Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadının söylediğine hala cevap vermemişsiniz. Siz örğetmensiniz ama en bilindik deyimleri/atasözlerini bile bilmiyorsunuz.
Çevir kazı yanmasın.

Anlamı: Çevir kazı yanmasın kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. TDK’ye göre çevir kazı yanmasın kelimesi ise şu anlama gelmektedir:

- karşısındakine dokunacak yersiz bir söz söylediğini fark eder etmez sözünü çevirmeye kalkışanlara söylenen bir söz.

Yooğğğ ben dedim ben çocuğumu emanet etmem böyle egolu öğretmene Allah düşürmesin..

Yani derdiniz öğretmenlere de asgari ücret verilsin mi? Ancak o zaman mı rahatlayacaksınız? Tamam siz haklısınız. Biz asgari ücreti hakediyoruz. Herkes rahatladı mı? Maaşımız çok fazla geri alın, sendikalar duysun buradan. Asgari ücret ağlarken biz bu maaşı alamayız. Mütevazılık öğretti biraz önce bir arkadaş. Topluca istediğiniz bu sanırım.

Onu saymadım canım, iyi etmişsin söylemekle.
Bu kibir, bu egoistlik kutsal mesleğe yakışmıyor.
Üstelik bu kibiri belki bir öğrencisinin velisinin durumunu kapsayan bir olaya, hizmet ettiği topluma karşı gösteriyor. Ne acı.
Daha deyimlerden haberi yook, kendini anlatmayı bilmiyor kalkıp burada milleti küçümsüyor. Allahtan 17 yıl önce öğretmen olmuş, bu dönemde kesinlikle dil ve anlatımdan kalırdı.

Kimse bunu söylemek istemedi ki. Neden algı yaratmaya çalışıyorsunuz?
Herkes size insanların emeğini küçümseyin demek istedi.
Siz hadsizsiniz.
Hizmet ettiğiniz toplumu küçümseyecek kadar hadsiz.

Yooo derdimiz bu değil , herkes hak ettiğini alsın öğretmenler o maaşı hakediyorsa helalı hoş olsun ama diğer mesleklere sahip insanlar da dirsek çürüttüğü için asgari ücret ile başlamasın bizim derdimiz bu. Ha şöyle bi sistem olsa haklısınız bak , mesela gerçekten yan gelip yatanlar, hiç okul mokul derdi olmayıp avarelik yapıp orda burda gezen isnanlar asgari ücret ile başlasa okey ses etmem , ama sizin dediğiniz bambaşka birşey, ben onca emek verdim asgari ücretli rahat gençlik yaşarken diyorsunuz, ben okulumu fakülte birincisi bitirdim ve hala işsizim emin olun sınıfımda kimse benim kadar çalışmadı o derslere master da yaptım ayrıca . Şimdi diyeceksiniz sizde eğitim okusaydınız , herkes öğretmen olmak zorunda değil ki herkesin ilgisi o yönde olacak diye bişey yok ki ben mesleği para ile yapacak biri değilim. Öğretme Hevesim ypktur becerim yoktur belki yada becerim vardır ama istemiyorumdur neden mutsuz olacağım bi mesleği seçip öğrencileri de mutsuz edeyim

Sizin konunuz değil ki ne hakla kapattıracaksınız?

Niye bu kadar ego kastınız?

Benim sinirlendiğim nokta neden öğretme maaşıyla asgari ücret kıyaslanıyor hemen? Neden yöneticiyle, avukatla, mühendisle, memurla kıyaslanmıyor?? Bugün yazılan ilk mesaja bakın. Asgari ücret dururken öğretmen neden ağlar yazıyor. Kardeşim 1 öğretmen maaşıyla ev geçinmiyor, neden ağlamasın? Herkes bu şekilde öğretmenin üstüne gelirse, bir de mesleği itibarsızlaştırırsa kusura bakmayın biz de insanız.

İnsanların derdi bu değil niye anlamıyorsunuz!! Göze batanlar maaşını ön plana çıkaranlar, üstüne yetmiyor diyenlerin hiç mi bir öğrencisinin üstüne yedek forma alamadığı, ayakkabısının yırtık olduğu, babasının hasta ya da işsiz olduğu için zor durumda olduğunu görmeden alanen bize yetmiyor demesine toplumca şükür edin denilir.. Çünkü öğretmenlik geçmişte de geliri yüksek meslek değildi.. Sevdiği için yapıyordu hepsi..

Eşiniz ne iş yapıo odamı ogretmen

Siz nesiniz? Neden buradasınız? Çok merak ettim?
Konumuz şuan sizin hadsizliğiniz ve ülkenin yaklaşık %42.9'unu küçümsemeniz.
Bu rakamın içinde kaç itü mezunu kaç mühendis kaç öğretmen vardır allah bilir. Bir öğretmen olarak toplumdan bu kadar uzak olmanız üzücü.
Kimse size asgari ücret alın demedi, öğretmenlik kutsal meslektir. Önce annemiz sonra öğretmenimiz benim öğretmenim bana böyle öğretti. Birgün bile herhangi bir kesimi küçümsediğini görmedim, duymadım. Hala konuşuruz kendisiyle.
Sizin hakkınız vardır yatarak maaş alıyorlar lafına bende tepki gösteririm ancak kendi kendinize algı yapmaya çalışmayı ve insanları küçümsemeyi bırakın. İnsanların tepkisi öğretmen oluşunuza değil insanları küçümsemenize. Bu millete hizmet ediyorsunuz öğretmen hanım, küçümsemelerin kibirlerin önünde duracağınız yerde en büyük kibiri siz yapıyorsunuz. Öğrencilerinize çok üzülüyorum. Kim bilir kaç asgari ücretli öğrencinizin velisini de küçümsemiş oluyorsunuz. İnsanlar emek veriyor, küçümsenir mi bu? Çöp toplayan kişiyle bir ceoya gösterdiğiniz hürmet aynı olmalı. Bu insanın kalitesini belirler. İkiside emektir. Farkında değilsiniz.
Ben moda tasarımcıyım bu arada ve inanın yetenekli bir insanım.
Ünviersite sınavından hatırı sayılır bir puan aldım, derslerim uygulamalı 3.5 un altında ortalamam yok. Bende mi burada ego kasayım, bende mi burada "yaa yetenekliyim istesem sizin maaşınızı 10a katlarım" diyeyim? Vakit geçirmek için girdiğim sitede sizinle karşılaşmak aşırı taşihsiz bir durum, öğretmenliğe bakış açımı değiştiriyorsunuz.

Öğretmen düşmanı lafınız o kadar komedi ki , bu dünya sizin etrafınızda dönmüyor konu da sizin değil ayrıca size insan gibi tane tane anlatmak mantıklı yaklaşmak yaramıyor gerçekten . Bence siz direk insan düşmanısınız
Öğretmen o maaşla geçinemiyorsa asgari ücretle nasıl geçinilsin ben demiyorum ki öğretmen maaşı yeterli diye sadece siz emek vermediniz çünkü , o asgari ücretli diye küçümsediğimiz kesim de fakülte mezunları o yüzden kıyas yapıyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…