Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En doğru karar. Yolunuz açık olsun

eşimde bende kamuda memuruz aylık ortalama 10 bin civarı para giriyor evimize. iki kızım var 9. sınıf ve 3. sınıfta ikiside özel bir kolejde okuyor. kredi ile aldığımız 250 bin tl değerinde arabamız 500 bin tl değerinde evimiz var. bir miktarda zor zamanlar için köşeye attığımız paramız var. her yıl tatile mutlaka gideriz. mutfaktan asla kısmam ama kıyafet çanta ayakkabı ihtiyaç fazlasına ve çok pahalı markalara para vermem. kuaför masrafım olmaz kaş bıyık saç boyama manikür evde kendim çokta güzel yapabiliyorum. sadece saç kesim için gidiyorum. yani harcamayı bilirseniz iki maaşla çok şey yaparsınız.

10 bin gelirle 2 çocuğu koleje gönderebiliyorsunuz yani? Şaştım kaldım

Kiziniz dokuzuncu sınıfta olduğuna göre yiilardir çalışıyorsunuz ben henüz 29; yaşındayım ve bir senedir çalışıyorum. Ve eskiden ev almak çok dhaa kolaydı şu an bir olmuş 700 bin. Ya da altın dört sene önce 200 liraydı ama şu an 500.ama yine de bunların hepsini 10 bine yapabiliyorsaniz ekonominizi çok iyi yonetiyorsunuz demektir.

10 bin gelirle 2 çocuğu koleje gönderebiliyorsunuz yani? Şaştım kaldım
Burs+kardeş indirimi+eğitimci indirimi bi ara devlet desteği de vardı hala devam ediyor mu bilmiyorum. Oluyor yani bi şekilde.

Ablamın kızını bu şartlarla bilindik bir koleje üç kuruş para vererek gönderdiler liseye kadar.

asgari ücret ile çalışıp, ev geçindiren insanları hiç mi düşünmüyorsunuz bu konuyu açarken, kaldıki 2 maaş giriyor evinize, yazık size.

Bence kimse hakettiği maaşı almıyor ama 2 maaşla da bu şekilde konuşmak biraz ayıp olmuyor mu?
İnsanlar işsiz yahu 1.5 senedir ,esnaf,küçük işletmeler battı/batma noktasında. Emeklilerin hali,durumu malum zaten.
Her ay maaşınız hesabınıza yatıyor birde bu taraftan bakın derim.
Tatil istiyorsanız harcamalarınıza dikkat edip birikim yapın. Yok yapamıyorum diyorsanız erken rezervasyon ile taksitle satın alın tatilinizi. Genelimiz böyle yapıyoruz. Şubatta tatil satın aldiğimi biliyorum ben yaz icin.

Burs varsa olur anca . Tam ücretse isterse yıllık 20 binlik ucuz kolej olsun 4o bin okul 10 bin servis 10 bin yemek 5 bin kitap 65 70 bin eder . Ben ödeyemezdim valla 10 bin gelirle.evdeki araba yiyor 1000 tl yi sadece

Burs varsa olur anca . Tam ücretse isterse yıllık 20 binlik ucuz kolej olsun 4o bin okul 10 bin servis 10 bin yemek 5 bin kitap 65 70 bin eder . Ben ödeyemezdim valla 10 bin gelirle.evdeki araba yiyor 1000 tl yi sadece
Bursu zaten önünden geçene %40 veriyor çoğu kolej. Ek indirimler de oluyor. Benim yeğen servis kullanmıyordu mesela babası bırakıp alıyordu.

Bursu zaten önünden geçene %40 veriyor çoğu kolej. Ek indirimler de oluyor. Benim yeğen servis kullanmıyordu mesela babası bırakıp alıyordu.
Ankarada vermiyorlar valla köklü kolejler. Kardeş indirimi yüzde 10 . Burada çocuğu arabayla alıp bırakmakta çok zor. Uzak okullar bir de çalışınca nasıl olacak? Okul aktiviteleri de ayrı ücretli

Ankarada vermiyorlar valla köklü kolejler. Kardeş indirimi yüzde 10 . Burada çocuğu arabayla alıp bırakmakta çok zor. Uzak okullar bir de çalışınca nasıl olacak? Okul aktiviteleri de ayrı ücretli
Ankarada yeğenim
Bizimkilerin o şansı vardı, ev okul iş birbirine çok yakın. Eniştem 10 dakikalığına işten çıkıp kızı alıp eve bırakıp dönebiliyordu.
Köklü kolejler vermez kolay kolay ama başarılı öğrenci her halükarda alır burs. Diğer apartman kolejleri önüne gelene dağıtıyor.

Yaşadığım şehirde bir koleje kaydettirdim ben de kızımı, bursu sadece indirim sınavında ilk üçe girene veriyor hepsi, diğer türlü zırnık koklatmadılar. İki çocuk kaydettirdik göbeğimiz çatladı pazarlık yapana kadar.

Öğretmen konusuna yazmış biri 10 000 tl toplam 2 maaşla krediyle 250 binlik araba 500 000 lik ev almış 2 çocukta kolejdeymiş yok artık. 1000 tl ayda arabaya gider kalır 9 bin 1000 faturalar 2500 mutfak desek 500 eve eşya şu bu taksidi 500 er yüz harçlık 500 kıyafet kitap misafir masrafı tatilede gidiyormuş o da ayda 300 desek ucuzundan. 200 hastane düğün vs masrafı. Geriye 3500 belki kalır bunla mı okuyormuş 2 çocuk kolejde ? Bir de birikim yapıyormuş pehh. Amma sallıyor insanlar

Yanlış yere mi yazdın acaba

Aynen. Kızım zeki öğrencilerden vermedi bilinen kolejler. Sadece yüzde 10 indiler ki okul ücreti çok yüksek zaten. En pazarlığı etsek gene senede sadece okul 40 bin yemek servis kitap giyim extralarda var.

Çok değişik hayatlar süren insanlar var, oralara girince hiç çıkamıyoruz bu konulardan malum. Herkes beceriyor bir biz ucu ucuna demek ki diyorum gördükçe.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…