Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O yüzden dedim gelir gider dengesi farklıdır diye. Ben 3 kez yaparım diğeri 1 kez yapar ama bu oranda geliri olan insan istediği gibi tatil yapar bence. 6-7 bin civarına 4-5 gün uhd oteller var gayet güzel. 12 taksit yaptırırsın karta, ayda 500 lira ödersin. 12 binin 500 lirasını da tatile ayırıversinler. Bayram için ev tuttum ben özel havuzu olan 6 kişilik keyifli bir ev 5000 lira 5 gece. Kişi başı 1000 lira bile düşmüyor mesela böyle bir seçenekte. Gönül ister ki biz de ucuza istediğimiz gibi tatil yapalım ama eldeki bu. Tatil yapamıyorum diye ağlamanın alemi yok. Ucuza tatil yapamıyoruz diye hep birlikte ağlayabiliriz.

Asgari ucretle karşılaştırma derken , onlar geciniyorsa sizde geçinirsiniz anlamında konusuldu, yoksa herkes biliyor cogu meslek hakkını alamıyor. Mecbur sukredecegiz halimize diğer türlü bizden iyi olanlara bakip uzulecegiz

Cocugunuzun okulundan memnun deılsiniz sanırım
Değilim maalesef. Ortaokul kısmı çok berbat. Ben de öğretmenlik yaptığım için 4 yıl kadar devlet ortaokulunda kötü olduğunu farketttim. Çoğu veli de aynı fikirde. Ankarada kolejlerde çok pahalı . İyi devlet okulunun olduğu semttede kiralar 4000 e yakın

Ama 7 bine 5 gün anca yapıyorsun 1 hafta yapayım desen artacak o. Eee bir tekne turu yapayım dersen. Uhd otellere girenler genelde çıkmıyor ama biz çıkıyoruz mesela gittiği yerlerin güzel yerlerini gezeyim derse. Oraya özel yemek yiyeyim derse ne olacak. Herkes uhd oteli sevmeyebilir bence diğer türlüsü daha da pahalıya geliyor. Ha ev tutup bolusulurse daha uygun olur ya da otelden çıkmazsan yine de 1 hafta tatile bir maaş vermek düşündürücü bir şey bence kendi ülkende.

Ben de Ankaradayım, cıdden kiralar ikiye katladı bu sene, ev degsıtırmeyı dusunuyordum ben de, vazgecmek üzereyim, en azından ev sahibi %10zam yapar diyorum artık

Üstelik yeni atandı. Bunca zaman ne yediler içtiler merak ediyorum.
Burda gelir düzeyi aşırı yüksek arkadaşlar edindim gerçek hayatımda da var. Eee onlarla itişip hayatı zehir mi edelim kendimize?ha pahalılığa kızıyorum herkes gibi ama kendi imkanlarımla nasıl yaşarım nasıl artırabilirim nasıl idare ederim onun derdindeyim. Meslekleri gelirleri öne atmaya kıyaslamaya hiç gerek yok. Allah alıştığımızdan geri koymasın yeter bu dönemde

Aynen dediğim gibi işte bizden daha kötü durumda olanlara bakıp halimize şükredeceğiz. İşte ben asıl bu bakış açısını ülkemize yakıştırmıyorum. Öyle yapacağımıza herkes işini en doğru şekilde yapsın ve hakkettiği ücreti alsın.

Evet dediğim gibi fiyatlar yüksek, gereksiz yüksek buna üzülebiliriz ama tatil yapamıyorum demek abartı. Gayet yapabilir isterse. 7 gün olmaz 5 gün olur, uhd olmaz pansiyon olur apart olur ama olur yani. Ekonomiye sihirli değnek değmeyeceğine göre içinde bulunduğumuz durumu kabullenip değiştirebileceğimiz şeyleri değiştireceğiz. Yoksa mutsuzluktan ölürüz. Evet gerekirse 1 aylık maaşı tatile vereceğiz ama 3-5 gün nefes alacağız.

Kızĺar hepiniz haklisınız ama neden ağır yorumlar yapıyorsunuz ? Konu sahibine katıldığimdan değil de ne bilim kırılabilir .

Ben de Ankaradayım, cıdden kiralar ikiye katladı bu sene, ev degsıtırmeyı dusunuyordum ben de, vazgecmek üzereyim, en azından ev sahibi %10zam yapar diyorum artık
Noterler birliğini düşündüm devlet okulu o semtte ev kiraları uçmuş. Merdivenaltı kolej zaten lazım değil diğerleri kıyafet servis yemek derken 65 70 bin istiyor. İyi ki tek çocuğum var diyorum yeminle

Yapıyoruz ama alamıyoruz işte, elimizden de bir sey gelmiyor mecbur katlaniyoruz

Evinize ayda 12 bin lira giriyor buna kimsenin diyeceği bir şey tabi ki yok. Ancak yetmiyor,ev alamıyor ve tatile gidemiyorsunuz bir insanın en temel haklarına sahip değilsiniz bu tabi ki üzücü. Bence siz insanların nasıl tatile gittiğinden ziyade sizin eve giren paranın nereye gittiğine odaklanın

Kiranız yok araba taksidiniz yok ağır bir hastalık masrafınız yok ama tatile para
Ben ortalama aylık 4 bin kadar bütçemi çocuğumun eğitimine ayırırım.
Bir grip olsa tahlili testi ilacı derken en iyi ihtimal 600-700 tl den aşağı olmaz okula giden de sık hastalanıyor devlet hastanelerinin durumu ortada en yakın randevu 10 gün sonra oluyor
Oyuncak, aktivite derken çocuklu ailelerin bütçesi doğrulmaz.
Ben bunları ihmal edebilirim ama etmiyorum. Bana lüks değil gerekli geliyor.
Eğer kendinizden evladınızdan kısarsanız geçinirsiniz

Gitmezsiniz olur biter bide gecinemeyen leri dusunun öğretmenlik çok kutsal meslektir çok para beklentisi için yapılmaz
Her meslek para için yapılır. Doktor da sonunda para kazanacağı için çalışır öğretmen de asker de tesisatçı da. Kutsallık atfetmeyin lütfen. Çok sinir bozucu bu.

Hayır çok kötü bir bakış açısı değil. Napmalıyız. Bütün meslek dallarından kişiler olarak baş kaldırıp sokaklara dökülsek ne yazar? Alabilecekmiyiz karşılığını. Aldık mı bu zamana kadar hayır. Bu düzen değişmeden malesef zengin parasına para katar bizim gibi maaşla çalışanlar üç beş lira zam bekleriz.
asgari ücretle kıyaslanması çok gülünc değil. O maaşı alan da insan öğretmen de insan. O maaşı alanda emek veriyor öğretmen de emek veriyor. Ve dediğim gibi 'NE ÜNİVERSİTE MEZUNLARI İŞ BULAMIYOR' yada kendi meslekleri haricin de alakasız işler de sırf evimi geçindireyim diye çalışıyor. Bir kesin atanamayan Öğretmenler de buna dahildir.
Doktor maaşı az gelebilir size evet. Ama hiçbir zaman biz doktor maaşıyla geçiniyoruz diye bunu sürekli dillendirdiklerini de görmedim. Az para değil alınan paralar.
Öğretmenlik tabiki saygı duyulası önünde düğme iliklenilesi bir meslek. Keza hakkıyla yapana.
Lakin her meslek öyle dediğiniz gibi doktorlar olmasa hepimiz bir köşede ölür gideriz. Avukat savcı olmasa ülkece birbirimizi keseriz. Mimarlar mühendisler olmasa birşeyler üretemeyiz. Bir barınağımız olamaz. İşçi kesimi olmasa da çoğu şeyimiz yarım kalır.
Hepimiz birbirimize muhtacız. Ve hepimiz hakkımızı almak isteriz tabiki.
Konuya geldiğimiz de burada konu sahibi bazı şeyleri abartarak söylemiş asıl tepki ona. Yani yapmak isteyen insan her şeyi yapar. Şahsen özel sektörden tek maaşla kredi de ödüyoruz üstüne 2. Kredi çekip araba da alıyoruz yeri geliyor tatile de gidiyoruz istediğimizi de yiyip içiyoruz. Arkadaş 2 maaşla öğretmen maaşını küçümseyerek bunları yapamamaktan bahsediyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…