniz izniniz vs belli, bizim gibi ofis arkadaşı ne gün çıkacak çakışmasın derdiniz de yok, ocakta bakmaya başlayın, ocak sonu şubat başı karar vermiş ve ön ödeme yapmış olun. İnan çok farkedecek.
Evlenmeden önce orta halli ana baba memur bir aile çocuğuydum ama her yıl tatil yaptık gerek pansiyonda gerek otelde gerek çadırda. Bütçe ayırın, çünkü çocukluğumuzla ilgili en güzel anılarımız o yaz tatilleri normalde çalışan anne babam yanımda güneş kum oynamak yüzmek sizin çocuğunuzda ileride bunları hatırlayıp mutlu olacak.
Pansiyonları niye bu kadar gömdünüz anlamadım lüks olmayan ama temiz bir sürü yer var, pansiyon olsun bungalov olsun. Çağımız internet çağı kullanıcı yorumlarına bakın, illa ki hijyeni yemeği denizi konusunda olumlu olumsuz bir sürü ziyaretçi yorumu göreceksiniz.

İnan gerek yok. Sen ne zorluklar atlatmış bugünlere gelmişsin. Kendine güven, çünkü sen güçlü bir insansın.

Paranın teminat olduğu doğru ama onu biraz merkezden çıkar. Hayat asla planladığın gibi gitmez.

Dikkat et kendine, sağlığına. Bak güzel de bir işin var korkma bu kadar. Sen elinden gelenin fazlasını yapıyorsun. Yaparken de kendinden veriyorsun.

Mutlu etmedikten sonra hiç bir metanın çöp kadar değeri olmasın gözünde. Lütfen mutluluğun için birşeyler yap.

Yanlış anlamazsanız, görme engelliyse yorumları nasıl okuyup, konu falan açıyor tarayıcının sesli bir özelliği mi var? Bilmediğimden soruyorum gerçekten.

Yanlış anlamazsanız, görme engelliyse yorumları nasıl okuyup, konu falan açıyor tarayıcının sesli bir özelliği mi var? Bilmediğimden soruyorum gerçekten.
Otri bizim fakültede de bir arkadaş vardı oda görme engelliydi. Uzaktan gördüğüm kadarıyla telefonunu da bilgisayarını da rahatlıkla kullanıyordu.

Telefonu sese duyarlıydı sanırım. Ayrıntıyı konu sahibi vermek ister belki.

tamamdır anladım şimdi :)
Şu sitede çalışan üreten kadınların eşleri tarafından ezilmesini psikolojik ekonomik hatta fiziksel şiddet görmesini hep alttan almak zorunda olmalarını okudukça hem üzülüyorum hem de kızıyorum.maaş kartını eşe verip 200 300 tl harçlığı zor alanları da okuduk. Kendilerine layık gördükleri hayat bu mu? Bir farkına varsalar ne kadar değerli ne kadar önemli olduklarının o zaman önce ben demeyi öğrenecekler.

Son düzenleme:
sen konuşuyorsun tarayıcı onu yazıya çeviriyor,aynı şekilde sana yazıyı okuyor diye bir sistem var diye biliyorum ben de :))

ama böyle detay isteyen konularda da yönlendirme yapan uygulamalar var mı merak ettim :)

Sanki tatile gidemeyen tek sizsiniz..sizin dışımızda herkes ayda 10000 tl kazanıyor..özel sektörde çalışan ne yapsın

sen konuşuyorsun tarayıcı onu yazıya çeviriyor,aynı şekilde sana yazıyı okuyor diye bir sistem var diye biliyorum ben de :))

ama böyle detay isteyen konularda da yönlendirme yapan uygulamalar var mı merak ettim :)
Aynen öyle. Ama dediğin gibi detay isteyen durumları net bilmiyorum. @lulutas teferruat verir umarım:)

Hah bütün öğretmenler aynı şartlarda yaşamıyor derken bu tip detayları, hayata dair farkları kastetmiştim.

Bu konuda

Total kör değilimm. Az görüşüm var. Ancak hiç girmeyenler de ekran okuyucu programlarla işlerini halledebiliyorlar

Size mesaj yazmak istedim ama mesaj kutunuz kapalı burdan yazayım bari
Merhabalar Antep’te taş ev nerede kaldınız acaba.. bu sene tatil yapamadım gebelikten dolayı ama çok tatilim geldi Mart Nisan nasipse bebek 6-7 aylık olduğunda gitmek istiyoruz Antep’e o yüzden siz rahatsız ettim.. hesaplı ve güzel yerlere gidip güzel şeyler yemek istiyorum
Not: gebelik şekerinden dolayı 2 aydır sebzeye talim ediyorum fena halde açım…

Sorma. Porsche ile okula şöyle bir uğrayıp çıkan manikürlü tipler olarak hayallerde yer etmişiz galiba. Kocam bana Mars’ı alacak desem inanacaklar kaçırdığımız vergiler burdan Mars’a yol olur..

Ve benim belletmenlik ya da sınav gorevi yapacak durumum yok maalesef ek ders ile ilgili de çok yazılmış çünkü
Bizim okulumuzda iki çocuklu, tek çocuklu boşanmış öğretmen arkadaşlar var. Nafaka da almıyorlar, çocuklarını da çok güzel büyütüyorlar, tatile de gidiyorlar. Çocukları çok mutlu, hem belki siz rest çekerseniz eşiniz de kıymetinizi anlar. Evine, size daha bağımlı olur. Eşiniz de mi yeni maaş alıyor? Ben de ilk yıllarımda çok harcadım gereksiz yere, hevesle. Sizin maaşınız da var nasılsa diye güven duyuyor belli ki. İnşallah en hayırlı kararı verirsiniz.

Yine de sizi tebrik ederim, kızınıza çok güzel örnek olacaksınız, resmen zoru başarmışsınız, bot ortalamanız da yüksekmiş, aynı konumdayız ama sizin çabanız takdire şayan. Kendinize güvenin lütfen. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ben zaten şu an eşimden soğudum. Eskisi gibi yakınlık hissetmiyorum. Ancak yine de bir süre bekliyorum bir sene kadar mesela. Hem kanıtım hiçbir şeyim yok nasıl sonuç alacağım bir dava açılırsa o yüzden tetikteyim birşey olursa kanıt altına alabilmek için bu süreç içerisinde dueoebildi
Eşim beş senedir çalışıyor tayin dolayısıyla farklı ilde olmamız onun bazı şeyleri anlamasına yol açtı diyebilirimm. Şu an hep ağlıyor sizi özledim diye benim açımdan da tek başına kızımla daha sakin daha huzurlu olduğumu fark ettim. Ama yine de bir süre deneyeceğim geri döndüğümde nasıl bir yıl geçireceğiz bakacağım diğer tayinimi en erken bir sene sonra yapabiliyorum o da dönem kötü geçerse tayin isteyip yolunuzu ayıracagim ama iyi geçerse de kızımın iyiliği için düzeldi diyip devam edeceğim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…