Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım arabamla gitmek istiosa evet arabamla giderim.Kimse de metro metrobüs tavsiye edemez.Emindim otopark parası verme o zaman metroyla git diyen cikacagindan hiç şaşmaz.Bu biat kültürü,tamah kültürü değişmedikce bu ülkeden hicbisey olmaz.Ben aza tamah etmiorum hakkım neyse onu istiyorum.

Paradan sıfır atıldığında 9 yaşındaymışsınız. Geçmiş üstünden 16 koca sene. 70lik teyzeler gibi milyar nedir allah aşkına?

Avrupaya gitseydik keşke zamanında deyince bazı üyelerden beğenmedimleri alıyorum alıştımkarşı komşum eşimden daha kötü okuldan mezun o alıyor 60 bin civarı biz alıyor 7.5 .o güle oynaya koleje gönderiyor piyano dersi sporu lüks tatili bense kara kara düşünüyorum.ama durum bu değiştirebilirmiyiz hayır. Şu durumumuzda neler yapabiliriz onu konuşalım. Gerisi ütopik boş laf oluyor.

Ortadoğu kafalı da asla değilim.Evlenmeden önce de heryere metroyla,metrobüsle giderdim.Evkendikten sonra arabamı kullanmaya başladım.Esim Türkiye'yi bilmediği için toplu taşıma kullanmada zorlandığı için.Yoksa hala binerim.Ama canım istediğinde de arabaya binerim.Benim arabaya ne sıklıkla bindigim otopark ücretlerini degistirmez

Yok alınılacak hiç bir durum yok. Ben sizden aksini demiyorum. Sadece her meslek hakkını almıyor diyorum. Sadece bir mesleğe takılıp kalmıyorum.
Evet tek maaşla evim için kredi çektim lükse gitmedim kendi imkanlarıma yeticek kadar bir ev aldım. 5 senede bitireyim demedim 15 sneede bitireyim kredimi dedim aylık ödemem az olsun dedim. Tatile de otele gitmem pansiyona giderim. Hiç olmaz kamp kurarım. Maksat zaman geçirebilmesini bilmek değilmi. O kredi kartından çektim öbürüne yatırdım bir şekilde çevirdim evimin idaresini.
konu sahibi gibi her odası başkasının kullanmadığı otel aramadım. İnanın fazla da değil
Teşekkür ederim rabbim isteyen herkese nasip etsin

Konu sahibinin her konusu maddiyatla ilgili çünkü nasıl ev alıyorsunuz nasıl tatile gidiyorsunuz..önceki konularına ben de tüm iyiniyetlimle cevap yazmıştım ama artık insanlara itici gelmeye başladı

Bence siz de kafa buluyorsunuz arkadasla birlikte
Zira ben 11 senelik öğretmenim. Maaşım henüz hiç tam 5 bin yatmadı:)
4900 küsür.. Çok şükür ek dersle yil içinde 6bin civarı oluyor.

Konu sahibi ise abartmış ve saçmalamış elbette.
Maaşımız icin çok şükür demek lazım.

Cok lüks yasam isteyen memurluğu tercih etmemeli zaten.
Hepimiz ondan bundan kısıp heveslerimizi tamamlamaya çalışıyoruz.

Alım gücünün ne kadar düştüğü ortada işte. 2011de bin tl ile 10 gram altın alınıyordu. 2021 de 2 gram alınıyor. (düğünüm o zaman oldu. ondan hatırlıyorum). Gelir adaletsizliği hat safhada. İş adamları milyar dolarlardan bahsederken biz hala bin liraya bir milyar diyoruz. Üstüne haline şükret diyen ezici bir çoğunluk var.

Burada sizi eleştiren yorumları şok olarak okudum, iki kişi 12 bin maaş alıyorsunuz şımarmayın susun oturun tarzında yorumlar.. benim yorumlarıma gelecek olursak bu para evet az, istekleri sınırlamak gerekir hele avrupaya amerikaya göre kıyaslarsanız iyice sefil gibi hissedersiniz. Ama tatile gidilemeyecek anca ucu ucuna karın doyurulacak bir para da asla değil. İstanbulda yaşasınız iki kişi bu parayla tr standartında geçinip tatile vs gidebilirsiniz.. tabi kredi borcları varsa durum değişir.

Evet, ne yazık ki. Şükretmek ayrı yaşam standartlarını yükseltmek apayrı birşey. Birikim yapılamıyor, kursa gidilemiyor, sosyal aktivite çok zorlarsak. Kredi kartı borcuna düzenli yetişirsek ne âlâ, yetişemezsek af yok bir daha alınmıyor. Daha kötü olacağız kanımca...

Ben de her meslek hakkını almalı diyorum . Artı olarak Öğretmen maaşları arttırılmalı ve giriş puanları çok yüksek tutulmalı. Öyle ki sınavda en yüksek puanı alanlar öğretmnenliğe girebilmeli. Ancak böyle kalkınabilir , ekonomiyi düzeltebilir ve vicdanlı adaletli yöneticiler yetiştirebilirsek o zaman herkes hakettiği ücreti alabilir.

Amin bana da dua edin beklemedeyim ben de. pazartesi belli olacak

12bin az da değil cok da değil bir şeylerden kısıp lüks yerlerde değil de daha farklı yerlerde tatil yapabilirsiniz. Biz yapamıyoruz tatil vs yerine ev almayı tercih ettik. Üstelik bebek de var ileride tatil düşüncem var tabi. Bu yıl hastane saglik harcamaları araba masrafı vs zten fazlaca gitti. Eşimin memleketine geldik tatil diye. Yayla evi gibi zten alabilgine yeşil her yer. Deniz kenarı karadeniz ilçesi bir nevi tatil.
Sosyal medyada gezen yiyen içen güzel giyinen farklı yerlerde otellerde kalan kişilere ozenmiyor değilimherkesim hayat standarti farklı

Eşim özel sektörde öğretmen. Ben de atanamadım. Ne zaman nasip olur bakalım. Allaha şükür bir şekilde geçinme yolunda kendimizi zorluyoruz. Çünkü biliyoruz ki asgari ücretle ev geçindirip çocuk okutmaya gayret eden insanlar var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…