- 10 Nisan 2014
- 43.731
- 116.300
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
En doğru karar. Yolunuz açık olsunBen zaten şu an eşimden soğudum. Eskisi gibi yakınlık hissetmiyorum. Ancak yine de bir süre bekliyorum bir sene kadar mesela. Hem kanıtım hiçbir şeyim yok nasıl sonuç alacağım bir dava açılırsa o yüzden tetikteyim birşey olursa kanıt altına alabilmek için bu süreç içerisinde dueoebildi
Eşim beş senedir çalışıyor tayin dolayısıyla farklı ilde olmamız onun bazı şeyleri anlamasına yol açtı diyebilirimm. Şu an hep ağlıyor sizi özledim diye benim açımdan da tek başına kızımla daha sakin daha huzurlu olduğumu fark ettim. Ama yine de bir süre deneyeceğim geri döndüğümde nasıl bir yıl geçireceğiz bakacağım diğer tayinimi en erken bir sene sonra yapabiliyorum o da dönem kötü geçerse tayin isteyip yolunuzu ayıracagim ama iyi geçerse de kızımın iyiliği için düzeldi diyip devam edeceğim.
10 bin gelirle 2 çocuğu koleje gönderebiliyorsunuz yani? Şaştım kaldımeşimde bende kamuda memuruz aylık ortalama 10 bin civarı para giriyor evimize. iki kızım var 9. sınıf ve 3. sınıfta ikiside özel bir kolejde okuyor. kredi ile aldığımız 250 bin tl değerinde arabamız 500 bin tl değerinde evimiz var. bir miktarda zor zamanlar için köşeye attığımız paramız var. her yıl tatile mutlaka gideriz. mutfaktan asla kısmam ama kıyafet çanta ayakkabı ihtiyaç fazlasına ve çok pahalı markalara para vermem. kuaför masrafım olmaz kaş bıyık saç boyama manikür evde kendim çokta güzel yapabiliyorum. sadece saç kesim için gidiyorum. yani harcamayı bilirseniz iki maaşla çok şey yaparsınız.
Kiziniz dokuzuncu sınıfta olduğuna göre yiilardir çalışıyorsunuz ben henüz 29; yaşındayım ve bir senedir çalışıyorum. Ve eskiden ev almak çok dhaa kolaydı şu an bir olmuş 700 bin. Ya da altın dört sene önce 200 liraydı ama şu an 500.ama yine de bunların hepsini 10 bine yapabiliyorsaniz ekonominizi çok iyi yonetiyorsunuz demektir.eşimde bende kamuda memuruz aylık ortalama 10 bin civarı para giriyor evimize. iki kızım var 9. sınıf ve 3. sınıfta ikiside özel bir kolejde okuyor. kredi ile aldığımız 250 bin tl değerinde arabamız 500 bin tl değerinde evimiz var. bir miktarda zor zamanlar için köşeye attığımız paramız var. her yıl tatile mutlaka gideriz. mutfaktan asla kısmam ama kıyafet çanta ayakkabı ihtiyaç fazlasına ve çok pahalı markalara para vermem. kuaför masrafım olmaz kaş bıyık saç boyama manikür evde kendim çokta güzel yapabiliyorum. sadece saç kesim için gidiyorum. yani harcamayı bilirseniz iki maaşla çok şey yaparsınız.
Burs+kardeş indirimi+eğitimci indirimi bi ara devlet desteği de vardı hala devam ediyor mu bilmiyorum. Oluyor yani bi şekilde.10 bin gelirle 2 çocuğu koleje gönderebiliyorsunuz yani? Şaştım kaldım
asgari ücret ile çalışıp, ev geçindiren insanları hiç mi düşünmüyorsunuz bu konuyu açarken, kaldıki 2 maaş giriyor evinize, yazık size.Öğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Burs varsa olur anca . Tam ücretse isterse yıllık 20 binlik ucuz kolej olsun 4o bin okul 10 bin servis 10 bin yemek 5 bin kitap 65 70 bin eder . Ben ödeyemezdim valla 10 bin gelirle.evdeki araba yiyor 1000 tl yi sadeceBurs+kardeş indirimi+eğitimci indirimi bi ara devlet desteği de vardı hala devam ediyor mu bilmiyorum. Oluyor yani bi şekilde.
Ablamın kızını bu şartlarla bilindik bir koleje üç kuruş para vererek gönderdiler liseye kadar.
Bursu zaten önünden geçene %40 veriyor çoğu kolej. Ek indirimler de oluyor. Benim yeğen servis kullanmıyordu mesela babası bırakıp alıyordu.Burs varsa olur anca . Tam ücretse isterse yıllık 20 binlik ucuz kolej olsun 4o bin okul 10 bin servis 10 bin yemek 5 bin kitap 65 70 bin eder . Ben ödeyemezdim valla 10 bin gelirle.evdeki araba yiyor 1000 tl yi sadece
Ankarada vermiyorlar valla köklü kolejler. Kardeş indirimi yüzde 10 . Burada çocuğu arabayla alıp bırakmakta çok zor. Uzak okullar bir de çalışınca nasıl olacak? Okul aktiviteleri de ayrı ücretliBursu zaten önünden geçene %40 veriyor çoğu kolej. Ek indirimler de oluyor. Benim yeğen servis kullanmıyordu mesela babası bırakıp alıyordu.
Ankarada yeğenimAnkarada vermiyorlar valla köklü kolejler. Kardeş indirimi yüzde 10 . Burada çocuğu arabayla alıp bırakmakta çok zor. Uzak okullar bir de çalışınca nasıl olacak? Okul aktiviteleri de ayrı ücretli
Yaşadığım şehirde bir koleje kaydettirdim ben de kızımı, bursu sadece indirim sınavında ilk üçe girene veriyor hepsi, diğer türlü zırnık koklatmadılar. İki çocuk kaydettirdik göbeğimiz çatladı pazarlık yapana kadar.Ankarada vermiyorlar valla köklü kolejler. Kardeş indirimi yüzde 10 . Burada çocuğu arabayla alıp bırakmakta çok zor. Uzak okullar bir de çalışınca nasıl olacak? Okul aktiviteleri de ayrı ücretli
Yanlış yere mi yazdın acabaÖğretmen konusuna yazmış biri 10 000 tl toplam 2 maaşla krediyle 250 binlik araba 500 000 lik ev almış 2 çocukta kolejdeymiş yok artık. 1000 tl ayda arabaya gider kalır 9 bin 1000 faturalar 2500 mutfak desek 500 eve eşya şu bu taksidi 500 er yüz harçlık 500 kıyafet kitap misafir masrafı tatilede gidiyormuş o da ayda 300 desek ucuzundan. 200 hastane düğün vs masrafı. Geriye 3500 belki kalır bunla mı okuyormuş 2 çocuk kolejde ? Bir de birikim yapıyormuş pehh. Amma sallıyor insanlar
Aynen. Kızım zeki öğrencilerden vermedi bilinen kolejler. Sadece yüzde 10 indiler ki okul ücreti çok yüksek zaten. En pazarlığı etsek gene senede sadece okul 40 bin yemek servis kitap giyim extralarda var.Yaşadığım şehirde bir koleje kaydettirdim ben de kızımı, bursu sadece indirim sınavında ilk üçe girene veriyor hepsi, diğer türlü zırnık koklatmadılar. İki çocuk kaydettirdik göbeğimiz çatladı pazarlık yapana kadar.
Çok değişik hayatlar süren insanlar var, oralara girince hiç çıkamıyoruz bu konulardan malum. Herkes beceriyor bir biz ucu ucuna demek ki diyorum gördükçe.Öğretmen konusuna yazmış biri 10 000 tl toplam 2 maaşla krediyle 250 binlik araba 500 000 lik ev almış 2 çocukta kolejdeymiş yok artık. 1000 tl ayda arabaya gider kalır 9 bin 1000 faturalar 2500 mutfak desek 500 eve eşya şu bu taksidi 500 er yüz harçlık 500 kıyafet kitap misafir masrafı tatilede gidiyormuş o da ayda 300 desek ucuzundan. 200 hastane düğün vs masrafı. Geriye 3500 belki kalır bunla mı okuyormuş 2 çocuk kolejde ? Bir de birikim yapıyormuş pehh. Amma sallıyor insanlar
Aman yazayım nolacak?Yanlış yere mi yazdın acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?