öğretmen olmayacağım artık

Ben matematikciyim, gecen hafta ing sinavina girdim, 7.sinif 50ye kadar sayilari yaz demis hoca "von, tu ,tiri "aynen bu sekilde ve bu kadar.

bakın ön yarglısınız ve bu yargınızı destekleyecek bilimsel bir dayanağınız bile yok.kendinizi haklı gördüğünüz sürece iyi bir öğretmen zaten olamazsınız.

Ön yargı ile ne alakası olduğunu anlamadım ama şöyle bir durum var herkes herşeyi aynı kapasitede algılayamaz. Kimi sanata yatkın iken , kimi bilime yatkın oluyor.. Herkes zevk aldığı şeyleri uygulamalı.. Siz yabancı dil öğrenmekten zevk almayan bir çocuk ile zevk alan bir çocuğa aynı derecede eğitim verirseniz biri daha başarılı olur biri daha başarısız. Bu sefer çocuk kendini kanıtlayamaz ve hayatı boyunca bunun ezikliğini yaşar. Bu sebeple bu tür alan derslerinin belli bir seviyeden sonra seçmeli olması taraftarıyım.

Benm siniflarim; 13,15,16,18,14,36 ,istanbul

Sizinki tek öğretmen, bizimki kırk veli. Her biri canı sıkıldıkça arayınca Manukyanın telefonundan farkı kalmıyor

Ilgi ve yetenege gore ayri egitim, lisede basliyor unv.de istedigin bolume gidiyorsun,
Temel seviyenin ilgi ve yetenekle ilgisi yok.
Carpim tablosunu ogrenmek icin matematik yetenegi gerekmiyor.
Yada my name is.. demek icin ozel ilgi alani...
Ilkogretimde herkes herseyi ogrenebilir ohrenmelidir ogrenmek zorundadir.

Benm cocugun matematige ilgisi yok o zaman 2×2 yi ogrenemez!

Sanki matematige ilgisi yok da edebiyata şekspir çikacak cocuk

Müdürünüz ağır problemliymiş bu kadar saçma şeyi size yansıttığına göre.

Bizim hakkımızda da ne şikayetler oluyor kim bilir, ama haberimiz bile olmuyor.

Yani hiçbir şeyde mi durmamış arkanızda, bu ne saçma şey.

Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum. Dediğim gibi elementary seviyesinde kalmalı bu tür eğitimler. Şimdikilerde ilk okul çocuklarına fonksiyon öğretecekler.
Anlatabildim mi bilmiyorum.

eğitimin geldiği noktayı veli kuklası olmuş öğretmen ezen müdürleri anlatan çok güzel bir örnek olmuş
çocuğunun haksız yere 90 değil yüz almasını isteyecek velilerle
öğretmene sahip olduğu kuklası zanneden tiplerle dolu bu sistem
çocuğuma bağırdın psikolojisini bozdun geber pis öğretmen görürsün sen velileriyle dolu etraf
bir örnek bu sadece daha nicesiyle dolu etraf

Ne yazik ki merkezlerde boyle mudurlerle ve boyle ilgili (!) Velilerle bogusmak ayri bir yetenek ayri bir sabir istiyor arkadasim seni cooook iyi anliyorum. Iste guzel Turkiyemin cok basarili egitim seviyesinin geldigi nokta. Arkadasim hic kendini uzme elbette calisirken hepimizin yaptigi hatalar oluyordur insaniz sonucta ama 29 savunma yazmani gerektirecek kadar problemli oldugunu dusunmuyorum zira oyle olsaydi simdiye coktaaaaan sorusturma yiyip kinamaydi suydu buydu ugrasmaktan burda bu cumleleri kurmaya takatin kalmazdi. Aynen yapman gerektigi kadarini yap sonra kendini ve dogacak bebisini düşün. sayin velilerimiz gelip bizim yerimize egitim vermeye basladiginda butun egitim sisteminin sorunlarinin cozulecegine (!) Eminim sevgiler....

benim anlamadığım bu şartları bile bile insanlar neden öğretmen oluyorlar?
Isin icine girmeden nasil bileceksin ki?

Unv.den mezun olup goreve baslamadan bunu anlamanin bir yolu yok malesef.

Unv.de staja gittigim okul etilerde ozel fransiz kolejiydi, ilk orada gordum bu neslin cocuklarini, hoca da biraz yasliydi ve coxuklari tepesine cikarmisti.
Ben zannetttim ki bu okul boyle,

goreve baslayinca bi baktim ki, sultanbeylide velisi okur yazar olmayan cocuklar da ayni simarikliga sahip.

Eskiden zengin simarikligi olurdu, simdi herkes simarik

Gecen sene anne ve abla geldiler "hocam biz bu projenin surasini anlamadik " dediler.proje sahibi ogrenci yanlarinda bile degil !
Sizin anlamaniza gerek yok ki zaten, dedim
Sonra epey bi tartistik, sonucta veli hakliiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…