Öğretmen-öğrenci ilişkisi

Puantie06

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
37
5
16
Herkese merhabalar, biraz uzun olabilir içimi dökmek istiyorum.

Yaşım 23 üniversite öğrencisiyim, aynı zamanda 1 yıldır dil kursuna gidiyorum. 2ay önce kursumuza gelen yabancı hocayla çok iyi anlaştık ben onla o benle çok ilgiliydi. Çok yakın ve samimiydik bu arada o da 25 yaşında... Ona olan ilgimi fark ediyordu ve buna rağmen gerçekten çok yakın ve kafa karıştırıcı davranıyordu bende en sonunda dayanamadım ve ona açıldım. O da iş yerinde böyle ilişkileri tercih etmediğini onun öğrencisi olduğumu ve kültür farklılıklarından bahsetti. Bende bir şey diyemedim. Gördükçe selamlaşıyoruz bazen nasılsın diye konuşuyoruz bu kadar. Arada sınıfıma bakıyor geldim mi kursta mıyım diye, başkalarıyla konuşurken beni izliyor vs yani aklım çok karışık kursumda yakında bitiyor 1 ay var sizce napmalıyım?

Bu arada bu hoca dersimize ilk geldiğinde bir kez girdi biz gel git yakın olduk yani dersime girmiyor.

yaşlarınız uyuyorsa neden olmasın ki sonuçta öğretmenlik öğrencilik sadece iş/okul kısmında geçerli olan kimliklerimiz. özel hayatımızda mesleklerimizle konuşmuyoruz kimseye. ne kadar süredir ülkemizde yaşıyor, çekiniyor bilmiyor olabilir mi?

Kendisi 3 yıldır burada yani kültürümüzü insanımızı biliyor

onu bu konuda uyardılarsa korkuyordur işini kaybetmemek için. bilmiyorum ama böyle hissettim

1 ayım kaldı kursum bitiyor. Yeniden konuşmalı mıyım sizce? Açıkcası bende sizin gibi düşünüyorum burada yalnız yaşıyor ve aynı zamanda ülkemizde öğrenci üniversite okuyor ve İngilizce öğretmenliği yapıyor yani geçimini kendi sağlıyor işi onun için çok önemli

hiç bu işlere kalkışma, sonu hüsran.
yakın bir arkadaşım aynı senin durumundaydı.o da ingilizce öğretmeni ve ders verdiği kursta ingiliz bir hocaya aşık olmuştu.
bunlar sevgili oldular bir süre sonra ama kız çok sıkıntı çekti.adam 30 küsür yaşında ama hareketlerinin 16 yaşında gibi oldugunu söylemişti ciddi kültür farklılıkları yaşadılar.daha neler neler..sonuçta kısa sürdü ve yürümedi.kaldı ki yabancılar nettir, işyerinde böyle ilişkileri tercih etmem dyorsa o iş bitmiştir.yoluna bak.

1ay sonra kursum bitiyor ve gerçekten istiyorum olmasını yani bilmiyorum kültür farkı ne olabilir ne kastetti

1ay sonra kursum bitiyor ve gerçekten istiyorum olmasını yani bilmiyorum kültür farkı ne olabilir ne kastetti

Tamam git açıl TEKRAR, o da "amma da yapıştı bu lanet Türk bana.reddediyorum yine geliyor " diye ortamlarda havalara girsin.
Bacım, adam istemiyorum demiş.Sınıfına sen geldin mi diye bakmasına falan anlam yükleme.Eğer seni isteseydi seninle olurdu.

Adamla konusmussunuz, acilmissiniz ikinci kez neden konusacaksiniz anlamadim. Adam acikca biliyor hislerinizi karsiligi olsa grlir konusur. Ya da brlki 1 ay sonra kursunuz bitince konusacaktir. Bence sabredin. Ya kursunuzun bitmesini bekliyordur ya da klasik erkek egosu yukselmek istedigi icin kafa karistirici davraniyordur.

Bahsettiğiniz kişi klasik türk erkeği kafasında offf yapıştı falan diyebilecek biri değil kaldı ki bir kere konuştuk ve bir daha bu konu konuşulmadı. Yani tabii ki bazı şeylere anlam yüklüyorum çünkü her gün gün içinde kafa sokuşturarak sınıfa bakmak normal bir hareket değil ve ya öğrencileriyle konuşurken ederken beni görünce toparlanması ve ya ben başka yabancı hocayla bir konuyla ilgili detaylı konuşurken devamlı izlemesi vs vs... Zaten o her şeyi belli bir mesafede tutabilseydi ben bu durumda olmazdım dediğim gibi o da çok yakın ve ilgili davrandı. Yani yeri geldi ikimizde gezmeyi seviyoruz beraber bir yerlere gidelim denildi yeri geldi gel evlenelim diyip şakalar yapıldı. Yani bir ton şey oldu ki şu an burada konu açacak kadar kendimi kötü ve çaresiz hissediyorum

sen tekrar açılmayı zaten kafaya koymuşsun.
hayırlısı

Bu pek de ogrenci öğretmen olayi sayilmaz. Lisede olup öğretmenine aşık olmak gibi degil ki. Ya sizden hoslanmadigi için öyle soylemis ya da kursta bu tarz yakinlasmalar yasaktir muhtemelen hocalara ondan
Eger hoşlanıyorsa mutlaka kursun bitmesini bekler merak etme

Peki sağolun zaten salı günü doğum günüm var konuşuruz diye tahmin ediyorum

Bu neydi simdi ? kafanizi karistiriyor ki bunlar hissedilir bellide ediyor itiraf oncesi ve sonrasi simdide ama olmaz..... ya bi git uzak durun bence

O, eğer bir şey düşünüyorsa zaten kendi söyler. Cool bir yapısı vardır muhtemelen. Sizin tekrar konuyu açmanız irrite edebilir.

Bu neydi simdi ? kafanizi karistiriyor ki bunlar hissedilir bellide ediyor itiraf oncesi ve sonrasi simdide ama olmaz..... ya bi git uzak durun bence

İşte beni düşünün bir de yani kafam öyle karıştı ki bazen çok sinirleniyorum bazen çok kızıyorum yani bazen bu uzaklık beni üzüyor yakın olmak istiyorum bilmiyorum daha hatırlayamadığım çok şey var. Konuşalı üç hafta oldu yani bekledim dedim bu kadar gel git durumu canımı sıkar belki vazgeçerim diye ama olmuyor gerçekten çok üzgünüm ve bir şey yapamamak çok kötü

şansını dene:)

Hani birisi daha vardı kurs hocasından hoşlanıyordu. Konusuna çok yorum yapıp yol göstermiştik kimdi o?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…