öğretmen ve sınıf annesi :(

Neden sinif annesi ortaya çıktı? Çünkü öğretmenin para istemesi toplaması yasak. E toplamasa işler yürümüyor. O nedenle bu işle ilgilenecek gönüllü bir veli bulunuyor. Aslında sinif annesi de veya sinif temsilcisi de kötüye kullanılmadığı takdirde büyük bir fedakarlık yapmış oluyor.

yasal olarak yok.
eh aidatta yok ona bakarsan.
mesela a4 kağıt bitti sınıfta öğretmen mi para toplayacak sınıf annesi bu işler için seçiliyor.
e zaten aslında bu gibi giderler için (fotokopi kağıdı tebeşir tahta kalemi vs) okula verilen bütçe var, ayrıca öğretmenlere verilen kırtasiye gideri adı altında bunları sınıflarına almaları için yatırılan maaş dışında bir para var.ama o parayı gerçekten sınıfına harcayan bir öğretmen ben henüz görmedim (kendi çevremden biliyorum)

bütün bunlara aynen katılıyorum + aidat diye paraları toplayıp da makbuz veren/o paranın okulun döner sermayesine girdiğini gösteren bir imzalı mühürlü belge ben henüz görmedim.veren vardır belki ama ben hiç görmedim/duymadım.

hayır bunlar içi okula bir ödenek verilmiyor ve tek sorun da bunlar değil. Bunlar giderlerin ufacik bir kısmı. Ayrıca o dediginiz para sınıflara malzemelerin alınması için değil. Yanlış bildiğiniz bir konuda yorum yapıyorsunuz. O eğitim öğretim hazırlık örneğidir ve öğretmenin kendisinin eğitim Öğretime hazırlığı için verilir. Ha öğretmen ister onu sınıfına kullanır o da onun güzelliği. Zaten donem icinde ogretmenler de dolayli yollardan bunu harcar. Örneğin okulla ilgili bir belge teslim etmeye gider, toplantıya gider vs. Bir çok kurumda bunlar içi kişilere ödenek verilir. Ama öğretmene verilmez.

İçinde gerçekten bilen biri olarak yazıyorum
1. Okul aidat istiyorsa ödeyin.
2. Öğretmene hediye almayın. Kendi adıma beni çok rahatsız ediyor.
en son öğretmenler gününde kırtasiyede işim vardı okul karşısında.dikkatimi çekti daha küçük ilkokul öğrencileri çiçek aldılar kapıda öğretmenlerini bekleyip verdiler.öğretmeninde sahte bi gülümseme , çocuk arkasını döndüğü gibi taşın kenarına attı çiçeği bi de yanındakiyle beraber bi güzel dalga geçtiler.yanındaki öğretmen de sınıfından gelen altın bilekliği gösteriyodu gözlerinden dolar işaretleri çıka çıka.artık bazı öğretmenler de cılkını çıkarttı hediye yüzsüzlüğünün.

Bunun konuyla alakası nedir?

ben öğretmen değilim, yazdığım gibi öğretmen "çevremden" duyduklarımı aynen yazdım.benim duyduğum aynen buydu.okul olarak da liseden düzeyinden bahsediyorum.herkes kendini savunacak tabi ne diyim.

Keşke sorsanız idareye. Makbuzlar genelde okul aile birliği tarafından sınıfa topluca kesilir. Neden? Çünkü okul aile birliği başkanı her zaman okulda olmaz. Geldikçe toplananlar makbuz yazar imzalar ve sinif öğretmenine verir.

Bunun konuyla alakası nedir?
konuya cevap olarak yazmadım farkındaysanız bir üyenin "mesajına alıntı yaptım".yazdığı şeyin 2. maddesinde öğretmenlere hediye almayın demiş.ben de günümüzdeki öğretmenlerin artık neler beklediğine gözümle gördüğüm örneği yazdım.

ben öğretmen değilim, yazdığım gibi öğretmen "çevremden" duyduklarımı aynen yazdım.benim duyduğum aynen buydu.okul olarak da liseden düzeyinden bahsediyorum.herkes kendini savunacak tabi ne diyim.
Evet liseler ödenek alıyor. Buradaki konu ilkokul oldugundan sizin ilkokuldan bahsettiğinizi düşündüm.

Evet liseler ödenek alıyor. Buradaki konu ilkokul oldugundan sizin ilkokuldan bahsettiğinizi düşündüm.
dediğim gibi öğretmenlikle bir alakam yok , sonradan belki lise farklıdır diye belirtmek geldi aklıma.ikisi de devlet okulu aynıdır diye düşünmüştüm başta.

Bunlar için okula ödenek verilmiyor. Okulun sadece elektrik ve su parasını devlet ödüyor, başka bir şeye karışmıyor. A4 kağıdını ve fotokopi ücretlerini kendi cebimden ödüyorum.

Ayrıca kırtasiye dediğiniz para "eğitim öğretime hazırlık ödeneği" dir ve çıkış amacı öğretmenlerin kırtasiye malzemesi alması değildir. Önceki dönemlerde öğretmenler takım elbise ve döpiyes giydikleri için ve bu kıyafetler çok pahalı olduğu için okul başlarken öğretmenler bu ihtiyaçlarını karşılayabilsinler diye çıkmıştır. Yani öğretmenin bunu okula harcama zorunluluğu yoktur. 1000 TL yatan kırtasiye parasının en az 3 katını harcıyorum ben bir yılda.

Ben genellemedim. Ama ne yazık ki öyle öğretmenlerde var. Veli ile ters düşüp bunu çocuğa da yansıtan. Herkes görevini layığı ile yaptıktan sonra sorun çıkmaz zaten. Dediğiniz şey aslında olması gereken bir standart ; sıfır ücret süper hizmet ama ne yazık ki geldiğimiz durumda bu çok ütopik. Bundan 25 sene önce ne aidat, ne kayıt parası vs vardı. Olmaması da gerekiyor ama ne yazık ki alınıyor. Velinin öğretmene karşı saygısız olması tabiki kabul edilemez ama saygı da karşılıklı olmalı.

Devletin yapması görevi öğretmen ve veliler yapmak zorunda değil. Devletin ayıbı bütün bunlar. 25 sene önce böyle aidat vs yoktu. Yeni yeni türedi bunlar. Hiç hoş değil. Eğitim sağlık güvenlik devletin halka ücretsiz sunmak zorunda olduğu hizmetlerdir. Ama geldiğimiz durumda ne yazık ki bu söz konusu değil. Ne sağlık ne de eğitim ücretsiz değil

Ben okula giderken de vardı yeni değil bunlar.25 yıldan da bir kaç yıl fazladır hatta. Cevremdekilerin de okullarında hep olan bir durum.

genelde cok bilmis yonetmeyi seven kompleksli tipler firsat olarak goruyor sinif anneligini.. sozum meclisten disari kimse alinmasin. boyle ariza cikaranlar icin soyluyorum tabiki hepsi oyle degil.

36 yaşındayım. Okula katkı payını eğitimimin her kademesinde ödedim. Hatta geçen sene çok eski bir kitabının arasında ilkokulda ödediğim aidatın makbuzunu buldum. Anadolu Lisesi kazanmama rağmen kayıt için uçuk bir kayıt parası ödemiştik(babam patronundan borç almıştı, çünkü ödemeyince kayıt yapılmıyordu), aynı dönem bir arkadaşım daha iyi bilinen bir lise kazanmıştı, kayıt olmak için okula bilgisayar bağışlamak zorunda kaldı.

Zeka düzeyinde sıkıntı var bence. Ben öğretmenler kurul toplantısı olduğu günü mesaj ile bütün velilere iletip o gün öğleden sonra okulun tatil olduğunu söyledim. Veli toplantıya geldi, veli toplantısı zannetmiş. Okuma, anlama öyle bir düzeyde ki sürekli açıklama yapacak birine ihtiyaç duyuyor insan. 25. Sayfa ödev yazıyorum; ardından mesajlar 25. Sayfaya kadar mı? 25 sayfa mı yapalım? 25 dahil mi? En sonunda mesajlara kapalı bir grup kurdum be sadece bilgi veriyorum, okuyup anlayabilenler anlıyor; diğerleri ayrı grup kurmuş sınıf annesini sıkıştırıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…