ogretmen ve dayak

Bence iki taraf da kendince haklı cute.
Temel eğitimi ailede alması gerekir, okulda pekiştirecek. Tuvalet eğitimi gibi..
Çocuklara tam bu eğitimi vermeden okula gönderen veli çocuğu altına kaçırınca söyleniyor. Mesela okul öncesi öğretmenliği benim gözümde çok saygın ama ailelerin büyük kısmı çalıştıkları için bakıcı niyetine görüyorlar okul öncesini. Bu uzun bir konu tabi.
Ama öğretmenler de bazen bize tam yanıt veremiyor bazı konularda. Yani anne olan var olmayan var. Empati yapmaları lazım ama çok materyalist yaklaşıyorlar bazen.
 
bir öğretmen olarak burada öğrecisine vurma durumu olan bir arkadaşı savunan meslektaşlarıma çok şaşırıyorum.bu konudaki öğretmen çocuğa vurmamış ve yanlış anlaşılma olmuş sorun çözülmüş de sanki hiç böyle arkadaşlarımız yok gibi sürekli öğretmenler şöyle fedakar böyle bilmem ne diye garip bir savunmaya geçmek neyin nesi? konu bu değil ki.

her meslekte olduğu gibi bizim içimizde de iyiler ve kötüler var demek çok mu zor? bazı yorumlarda Allah öğretmenleri şöyle kötü yapsın hepsi şöyle berbat gibi msjlar var onlar ne kadar yanlışsa bir öğretmenin hata yapamayacağını düşünüp de savunmaya geçmek bir o kadar yanlış bence.11 yıllık öğretmenlik hayatımda neler neler gördüm..mesela birgün bir öğretmen arkadaş kaynaştırma öğrencisi bir çocuğu sınıftan fırlatıp ben bu gerizekalıyı sınıfımda istemiyorum diye böğürmüştü hiç unutmam.savunulur mu bu adam şimdi? başka bir öğretmen arkadaşım da kendi maaşından harcayıp durumu olmayan çocuklara neler neler yapardı onlar için canını bile verirdi işte ikisi de öğretmen.

geçmişte burada doktorlarla ilgili konular açılırdı birden bütün doktor üyeler konuya gelir savunmaya geçerdi şimdi aynısını biz yapıyoruz.

konu sahibi demek ki diğer veli öğretmeni yanlış anlamış bence kızınızın öğretmeni hem iyi bir insan hem de iyi bir öğretmen.
 
valla 3. sınıfta bi öğretmenim vardı sınıfta konuşan dersi dinlemeyen çocukları ( ben dahil ) ellerine hatta parmaklarına ince kızılcık sopasıyla vuruyordu.. hemde baya baya.. orta okulda bı hoca vardı okul aidatını yatıramayan velilerin çocuklarını tahtaya kaldırıp söyle neden ödiyemediniz paranız mı yok diye sınıfın önünde azarlardı.. 30 yaşıma geldim hala bu kişileri ve bunun gibi benzeri olaylar yapan öğretmenleri ( ! ) ince küfürlerimle anarım..

kalbime taht kurmuş hala bana verdiği nasihatleri kulağıma küpe yaptığım öğretmenleriminde minnetle saygıyla anıyorum.
herşey tabi ki aile eğitimiyle başlar devam eder.. çocuğu küçük dağları sen yarattın aslanım kaplanım prensesim değip şımartmıcaksın.. çünkü gerçek hayat böyle değil.. ama kimse kusura bakmasın şiddeti duyduğum yerde ne öğretmen tanırım ne ana-baba ne veli...

tabi kızıcak bağırıcak öğretmen kolaymı onca çocuk ama bunun yolu şiddet olmamalı..
bide evde pata küte çocuğunu evladını dövüp aşağılayıp onun bozulan psikolojisini öğretmenin düzeltmesini bekliyenlerde var..
ne diyeyim allah her iki tarafada vicdan nasip etsin...
 
Veli egosu bastirmis

iPekcim bu yorumun altında yazmak istiyorum.
benim cocugum mesela ; tuvalet eğitimi almadı yada arada ıslatabiliyor. ben bunu biliyorum eyvallah düzeltemiyorumda okula başladı. öğretmene bu yuzden ben dert yanmam ki yardım isterim ne yapabilirim ne edebilirim. ama öğretmen bak dördüğün üzere çocugu pis diye yaftalıyor. yada oylece bırakıp zaten aılesınden egıtım almamıs benmı ugrasacaıgm dıyor.

yada cocuk canavar öğretmen dizginliyemiyor hadı bunada eyvallah bunu düzeltmek için birşey yapmadıkları gibi burada anlatıyorlar
hadı bunuda gecelim.
ne munasebet velinin üstü başı temiz cocukta öyle ben zannetmıyorumki fiziksel temizlikten bahsedilsin, cocuk ezik, anne ilgisiz veya sessiz.
benim annem öyleydi mesela ben öğretmenlerden korka korka büyüdüm. annem asla gelip ardını arkasını aramazdı.
yeni nesil anneler böyle değil neyin nasıl olması gerektıgını bılıyorlar ve cocuklarına deger verıyorlar ve bunu her ortamda gayet gosterebılırler.

okukl öncesı ogretmenlıgıne gelınce ıse ben kesınlıkle senın gıbı dusunuyorum ve bunuda soyluyorum ben cocugumu baktırmaya gondermıyorum egıtım alsın ıstıyorum dıyorum.
 
Ben bu konuyu okuyamıyorum. Çocuğum yok. Yeni yeni yapsak mı diye konuşuyoruz. Bu bile benim dünyaya bakışım değiştirmeye yetti. Ve bu bile benim bu konuyu okumaya dayanamamama yetti. Zaten eğitim siteminin içine ediliyor bizimkilerin zamanına kadar ne olacak belli değil de. Ben kafasını hafifçe iteledim ne olacak ki, ondan bir şey olmaz diyen öğretmenlerin varlığını unutmak istiyorum. O yüzden bu konuyu artık okuyamıyorum. Ben çok şımarık yetiştirme taraftarı da değilim. Öğretmen tabiki cezalar verir. Yapılan harekete göre sesini yükseltir ama fiziksel temas gerektirecek cezalar???? Annem bizi hayatımız boyunca 3 kere falan dövmüştür. Terlik falan dahil. Ki birinde kardeşimle katıla katıla gülmüştük çünkü canımız yanmıyordu ama annemin çileden çıkmış hali çok komikti. Annem hala o kadar utanır ki? Bize de asla ama asla çocuklarınıza şiddet uygulamayın der ki bunu diyen lise mezunu eski toprak bir insan. O da bilirdi ne olacak ben anneyim bir tane terlik fırlatmışım çok mu demeyi. Burda bu işin eğitimini almış insanların "hafifçe vurmak" diye bir kavram ortaya atmaları beni şaşırtıyor.
Bir erkek eşine "hafifçe vursa" ne olur o zaman. Burda kişinin canının yanmasından çok olayın onur kırıcılığı önemli. Ki burda yetişkin bir kadın da yok, artık 5 yaşında okula başlayan bir çocuk var.
Bir de lisede öğretmen bıçaklayan tiplerden bahsedilmiş. Evet böyle çocuk demeye bin şahit insanlar var. Ama bunların sebebi 1. sınıfta az dövülmelerinden değil aksine evde dayak arsızı yapılıp eğitimde aile tarafından sınıfta kalmanın yanında başka bir yerden de eğitim alamamalarından ötürü. Çünkü aile eğitimezse biz ne yapalım sistemi var şu anda. Lisede öğretmen bıçaklayan kenar mahalle çocukları ile doğumundan itibaren eğitim kitapları okuyarak, ne yapsam da karakterine zarar vermeden büyütsem diye yetişen 5 yaşındaki çocukları da ayırabilelim bir zahmet. Sırf derste arkadaşına ışıklı çantasını gösterdi diye hiç bir fiziksel teması haketmiyor çocuk. Ayşe önüne dön, derste konuşulmaz demek çok mu zor? Ki bu insan daha 1. sınıf ve bildiğim kadarı ile 2-3 haftadır okulda. Okulun kurallarına yeni yeni adapte oluyor. 40 dakika yanındaki ile konuşmadan durmayı yeni yeni öğreniyor.
 
Cute yeni nesil velilerin yetiştirdiği çocukları gelde bir lisede izle canım.
Ali kıran baş kesen hepsi.
Ben bir veli olarak bile dayanamıyorum öyle çocuklara.
İlkokul 4. sınıfta bir kız çetesi tarafından dövüldü arkadaşımın kızı.
Ve o döven çocukların hiçbiri ceza almadı,niye velileri gelip senin dediğin gibi öğrencilerin arkasında durdu.
Biryerlerden torpilli veliler oldukları için okul yönetimi de birşey yapamadı.
Bu mudur şimdi çocuğunun arkasında durmak?
Çocuğum böyle bir şey yapsa kafamı yerden kaldıramam ben,o veliden özür üstüne özür dilerim.
Öğretmenler çekmek zorunda mı edepsiz insanların edepsiz çocuklarını?
Veya nasıl eğitsin öğretmen bu çocukları?
Çocuk çete kurmuş diye okula çağırıyorlar,veli daha çocuğunu savunuyor.
Ne gibi bir yaptırımla eğitilebilir bu çocuk şimdi?
Ben bu yüzden bazı öğretmenleri ve ne demek istediklerini çok iyi anlıyorum,ama onlarında içlerinde hiç işe yaramayan,öğretmenlik mesleğine yakışmayanların olduğunu kabullenmesi gerekiyor.
 


şu iki mesaj aslında durumu çok net anlatıyor.bi tarafta parkonun anlattığı velilerden var ki hergün bir iki tane çıkıyor karşımıza çocuğu neler yapıyor neredeyse veli bizi dövecek,ilkokul değil lise çağında bunu yaşıyoruz daha çok.bir tarafta da canın fıstığının yazdığı türden olaylar ve öğretmenler var ne yazık ki.
 
Canım ben de bir veli olarak hem anne gibi düşünüp hem de öğretmen gibi düşünüyorum..
Dediklerinde haklısın. Ancak bizim kuşak eğitim anlayışı ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Bizim zamanımızda kız öğrencilere dahi tekme tokat girişen öğretmenler tozlu raflarda yerini aldı. Eğitim anlayışı ve bilinçli eğitimli veli yetiştikçe hem öğretmen, hem veli olarak kuşak atladık.
Bu biraz da kişisel bir mevzu sanırım. Bir arkadaşımın oğlunun WC fobisi varmış yani kendi evindeki WC den başka yere yapamıyormuş hijyen takıntısından dolayı. Öğretmen çocuğun gözünün önünde WC yi Çamaşır suyuyla temizlemiş ve bu “bu wc artık senin sen yap buraya bir tek” demiş. Zamanla ne duruma dönüştü bilmiyorum ama bunu özel okullarda bile yapacak öğretmen sayısı bir elin 5 parmağını geçmez sanırım ki bu olay devlet okulunda oluyor. Yani iş biraz da kişide bitiyor. Bizler veli olarak çok hassasız, belki düşünülmeyecek şeyleri inanılmaz ayrıntılarla yorucu hale getiriyoruz ama farkında değiliz.

Dün başından geçen olay: kızım beni aradı “hastayım okula gitmeyeceğim” dedi. laaa her şey iyi gidiyordu falan derken..Dedi ki: sınıfta Zeynep diye biri var bana vuruyor.

Olamaz yani böyle bir şey ya olamaz. Çocuklarımıza şiddet içermeyen bir eğitim versek de sınıftaki diğer çocuklar üzülmese ne olur!

Öğretmeni aradım konuştuk biraz. Neyse benim kız okula gitti. Saat 3 civarı aramak istedim öğretmeni ama arayamadım. Ben de whatsapp tan çok kibarca bir şey yazdım.” Başak nasıl, merak ettim” diye. Hala dönmedi biliyor musun? Hadi ders saatlerinde dönmedi. Akşam falan da baktım yok. Gerçi ben kızımla konuşup durumu anladım ama benim onu duymaya o zaman ihtiyacım vardı. Yazacağı 2 kelime çok geliyor. Ya da dediğim gibi biz abartıyoruz.

Sence hangisi?
 
bahsedilen öğrencilerden elbette bizim zamanımızdada vardı.
sanırsın mafya ağası.

fakat ben bunlar ıcın öğretmenlere hak vermıyor değilim.

benim suanda muhattabım anaokul veya ilkokul 1.sınıfları öğretmenlerın tavırları ve buna ıstınaden yazılanlar.

66 aylık 1.sınıfa gıdıdılgını dusunursek bu cocuklar hakketten cok kucukler.
 
Tamamini okuyamadim ama anladigim kadariyla bazi ogretmen arkadaslar konudaki ogretmeni savunmuslar. Kusura bakmayin ama kimse kimseyi ogretmen, doktor, muhendis olmak icin falan zorlamiyor. Ilkokul ogretmenligini sectiyseniz nasil zorluklarla karsilasabileceginizi goze almissiniz demektir. Benim cocugum yok ama eger olsaydi ve bu durumda kalsaydim o okulu baslarina yikardim. Ilkokul ogretmenliginin o cocugun gelisimi acisindan ne kadar onemli ve hata kaldirmayacak bir meslek oldugunun farkinda degilseniz cok yazik. Benim tum aile bireylerim 30 senelik ogretmen, boyle ogretmenleri gordukce daha cok saygi duyuyorum onlara. Ha bu arada ogretmen de hata yapar yoruluyor bilmemne gorusundeyseniz, yorgun doktor ameliyatini tamamlamasin, yorgun muhendis yaptığı evi saglam yapmasin. O zaman nasil yasayacagiz bu ulkede ? Herkes haddini bilecek ve meslegini adam gibi yapacaksa yapacak . Onun yerinde olup da meslegini seven kac tane atanamamis ogretmen var
 
ben öyle cocuk eğitimi almış biri değilim, ben cocugumu mantıgım ve duygularım arasında heba etmıyorum.
cocuklarda her türlü ödül ve ceza sistemini doğru bulmuyorum. bu konuyla ilgili çok fazla kitap okudum. bunlar boş işler.
biz hepimiz istiyoruzki cocuklarımız iyi yetişsin. o zaman ufak tefek söyleyebilecek sözlerim , ilgi , zaman ,sevgi ve fırsat vermek.
benden iyi öğretmen olurdu diye düşünüyorum.
canının fıstıgının söylediklerine katılıyorum ifade edemediklerimi satırlara dökmüş.

öte yandan ben konu sahibine birşey yazmadım ama ha itmişin o kafayı , ha vurmuşun cocuk o ortam içinde küçük düşürüldümü evet. ben canının yanmasından ziyade bunları içerliyorum benim cocugum olsa içerlerdim.
 

İçimden geçenler tamda buydu.
 
Tabii ki ilkokul 1. sınıf çocukları ayrı özen ister.
İşte yazılanlarda herkes kendi yaşadıklarından yola çıkarak haklılık veya haksızlık payı bulabiliyor.
Mesela sen 1. sınıf velisi olarak belki öğretmen tarafından çocuğuna yapılan bir yanlışı dile getirirken ,ben ortaokul velisi olarak bazı velilerin tutumundan veya yönetimin tutumundan rahatsızlığımı dile getiriyorum,öğretmenlerde yaşadıkları çok uç olaylardan dolayı belki savunmaya geçiyor sanırım.
 

ipekcim öyle evet haklısın. başak gibi egede geçen haftalarda ayrı 2 günokuldan bir arkadaşının ona vurdugunu soyledı.
yanı ben cocugumu sevıyorum fakat mesela bız reelde(forumdan) tanısdıgımız arkadaslarda oldular onlar benı gormeden zannetmıslerkı ben cocugumu cok sımartıyorum ha evet ben egeye hayır demeyı sevmyorum bıraz genısım sanırım. ama hepsı bu elbette ona kızıyorum uyarıyorum yapma dıyorum . ama vurmuyorum. hatta bazı bazı vursam bosa gıtmez dıyorum. ama ona vuramam.

butun bunların ısıgında ben o gece uyuyamadım. hayal ettım. ustelık vuranda kız.

benım cocugumunda vur elı yok. bılırım. öğretmene soyledımı soylemedımı muamma.
hayal ettım ınan canının yandıgından fılan degıl acaba o kadar arkası arasında nasıl hıssettı, ne yaptı. ıllakı bırılerı tarafından hayatımızın bır bolumunde sıddet goruyoruz ıpek bunu kabul edelım, mesela bana abım lise zamanlarımda bir tokat atmıştı, lisedeyken bir öğretmenmim beni tokat manyagı yapmıştı, ilk evliliğimde kocam bana bir tokat atmıştı , hatat iş yerinden biriyle neredeyse yoluşacaktık.
hepsinde yalnız değildik , birileri bunlara sahit oldu . kötü hissediyorum arkadaş vursanda itsende , eziliyorsun ben haklı bile olsam aglıyorum eski kocama ve işyerındeki kişiye bende vurmuştum ama içimdeki o utanma duygusunu aşmadı bende. hani soyle oluyor sankı yuzunde o ızle saatler gecse bıle herkez bılıyor senın tokat yedıgını.
vs vs.

ben hemen ogretmenı aradım ve beklentılerımı soyledım
ben devlet okuluna gondermedım cunku kalabalık olursa ılgı alaka olmaz dıye dusundum , onlar cocuk elbette kavga ederler eyvallah basım gozum ustunede ben bunu cocugumdan duydugumda onu tesellı edebıleyım ısterdım. ben dumura ugradım . öğretmenının haber vermesı gerektıgını dusunuyorum bu gıbı durumlarda.
öğretmene net soyledım bunları. o gun annem ve esımde bırbırımızden habersız ogretmenı yakalamıs ve konusmsuuz. ege 2 gun sonra o arkadasının ondan ozur dıledıgını soyledı. ve konuyu uzatmıyor.
oyle yanı, soruna cevap veremıyorum cunku ben vurdum duymaz bırı olamıyorum cocuklara karsı
 
Ya iste olayin detayini bilmiyorum.drannkk diye mi vurdu yoksa iteledi mi?
Icimdeki annelik icgudusunu zor zaptediyorum zaten.kizimla iyi bir konusup anlayip oyle sikayet edrim ama sonrasinda sinifi degismezse tavir alirsa.off.....
kafasına daannn dıye vurdugunu hiç sanmıyorum kızınızla konusun göstersın zıze nasıl vurdugunu öğretmenıyle de konusun el kadar cocuga hıcbı öğretmen soyledıınız gıbı vurmaz vurmussa gercekten gidin her yere sıkayet edın hakkı yok çocuunuza vurmaya ama once konusun öğretmenle olayı bılmeden gıdıp sıkayet edersınız ve sonuc da alamassanız siz uzulursunuz
 
Ben de öyel işte canım. Dün öğrendiğimden beri içim içimi yiyor. Çocuktur bu kavga eder ama bazısını okuldan soğutmak veya sindirmek için çok geçerli bir neden olabiliyor. Başak'a vuran da kız çocuğu. Nasıl anne babalar var anlayamıyorum.
Öğretmenin de dönmemesi benim ona son derece ön yargılı olmama neden oldu. Maalesef durum bu ev engellemiyorum bu duygumu. Onların da bizim gibi çocuklarımızı pamuklara içinde saklamalarını beklemiyoruz ama yazdığım 2 kelimelik mesaja da dönüp"merak etmeyin sorun yok sınıfta" yazması çok zaman almaz.
 
Surda hicbir ogretmenin dayagi savundugunu ve bir fiske vurdugunu dahi dusunmuyorum ama bizde oyle seyler goruyoruz ve tanik oluyoruzki aninda parlanilmasinin yanlis oldugunu soyluyoruz.Cocuk hayali seyler uretiyor.Daha gecen hafta soyle bir olay oldu.Erkek arkadasim birlestirilmis sinifta sinif ogretmeni.1.sinifta bir erkek cocugu okula alisma surecinde.Derste arada huzursuzluk cikariyor.Ogle arasi oldugunda eve gidip okula gitmemek adina ogretmen derste kufur ediyor demis.Veli hoop okulda.Bu cok ciddi bir durum.Ciddiye alinsa sari zarflik ilerisinde nerelere kadar gidebilecek bir durum..Demek o ki izlemeye alinmasi...
Ayrica hangi sartlarda olursa olsun sinifa girmeden ben soyle ogretmen olurdum boyle ogretmen olurdum tarzi afaki konusmalar cok havada kaliyor.Cocuklari sevebilirsiniz,onlarla cok iyi anlasabilir hatta teorikte her durumu sular seller gibi biliyor da olabilirsiniz ama dedigim gibi sinifa girmeden,karsi karsiya gelmeden o sureci yasamadan birsey anlayamazsiniz.
Konu sahibi oncelikle cocugunuza sorular sorun hatta okula cok sık olmamakla beraber gidin.Olmadi bu diger arkadasinin velisiyle gorusun.Bi istisare edin.Durum boyleyse ve davranis bir kez daha tekrarlanirsa kendisiyle gorusun.
 


Kesinlikle hiç bir şekilde hakkı yok. İlkokulda yanlış okuyunca öğretmen kulağımı çekerdi. Korkudan neredeyse hala toplum içinde birşey okuyamıyorum. Bu insanlar küçük yaşta bilinç altımıza işleyip hayatımızı etkiliyorlar. Bir an evvel önlem almalısınız.
 
Dokunmuş olması bile yeter.
O sınıf ortamında çocuğun ona maruz kalmış olmasının verdiği travma nasıl olur tahmin edebiliyor musunuz?
Ben üniversitedeyken 1. sınıfın 2. dönemi bir ders alıyorum. Bizim alan dersimizin dışında ve zorlayıcıydı. Uygulamalı bir şey. Ben de sürekli soru soruyorum kadına, hakkım olduğunu düşünerekten! Kadın bana sınıfın ortasında "kızım mal mısın nesin tüm ders senle mi uğraşacağım" dedi.
Ve ben bu laftan dolayı bu dersi sildirdim ders programımdan ve başka biri verene kadar almadım. Aslında bir sonraki dönem hatta birkaç gün sonra kadın beni belki hatırlamayacaktı ama takıldım bir kere o kadına. Anlatabildim mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…