Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ve o altinlari batti diye biraz yukselince zararina satti
Insanımız yatırımdan da anlamıyor.

Ben evlenmeden önce babam bana nakit 40 bin lira para verdi.

Al ne istersen yap dedi

25 bin lirası ile evlendim.
15 bin kaldı .

Onu da is bankasına altın hesabi olarak yatırdım.

2017 mayıs ayıydı. Altın grami 145 liraydı.

100 gram altın almıştım o zamanlar.

An itibariyle yaklaşık 50 bin liram var.

Birgün ev almaya kalkarsak onu kullanacağım.

Insan yatırımdan anlamıyorsa. Yatırım yapmamalı bence

12 bin liranın 6 biniyle altın alıyordu yanlış hatırlamıyorsam
Eşiyle ayrı şehirlerde yaşamaya başlamışlar atanma sonrası, parası yetmeyip 100 lira bile isteğinde eşinden gönderemem demiş.
Maaşını kendisine ve ailesine harcıyor diye dert yanıyordu. Nasıl aylık 6 bin biriktirebiliyor acaba yazdıkları birbirini tutmuyor.
Ve bu eşe rağmen borca girip ev alma derdinde.

Öğretmenleri genel anlamda eleştiriyorum ne yalan söyleyeyim. Birikimi herşeyin önüne koyarsan asla bir şey yapamazsın zaten. Her şey hesap kitaba döner. Dışarda yediğin bir öğün yemeğin hesabını yapar hale gelirsin. Çevremdekilerin büyük çoğunluğu ne yazık ki böyle. Sizin için böylesiniz demiyorum sadece bir çıkarım benim ki

Yanlış hatırlamıyorsam bir önceki konusu birikim konusuydu. 1 senede 80 bin gibi bir rakamdan bahsediyordu. Ama yanlış da hatırlıyor olabilirim.

Karı koca çalışan bir öğretmen gayet güzel geçinebilir. Eğer borçları varsa bu onların sorunu. Ayrıca ülkede genel olarak alım gücü düştü, fiyatlar genel olarak çok yüksek ki bu da herkesin ucundan kıyısından bir şeylerden feragat ederek yaşadığı anlamına geliyor. Bu gibi konularda direkt olarak öğretmen maaşı diye konu açarak tepki almak istediğiniz, insanları kışkırtmak istediğiniz çok açık. Çünkü bu ülkede bir tek öğretmenler çok eleştirilir ve maalesef hemen asgari ücretle çalışanlarla kıyaslanır. 4 yıllık lisans eğitimi alarak ve zorlu bir sınavı geçerek atanan bir öğretmenin hemen asgari ücretle çalışanlarla kıyaslanması da son derece yanlış. Asgari ücretle çalışanların durumu da işverenlerle alakalı maalesef. Burada asgari ücretle çalışanlar ne yapsın diye düşünmek yerine herkesin refah seviyesinde maaş alması için bir şeyler yapılmalı ki bu da bizi aşıyor . Bütün yorumları okumadım ama umarım yine öğretmenlerin yerden yere vurulduğu bir konu olmamıştır. Bu gerçekten çok sinir bozucu oluyor. Sonuç olarak karı koca öğretmen olarak düzenli bir geliriniz olduğu için şükredin ve burada insanları kışkırtacak şeyler yazarak öğretmenlere karşı anti patik durumlar oluşturmaktan kaçının. Her mesleğin kendine göre zorluğu ve gelir dengesi var. Özel sektör kan ağlarken maaş beğenmemek de şımarıklık. Bu sözüm de öğretmenlere değil, böyle bir konu açtığınız için direkt size.

Aramızda para toplayıp size ekmek erzak falan alalım mı ?

Zaten zorlukların hepimiz farkındayız ama cocugu özel krese bile verememek, üstelik herhangi bir borç ödemeden çok saçma, ki konu sahibi zaten aylık 6 binlik altın alıyormuş.

Yoksa ülke şartları çok zor.

8 sayfanın özeti her cumlenıze katılıyorum

Ben 2016da evlenirken elime gecen ufak tefek paralari altin yapardim. Sonra cok yerleri cikti ama hic ellemedim. Butun bunlarin ustune farkli yatirimlar ogrendim cok firsatlar kacirmisim ama uzulup takilmiyorum zamani gelmemis kismet degilmis. Insan aktif bir canli kendini gelistirebilir ama uzulup takilirsak yeni firsatlarda kacar.

Her odasinda baskasinin kaldigi pislik pansiyonlar derken ne demek istediniz?
Zira o odalar dolu olacak ki insanlar para kazansin degil mi yoksa pansiyon tek oda icin acilmaz..

Bence bu uye öğretmen konularinda polemik çıktığını biliyor ve bilerek yapıyor. Butun cümleleri insanları kışkırtmak uzerine resmen

Ama aylik harcamalar değişiyor. Mesela ev kıraysa herkesin kira parası farklıdır. Çocuk varsa ve okula gidiyorsa orda harcanan para da farklıdır. Benim gördüğüm hesap yapıyor herkes. Iki öğretmen de ince hesap yapmaz ama gideceği otelin standardını düşürür vs yani. Açlık sınırının ne olduğu belli sonuçta.

Konuda çok eleştiri almışsınız çünkü vatandaşın durumu cidden vahim. 12 bin maaş giren ev refah sanılıyor. Tek memur maaş alan, asgari ücret çalışanı, özel sektörde cana okuyan çalışma saatlerine sahip kişiler ''senin tuzun kuru'' der tabi.

Her şey o kadar pahalı ki 12 bin kuş olup uçuyor.
Evim kira değil arabam da var kredim yok ama ben bu maaşla zor geçiriyorum.
Tutumlu değilim aslında
Çocuğumu da kreş ve kurslardan eksik bırakmam
Ucuz marketlere gitmem gıdada kalite kaygım var
Kıyafette ucuza kaçmam düzgün görünmem gerek işime kurumuma kendime saygım için. Bu saydıklarım lüks değil olması gereken.
Kişisel bakım pek yapmam bu masrafım yok
Ama tatil yapmak bu bütçede zor
6 yıllık memurum ilk defa tatil yapacağım hatta konu açtım tek kişi 4 bin para biriktirdim diye o paraya tatil yapılmaz dendi. Gerçekten de bulamadım yaklaşık 7 bine anca buldum ama bu benim ek dersli maaşım. Bir ay sadece 4 günlük tatil için çalışmış olacağım.
Buna şükretmek mümkün mü?

Paranızın kreşe yetmemesi klasik, yeni de değil bu durum, annem ki üst düzey memurdu hep söyler, “seni kreşe veriyordum maaşımdan geriye yol param kalmıyordu” der. Eşinizin de düzenli bir geliri varsa iyi kötü idare edersiniz. Ama eviniz kira sanırım, bu işleri daha da zorlaştırıyor tabii. İstanbul’da 40 yıllık dairelerin kirası ortalama 2,500 TL olmuş. Her şey pahalı, yaşam pahalı. Pek çok kişi borçlanarak tatile gidiyor bu da bir gerçek…

Bu çok kötü bir bakış açısı. Sadece sizde değil yanlış anlamayın , genelimize yayılmış. Bastırılmışız ve elimizdekiyle yetinmek, şükretmek öğretilmiş bize. Sabretmek öğretilmiş. Olduğumuz yerde kalalım ki elimizdekiyle yetinelim , hep daha kötüsüne bakalım da şükredelim öğretilmiş bize. Bu da neye yol açıyor? Yavaşlamaya, gerilemeye, daha azına kanaat getirmeye ve ses çıkarmamaya. Sorgulamamaya. Çünkü bunları yaparsak şükretmenin sabretmenin böyle bir şey olmadığını anlarız. O zaman kolay kolay yönetilemeyiz.

Öğretmenin maaşı yaptığı işe göre çok düşüktür ve öğretmen maaşının asgari ücretle kıyaslanması çok gülünç bir durumdur. Doktor maaşları da düsüktür bana göre . Bir uzman dr 8 bin cıvarı alıyor. Döner sermaye falan eklenince 12 bin filan olur. Bir de eşi de dr olsun. Etti sana 25 bin para aylık. Az para mı ? Peki neden kimse dr maaşını asgari ücretle kıyaslamıyor?

Ücret kısmını geçelim. Bu ülkede hiçbir şey olamazsam öğretmen olayım bari diye bir bakış açısı var. eEsnaf para kazansın diye neredeyse her ilçeye eğitim fakültesi açıldı. Puanlar düştü. Kalite düştü ( ki zaten ülkemizde üniversite eğitimin uluslararası sıralamalarda nerede olduğuna bakabilirsiniz.) Öğretmen maaşı düşük olursa zeki , iqsu yuüksek öğrenci seçer mi bu mesleği? Seçmez. Öğretmenin maaşını düşürürsen kalite düşer. Öğretmen kalitesi düşerse, derse girip eline telefonu alıp ebayı açan , devlete kapak atmış bir sürü öğretmen yetiştirirsin. Onlar da ülkenin umudu olan gençleri heba eder.

gGençlik heba olursa yakın bir zamanda ülkenin temelleri sarsılır. Suriyeden Iraktan farkımız kalmaz.

O yüzden öğretmen çok değerlidir ve ülkenin temel direğidir aslında ve maaşı asgari ücretle kıyaslanıp bak da haline sükret denmemelidir.

Kiranız yok araba taksidiniz yok ağır bir hastalık masrafınız yok ama tatile para bulamıyorsunuz 12 bin civarı maaşla. Otelcilik mezunu bir kadın olarak buna inanmadım kusura bakmayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…