Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
17 yıllık öğretmenim diyorum farkında mısınız? Bu dönemde mezun olacak olsam çok başka bir bölüm kazanmaya çalışırdım garanti olması için. Bu dönemde tıptan başka garanti meslek yok. Benim zamanımda da öğretmenlikten başka garanti meslek yoktu. İnsan gündeme göre hayatını şekillendirmeli. Geçmişteydi atanmak, öğretmenliğin treni de kaçtı. Siz bana bilgisiz diyecek kadar okuduğunuzu anlamaz birisiniz. Malesef sinirine yenilip, ne yazdığını okumayan, anlamayan çook öğrencim var sizin gibi. O yüzden mesai dışında öğretmekle uğraşmayacağım

Ya ben çok şükür diyorum zaten neden kimse anlamıyor çalışma saatlerim az, maaşım da iyi olsun diye bu mesleği seçtim. Ama asgari ücretle kıyaslanıp çok alıyoo öğretmenlerr, az çalışıyor, yatıyorr diyenlere tepkiliyim.

Arkadaş sadece öğretmenler dirsek çürütüyor sanıyor (!) diğer bölümler de yatılıyor
Ay sorma yahu.
Tamam kutsal meslek ama bu kadar milleti eziklemeye gerek var mı?
Sanıyor bir tek öğretmenler çabalıyor, asgari ücretliyle kendimi niye bir tutayım demeye getirmek ne demek? Kendini üstün tutmaya çalışmak ne demek?
Öğretmen olmuş ama daha gündemden, hayattan, hizmet ettiği milletin durumundan bir haber. Bu sitede kocası itü mühendislik mezunu olup asgari ücretle çalışan bir hanım vardı, bunları hiç mi görmüyor okumuyor acaba. Ne acı.

Kppsye girenler üstüne tekrar kpss sınavı oldu da yeni atanabildi ama daha göreve başlamadı. O da yüzde kaçı bilmiyorum. Yani öğretmen olan da direkt dediginiz maaşla ya da çalışma koşulları ile başlamıyor. 5 sene ya da daha fazla bekleyen de çok. Ağzında bal kaşığı ile bitirmiyor yani bölümü onlar da?

az çalışıyor ta da yatıyor demedim

İçlerinde yatan var mıdır vardır her meslekte olduğu gibi

Genel olarak ülke şartlarına göre rahatsınız bunu demek istiyor insanlar

Çalışma saati az demek de havada bir konu. 6-7 ders ders anlatmak da beyni yoran bir iş. Mesela 9 ders anlatsan ve haftanın 3-4 günü böyle olsa perti çıkar insanın. Her mesleğin kendine göre zorluğu kolaylığı var sureden bağımsız

Onun gözünde asgari almayı hakediyorlar , yazan arkadaş gençliğini vermiş eşek gibi çalışmış itü mühendislik yatarak da okunabiliyor fabrikalarda çalışan gençlerimize en çok üzülüyorum ben bi istatistik yapılsın bakalım kaçı üni mezunu ve nerden mezunlar

az çalışıyor ta da yatıyor demedim

İçlerinde yatan var mıdır vardır her meslekte olduğu gibi

Genel olarak ülke şartlarına göre rahatsınız bunu demek istiyor insanlar
45 çocuğa 6 saat bir şey öğretmeye çalıştınız mı? Kuzu gibi dinlemiyor hepsi bunu bilin bu arada. Cevabınız hayırsa yorum yapmayın lütfen! Ğlke şartlarına göre en rahat kişi masa başında film izleyen memurlardır.

15 bin yeni atama açıklandı.umarım yıllardır bekleyenler atanır bu sefer

benim söylediğimle bağdaştırın ?

Ben öğretmenler çok erken atanıyor mu demişim ?

Siz öğretmensiniz ama ne yazık kendinizi anlatmayı bilmiyorsunuz öğretmen hanım. Sizin anlatımınızda geçmişle alakalı birşey yok, asgari ücretle çalışan insanlara karşı bi küçümseme var. Bizde diyoruz ki kimse öğretmenlere birşey demiyor ancak sizde insnaları alttan alttan küçümseyemezsiniz. Bu ülkede diş hekimliği okuyup işsiz kalan insanda var, moda tasarım okuyup işsiz kalan da. Oldu o zaman herkes tıp okuyup birbirini ameliyat etsin. Ne saçma şey. Garanti meslek diye herkes tıp mı okusun? Siz asgari ücretle çalışan insanları eleştireceğinize adaletsiz düzeni eleştirin, mantar gibi türeyen ilçe üniversitelerini eleştirin. O zaman böyle tepki almazsınız.
Hizmet ettiği milletin durumunu bilmeyen bir insanla bende tartışmam, ben durumu gayet iyi biliyorum size ihtiyacum yok ama malum öğretmen olan sizsiniz milletimizin durumunu öğrenmekte size düşer. Mesainizi biraz kendinize harcayın, sizin adınıza yararlı olacağına eminim.

Valla ben öğrenciyken asgari ücretin 2 katını kazanıyordum. Yoğurt sattım, pazarlamacılık yaptım, hiç de ağlamadım. Gayet lise mezunuydum. Çalışana üzülmeyin bence, bir şey bilmeden ahkam kesenlere üzülün.

tamam siz de memur olun o halde en rahat onlarsa

Mühendis konusu yanlış. Çünkü mühendisler odası denetliyor 4000 TL altına sgk yatıramıyor işletmeler.. Keşke her bir mesleğin böyle bir oda denetimi olsa!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…