- 11 Aralık 2018
- 42.607
- 264.810
- 598
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
O yüzden dedim gelir gider dengesi farklıdır diye. Ben 3 kez yaparım diğeri 1 kez yapar ama bu oranda geliri olan insan istediği gibi tatil yapar bence. 6-7 bin civarına 4-5 gün uhd oteller var gayet güzel. 12 taksit yaptırırsın karta, ayda 500 lira ödersin. 12 binin 500 lirasını da tatile ayırıversinler. Bayram için ev tuttum ben özel havuzu olan 6 kişilik keyifli bir ev 5000 lira 5 gece. Kişi başı 1000 lira bile düşmüyor mesela böyle bir seçenekte. Gönül ister ki biz de ucuza istediğimiz gibi tatil yapalım ama eldeki bu. Tatil yapamıyorum diye ağlamanın alemi yok. Ucuza tatil yapamıyoruz diye hep birlikte ağlayabiliriz.Ama aylik harcamalar değişiyor. Mesela ev kıraysa herkesin kira parası farklıdır. Çocuk varsa ve okula gidiyorsa orda harcanan para da farklıdır. Benim gördüğüm hesap yapıyor herkes. Iki öğretmen de ince hesap yapmaz ama gideceği otelin standardını düşürür vs yani. Açlık sınırının ne olduğu belli sonuçta.
Asgari ucretle karşılaştırma derken , onlar geciniyorsa sizde geçinirsiniz anlamında konusuldu, yoksa herkes biliyor cogu meslek hakkını alamıyor. Mecbur sukredecegiz halimize diğer türlü bizden iyi olanlara bakip uzulecegizBu çok kötü bir bakış açısı. Sadece sizde değil yanlış anlamayın , genelimize yayılmış. Bastırılmışız ve elimizdekiyle yetinmek, şükretmek öğretilmiş bize. Sabretmek öğretilmiş. Olduğumuz yerde kalalım ki elimizdekiyle yetinelim , hep daha kötüsüne bakalım da şükredelim öğretilmiş bize. Bu da neye yol açıyor? Yavaşlamaya, gerilemeye, daha azına kanaat getirmeye ve ses çıkarmamaya. Sorgulamamaya. Çünkü bunları yaparsak şükretmenin sabretmenin böyle bir şey olmadığını anlarız. O zaman kolay kolay yönetilemeyiz.
Öğretmenin maaşı yaptığı işe göre çok düşüktür ve öğretmen maaşının asgari ücretle kıyaslanması çok gülünç bir durumdur. Doktor maaşları da düsüktür bana göre . Bir uzman dr 8 bin cıvarı alıyor. Döner sermaye falan eklenince 12 bin filan olur. Bir de eşi de dr olsun. Etti sana 25 bin para aylık. Az para mı ? Peki neden kimse dr maaşını asgari ücretle kıyaslamıyor?
Ücret kısmını geçelim. Bu ülkede hiçbir şey olamazsam öğretmen olayım bari diye bir bakış açısı var. eEsnaf para kazansın diye neredeyse her ilçeye eğitim fakültesi açıldı. Puanlar düştü. Kalite düştü ( ki zaten ülkemizde üniversite eğitimin uluslararası sıralamalarda nerede olduğuna bakabilirsiniz.) Öğretmen maaşı düşük olursa zeki , iqsu yuüksek öğrenci seçer mi bu mesleği? Seçmez. Öğretmenin maaşını düşürürsen kalite düşer. Öğretmen kalitesi düşerse, derse girip eline telefonu alıp ebayı açan , devlete kapak atmış bir sürü öğretmen yetiştirirsin. Onlar da ülkenin umudu olan gençleri heba eder.
gGençlik heba olursa yakın bir zamanda ülkenin temelleri sarsılır. Suriyeden Iraktan farkımız kalmaz.
O yüzden öğretmen çok değerlidir ve ülkenin temel direğidir aslında ve maaşı asgari ücretle kıyaslanıp bak da haline sükret denmemelidir.
Değilim maalesef. Ortaokul kısmı çok berbat. Ben de öğretmenlik yaptığım için 4 yıl kadar devlet ortaokulunda kötü olduğunu farketttim. Çoğu veli de aynı fikirde. Ankarada kolejlerde çok pahalı . İyi devlet okulunun olduğu semttede kiralar 4000 e yakınCocugunuzun okulundan memnun deılsiniz sanırım
Üstelik yeni atandı. Bunca zaman ne yediler içtiler merak ediyorum.Atanmak için sınavlara girmekten psikolojileri bozulmuş yaşları 30 u bulmuş markette avm de çalışan öğretmen meslektaşlarına ayıptır şikayet etmek 2 maaşı
Ama 7 bine 5 gün anca yapıyorsun 1 hafta yapayım desen artacak o. Eee bir tekne turu yapayım dersen. Uhd otellere girenler genelde çıkmıyor ama biz çıkıyoruz mesela gittiği yerlerin güzel yerlerini gezeyim derse. Oraya özel yemek yiyeyim derse ne olacak. Herkes uhd oteli sevmeyebilir bence diğer türlüsü daha da pahalıya geliyor. Ha ev tutup bolusulurse daha uygun olur ya da otelden çıkmazsan yine de 1 hafta tatile bir maaş vermek düşündürücü bir şey bence kendi ülkende.O yüzden dedim gelir gider dengesi farklıdır diye. Ben 3 kez yaparım diğeri 1 kez yapar ama bu oranda geliri olan insan istediği gibi tatil yapar bence. 6-7 bin civarına 4-5 gün uhd oteller var gayet güzel. 12 taksit yaptırırsın karta, ayda 500 lira ödersin. 12 binin 500 lirasını da tatile ayırıversinler. Bayram için ev tuttum ben özel havuzu olan 6 kişilik keyifli bir ev 5000 lira 5 gece. Kişi başı 1000 lira bile düşmüyor mesela böyle bir seçenekte. Gönül ister ki biz de ucuza istediğimiz gibi tatil yapalım ama eldeki bu. Tatil yapamıyorum diye ağlamanın alemi yok. Ucuza tatil yapamıyoruz diye hep birlikte ağlayabiliriz.
Ben de Ankaradayım, cıdden kiralar ikiye katladı bu sene, ev degsıtırmeyı dusunuyordum ben de, vazgecmek üzereyim, en azından ev sahibi %10zam yapar diyorum artıkDeğilim maalesef. Ortaokul kısmı çok berbat. Ben de öğretmenlik yaptığım için 4 yıl kadar devlet ortaokulunda kötü olduğunu farketttim. Çoğu veli de aynı fikirde. Ankarada kolejlerde çok pahalı . İyi devlet okulunun olduğu semttede kiralar 4000 e yakın
Burda gelir düzeyi aşırı yüksek arkadaşlar edindim gerçek hayatımda da var. Eee onlarla itişip hayatı zehir mi edelim kendimize?ha pahalılığa kızıyorum herkes gibi ama kendi imkanlarımla nasıl yaşarım nasıl artırabilirim nasıl idare ederim onun derdindeyim. Meslekleri gelirleri öne atmaya kıyaslamaya hiç gerek yok. Allah alıştığımızdan geri koymasın yeter bu dönemdeÜstelik yeni atandı. Bunca zaman ne yediler içtiler merak ediyorum.
Aynen dediğim gibi işte bizden daha kötü durumda olanlara bakıp halimize şükredeceğiz. İşte ben asıl bu bakış açısını ülkemize yakıştırmıyorum. Öyle yapacağımıza herkes işini en doğru şekilde yapsın ve hakkettiği ücreti alsın.Asgari ucretle karşılaştırma derken , onlar geciniyorsa sizde geçinirsiniz anlamında konusuldu, yoksa herkes biliyor cogu meslek hakkını alamıyor. Mecbur sukredecegiz halimize diğer türlü bizden iyi olanlara bakip uzulecegiz
Evet dediğim gibi fiyatlar yüksek, gereksiz yüksek buna üzülebiliriz ama tatil yapamıyorum demek abartı. Gayet yapabilir isterse. 7 gün olmaz 5 gün olur, uhd olmaz pansiyon olur apart olur ama olur yani. Ekonomiye sihirli değnek değmeyeceğine göre içinde bulunduğumuz durumu kabullenip değiştirebileceğimiz şeyleri değiştireceğiz. Yoksa mutsuzluktan ölürüz. Evet gerekirse 1 aylık maaşı tatile vereceğiz ama 3-5 gün nefes alacağız.Ama 7 bine 5 gün anca yapıyorsun 1 hafta yapayım desen artacak o. Eee bir tekne turu yapayım dersen. Uhd otellere girenler genelde çıkmıyor ama biz çıkıyoruz mesela gittiği yerlerin güzel yerlerini gezeyim derse. Oraya özel yemek yiyeyim derse ne olacak. Herkes uhd oteli sevmeyebilir bence diğer türlüsü daha da pahalıya geliyor. Ha ev tutup bolusulurse daha uygun olur ya da otelden çıkmazsan yine de 1 hafta tatile bir maaş vermek düşündürücü bir şey bence kendi ülkende.
Noterler birliğini düşündüm devlet okulu o semtte ev kiraları uçmuş. Merdivenaltı kolej zaten lazım değil diğerleri kıyafet servis yemek derken 65 70 bin istiyor. İyi ki tek çocuğum var diyorum yeminleBen de Ankaradayım, cıdden kiralar ikiye katladı bu sene, ev degsıtırmeyı dusunuyordum ben de, vazgecmek üzereyim, en azından ev sahibi %10zam yapar diyorum artık
Bı yoruma hiç katılmıyorummmmGitmezsiniz olur biter bide gecinemeyen leri dusunun öğretmenlik çok kutsal meslektir çok para beklentisi için yapılmaz
Yapıyoruz ama alamıyoruz işte, elimizden de bir sey gelmiyor mecbur katlaniyoruzAynen dediğim gibi işte bizden daha kötü durumda olanlara bakıp halimize şükredeceğiz. İşte ben asıl bu bakış açısını ülkemize yakıştırmıyorum. Öyle yapacağımıza herkes işini en doğru şekilde yapsın ve hakkettiği ücreti alsın.
Ben ortalama aylık 4 bin kadar bütçemi çocuğumun eğitimine ayırırım.Kiranız yok araba taksidiniz yok ağır bir hastalık masrafınız yok ama tatile para
Her meslek para için yapılır. Doktor da sonunda para kazanacağı için çalışır öğretmen de asker de tesisatçı da. Kutsallık atfetmeyin lütfen. Çok sinir bozucu bu.Gitmezsiniz olur biter bide gecinemeyen leri dusunun öğretmenlik çok kutsal meslektir çok para beklentisi için yapılmaz
Hayır çok kötü bir bakış açısı değil. Napmalıyız. Bütün meslek dallarından kişiler olarak baş kaldırıp sokaklara dökülsek ne yazar? Alabilecekmiyiz karşılığını. Aldık mı bu zamana kadar hayır. Bu düzen değişmeden malesef zengin parasına para katar bizim gibi maaşla çalışanlar üç beş lira zam bekleriz.Bu çok kötü bir bakış açısı. Sadece sizde değil yanlış anlamayın , genelimize yayılmış. Bastırılmışız ve elimizdekiyle yetinmek, şükretmek öğretilmiş bize. Sabretmek öğretilmiş. Olduğumuz yerde kalalım ki elimizdekiyle yetinelim , hep daha kötüsüne bakalım da şükredelim öğretilmiş bize. Bu da neye yol açıyor? Yavaşlamaya, gerilemeye, daha azına kanaat getirmeye ve ses çıkarmamaya. Sorgulamamaya. Çünkü bunları yaparsak şükretmenin sabretmenin böyle bir şey olmadığını anlarız. O zaman kolay kolay yönetilemeyiz.
Öğretmenin maaşı yaptığı işe göre çok düşüktür ve öğretmen maaşının asgari ücretle kıyaslanması çok gülünç bir durumdur. Doktor maaşları da düsüktür bana göre . Bir uzman dr 8 bin cıvarı alıyor. Döner sermaye falan eklenince 12 bin filan olur. Bir de eşi de dr olsun. Etti sana 25 bin para aylık. Az para mı ? Peki neden kimse dr maaşını asgari ücretle kıyaslamıyor?
Ücret kısmını geçelim. Bu ülkede hiçbir şey olamazsam öğretmen olayım bari diye bir bakış açısı var. eEsnaf para kazansın diye neredeyse her ilçeye eğitim fakültesi açıldı. Puanlar düştü. Kalite düştü ( ki zaten ülkemizde üniversite eğitimin uluslararası sıralamalarda nerede olduğuna bakabilirsiniz.) Öğretmen maaşı düşük olursa zeki , iqsu yuüksek öğrenci seçer mi bu mesleği? Seçmez. Öğretmenin maaşını düşürürsen kalite düşer. Öğretmen kalitesi düşerse, derse girip eline telefonu alıp ebayı açan , devlete kapak atmış bir sürü öğretmen yetiştirirsin. Onlar da ülkenin umudu olan gençleri heba eder.
gGençlik heba olursa yakın bir zamanda ülkenin temelleri sarsılır. Suriyeden Iraktan farkımız kalmaz.
O yüzden öğretmen çok değerlidir ve ülkenin temel direğidir aslında ve maaşı asgari ücretle kıyaslanıp bak da haline sükret denmemelidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?