- 22 Eylül 2012
- 1.483
- 2.011
- 333
bizim ülkemizde maalesef böyle . herkes ÖĞRETMEN herkes ders anlatma konusunda uzman . ama daha kendi çocuğumuza 5 dk ayırmayız Hocası öğretemedi olur . sizi çok iyi Anlıyorum . ben de yıllarımı doktor olmaya harcadım. mesleğine aşık biriyim . ama gelin görün ki hasta içeri giriyor ilk cümlesi bana şu ilacı yaz . pardon da ben neyim ? sekreter mi ? ben tanıyı koyacağım . Google'dan kendine Teşhis koyanlarla dolu poliklinik . hepsinin ağzında uzman olmuş tanı koyamadı Lafı . sanki senin bronşitine kanser demek zorundayım . ya da Google da ilk çıkanı söylesem mi doğru olacak . ben de sizin vesilenizle içimi Döktüm . üzmeyin kendinizi ÖĞRETMEN hanım .bizim ülkemizin insanı böyle . bence boşverin onları kendi yolunuzdan şaşmayın .ben ingilizce öğretmeniyim 10 yıldır devlet okullarında çalıştım....geçen yıl başka bir okula güya iyi diye tayin istedim istemez olaydım...o gün bu gündür başıma gelmeyen kalmadı...öyle cahillerle uğraşıyorum ki kızlar anlatamam....ha bu konuyu neden açtım bugün sabahtan beri müdürün odasındaydım 26 tane savunma yazdım,bir taraftanda müdürün haksız yere bağırmalarını dinledim....nedeni ise şu:yok vay efendim neden çocuğuna 70 vermişim neden 100 vermemişim..neden çocuklara sınıfta konuşulan sınıfta kalır eve herşeyi götürüp anlatmayın demişim.filan filan filan....hatta saat 22:17'de bir veli beni aramış açmamışım,çocuklaara 10'a kadar saymayı öğretip tren vagonları gibi numaralandırıp sınıfın içinde trencilik oynamışım bir çocuk 1.vagon olmak istemiş ben 4.vagon yapmışım.....çocuğun kendine güveni özgüveni bilmem neyi neyi kırılmış,sonra çocuklara quiz yapmışım haber vermemişim,sonra çocuklara kelime sormuşum sınavda sözlük kullandırtmamışım....Allah hepsinin cezasını versin....hamile hamile tansiyonum düştü az kalsın bayılacaktım beni öyle çok üzdüler ki....keşke müdür denilen adam yıl boyuncagelen şikayetleri toplayıp bir günde savunma yapmamı istemesseydi inanın olayları bile unuttum adam benden hesabını soruyor.......neymiş yok vay efendim çocukları zorlamamalıymışım....ha KARAR ALDIM BUNDAN SONRA ÖĞRETMENLİK YAPMAYACAĞIM....ÖZLEM ÖĞRETMEN ADİL OLMAYACAK ARTIK..HERKES HER YAZILIDA 100 ALACAK HERKESİN SÖZLÜ NOTU 100 OLACAK HERKESİN PROJESİ FALANI FİLANI 100 OLACAK.....inşallah unutmam bu sözümü...öğretmen lisesinde okudum yıllarımı verdim emeklerimi bir kül gibi savurdular Allah onlarında emeklerini boşa çıkarsın....ağlamaktan ellerim zangır zangır titriyor ayaklarım buz gibi oldu inanın ciddi manada sinir krizi geçiriyorum.....birde 147 var ispiyoncu hattı...ben şerefli öğretmenlik mesleğini artık yapmayacağım düzene uyan kendini güzelce pazarlayan öğretmen olacağım her erkeköğrencim prens her kız öğrencim prenses bundan sonra....herkesin ingilizcesi mükemmellik derecesinde iyi olacak....
Çocuğu annesinden iyi en azından:)o ne yaveli böyle olursa öğrenciyi bir düşünün
Çocukla ve veliyle uğraşmamız yetmiyor, bir de abisiyle dayısıyla halasıyla uğraşıyoruz. O kadar angarya iş var ki can sıkan içinde olmayınca anlaşılmıyor.Benim bir öğrencimin abisi bana facebooktan "Sen Xin öğretmeni misin? Tanışalım mı? Neden cevap vermiyorsun?" vb mesajlar atıyordu. Kendi fotoğraflarını falan yollamış, çiçek resimleri falan.. Zaten burada tek başımayım korktum başıma bir iş gelir diye.. Engelledim facebooktan.. Allahım nelerle uğraşıyoruz ya..
düşünen bir toplum istemıyor buyyuklerımız sensın deyıp sırtını sıvazlayınca herşeyını alabılecegın saflar yetıstırmemız ıstenıyoryeni sistemin senden istediği: çocuğu bolbol pohpohla, bol not ver .bir salak olarak yetişsin.sen eğitimci değil çocuk bakıcısısın .salla gitsin
kesinlikle ve sonrasında ego manyağı başarısızlığı kabul edemeyen ve hep başkalrına çamur atan insanlarla dolacak toplumumuz...aynen doğru anlamıssın ben de anladım bunu ve sunu da anladım sorunlu cocuk bana en fazla 3 4 yıl sıkıntı yapar ama aılesıne bı omur boyu aılelerın sağlam ahlaklı cocuk yetıstırmelerı gerek
bende ya hep 100 veririm yada sürekli çemkiren azarlayan bir öğretmen olurum böyle giderse..hayır bir de velisi müdürü vereceğim nota karışır ya pes ,karıştırtmam isterse yerde tepinsin sıfırsa sıfır bitti gitti.bende kızıyorum böyle şeylere
bakın ön yarglısınız ve bu yargınızı destekleyecek bilimsel bir dayanağınız bile yok.kendinizi haklı gördüğünüz sürece iyi bir öğretmen zaten olamazsınız.
Ben tam 1 yil once aynen bu durumdaydim.ben ingilizce öğretmeniyim 10 yıldır devlet okullarında çalıştım....geçen yıl başka bir okula güya iyi diye tayin istedim istemez olaydım...o gün bu gündür başıma gelmeyen kalmadı...öyle cahillerle uğraşıyorum ki kızlar anlatamam....ha bu konuyu neden açtım bugün sabahtan beri müdürün odasındaydım 26 tane savunma yazdım,bir taraftanda müdürün haksız yere bağırmalarını dinledim....nedeni ise şu:yok vay efendim neden çocuğuna 70 vermişim neden 100 vermemişim..neden çocuklara sınıfta konuşulan sınıfta kalır eve herşeyi götürüp anlatmayın demişim.filan filan filan....hatta saat 22:17'de bir veli beni aramış açmamışım,çocuklaara 10'a kadar saymayı öğretip tren vagonları gibi numaralandırıp sınıfın içinde trencilik oynamışım bir çocuk 1.vagon olmak istemiş ben 4.vagon yapmışım.....çocuğun kendine güveni özgüveni bilmem neyi neyi kırılmış,sonra çocuklara quiz yapmışım haber vermemişim,sonra çocuklara kelime sormuşum sınavda sözlük kullandırtmamışım....Allah hepsinin cezasını versin....hamile hamile tansiyonum düştü az kalsın bayılacaktım beni öyle çok üzdüler ki....keşke müdür denilen adam yıl boyuncagelen şikayetleri toplayıp bir günde savunma yapmamı istemesseydi inanın olayları bile unuttum adam benden hesabını soruyor.......neymiş yok vay efendim çocukları zorlamamalıymışım....ha KARAR ALDIM BUNDAN SONRA ÖĞRETMENLİK YAPMAYACAĞIM....ÖZLEM ÖĞRETMEN ADİL OLMAYACAK ARTIK..HERKES HER YAZILIDA 100 ALACAK HERKESİN SÖZLÜ NOTU 100 OLACAK HERKESİN PROJESİ FALANI FİLANI 100 OLACAK.....inşallah unutmam bu sözümü...öğretmen lisesinde okudum yıllarımı verdim emeklerimi bir kül gibi savurdular Allah onlarında emeklerini boşa çıkarsın....ağlamaktan ellerim zangır zangır titriyor ayaklarım buz gibi oldu inanın ciddi manada sinir krizi geçiriyorum.....birde 147 var ispiyoncu hattı...ben şerefli öğretmenlik mesleğini artık yapmayacağım düzene uyan kendini güzelce pazarlayan öğretmen olacağım her erkeköğrencim prens her kız öğrencim prenses bundan sonra....herkesin ingilizcesi mükemmellik derecesinde iyi olacak....
Bu şartlar diye bi şey yok ki ofisim.her okulda böyle değil durum.ben 5 okul değiştirdim hiç böyle sorunlarla karşılaşmadım ya da karşılaşan kimseyi görmedim.benim anlamadığım bu şartları bile bile insanlar neden öğretmen oluyorlar?
çocuklarda daha şimdiden "bal tutan parmağını yalar,kitap bilgi neye yarar ,parası olan adamdır,"tarzında konuşuyorlarGerizekali dolu memleket. Kimsede aman bir sey öğreneyim, cocugum bir sey ogrensin derdi yok. Herkes günü kurtarma peşinde. Kucucuk cocugun odevini gidip falanca abiye falanca ablaya yaptiriyorlar. Ulan o cocugun odevi yapmazsa nasil ogrencek. Her seyin suyu çıktı. Kimi der egitim ozellessin parasi olmayan zir cahil kalcak yakında.
Bu şartlar diye bi şey yok ki ofisim.her okulda böyle değil durum.ben 5 okul değiştirdim hiç böyle sorunlarla karşılaşmadım ya da karşılaşan kimseyi görmedim.
En önemli şey okul idaresinin tutumu.
Bir de neden secmesinler ki meydan dayakci kufurbaz salla başı al maaşı öğretmenlere mi kalsın?
Biz gece arayan velilerden sen ogretmenden rahatsizsin :)))yok o yüzden söylemedim kadişim. şurada konu açan her öğretmen ne umdum ne buldum dediği için söyledim.. belki öğretmen sayısı azalsa zor bulunduğu için daha fazla değerli olur..
mesela ben de gece 11 de arayan öğretmenimizden şikayetçiyim ama tek şikayetim bu olduğu için hiç sesimi çıkartmıyorum :) zaten herkes öğretmen olmamalı, orası doğru..
Geçen çocukların disiplinsiz davranışları üzerine sınıfta bir konuşma yaptım, bu şekilde giderse gelecekte nasıl bir durumda olacaklarını anlattım. Okumanın, bir meslek edinmenin öneminden bahsettim bir ders.. Ve sonunda aldığım cevaplar: "Hocam benim babam zengin, bana kalacak zaten malı.." "Hocam siz neden kendinizi yoruyorsunuz ki? Biz bir hayvan satıyoruz sizin 2 aylık maaşınızı alıyoruz. Okuyup ne yapayım?"çocuklarda daha şimdiden "bal tutan parmağını yalar,kitap bilgi neye yarar ,parası olan adamdır,"tarzında konuşuyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?