Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
17 yıllık öğretmenim, 17 yıllık mühendisin aldığı maaşı almıyorum. Mühendisler de asgariyi kat kat geçiyor bir kaç yıl sonra merak etmeyin. Öğretmenlik kazanmak zor, dikkat edin bölüm demiyorum, ‘öğretmenlik’ diyorum. Zira bölüm (fizik, kimya vs) okuyanlar atanmayacağını bilerek okuyorlar. Ben tatava yapmıyorum, artık şu çekememezlik bitsin diyorum, kolaysa herkes okusaydı da biz de kurtulsaydık

Okuduğunuz bölümleri puanı düşük diye mi okudunuz, yoksa geleceği olan, devlet kapısı olmasa da özelde kendi işinizi yürütecek bir bölüm mü okudunuz? Kardeşim de 5 ünv okudu zevkine ama biliyordu iş bulamayacağını o bölümlerden. Mühendislik yapıyor.

3 üniversite 5 üniversite.bunalıma girdimm ben de sadece 2 var biri açıköğretim üstelikkkkkk

onlar da merak etmeyin zaten en az sizin kadar okumuş

Her asgari ücretli orta okul ya da lise terk değil.

İçlerinde bir dünya mühendis , avukat , mimar , öğretmen barındırıyor.

Ne yapayım demişsiniz

Şükredin mesela ...

3 üniversite 5 üniversite.bunalıma girdimm ben de sadece 2 var biri açıköğretim üstelikkkkkk
Hobi olarak ünv okuyor insanlar artık. Öğretmenler de öyle bizim okulda. 2. ünv i okumayan yok. Ben de iktisat okudum mesela 4 yıllık İş bulmak için değil, meraktan. Eğitim fakültesi yazarken hukuk, iktisat, işletme yazabiliyordum, eğitim yazınca içimde kaldı. Üstüne bir de yüksek yaptım, arkadaşın dediği gibi okuması en kolay şeyleri okuduk geçtik işte

Ben şükrediyorum, hatta özel derslerimle çok daha iyi kazanıyorum. Ama milletin ağzına sakız olmaktan rahatsız oluyorum. Bence mühendislerle kıyas yapın, avukatla yapın, sizin düşüncenize göre avukatta konuşuyor 10 dakka alıyor parayı?? Bizi salın artık ya..

bu konu neden hortladı onu anlamadım.konu sahibine kızmıştık sadece.o da açmıyor konu uzun zamandır.bu aralar okul masrafları belimizi büktü veliler olarak o daha büyük sorun

Allah aşkına ne diyorsunuz ya?
Siz bu insanların halini bilmiyor musunuz? Şaka mısınız bir insan bu kadar gündemden uzak kalabilir mi şaka gibisiniz.
Kimse öğretmenlere birşey dememiş, bu nasıl bir saçmalıktır?
Şu haberi detaylıca inceleyin, bakın bakalım hangi bölümler ne kadar zamabda iş buluyor kaç lira maaştan işe başlıyorlar. Öğretmen olup bu kadar bilgisiz olmak ne kötü.

bu konu neden hortladı onu anlamadım.konu sahibine kızmıştık sadece.o da açmıyor konu uzun zamandır.bu aralar okul masrafları belimizi büktü veliler olarak o daha büyük sorun
Azıcık zam aldık ya, battı yine göze o yüzden hortlamıştır. Olmazzz zam alamaz bunlar, altı üstü 45 çocuğa eğitim veriyolar, bundan kolay ne var, diye gece gece içine oturmuş bazılarının

Arkadaş sadece öğretmenler dirsek çürütüyor sanıyor (!) diğer bölümler de yatılıyor, gündemden bu kadar uzak öğretmenlerimiz var üzgünüm çok

C) Hiçbiri
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI mezunuyum atama çok az.. Şansımla yarışıyor..

yooo avukat 10 dakika konuşup para almıyor
Stajda mesela hiç kazanmıyor
Meslek hayatına başladığında asgari ile başlıyor zamanla ofis açıp tanınırsa mesleğinin 5. Senesinden sonra kazanırsa kazanıyor.

Mühendise değinmeye bile gerek yok.
Çoğunlukla SGK sı bile asgariden yatıp az maaş alıyor.
Sizin dediğiniz çok çok iyi yerde iş bulursa belki bir noktadan sonra olabilecek şeyler.

Öğretmen olarak diğer meslek gruplarına göre avantajlı konumdasınız.
Bundan niye rahatsız oluyorsunuz ki
Evet avantajlıyız çok şükür deyip geçmek bu kadar mı zor ?

Arkadaşınız size dert yanarak her şeyi söylemiş ama 3 ay tatili olmadığını söylememiş mı? Bu kadar dertli arkadaş onu da söylerdi diye düşünüyorum:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…