Öğretmen-öğrenci ilişkisi

Hmmm yok bu kadar detay bilmiyordum şimdi böyle anlatınca ben de çok masumane bulmadım durumu,beraber Bodruma gitmeler falan şakası dahi olsa hiç de masumca değil

İnanın aklıma daha gelmeyen çok şey var yani o türkiyede gezdiği yerlerden bahsediyordu ve bodrumada gitmiş bende sen bile gitmişsin ben gidemedim falan dedim o da bak sende seviyosun beraber gidelim şöyle böyle ve bu kişi dersime girmiyor bu konuşmalar genel olarak kursta karşılaştıkça oturdukça ve ya ben konuşma kulüplerine katılırsam oluyor. Kulüplere katılınca devamlı uğraşırdı ben istanbula gitmiştim kuzenimin düğününe sürekli anlatırdı işte puantie de gitti düğün nasıldı sen ne zaman evlencen şöyle böyle yani gerçekten aklıma gelmiyor konuşurken darling sweetie dear vs sözcükler ki bende gerçekten ilgimi belli ediyordum aşure yapıp götürdüm falan düşünün :) ona rağmen davranışları bu şekildeydi

Ben de diğer arkadaşlara katılıyorum ve kursun bitmesini bekleyin diyorum eğer varsa ciddi bir niyeti size yönelik illa ki bir şeyler diyecektir.
Ha ama haddim olmayarak tavsiyem malum biraz rahat tavırlı insanlar,size olan ilgisi farklı yönde de olabilir(çok özür diliyorum) böyle bir durumla da karşılaşırsanız hazırlıklı olun.Biz bu yabancı hocalardan çok çektik çünkü zamanında kurum olarak :/

Yok tabii böyle anlatınca o şekilde bir şey aklınıza geliyor olabilir ama kendisinin iyi niyetli olduğunu biliyorum isteseydi bu durumu şimdi de kullanabilirdi bence ama dediğiniz gibi bende bekleyeceğim. Sağ olun

Bence de hic bir adim atma...Uzun suredir yurt disindayim, oturmus bir is etigi var buralarda. Bir hoca ve ogrenci hic bir ortamda hos karsilanmaz(dersine girip, girmeme meselesi degil bu..). Eminim adam da o yuzden sizden uzak duruyor...yabancilar gecici iliskilere acik olduklari icin, normalde firsati kacirmazlar eger uygun dusunseydi zaten bi sure goruselim derdi. Sana tavsiyem kendini daha fazla one atma, zaten bir kez dile getirmisin, daha fazlasina gerek yok... Zaten kadinlara acilmakta hic de cekingen degiller emin ol, isterlerse adim atmayi bilirler...

(Bu arada benim esim de yabanci..5 senelik evliyim, Bu arada benim esim de bir sure turkiyede yasamis, cok akici turkcesi var, musluman, turkiye asigi ve yemeklere bayilir...o halde ben bile zorlandim... cok mutluyum ama kesinlikle kultur farkliligini hissettim zamanlarim oldu. normalde bile zor olan iliskiler, farkli kulturlerden gelince daha cetin sinavlardan geciyor..aileler arasi iletisimden, yemege, arkadas iliskilerine her sey farkli olabiliyor...eger sevgi cok gucluyse hayatta kaliyor, yoksa bitiyor zaten...)

Canim sana bunu sozleri bi kultur farkliligi ornegi olarak verebilirim...hersey de bi anlam aramak bizde olan birsey burada, cok da oyle kafa yormazlar...soyledim, cok da dusunmedim der isin icinden cikabilirler..inan bi sozler cok fazla anlam yuklemeni gerektirmiyor. herkese benzer cumleleri kurabilirler....."honey, sweetheart, sweetie.."bunlar genelde kullaniyor...bizim komsu bana hep sweetie der ama adam benim dedem yasim da..esim de ben de hic bunda art niyet dusunmedik, dusunulmezde...

Bakın tek bunlar olsa dicem ki haklısınız şu an ki hocam da hun dear sürekli kullanıyor ama onunla ilgili bir şey diyor muyum hayır. Bunları örnek vermek için söyledim yani benim ilgimi biliyordu ve o da buna rağmen böyle davrandı yani kadın olarak bazı şeylerin normal olmadığını hissedersiniz bende 17 yaşındaki çocuk değilim bir erkeğin bakışlarını en azından anlayabilirim. Yani telefon elimdeyken sevgiline selam söyle demesi ağzımı araması arkadaşıyla konuşurken bir anda beni görünce susup onu bırakıp bana laf atması ben bir konuyla ilgili konuşurken üstüne basa basa ben yalnızım yalnız derken onun o an da bende yalnızım hadi evlenelim demesi yani bilmiyorum bunlar hangi kültürde normal sayılıyor.

Canim keske burada benim sahit olduklarimi sen de sahit olsaydin, o zaman kultur farkliliginda kastimi anlardin...ben sana bunlardan cok daha aykiri ornekler verebilirim...inan burada bunlar cok da uzerine kafa yorulacak seyler degil, eger acik bir hareketi olmadiysa..yemege davet etmek veya sinamay cagirmak gibi.. Sana tavsiyem kendini cok kaptirmaman. benzer seyleri arkadaslarimdan yasayanlar oldu, hatta boyle imalardan ziyade daha ileri, ciceklerle is yerine gidenler, babasinin dogumgunune goturenler.. ben bile arkadasima dedim, kesin seni cok seviyor, eminim yoksa neden bu kadar show yapsin...ama cocuk sonunda ben senden hosladim ama seni seviyorum demedim, guzel seyler yasadik ama daha fazlasini bekleme deyip noktayi koydu..

Bu kişi 3 yıldır burda kurum içi ingilizce konuşuyor fakat çok iyi türkçe biliyor ve kültürümüze hakim işi gereği insanlarla sürekli iletişim halinde yani ben bu durumu normal karşılamıyorum eğer dediğiniz gibi her şey çok normalse burda kendisi kültürümüzü bildiği halde kafasına göre takılıyor oluyor. Yani ben açılmışım her şey ortada daha hala neden bi insan kafasını sokuşturup sınıfa bakar ve ya fotoğrafımı beğenir ve ya ben speaking hocamla konuşurken neden dikkatlice izler. Ben artık inanın düşünmekten yoruldum. Ve normal olmadığına eminim.

Benim tahminimce ilgim hoşuna gidiyordu ve o da öyle takılıyordu açılmamı beklemiyordu şu an pek napcağını bilmiyor ve ya bir şeyler o da hissediyordu ama geri durması gereken zorunlu haller var başka seçenek bilmiyorum ve mantıklı da gelmiyor

Olabilir, ilginiz hosuna gitmistir, dedigin gibi baska maniler vardir bilemem..ama yine ayni seyi soylucem kaptirma kendini...adamlar senin kulturunu ve beklentilerini cok da bilmiyor olabilir uc sene kalsa bile...ben amerikada 10 senedir yasiyorum, hala kulturunde ogrenmedigim sozsuz kural vardir eminim...

neyse... benim burada gordugum sey su, kesinlikle kendilerini ifade etmek de zorlanan insanlar degiller, kucuklukten ne dusunup ne istedigini dile getirmeye acik yetistirilmisler..en utangac gorunen erkekleri bile hoslandigi kadini en azindan yemege veya kahve icmeye davet eder, sevgimi kalbime gomerim, sessiz yasarim mantigi pek yok burada...( evli oldugumu bildigi bayana, ilgisini dile getiren curetkar erkeklerle bile karsilastim..o kadar da yuzsuzlesebiliyorlar)...ben soyle dersem, kiz bunu anlar gibi ince hesaplari inanki yok... hakkinda hayirlisi olsun guzelim, insallah gonlune gore olur hersey...

Bence siz bekleyin zaten bikere adım almışsınız belki kurs bitince arar sizi

Bekle kurs bitsin ozaman konuşursun birdaha herhangi bi korkusu varsa işiyle ilgili ondan uzak duruyo olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…