- 14 Ekim 2016
- 7.258
- 49.189
- 548
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Insanımız yatırımdan da anlamıyor.Ve o altinlari batti diye biraz yukselince zararina satti
Eşiyle ayrı şehirlerde yaşamaya başlamışlar atanma sonrası, parası yetmeyip 100 lira bile isteğinde eşinden gönderemem demiş.12 bin liranın 6 biniyle altın alıyordu yanlış hatırlamıyorsam
Bılıncsızce acılmıs bır konu bellı ki.Atanmak için sınavlara girmekten psikolojileri bozulmuş yaşları 30 u bulmuş markette avm de çalışan öğretmen meslektaşlarına ayıptır şikayet etmek 2 maaşı
Acaba gercekten ogretmen mı konu sahibiOkuyor çekirdeğini çitleyerek.
Yanlış hatırlamıyorsam bir önceki konusu birikim konusuydu. 1 senede 80 bin gibi bir rakamdan bahsediyordu. Ama yanlış da hatırlıyor olabilirim.Eşiyle ayrı şehirlerde yaşamaya başlamışlar atanma sonrası, parası yetmeyip 100 lira bile isteğinde eşinden gönderemem demiş.
Maaşını kendisine ve ailesine harcıyor diye dert yanıyordu. Nasıl aylık 6 bin biriktirebiliyor acabayazdıkları birbirini tutmuyor.
Ve bu eşe rağmen borca girip ev alma derdinde.
Aramızda para toplayıp size ekmek erzak falan alalım mı ?Öğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Zaten zorlukların hepimiz farkındayız ama cocugu özel krese bile verememek, üstelik herhangi bir borç ödemeden çok saçma, ki konu sahibi zaten aylık 6 binlik altın alıyormuş.12bin aylık çok para mı? Tabii ki ortalama ülke maaşlarına bakınca gayet güzel geliyor ama temmuzda mesela elektrik şu bu hep zamlandı. Çocuk kreşe gidiyormuş. Yiyecek parası yol parası derken gidiyordur para. Tatile gideceği zaman iyi bir hesaplama yapması lazım tabii. Kaç ay çalışan insan kendi ülkesinde yapacağı 1 hafta tatil için şurası ucuzmus, biraz da surdan kıssak, sabah da şunu yiyiversek vs diye hesap yapmamalı bence ya 1 hafta tatil yani böyle şeyleri düşünerek kafan boş tatil yapman çok zor. Konuyu keşke öğretmen maaşı diye açmasaydın konu sahibi çünkü konu özelinde ne öğretmen ne de maaşı. Bu genel hepimizi etkileyen bir konu
15 aydır ben de çocuğumun eğitimi diye yırtınıyorum koleje gönderemiyorum diye. Ama aç açıktayız demiyorum . Burda öyle yazsam asgari ücretli de gelir bana hoppp sen diyorsun der.Bılıncsızce acılmıs bır konu bellı ki.
8 sayfanın özetiKarı koca çalışan bir öğretmen gayet güzel geçinebilir. Eğer borçları varsa bu onların sorunu. Ayrıca ülkede genel olarak alım gücü düştü, fiyatlar genel olarak çok yüksek ki bu da herkesin ucundan kıyısından bir şeylerden feragat ederek yaşadığı anlamına geliyor. Bu gibi konularda direkt olarak öğretmen maaşı diye konu açarak tepki almak istediğiniz, insanları kışkırtmak istediğiniz çok açık. Çünkü bu ülkede bir tek öğretmenler çok eleştirilir ve maalesef hemen asgari ücretle çalışanlarla kıyaslanır. 4 yıllık lisans eğitimi alarak ve zorlu bir sınavı geçerek atanan bir öğretmenin hemen asgari ücretle çalışanlarla kıyaslanması da son derece yanlış. Asgari ücretle çalışanların durumu da işverenlerle alakalı maalesef. Burada asgari ücretle çalışanlar ne yapsın diye düşünmek yerine herkesin refah seviyesinde maaş alması için bir şeyler yapılmalı ki bu da bizi aşıyor . Bütün yorumları okumadım ama umarım yine öğretmenlerin yerden yere vurulduğu bir konu olmamıştır. Bu gerçekten çok sinir bozucu oluyor. Sonuç olarak karı koca öğretmen olarak düzenli bir geliriniz olduğu için şükredin ve burada insanları kışkırtacak şeyler yazarak öğretmenlere karşı anti patik durumlar oluşturmaktan kaçının. Her mesleğin kendine göre zorluğu ve gelir dengesi var. Özel sektör kan ağlarken maaş beğenmemek de şımarıklık. Bu sözüm de öğretmenlere değil, böyle bir konu açtığınız için direkt size.
Insanımız yatırımdan da anlamıyor.
Ben evlenmeden önce babam bana nakit 40 bin lira para verdi.
Al ne istersen yap dedi
25 bin lirası ile evlendim.
15 bin kaldı .
Onu da is bankasına altın hesabi olarak yatırdım.
2017 mayıs ayıydı. Altın grami 145 liraydı.
100 gram altın almıştım o zamanlar.
An itibariyle yaklaşık 50 bin liram var.
Birgün ev almaya kalkarsak onu kullanacağım.
Insan yatırımdan anlamıyorsa. Yatırım yapmamalı bence
Her odasinda baskasinin kaldigi pislik pansiyonlar derken ne demek istediniz?Öğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Bence bu uye öğretmen konularinda polemik çıktığını biliyor ve bilerek yapıyor. Butun cümleleri insanları kışkırtmak uzerine resmenKarı koca çalışan bir öğretmen gayet güzel geçinebilir. Eğer borçları varsa bu onların sorunu. Ayrıca ülkede genel olarak alım gücü düştü, fiyatlar genel olarak çok yüksek ki bu da herkesin ucundan kıyısından bir şeylerden feragat ederek yaşadığı anlamına geliyor. Bu gibi konularda direkt olarak öğretmen maaşı diye konu açarak tepki almak istediğiniz, insanları kışkırtmak istediğiniz çok açık. Çünkü bu ülkede bir tek öğretmenler çok eleştirilir ve maalesef hemen asgari ücretle çalışanlarla kıyaslanır. 4 yıllık lisans eğitimi alarak ve zorlu bir sınavı geçerek atanan bir öğretmenin hemen asgari ücretle çalışanlarla kıyaslanması da son derece yanlış. Asgari ücretle çalışanların durumu da işverenlerle alakalı maalesef. Burada asgari ücretle çalışanlar ne yapsın diye düşünmek yerine herkesin refah seviyesinde maaş alması için bir şeyler yapılmalı ki bu da bizi aşıyor . Bütün yorumları okumadım ama umarım yine öğretmenlerin yerden yere vurulduğu bir konu olmamıştır. Bu gerçekten çok sinir bozucu oluyor. Sonuç olarak karı koca öğretmen olarak düzenli bir geliriniz olduğu için şükredin ve burada insanları kışkırtacak şeyler yazarak öğretmenlere karşı anti patik durumlar oluşturmaktan kaçının. Her mesleğin kendine göre zorluğu ve gelir dengesi var. Özel sektör kan ağlarken maaş beğenmemek de şımarıklık. Bu sözüm de öğretmenlere değil, böyle bir konu açtığınız için direkt size.
Ama aylik harcamalar değişiyor. Mesela ev kıraysa herkesin kira parası farklıdır. Çocuk varsa ve okula gidiyorsa orda harcanan para da farklıdır. Benim gördüğüm hesap yapıyor herkes. Iki öğretmen de ince hesap yapmaz ama gideceği otelin standardını düşürür vs yani. Açlık sınırının ne olduğu belli sonuçta.Evet ekonomi kötü, evet bu ay aldığımızı gelecek ay zamlı alıyoruz ama iki maaşlı bir ailenin de tatile gidemeyeceği ya da ince hesaplar yapacağı kadar kötü değil bence.
Konu sahibiyle aşağı yukarı aynı para giriyor evimize. Gelir gider dengesi de az çok farklıdır tabi. Ama biz senede 3-4 kez en az 3’er günlük tatiller yapıyoruz. Bu pandemi öncesi gayet uhd otel tatilleriydi şimdi daha çok ev, kamp falan.
Paranızın kreşe yetmemesi klasik, yeni de değil bu durum, annem ki üst düzey memurdu hep söyler, “seni kreşe veriyordum maaşımdan geriye yol param kalmıyordu” der. Eşinizin de düzenli bir geliri varsa iyi kötü idare edersiniz. Ama eviniz kira sanırım, bu işleri daha da zorlaştırıyor tabii. İstanbul’da 40 yıllık dairelerin kirası ortalama 2,500 TL olmuş. Her şey pahalı, yaşam pahalı. Pek çok kişi borçlanarak tatile gidiyor bu da bir gerçek…Öğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Bu çok kötü bir bakış açısı. Sadece sizde değil yanlış anlamayın , genelimize yayılmış. Bastırılmışız ve elimizdekiyle yetinmek, şükretmek öğretilmiş bize. Sabretmek öğretilmiş. Olduğumuz yerde kalalım ki elimizdekiyle yetinelim , hep daha kötüsüne bakalım da şükredelim öğretilmiş bize. Bu da neye yol açıyor? Yavaşlamaya, gerilemeye, daha azına kanaat getirmeye ve ses çıkarmamaya. Sorgulamamaya. Çünkü bunları yaparsak şükretmenin sabretmenin böyle bir şey olmadığını anlarız. O zaman kolay kolay yönetilemeyiz.Sadece öğretmen maaşı değil genel olarak çoğu mesleğin maaşı düşük. Ve her mesleğin kendine göre zorluğu yoruculuğu var.
evet yeni bir nesil yetiştiriyorsunuz haklısınız. Ama lütfen ama lütfen alın teri döken işçiyide 12 saat emek veren kesimi de aşağılamayın bu kadar. Zira genel olarak öğretmenlerden kat ve kat düşük maaş alıyorlar.
ona bakarak biraz şükür gerekmez mi. O insanlar napsın o zaman?
Kiranız yok araba taksidiniz yok ağır bir hastalık masrafınız yok ama tatile para bulamıyorsunuz 12 bin civarı maaşla. Otelcilik mezunu bir kadın olarak buna inanmadım kusura bakmayınKonuda çok eleştiri almışsınız çünkü vatandaşın durumu cidden vahim. 12 bin maaş giren ev refah sanılıyor. Tek memur maaş alan, asgari ücret çalışanı, özel sektörde cana okuyan çalışma saatlerine sahip kişiler ''senin tuzun kuru'' der tabi.
Her şey o kadar pahalı ki 12 bin kuş olup uçuyor.
Evim kira değil arabam da var kredim yok ama ben bu maaşla zor geçiriyorum.
Tutumlu değilim aslında
Çocuğumu da kreş ve kurslardan eksik bırakmam
Ucuz marketlere gitmem gıdada kalite kaygım var
Kıyafette ucuza kaçmam düzgün görünmem gerek işime kurumuma kendime saygım için. Bu saydıklarım lüks değil olması gereken.
Kişisel bakım pek yapmam bu masrafım yok
Ama tatil yapmak bu bütçede zor
6 yıllık memurum ilk defa tatil yapacağım hatta konu açtım tek kişi 4 bin para biriktirdim diye o paraya tatil yapılmaz dendi. Gerçekten de bulamadım yaklaşık 7 bine anca buldum ama bu benim ek dersli maaşım. Bir ay sadece 4 günlük tatil için çalışmış olacağım.
Buna şükretmek mümkün mü?
Cocugunuzun okulundan memnun deılsiniz sanırım15 aydır ben de çocuğumun eğitimi diye yırtınıyorum koleje gönderemiyorum diye. Ama aç açıktayız demiyorum . Burda öyle yazsam asgari ücretli de gelir bana hoppp sen diyorsun der.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?