- 9 Kasım 2016
- 1.334
- 2.690
- 83
- 40
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
taş falan sıkmıyoruz :) aileden gelen bir şeyde yok.Taşı sıkıp suyunu çıkarırsanız ya da ailelerden gelen bir tür destek varsa tabi ki olur neden olmasın. Ama normal şartlarda normal hayatlar yaşayan insanlar için anlattıklarınız ütopik kalıyor.
Daha geçen ay çamaşır makinesi borusu patladı 400 lira gitti hiç yoktan. Telefon bozuldu 350 gitti. Yapıldı diye şükrettim. Telefonu yeni almak istesem 3binden en az. Heleki laptop bozulacak diye korkuyorum çünkü her an elimin altında olması lazım işim gereği ve bozulursa 7 bin civarı işimi halledebilecegim sıradan bir laptop. İnsanlar ev araba kolej hepsini nasıl yapıyor bilmiyorum. Ama benim bir 2 milyon miras kaldı. Bir anda üç ev ve arava aldı bir de dükkan açtı küçük bir şehirde. Böyle bir destekleri var herhalde. Şahsen bana bin lira dahi destek olmadığı gibi eş ailesi tarafından da köstek var. Bir ay doğalgaz faturalarını ödeyemezler bir ay dislerini yaptırırlar.2 maaşla gayet tatile gidilir 10 12 bin gelirle ama büyükşehirlerde hayat pahalı . Aaa bak kuaför krem makyaj malzemesi alkol sigara masrafını hiç eklemedim . Evde bir cihaz bozulur badana yapılması gerekir tadilat gerekir. Vitamin almak lazım çocuklara. Dışarda yemek kahvaltı hiç mi olmayacak? Sinema tiyatro hiç mi gidilmeyecek? Ben böyle sıka sıka gönderemem çocuğumu koleje valla
Ya geçenlerde çocukları parka götürdüm biraz da yürüyüş yaptık, acıktılar haliyle üç tane dürüm üç ayran 70 lira verdim ayak üstü paket yaptırdığımız hap kadar şey. Hani bir yerde oturup yesek iyi hoş da ne bileyim ayakta gezerek yediğimiz şeye çok fazla değil miÇok uçmuş fiyatlar ya. O akşam yendiğimiz yemeği pandemi öncesi maksimum 200 liraya yiyorduk.
Hah işte bunlar yoksa o saydıklarınızın da o gelirle imkanı yok. Ya da paralel evrenlerde yaşıyoruz. Bu evrenin Türkiyesinde bu mümkün değil çünkü.taş falan sıkmıyoruz :) aileden gelen bir şeyde yok.
2 kişi tatlı yedik hesap 130.Çok uçmuş fiyatlar ya. O akşam yendiğimiz yemeği pandemi öncesi maksimum 200 liraya yiyorduk.
Yemek fiyatları kafayı yemiş. El kadar sandviç 25-30 lira. Biz de çok dışardan yemeyiz, ara ara çıkınca şoka giriyorum.Ya geçenlerde çocukları parka götürdüm biraz da yürüyüş yaptık, acıktılar haliyle üç tane dürüm üç ayran 70 lira verdim ayak üstü paket yaptırdığımız hap kadar şey. Hani bir yerde oturup yesek iyi hoş da ne bileyim ayakta gezerek yediğimiz şeye çok fazla değil miuzun zamandır dışarda bir şey yemiyorduk son bıraktığımda böyle değşldi piyasa sanki
tamam inanmak istemiyorsanız bir şey diyemem. ben konu sahibine ithafen başarabildiklerimizi yazdım isterimki herkes kendi evinin sahibi olsun çocuklarını kolejlerde okutsun. çok şükür rabbime doğru birikimle doğru yatırımla sanırım başarabildik bu saydıklarımı.Hah işte bunlar yoksa o saydıklarınızın da o gelirle imkanı yok. Ya da paralel evrenlerde yaşıyoruz. Bu evrenin Türkiyesinde bu mümkün değil çünkü.
Yalan yok ya fiyatına falan bakmadan sipariş verdim ne olabilir ki diyerek. Cidden her şey uçmuş.Yemek fiyatları kafayı yemiş. El kadar sandviç 25-30 lira. Biz de çok dışardan yemeyiz, ara ara çıkınca şoka giriyorum.
Aynen kudra. Pandemi de yemeğe çıkmadık ama çocuğa mönü alıyorum paket. Haftada 150 veriyorum ayda 600 de o sadece. Pandemi olmasa yemeğe gitsek oooooo zatenNasıl bir hayat yaşadığına ve neyle mutlu olduğuna göre değişir o. Hafta sonu bir yemeğe çıktık 2 kişi 470 lira hesap geldi. Bunu her hafta yapsan al sana 2000 lira masraf
Çok uçmuş fiyatlar ya. O akşam yendiğimiz yemeği pandemi öncesi maksimum 200 li
Küçük yerse olabilir evet. Biz Ankaradayız tek çocuğa kolej aylık 5500 üstü bir hesap çıkardı. Çocuğa telefon lazım ortaokula geçti. Kronik hasta eşim idari izni bitti. İşe arabayla gidiyor her gün 40 km gidiş 40 dönüş. Evimiz şehre uzak bende de araba var mecbur. Ben de kronik hastayım binemem otobüse minibüse. Onun da benzini bakımı kasko mtv si derken para kalmıyor valla koleje. Bir telefon kablosunu 200 e aldım. Sahtesi hemen bozuldu çünkü. Kuaför şu bu yok 2 yıldır. Eğitime kaynak olsaydı ben de bu sıkışıklıkta kolej derdine düşmezdim . Gerisini yazmayayım banlanırımevet gönderiyorum iki çocuğuma toplamda aylık 4 bin tl ödüyorum. arabamızı 3 yıl önce yenilemiştik geçen yıl bitirdik borcunu geçen ayda evimizi yenilemeye karar verdik. eski evimizi sattık üstüne 100 bin tl krediye başvurduk 2000 tl ödemeli. 500 bin tl aldık yeni evimizi. bunun dışında başka bir borcumuz yok çok şükür. okul ve krediden sonra elimize 4 bin tl kalıyor ki temmuzda eşim ve benim maaşıma gelen zamla 1000 tl daha arttı gelirimiz 5 bin tl kalıyor elimizde çok rahat geçiniriz bu parayla. yaşadığımız şehir büyük şehir değil öyle olsa yetermiydi bilmiyorum.
Peki bunu nasıl yaptınız. Altında biriktirip o şekilde mi ev aldınız?tamam inanmak istemiyorsanız bir şey diyemem. ben konu sahibine ithafen başarabildiklerimizi yazdım isterimki herkes kendi evinin sahibi olsun çocuklarını kolejlerde okutsun. çok şükür rabbime doğru birikimle doğru yatırımla sanırım başarabildik bu saydıklarımı.
Çocuk mönüleri 7 8 tl idi 21 tl olmuş. Çocuğa kuruyemiş aldım haftasonu 370 tl tuttu. Sadece de o yiyecek. Biz yesek 1 haftada biterYemek fiyatları kafayı yemiş. El kadar sandviç 25-30 lira. Biz de çok dışardan yemeyiz, ara ara çıkınca şoka giriyorum.
Rica etsem, rahatsız olmayacaksanız aylık sabit giderlerinizi yazar mısınız? Biz bahsettiğiniz gelirin biraz daha üstünde iki kişilik evi ancak döndürüyoruz datamam inanmak istemiyorsanız bir şey diyemem. ben konu sahibine ithafen başarabildiklerimizi yazdım isterimki herkes kendi evinin sahibi olsun çocuklarını kolejlerde okutsun. çok şükür rabbime doğru birikimle doğru yatırımla sanırım başarabildik bu saydıklarımı.
Altın ben de alıyorum ama maaş dışı gelirle. Süpürgem bozuldu 400 tl verdim yaptırdım gene bozuldu. Biri robot ucuzundan biri de kablolu süpürgeye 7000 verdim taksitle ödüyorum. Oturma oda koltuğumun telleri çıktı yapılmıyor en ucuz koltuk 10 000. Tatile mecbur gldeceğiz geçen yıl gitmedik o da epey tutar. Ee hani koleje para?Peki bunu nasıl yaptınız. Altında biriktirip o şekilde mi ev aldınız?
büyük şehirde yaşamanın zorluklarını tahmin edebiliyorum. bende kırıkkalede yaşıyorum. ankaraya yakın ama ankara kadar pahalı bir şehir değil. örneğin benim kırıkkaleden 500 bine aldığım evi ankarada 1 milyondur. çocuk başı okula 5 bin tl mümkün değil karşılayamazdık bizde. burası küçük şehir olduğu için gidiş geliş yol masrafımız olmuyor. tabana kuvvet :) meyve sebze alışverişlerimizi semt pazarlarından karşılıyoruz uygun oluyor.Aynen kudra. Pandemi de yemeğe çıkmadık ama çocuğa mönü alıyorum paket. Haftada 150 veriyorum ayda 600 de o sadece. Pandemi olmasa yemeğe gitsek oooooo zaten
Küçük yerse olabilir evet. Biz Ankaradayız tek çocuğa kolej aylık 5500 üstü bir hesap çıkardı. Çocuğa telefon lazım ortaokula geçti. Kronik hasta eşim idari izni bitti. İşe arabayla gidiyor her gün 40 km gidiş 40 dönüş. Evimiz şehre uzak bende de araba var mecbur. Ben de kronik hastayım binemem otobüse minibüse. Onun da benzini bakımı kasko mtv si derken para kalmıyor valla koleje. Bir telefon kablosunu 200 e aldım. Sahtesi hemen bozuldu çünkü. Kuaför şu bu yok 2 yıldır. Eğitime kaynak olsaydı ben de bu sıkışıklıkta kolej derdine düşmezdim . Gerisini yazmayayım banlanırım
Hah şimdi anladım iştebüyük şehirde yaşamanın zorluklarını tahmin edebiliyorum. bende kırıkkalede yaşıyorum. ankaraya yakın ama ankara kadar pahalı bir şehir değil. örneğin benim kırıkkaleden 500 bine aldığım evi ankarada 1 milyondur. çocuk başı okula 5 bin tl mümkün değil karşılayamazdık bizde. burası küçük şehir olduğu için gidiş geliş yol masrafımız olmuyor. tabana kuvvet :) meyve sebze alışverişlerimizi semt pazarlarından karşılıyoruz uygun oluyor.
İyi devlet okulunun olduğu semte taşınayım dedim demez olaydım kiralara 3800 4500 arası dediler evlerde eskiydi aidatları da çok yüksekti. Küçük şehirde olsaydım 1500 e gayet güzel evde otururdum sıfırbüyük şehirde yaşamanın zorluklarını tahmin edebiliyorum. bende kırıkkalede yaşıyorum. ankaraya yakın ama ankara kadar pahalı bir şehir değil. örneğin benim kırıkkaleden 500 bine aldığım evi ankarada 1 milyondur. çocuk başı okula 5 bin tl mümkün değil karşılayamazdık bizde. burası küçük şehir olduğu için gidiş geliş yol masrafımız olmuyor. tabana kuvvet :) meyve sebze alışverişlerimizi semt pazarlarından karşılıyoruz uygun oluyor.
ben ilk maaşımdan itibaren bankaya altın hesabı açıp her ay 50 tl lik te olsa attım oraya giderlere göre bu bazen 50 tl oldu bazen 1000 tl oldu altın son zamanlarda çok degerlendi. 3 sene öncesinde gram altın yanlış hatırlamıyorsam 80 tl civarındaydı o zamanlarda her ay 1 gram da olsa atmaya gayret ettim. bu şekilde epey birikim sağladık geçen sene gram 540 civarlarını gördüğünde eşim bozalım bu çok yükseldi muhtemelen düşer dedi. bozduk bir süre tl de bekledik 420 civarlarına geldiğinde tekrar aldık şuan yine 500 ü aştı bu sayede 50 bin tl daha kazanmış olduk.Peki bunu nasıl yaptınız. Altında biriktirip o şekilde mi ev aldınız?
çocuk eğlendirme işini mahalle parkları hallediyor. bir tan büyük avm miz var arada çocukları götürüyoruz. büyükşehir zor ya gerçekten allahım yardımcısı olsun herkesinHah şimdi anladım iştekırıkkaleyi biliyorum ucuzdur orda hayat. Zaten küçük bir çarşısı var yürüyerek bile gezilir. Pazarı da ucuzdur teyzem yaşıyor orada.ben markete bile giderken arabaya binmek zorundayım. Uzak çünkü . Pazarda uzak. Marketten alıyoruz herşeyi. Saç kesimi fiyatı bile 2 kat burda.orda para harcayacak yerde yok çocuklar istemez. Ama Ankarada çocuk herşeyi görüyor biliyor istiyor
O avm de yoktu eskidençocuk eğlendirme işini mahalle parkları hallediyor. bir tan büyük avm miz var arada çocukları götürüyoruz. büyükşehir zor ya gerçekten allahım yardımcısı olsun herkesin
burda lüx sayabileceğimiz evlerin kirası 1200 tl buraya taşınmayı düşünmez misiniz :) şaka biryana birçok arkadaşım var ankarada çalışıp burda yaşıyorlar günlük git gel yapıyorlar. yol masrafı bile orada yaşamak kadar zorlamıyor bizi diyorlar.İyi devlet okulunun olduğu semte taşınayım dedim demez olaydım kiralara 3800 4500 arası dediler evlerde eskiydi aidatları da çok yüksekti. Küçük şehirde olsaydım 1500 e gayet güzel evde otururdum sıfır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?