öğretmen olmayacağım artık

bizim ülkemizde maalesef böyle . herkes ÖĞRETMEN herkes ders anlatma konusunda uzman . ama daha kendi çocuğumuza 5 dk ayırmayız Hocası öğretemedi olur . sizi çok iyi Anlıyorum . ben de yıllarımı doktor olmaya harcadım. mesleğine aşık biriyim . ama gelin görün ki hasta içeri giriyor ilk cümlesi bana şu ilacı yaz . pardon da ben neyim ? sekreter mi ? ben tanıyı koyacağım . Google'dan kendine Teşhis koyanlarla dolu poliklinik . hepsinin ağzında uzman olmuş tanı koyamadı Lafı . sanki senin bronşitine kanser demek zorundayım . ya da Google da ilk çıkanı söylesem mi doğru olacak . ben de sizin vesilenizle içimi Döktüm . üzmeyin kendinizi ÖĞRETMEN hanım .bizim ülkemizin insanı böyle . bence boşverin onları kendi yolunuzdan şaşmayın .

o ne ya veli böyle olursa öğrenciyi bir düşünün
Çocuğu annesinden iyi en azından:)

Çocukla ve veliyle uğraşmamız yetmiyor, bir de abisiyle dayısıyla halasıyla uğraşıyoruz. O kadar angarya iş var ki can sıkan içinde olmayınca anlaşılmıyor.

Idealist her öğretmen gibi hayal kırıklığı yaşıyorsun fazlasıyla canım. Boşver bebeğini düşün ve üzme kendini. Sen kendini biliyorsundur. Bir kaç kendini bilmez yüzünden değerin azalacak değil ya. Salla gitsin.

yeni sistemin senden istediği: çocuğu bolbol pohpohla, bol not ver .bir salak olarak yetişsin.sen eğitimci değil çocuk bakıcısısın .salla gitsin

Öğretmenlerin hakettiği değeri gördüğünü düşünmüyorum çok üzücü bir durum şu an üniversiteye tekrar hazırlanıyorum lisedeki bütün öğretmenlerimi çok severdim ama onlara çok da üzülürdüm o okulda öğretmenlik yaptıkları için ben o okuldaki öğrenciler yüzünden aklımı yitirecek duruma geldim psikolojim çok bozuldu 4 sene nasıl dayandığımı bir ben bilirim öğretmenlerimizde çok çekti şiddete kadar ilerledi insanları eğitmek çok zor özellikle öğrenmeye direnenleri yazık o kadar emek verip mesleğini icra etmeye çalışanlara Allah sabır versin

Benim Anlamadığım bu anlattıklarınıza nasıl savunma yazdırabiliyorlar size, hangi yönetmeliğe hangi mevzuata dayanarak? Çünkü resmi olarak idare ne sizin Verdiğiniz nota, ne habersiz yaptığınız quiz'e ki habersiz yapılır, ne de sınıf içi ders Yöntem ve tekniklerinize karışabilir. Ne manyak adamlar bunlar? Size psikolojik baskı, dışlama, mobbing her türlüsünü uygulayabilirler, son dönem müdürlerini malum tüm eğitim camiası biliyor. Ama savunma yazdırmayı anlamadım. Çok zor süreçler biliyorum ben de öğretmenim ama lütfen kendinizi çok üzmeyin, bebeğinize bir zarar olmasın.

yeni sistemin senden istediği: çocuğu bolbol pohpohla, bol not ver .bir salak olarak yetişsin.sen eğitimci değil çocuk bakıcısısın .salla gitsin
düşünen bir toplum istemıyor buyyuklerımız sensın deyıp sırtını sıvazlayınca herşeyını alabılecegın saflar yetıstırmemız ıstenıyor

Bende önümüzdeki ay mezun olacağım inşallah İngilizce Öğretmenliği bölümünden. O kadar emek harcadım ki bu bölümü kazanıp bitirebilmek için. Şimdiden gözüm korktu eskiden öğretmene saygı vardı şimdi nerde önüne gelen öğretmen suçlu deyip geçiyor. Veliler ayrı, okul idaresi ayrı. Onca yıl verdiğin emek resmen boşunaymış gibi. Teoride o kadar güzel şeyler öğrendik ama iş uygulamaya gelince gel de yap...

benim anlamadığım bu şartları bile bile insanlar neden öğretmen oluyorlar?

aynen doğru anlamıssın ben de anladım bunu ve sunu da anladım sorunlu cocuk bana en fazla 3 4 yıl sıkıntı yapar ama aılesıne bı omur boyu aılelerın sağlam ahlaklı cocuk yetıstırmelerı gerek
kesinlikle ve sonrasında ego manyağı başarısızlığı kabul edemeyen ve hep başkalrına çamur atan insanlarla dolacak toplumumuz...
hayır bir de velisi müdürü vereceğim nota karışır ya pes ,karıştırtmam isterse yerde tepinsin sıfırsa sıfır bitti gitti.bende kızıyorum böyle şeylere
bende ya hep 100 veririm yada sürekli çemkiren azarlayan bir öğretmen olurum böyle giderse..
bakın ön yarglısınız ve bu yargınızı destekleyecek bilimsel bir dayanağınız bile yok.kendinizi haklı gördüğünüz sürece iyi bir öğretmen zaten olamazsınız.

bilimsel dayanak derken bizim ürünlerimiz,emeklerimiz çabalarımız 10 yıl sonra kendini gösterir..yani teog ygs filan bilimselse onlarda hep bu geçir gitsinden dolayı yüzlerce öğrenci sıfır alıyor

Ben tam 1 yil once aynen bu durumdaydim.
Aynen senn gibi karar verdim ve uyguladim.
Simdi gayet kafam rahat valla.

Yalniz 26 da ne ya?
Musur her velinin her soyledigini tutanaga mi gecmis?

Gerizekali dolu memleket. Kimsede aman bir sey öğreneyim, cocugum bir sey ogrensin derdi yok. Herkes günü kurtarma peşinde. Kucucuk cocugun odevini gidip falanca abiye falanca ablaya yaptiriyorlar. Ulan o cocugun odevi yapmazsa nasil ogrencek. Her seyin suyu çıktı. Kimi der egitim ozellessin parasi olmayan zir cahil kalcak yakında.

benim anlamadığım bu şartları bile bile insanlar neden öğretmen oluyorlar?
Bu şartlar diye bi şey yok ki ofisim.her okulda böyle değil durum.ben 5 okul değiştirdim hiç böyle sorunlarla karşılaşmadım ya da karşılaşan kimseyi görmedim.
En önemli şey okul idaresinin tutumu.

Bir de neden secmesinler ki meydan dayakci kufurbaz salla başı al maaşı öğretmenlere mi kalsın?

çocuklarda daha şimdiden "bal tutan parmağını yalar,kitap bilgi neye yarar ,parası olan adamdır,"tarzında konuşuyorlar

yok o yüzden söylemedim kadişim. şurada konu açan her öğretmen ne umdum ne buldum dediği için söyledim.. belki öğretmen sayısı azalsa zor bulunduğu için daha fazla değerli olur..

mesela ben de gece 11 de arayan öğretmenimizden şikayetçiyim ama tek şikayetim bu olduğu için hiç sesimi çıkartmıyorum :) zaten herkes öğretmen olmamalı, orası doğru..

Biz gece arayan velilerden sen ogretmenden rahatsizsin :)))

çocuklarda daha şimdiden "bal tutan parmağını yalar,kitap bilgi neye yarar ,parası olan adamdır,"tarzında konuşuyorlar
Geçen çocukların disiplinsiz davranışları üzerine sınıfta bir konuşma yaptım, bu şekilde giderse gelecekte nasıl bir durumda olacaklarını anlattım. Okumanın, bir meslek edinmenin öneminden bahsettim bir ders.. Ve sonunda aldığım cevaplar: "Hocam benim babam zengin, bana kalacak zaten malı.." "Hocam siz neden kendinizi yoruyorsunuz ki? Biz bir hayvan satıyoruz sizin 2 aylık maaşınızı alıyoruz. Okuyup ne yapayım?"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…