- 10 Nisan 2017
- 2.424
- 13.597
- 208
- 30
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Paradan sıfır atıldığında 9 yaşındaymışsınız. Geçmiş üstünden 16 koca sene. 70lik teyzeler gibi milyar nedir allah aşkına?Maalesef, hak ettiğimiz maaşları veren yerler de sigorta yapmam diyor. Işverenler çok haksızlık yapıyor. Birine daha yüksek maaş verip birine düşük maaşta verebiliyor. Sosyal medyayı bıraktım zaten, herkesin tatilde olduğunu görünce, her gece alkol içtiklerini görünce mutlu mesut sinirlerim alt üst oluyor. Iki ay bi fiil köpek gibi gittim geldim sadece ev kirasına, faturalara çalıştım. Günah yani. Sosyal aktivitelerimiz yok zaten, en son ne zaman sinemaya gittik acaba, kredi kartları dolmuş vaziyette. Bir milyarlık limitim vardı o da oldu 500 TL, resmen iki günde bitti. Bugün a10... alışveriş yaptım 1 kola, yumurta, ayçicek yağı (en ucuzundan) cips, tavuk harcına 60 TL verdim. Içinde et yok, tavuk, peynir yok.
Paradan sıfır atıldığında 9 yaşındaymışsınız. Geçmiş üstünden 16 koca sene. 70lik teyzeler gibi milyar nedir allah aşkına?
Avrupaya gitseydik keşke zamanında deyince bazı üyelerden beğenmedimleri alıyorum alıştımÖyle tabi tatil kavramı çeşit çeşit ama çalışan emek veren her vatandaş içine sinen bir tatil yapabilmeli.hem düzgün bir eğitim alabilmeli hem sağlık imkanlarından faydalanabilmeli.ben de isterim gözüm kapalı devlet okuluna gönderebilmek ama çok kalabalık devlet hastanesinde ücretsiz sağlıktan faydalanmak ama randevu almak imkansız. Özel kavramı sağlık ve eğitime girince bu şartlara boyun eğmek zorunda kalıyoruz.
Tatilin de özeli kalmıyor böylece çünkü bir aylık maaşınızı dört gün için dökmek zorunda kalıyorsunuz.
Bunu bir de asgari ücret için düşünelim kamp bile mümkün değil çok üzücü.
Araba kullanmamak hayat standardını düşürmek mi? Bu ortadoğu kafa yapısı bence. Tek başımaysam araba yerine toplu taşıma kullanırım her zaman. Doğaya bir ton zehirli gaz salmamış, kıt kaynakları kendi keyfim için harcamamış oluyorum böylece. Bakın para mevzusuna hiç girmedim bil
Ortadoğu kafalı da asla değilim.Evlenmeden önce de heryere metroyla,metrobüsle giderdim.Evkendikten sonra arabamı kullanmaya başladım.Esim Türkiye'yi bilmediği için toplu taşıma kullanmada zorlandığı için.Yoksa hala binerim.Ama canım istediğinde de arabaya binerim.Benim arabaya ne sıklıkla bindigim otopark ücretlerini degistirmezAraba kullanmamak hayat standardını düşürmek mi? Bu ortadoğu kafa yapısı bence. Tek başımaysam araba yerine toplu taşıma kullanırım her zaman. Doğaya bir ton zehirli gaz salmamış, kıt kaynakları kendi keyfim için harcamamış oluyorum böylece. Bakın para mevzusuna hiç girmedim bile.
İşte olması tuhaf. Milyar varken siz paranın ne olduğunu yeni öğreniyordunuz daha. Dikkat edin böyle şeylere gözünüzü seveyim.Ağzımıza pelesenk olmuş.
Yok alınılacak hiç bir durum yok. Ben sizden aksini demiyorum. Sadece her meslek hakkını almıyor diyorum. Sadece bir mesleğe takılıp kalmıyorum.Ben şahsınıza demiyorum. Alınmayın hamilesiniz. Bu genel yargıyı kırmalıyız. Hepimiz halimize şükredersek daha iyisi için elimizden geleni yapmazsak bizi yönetenleri eleştirmezsek , olsun çok şükür dersek gün gelir elimizdekini de alırlar.
özel sektörde tek maaşla ikinci krediyi çekip araba alıp istediğiniz her şeyi alabiliyorsanız , tatile de gidebiliyorsanız ya bu ülkede yaşamıyorsunuz ya da o tek maaş belki de bizim çift maaştan da fazladır.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın ve sağlıkla büyütün.
Konu sahibinin her konusu maddiyatla ilgili çünkü nasıl ev alıyorsunuz nasıl tatile gidiyorsunuz..önceki konularına ben de tüm iyiniyetlimle cevap yazmıştım ama artık insanlara itici gelmeye başladıNeden konu sahibine karşı herkes agresiflesmis anlam veremedim.Arkadaslar Türkiye'de yaşıyoruz hayatın ne kadar pahalı olduğunun farkındasınızdir diye düşünüyorum.Ben çok az bir kesimin hakettiği maaşı aldığını düşünüyorum.Ogretmen maaşını bunların arasında sayamicam ne yazık ki.Hep bı tamah etme,sukretme kültürü yüzünden zaten millet hakettigini isteyemez oldu.Hele hele İstanbul'da yaşayanlar bilirler hayatın iki üç katı pahalı olduğunu.Daha arabamı 25 TL den aşağı parkettigimi hatırlamam bı yere.Yani attığın adimla beraber para cebinden basliyo çıkmaya.Kimsenin de arabayla gitme metroya bin metrobüse bin söylemini kabul etmiyorum.Amac hayat standartini düşürmek olmamalı hele hele tatile gidebilmek için kıştan para biriktirmek,kuaförden kısmak hiç olmamalı.Bunlar lüks değil sıradan ihtiyaçlar.Ama ne yazık ki bu ülkede bunlar lüks olarak algılanıyor.
Bence abartmışsınız...Tanıdığım karı koca öğretmen evleri de var arabaları da var iki de çocukları var ..Ve gezme tozma da cabası.. Maaşınız ek derslerle baya iyi olmalı..Şuan yeni atanan öğretmenin maaşı bile 5 000 den fazla..Siz kafa mı buluyorsunuz bizimle?
İşte olması tuhaf. Milyar varken siz paranın ne olduğunu yeni öğreniyordunuz daha. Dikkat edin böyle şeylere gözünüzü seveyim.
Alım gücünün ne kadar düştüğü ortada işte. 2011de bin tl ile 10 gram altın alınıyordu. 2021 de 2 gram alınıyor. (düğünüm o zaman oldu. ondan hatırlıyorum). Gelir adaletsizliği hat safhada. İş adamları milyar dolarlardan bahsederken biz hala bin liraya bir milyar diyoruz. Üstüne haline şükret diyen ezici bir çoğunluk var.Maalesef, hak ettiğimiz maaşları veren yerler de sigorta yapmam diyor. Işverenler çok haksızlık yapıyor. Birine daha yüksek maaş verip birine düşük maaşta verebiliyor. Sosyal medyayı bıraktım zaten, herkesin tatilde olduğunu görünce, her gece alkol içtiklerini görünce mutlu mesut sinirlerim alt üst oluyor. Iki ay bi fiil köpek gibi gittim geldim sadece ev kirasına, faturalara çalıştım. Günah yani. Sosyal aktivitelerimiz yok zaten, en son ne zaman sinemaya gittik acaba, kredi kartları dolmuş vaziyette. Bir milyarlık limitim vardı o da oldu 500 TL, resmen iki günde bitti. Bugün a10... alışveriş yaptım 1 kola, yumurta, ayçicek yağı (en ucuzundan) cips, tavuk harcına 60 TL verdim. Içinde et yok, tavuk, peynir yok.
Alım gücünün ne kadar düştüğü ortada işte. 2011de bin tl ile 10 gram altın alınıyordu. 2021 de 2 gram alınıyor. (düğünüm o zaman oldu. ondan hatırlıyorum). Gelir adaletsizliği hat safhada. İş adamları milyar dolarlardan bahsederken biz hala bin liraya bir milyar diyoruz. Üstüne haline şükret diyen ezici bir çoğunluk var.
Ben de her meslek hakkını almalı diyorum . Artı olarak Öğretmen maaşları arttırılmalı ve giriş puanları çok yüksek tutulmalı. Öyle ki sınavda en yüksek puanı alanlar öğretmnenliğe girebilmeli. Ancak böyle kalkınabilir , ekonomiyi düzeltebilir ve vicdanlı adaletli yöneticiler yetiştirebilirsek o zaman herkes hakettiği ücreti alabilir.Yok alınılacak hiç bir durum yok. Ben sizden aksini demiyorum. Sadece her meslek hakkını almıyor diyorum. Sadece bir mesleğe takılıp kalmıyorum.
Evet tek maaşla evim için kredi çektim lükse gitmedim kendi imkanlarıma yeticek kadar bir ev aldım. 5 senede bitireyim demedim 15 sneede bitireyim kredimi dedim aylık ödemem az olsun dedim. Tatile de otele gitmem pansiyona giderim. Hiç olmaz kamp kurarım. Maksat zaman geçirebilmesini bilmek değilmi. O kredi kartından çektim öbürüne yatırdım bir şekilde çevirdim evimin idaresini.
konu sahibi gibi her odası başkasının kullanmadığı otel aramadım. İnanın fazla da değil
Teşekkür ederim rabbim isteyen herkese nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?