- 10 Nisan 2014
- 43.719
- 116.246
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
E işte tercih yapmışsınız eğitimi ön plana almışsınız. Tatile bütçeniz az kalmış.ama geçinemiyor değilsiniz . Kamplar var pansiyonlar var tatil çeşit çeşit uhd değil sadeceBen ortalama aylık 4 bin kadar bütçemi çocuğumun eğitimine ayırırım.
Bir grip olsa tahlili testi ilacı derken en iyi ihtimal 600-700 tl den aşağı olmaz okula giden de sık hastalanıyor devlet hastanelerinin durumu ortada en yakın randevu 10 gün sonra oluyor
Oyuncak, aktivite derken çocuklu ailelerin bütçesi doğrulmaz.
Ben bunları ihmal edebilirim ama etmiyorum. Bana lüks değil gerekli geliyor.
Eğer kendinizden evladınızdan kısarsanız geçinirsiniz
Aynı şeyi söylüyoruz aslında hicbir şey düşünmeden seçtiğimiz yerde istediğimiz şekilde 1 hafta da olsa tatil yapabilmeliyiz. Konu sahibi ayrı olay zaten yapabilir ama hem o kadar biriktireyim hem tatil yapayım istiyor öylesi her yerde zor. Keşke sihirli değnek değse...Evet dediğim gibi fiyatlar yüksek, gereksiz yüksek buna üzülebiliriz ama tatil yapamıyorum demek abartı. Gayet yapabilir isterse. 7 gün olmaz 5 gün olur, uhd olmaz pansiyon olur apart olur ama olur yani. Ekonomiye sihirli değnek değmeyeceğine göre içinde bulunduğumuz durumu kabullenip değiştirebileceğimiz şeyleri değiştireceğiz. Yoksa mutsuzluktan ölürüz. Evet gerekirse 1 aylık maaşı tatile vereceğiz ama 3-5 gün nefes alacağız.
Ben şahsınıza demiyorum. Alınmayın hamilesiniz. Bu genel yargıyı kırmalıyız. Hepimiz halimize şükredersek daha iyisi için elimizden geleni yapmazsak bizi yönetenleri eleştirmezsek , olsun çok şükür dersek gün gelir elimizdekini de alırlar.Hayır çok kötü bir bakış açısı değil. Napmalıyız. Bütün meslek dallarından kişiler olarak baş kaldırıp sokaklara dökülsek ne yazar? Alabilecekmiyiz karşılığını. Aldık mı bu zamana kadar hayır. Bu düzen değişmeden malesef zengin parasına para katar bizim gibi maaşla çalışanlar üç beş lira zam bekleriz.
asgari ücretle kıyaslanması çok gülünc değil. O maaşı alan da insan öğretmen de insan. O maaşı alanda emek veriyor öğretmen de emek veriyor. Ve dediğim gibi 'NE ÜNİVERSİTE MEZUNLARI İŞ BULAMIYOR' yada kendi meslekleri haricin de alakasız işler de sırf evimi geçindireyim diye çalışıyor. Bir kesin atanamayan Öğretmenler de buna dahildir.
Doktor maaşı az gelebilir size evet. Ama hiçbir zaman biz doktor maaşıyla geçiniyoruz diye bunu sürekli dillendirdiklerini de görmedim. Az para değil alınan paralar.
Öğretmenlik tabiki saygı duyulası önünde düğme iliklenilesi bir meslek. Keza hakkıyla yapana.
Lakin her meslek öyle dediğiniz gibi doktorlar olmasa hepimiz bir köşede ölür gideriz. Avukat savcı olmasa ülkece birbirimizi keseriz. Mimarlar mühendisler olmasa birşeyler üretemeyiz. Bir barınağımız olamaz. İşçi kesimi olmasa da çoğu şeyimiz yarım kalır.
Hepimiz birbirimize muhtacız. Ve hepimiz hakkımızı almak isteriz tabiki.
Konuya geldiğimiz de burada konu sahibi bazı şeyleri abartarak söylemiş asıl tepki ona. Yani yapmak isteyen insan her şeyi yapar. Şahsen özel sektörden tek maaşla kredi de ödüyoruz üstüne 2. Kredi çekip araba da alıyoruz yeri geliyor tatile de gidiyoruz istediğimizi de yiyip içiyoruz. Arkadaş 2 maaşla öğretmen maaşını küçümseyerek bunları yapamamaktan bahsediyor.
Ya da egıtımı ıyı olan ögrenci profili daha düzgün olan bı devlet okulunun bulundugu yere adres tasıcaksınız, cıdden ccok fazla 70bın,Noterler birliğini düşündüm devlet okulu o semtte ev kiraları uçmuş. Merdivenaltı kolej zaten lazım değil diğerleri kıyafet servis yemek derken 65 70 bin istiyor. İyi ki tek çocuğum var diyorum yeminle
Kiraların 1800 olduğu yerde maaşınız 2800... Daha ne denir ki. öÖğretmen maaşı yetmiyor biz ne yapalım ölelim mi diyorsunuz haklı olarak. Buna kızıyorum işte bize bunlar yaşatılmamalı. Herkes alnının terinin karşılığını almalı. Sizce hakettiğiniz 2800 mü?Asgari ücretle çalışıyordum, 1800 TL ev kirası veriyordum bana 1 milyar kalıyordu, 3 yıldır denize girmiyorum.
Zengin için değil orta gelirli ve dar gelirli için büyük para. Düşündüm işsizlik var ülkede. Para biriktirsem üniversiteye kadar kazanamazsa iyi üniv.ücretsiz paralı tıp okuturum ülkemiz de ya da rusyada en azından param boşa gitmez garantili meslek. Kolej meslek sahibi de yapmıyor sonuçtaYa da egıtımı ıyı olan ögrenci profili daha düzgün olan bı devlet okulunun bulundugu yere adres tasıcaksınız, cıdden ccok fazla 70bın,
Kiraların 1800 olduğu yerde maaşınız 2800... Daha ne denir ki. öÖğretmen maaşı yetmiyor biz ne yapalım ölelim mi diyorsunuz haklı olarak. Buna kızıyorum işte bize bunlar yaşatılmamalı. Herkes alnının terinin karşılığını almalı. Sizce hakettiğiniz 2800 mü?
Lüks tabiki değil ama son zamanlarda daha da sıkıntı çeksek te hep böyleydi.eskiden 5 yıldızlı tatiller mi yapıyorduk rahatça yooo gene sıka sıka ev araba sahibi oluyorduk. Bir yere harcasak diğerinden kısıyorduk. Ha şimdilerde beterin beteri olduk o başkaNeden konu sahibine karşı herkes agresiflesmis anlam veremedim.Arkadaslar Türkiye'de yaşıyoruz hayatın ne kadar pahalı olduğunun farkındasınızdir diye düşünüyorum.Ben çok az bir kesimin hakettiği maaşı aldığını düşünüyorum.Ogretmen maaşını bunların arasında sayamicam ne yazık ki.Hep bı tamah etme,sukretme kültürü yüzünden zaten millet hakettigini isteyemez oldu.Hele hele İstanbul'da yaşayanlar bilirler hayatın iki üç katı pahalı olduğunu.Daha arabamı 25 TL den aşağı parkettigimi hatırlamam bı yere.Yani attığın adimla beraber para cebinden basliyo çıkmaya.Kimsenin de arabayla gitme metroya bin metrobüse bin söylemini kabul etmiyorum.Amac hayat standartini düşürmek olmamalı hele hele tatile gidebilmek için kıştan para biriktirmek,kuaförden kısmak hiç olmamalı.Bunlar lüks değil sıradan ihtiyaçlar.Ama ne yazık ki bu ülkede bunlar lüks olarak algılanıyor.
Anladım. Bizim bunları konuşmamamız açıklamak zorunda kalmamamız gerekiyor.Ben de bir öğretmenim, hayır değil. Herşeye zam var maaşlara zam yok. Yazık.
Araba kullanmamak hayat standardını düşürmek mi? Bu ortadoğu kafa yapısı bence. Tek başımaysam araba yerine toplu taşıma kullanırım her zaman. Doğaya bir ton zehirli gaz salmamış, kıt kaynakları kendi keyfim için harcamamış oluyorum böylece. Bakın para mevzusuna hiç girmedim bile.Neden konu sahibine karşı herkes agresiflesmis anlam veremedim.Arkadaslar Türkiye'de yaşıyoruz hayatın ne kadar pahalı olduğunun farkındasınızdir diye düşünüyorum.Ben çok az bir kesimin hakettiği maaşı aldığını düşünüyorum.Ogretmen maaşını bunların arasında sayamicam ne yazık ki.Hep bı tamah etme,sukretme kültürü yüzünden zaten millet hakettigini isteyemez oldu.Hele hele İstanbul'da yaşayanlar bilirler hayatın iki üç katı pahalı olduğunu.Daha arabamı 25 TL den aşağı parkettigimi hatırlamam bı yere.Yani attığın adimla beraber para cebinden basliyo çıkmaya.Kimsenin de arabayla gitme metroya bin metrobüse bin söylemini kabul etmiyorum.Amac hayat standartini düşürmek olmamalı hele hele tatile gidebilmek için kıştan para biriktirmek,kuaförden kısmak hiç olmamalı.Bunlar lüks değil sıradan ihtiyaçlar.Ama ne yazık ki bu ülkede bunlar lüks olarak algılanıyor.
Ülke koşullarında çok iyi bir maaş alıyoruz bunu inkar edemem ama bir öğretmenin aldığı maaş yoksulluk sınırının altında, çift öğretmen maaşıyla 3 kişikil bir aile ancak yoksulluk sınırının üzerine çıkıyor. Bu durumda öyle tatil falan masal oluyor doğal olarak. Tek maaşla tatil yapmak için para biriktirme ihtimaliniz zaten yok, çift maaşlaysa bütün yıl kenara para ayırarak ya da taksitle tatil yapma ihtimaliniz olabilir.Öğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Anladım. Bizim bunları konuşmamamız açıklamak zorunda kalmamamız gerekiyor.
Öyle tabi tatil kavramı çeşit çeşit ama çalışan emek veren her vatandaş içine sinen bir tatil yapabilmeli.hem düzgün bir eğitim alabilmeli hem sağlık imkanlarından faydalanabilmeli.ben de isterim gözüm kapalı devlet okuluna gönderebilmek ama çok kalabalık devlet hastanesinde ücretsiz sağlıktan faydalanmak ama randevu almak imkansız. Özel kavramı sağlık ve eğitime girince bu şartlara boyun eğmek zorunda kalıyoruz.E işte tercih yapmışsınız eğitimi ön plana almışsınız. Tatile bütçeniz az kalmış.ama geçinemiyor değilsiniz . Kamplar var pansiyonlar var tatil çeşit çeşit uhd değil sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?