Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen. Kızım zeki öğrencilerden vermedi bilinen kolejler. Sadece yüzde 10 indiler ki okul ücreti çok yüksek zaten. En pazarlığı etsek gene senede sadece okul 40 bin yemek servis kitap giyim extralarda var.
Bizimki öyle bilinen bir kolej de değil, yaşadığım şehrin bilinenlerinden öyle söyleyeyim. Burda zaten öyle Türkiye de nam salmış okullar yok, hoş olsa da gönderemezdim.

Çok değişik hayatlar süren insanlar var, oralara girince hiç çıkamıyoruz bu konulardan malum. Herkes beceriyor bir biz ucu ucuna demek ki diyorum gördükçe.
4 araba lastiği 3500 tl. Alamadık. Kasko mtv zaten binlerce lira. Biri düğüne davet etse 1 gram altın 500 oldu.o gelirler yemeye giymeye fatıralara tatile yeter. Kolejlere yetmez

Bizimki öyle bilinen bir kolej de değil, yaşadığım şehrin bilinenlerinden öyle söyleyeyim. Burda zaten öyle Türkiye de nam salmış okullar yok, hoş olsa da gönderemezdim.
Çok değişik hayatlar süren insanlar var, oralara girince hiç çıkamıyoruz bu konulardan malum. Herkes beceriyor bir biz ucu ucuna demek ki diyorum gördükçe.
Biz de hesap kitap yapıyoruz uygun marketlerden alıyoruz . Ama kolej insanın ciğerini söküyor annanne babanne dede den para katkısı olmazsa mümkün değil burssuz

Biz de hesap kitap yapıyoruz uygun marketlerden alıyoruz . Ama kolej insanın ciğerini söküyor annanne babanne dede den para katkısı olmazsa mümkün değil burssuz

Ya konuyu okudum bu kadar şikayetçiyseniz istifa ediniz lütfen daha çok risk alarak şirket kurabilirsiniz batamayacaksanız da artık müthiş paralar kazanabilirsiniz

çoğu işin parası riskine göre kimse kusura bakmasın
Ki zaten bu ülkede tek başına 10 bin alsan da yetmez yani
10 bin para değil...

Otelde odaları zaten bir tek biz kullanıyoruz kimse giremiyor sene boyunca Yahu sabah cıkıyor ordan biri 12 ye kadar da,bizi iceri alıyorlar saat 14.00 den önce temizleyip. Biz çıkınca da hemen ayni gün başkası yerleşiyor zaten. Her seferinde temizlik yapıliyor alacağız deniyor ve bekliyoruz biz otele gidince. En gec 14de alıyorlar.
Adam gibi temizlik yapılıyormu bilemiyorum 2 saatte o odada.(temizlik görevlileri tek oda ile ilgilenmediği icin muhtemelen 10-15 dakika takıliyordur icerde,çarşaf değişimi tuvalet temizligi supürge bitti) 12de degilde 1de,1.30 da da boşaltan oluyordur odayı tabi.
Bende anlamadım, belki butik bir pansiyonda daha detaylı bir temizlik bile yapılabiliyordur otele nazaran hemen dolmuyorsa, Temiz bir işletmeyse.

Kullan at oda istiyor konu sahibi

Kendi adıma şöyle cevap vereyim buna, şu şartlar altında bence de imkansız çocukları özelde okutmak falan. Benim hali hazırda ev ve araba kredim var, çok şükür bitmesine çok az kaldı, biri bitecek diğerinin de bir senesi var. Oldukça uzun yıllardır ev kredisi ödeyip bu düzene alıştığım için ondan gelecek boşluğu çocuklarımın eğitim masrafıyla devam ettireyim diye cesaret ettim. Yoksa ben hayretler içerisinde bakıyorum her şeyi aynı anda yapabilen insanlara. Daha akşam eşimle konuştuk, eylül ayı masraflarının altından nasıl kalkacağız bu çocukların kırtasiye, forma, ayakkabı vs bir sürü ihtiyaçları olacak diye. Her şeyi tek tek hesaba döküyoruz altından kalkabilmek için.
Arabamız ikinci el öyle lüks falan değil ama maşallah oturduğu yerde tonla para yiyor.

2 maaşla gayet tatile gidilir 10 12 bin gelirle ama büyükşehirlerde hayat pahalı . Aaa bak kuaför krem makyaj malzemesi alkol sigara masrafını hiç eklemedim . Evde bir cihaz bozulur badana yapılması gerekir tadilat gerekir. Vitamin almak lazım çocuklara. Dışarda yemek kahvaltı hiç mi olmayacak? Sinema tiyatro hiç mi gidilmeyecek? Ben böyle sıka sıka gönderemem çocuğumu koleje valla

O zaman istifa edin ki nice atanmak isteyip te sizin beğenmediğiniz maaşı havada kapacak ve mutlu olacak insanlara yer açılsın...

10 bin gelirle 2 çocuğu koleje gönderebiliyorsunuz yani? Şaştım kaldım
Benim arkadaşlarım karı koca öğretmenler. Adamın köyünden erzak getirirler arasıra, kadın da üç çocuğunun kıyafetlerini evde dikiyor, kendi kabanını küçültüp kızına giydirmişti mesela. Abisi Mersin’de yaşıyor tatilde oraya giderler bir süre. Müzeler öğretmen ve öğrencilere bedavaymış onun haberini yolladı az önce. Lisede kurs açan branşlar ikisi de, sınavda çıkıyor yani kesin açarlar kursu. Şimdi bu öğretmenlere baksn çatır çatır gezersin de çocuğunu koleje göndermeye para da kalır. Ama hepimiz böyle değiliz doğal olarak

Nasıl bir hayat yaşadığına ve neyle mutlu olduğuna göre değişir o. Hafta sonu bir yemeğe çıktık 2 kişi 470 lira hesap geldi. Bunu her hafta yapsan al sana 2000 lira masraf

O şekilde olur anca işte. Bizlerin köyü yok hiç bir yerden katkı yok . O şekilde giyinemeyiz sosyal çevremiz kabul etmez. Bir tanıdığın çocuğunun doğum gününe doğumuna bile marka ürün almak zorundayız. Normal şartlarda olmaz diyorum ben. Saçlarım dökülüyordu doktorun yazdığı sprey hap 600 tl civarı tuttu yahuu. Almayıp kel mi kalalımm

Nasıl bir hayat yaşadığına ve neyle mutlu olduğuna göre değişir o. Hafta sonu bir yemeğe çıktık 2 kişi 470 lira hesap geldi. Bunu her hafta yapsan al sana 2000 lira masraf
Aynen kudra. Pandemi de yemeğe çıkmadık ama çocuğa mönü alıyorum paket. Haftada 150 veriyorum ayda 600 de o sadece. Pandemi olmasa yemeğe gitsek oooooo zaten

15 yıllık evliyim 10 yıldır çalışıyorum. evimizi yeni aldık şuan taşınma hazırlığındayız. geçim zor herşey çok pahalı evet ama ben paramı ihtiyaç dışı hiçbirşeye vermedim. altın döviz al sat yaptık birikimlerimizle çok şükür bu günlere geldik. parayı kazanmak kadar yönetmekte önemli

benim yorumuma cevaben yazdınız sanırım yazdıklarımın hepsi noktasına kadar doğru niçin sallayım kime kendimi kanıtlayacağım. iki maaşla neler başarabildiğimizi yazmak istedim sadece. keşke yakınlarımda olsanızda tek tek hepsini göstersem size. ne deyim allah isteyen herkese versin.

O şekilde giyinemeyiz sosyal çevremiz kabul etmez. Bir tanıdığın çocuğunun doğum gününe doğumuna bile marka ürün almak zorundayız.
3-4 yaşında çocuk zaten, sosyal çevreye çocuk uydurmaya gerek yok. Ben onu takdir ediyorum bu konuda becerikli, tasarruflu olmak güzel bir şey

Taşı sıkıp suyunu çıkarırsanız ya da ailelerden gelen bir tür destek varsa tabi ki olur neden olmasın. Ama normal şartlarda normal hayatlar yaşayan insanlar için anlattıklarınız ütopik kalıyor.

10 bin gelirle 2 çocuğu koleje gönderebiliyorsunuz yani? Şaştım kaldım
evet gönderiyorum iki çocuğuma toplamda aylık 4 bin tl ödüyorum. arabamızı 3 yıl önce yenilemiştik geçen yıl bitirdik borcunu geçen ayda evimizi yenilemeye karar verdik. eski evimizi sattık üstüne 100 bin tl krediye başvurduk 2000 tl ödemeli. 500 bin tl aldık yeni evimizi. bunun dışında başka bir borcumuz yok çok şükür. okul ve krediden sonra elimize 4 bin tl kalıyor ki temmuzda eşim ve benim maaşıma gelen zamla 1000 tl daha arttı gelirimiz 5 bin tl kalıyor elimizde çok rahat geçiniriz bu parayla. yaşadığımız şehir büyük şehir değil öyle olsa yetermiydi bilmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…