- 10 Nisan 2014
- 43.719
- 116.246
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
ben işsizim ayol en beteriyimmmSen geçinemiyorsan asgari ücret napsın?! Öğretmeni bırakıp sana saldırırlar, ben söyleyim de
17 yıllık öğretmenim, 17 yıllık mühendisin aldığı maaşı almıyorum. Mühendisler de asgariyi kat kat geçiyor bir kaç yıl sonra merak etmeyin. Öğretmenlik kazanmak zor, dikkat edin bölüm demiyorum, ‘öğretmenlik’ diyorum. Zira bölüm (fizik, kimya vs) okuyanlar atanmayacağını bilerek okuyorlar. Ben tatava yapmıyorum, artık şu çekememezlik bitsin diyorum, kolaysa herkes okusaydı da biz de kurtulsaydıkŞu anda mühendislerde dahil yeni mesleğine başlayan bu ülke de asgari alıyor yAni asgari ücret alanlar gençliğini rahat geçiren çalışmayan dizin deyiminizle eşek gibi çalışmayan kişiler değil yani şu saçma algıdan vazgeçin bu ülkede sadece eğitim fakültesi mezunları değil herkes iyi maaş almalı eğitim fakültesi de kusura bakmayın da okuması en basit fakültelerden tatava yapmayın
Okuduğunuz bölümleri puanı düşük diye mi okudunuz, yoksa geleceği olan, devlet kapısı olmasa da özelde kendi işinizi yürütecek bir bölüm mü okudunuz? Kardeşim de 5 ünv okudu zevkine ama biliyordu iş bulamayacağını o bölümlerden. Mühendislik yapıyor.2 kişi çalışmamıza rağmen evimize 6300 gibi bir rakam giriyor 3200 ev kredisi ödüyoruz. 3 üniversite mezunuyum atanamadım..Sizin standartınıza göre biz ölmüşüz vah edenimiz yok. İşte bu yüzden Allah'ım çok verdiklerinden al olmayanlara ver.
3 üniversite 5 üniversite.bunalıma girdimm ben de sadece 2 var biri açıköğretim üstelikkkkkkOkuduğunuz bölümleri puanı düşük diye mi okudunuz, yoksa geleceği olan, devlet kapısı olmasa da özelde kendi işinizi yürütecek bir bölüm mü okudunuz? Kardeşim de 5 ünv okudu zevkine ama biliyordu iş bulamayacağını o bölümlerden. Mühendislik yapıyor.
onlar da merak etmeyin zaten en az sizin kadar okumuşAsgari ücretliyle neden kıyaslayım kendimi? Ben de gençliğimi rahat geçirseydim, hem çalışıp hem okumasaydım, millet gezerken ben sınavdan sınava girmeseydim, gençliğimi elektriği suyu olmayan bir köyde geçirmeseydim asgari ücret alacaktım. Ama eşek gibi çalıştım. Bu çalışma saatleri de maaş da hakkımdır. Asgari ücret napsın diye başka mesleklerle kıyaslayın artık, nedir öğretmenle alıp veremediğiniz? Asgari ücretli napsın demişsiniz, daha insani mesaide çalışıp iki katı maaş almak için eğitim fakültesi okuyup atansın.
Hobi olarak ünv okuyor insanlar artık. Öğretmenler de öyle bizim okulda. 2. ünv i okumayan yok. Ben de iktisat okudum mesela 4 yıllık3 üniversite 5 üniversite.bunalıma girdimm ben de sadece 2 var biri açıköğretim üstelikkkkkk
Ben şükrediyorum, hatta özel derslerimle çok daha iyi kazanıyorum. Ama milletin ağzına sakız olmaktan rahatsız oluyorum. Bence mühendislerle kıyas yapın, avukatla yapın, sizin düşüncenize göre avukatta konuşuyor 10 dakka alıyor parayı?? Bizi salın artık ya..onlar da merak etmeyin zaten en az sizin kadar okumuş
Her asgari ücretli orta okul ya da lise terk değil.
İçlerinde bir dünya mühendis , avukat , mimar , öğretmen barındırıyor.
Ne yapayım demişsiniz
Şükredin mesela ...
bu konu neden hortladı onu anlamadım.konu sahibine kızmıştık sadece.o da açmıyor konu uzun zamandır.bu aralar okul masrafları belimizi büktü veliler olarak o daha büyük sorunHobi olarak ünv okuyor insanlar artık. Öğretmenler de öyle bizim okulda. 2. ünv i okumayan yok. Ben de iktisat okudum mesela 4 yıllıkİş bulmak için değil, meraktan. Eğitim fakültesi yazarken hukuk, iktisat, işletme yazabiliyordum, eğitim yazınca içimde kaldı. Üstüne bir de yüksek yaptım, arkadaşım dediği gibi okuması en kolay şeyleri okuduk geçtik işte
yazmışsın ki geliyor.ben de bayağı yazmışım onu anladımmmKonuya yazmadan önce de bildirim geliyordu çılgınlar gibi
Öğretmen maaşı ben öğretmen de değilim ki yazmmışımdır ya kesin önceden
Allah aşkına ne diyorsunuz ya?Asgari ücretliyle neden kıyaslayım kendimi? Ben de gençliğimi rahat geçirseydim, hem çalışıp hem okumasaydım, millet gezerken ben sınavdan sınava girmeseydim, gençliğimi elektriği suyu olmayan bir köyde geçirmeseydim asgari ücret alacaktım. Ama eşek gibi çalıştım. Bu çalışma saatleri de maaş da hakkımdır. Asgari ücret napsın diye başka mesleklerle kıyaslayın artık, nedir öğretmenle alıp veremediğiniz? Asgari ücretli napsın demişsiniz, daha insani mesaide çalışıp iki katı maaş almak için eğitim fakültesi okuyup atansın.
Azıcık zam aldık ya, battı yine gözebu konu neden hortladı onu anlamadım.konu sahibine kızmıştık sadece.o da açmıyor konu uzun zamandır.bu aralar okul masrafları belimizi büktü veliler olarak o daha büyük sorun
Arkadaş sadece öğretmenler dirsek çürütüyor sanıyor (!) diğer bölümler de yatılıyor, gündemden bu kadar uzak öğretmenlerimiz var üzgünüm çokAllah aşkına ne diyorsunuz ya?
Siz bu insanların halini bilmiyor musunuz? Şaka mısınız bir insan bu kadar gündemden uzak kalabilir mi şaka gibisiniz.
Kimse öğretmenlere birşey dememiş, bu nasıl bir saçmalıktır?
Şu haberi detaylıca inceleyin, bakın bakalım hangi bölümler ne kadar zamabda iş buluyor kaç lira maaştan işe başlıyorlar. Öğretmen olup bu kadar bilgisiz olmak ne kötü.
C) HiçbiriOkuduğunuz bölümleri puanı düşük diye mi okudunuz, yoksa geleceği olan, devlet kapısı olmasa da özelde kendi işinizi yürütecek bir bölüm mü okudunuz? Kardeşim de 5 ünv okudu zevkine ama biliyordu iş bulamayacağını o bölümlerden. Mühendislik yapıyor.
yooo avukat 10 dakika konuşup para almıyorBen şükrediyorum, hatta özel derslerimle çok daha iyi kazanıyorum. Ama milletin ağzına sakız olmaktan rahatsız oluyorum. Bence mühendislerle kıyas yapın, avukatla yapın, sizin düşüncenize göre avukatta konuşuyor 10 dakka alıyor parayı?? Bizi salın artık ya..
Arkadaşınız size dert yanarak her şeyi söylemiş ama 3 ay tatili olmadığını söylememiş mı? Bu kadar dertli arkadaş onu da söylerdi diye düşünüyorum:)bu öğretmenlerin bu konuda muzdarip olmasını anlayamıyorum.
Geçen bir arkadasım da benzer bir şey söyledi.
Haftada 4 gün çalışıyormuş
15 de okuldan çıkıyormuş buna çok yoğun program ben çocuklarıma Nasıl vakit ayıracağım diye ağlıyor.
Asgari ücretli ya da işçi ne yapsın.
Haftada 70 saat çalışıyor adam aldığı para belli.
Üstelik mobing, baskı hiç bitmiyor.
Sizin en azından 3 ay tatiliniz var
Hafta sonu çalışmıyorsunuz
Vs vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?