öğretmene ne denmeli...

evet tam olarak öyle oldu, ama anneyseniz sizde anlarsınız ki; çocuğunuzun gideceği okulda bazı erkek öğretmenlerin öğrencilerine vurduğunu duyarsanız, gözünüz kapalı kime düşerse şansımıza deme lüksünüz kalmıyor malesef.. göz göre göre acaba bugünde dayak yer mi şüphesiyle geçirmek istemez hiç bir anne baba... o yüzden mecbur kaldık diyelim...

zaten okula bağış olarak alınıyor...

hem anneyim hem öğretmen.sizin okul nasıl bir yer dehşete düştüm.erkek öğretmenler çocukları dövüyor bunu tüm veliler biliyor,iyi öğretmeni para bastırıp seçiyorsun vs..çok garip.

bu arada çocuğunuz ve öğretmeni arasında geçen olaylar büyütülecek şeyler değil.eğer işin içinde şiddet bir tokat dahi de olsa,yoksa konuşulabilir şeyler bunlar.

Bende soyledim adam bu parayi alamaz Hukuki yollara basvuralim diye. Kadin olmaz cocuguma takarlar dedi. Baya ısrar ettim ama kabul etmedi.kayit donemi denetimcilerin ogrenci velisi gibi gidip denetlemeleri gerekiyor aslinda. Her ogrenciden bu meblada para alındığında mudurun cebine giren parayi hesap bile edemedim

bu yıl tv de de çıktı böyle haberler... bağış olarak aldıkları için yapılacak çok birşey kalmıyor aslında.

Bir de maddi durumu iyi öğrencileri kendi görüşünde olan ya da ona he diyen öğretmene verip

Aile eğitimi düşük maddi durumu kötü olanı da müdürün dediğini yapmayan haksızlıklara karşı çıkan öğretmene veriyor

Sonra da o öğretmen başarısız oluyor zira para veren özel ders de alıyor ek materyal de alıyor vs vs

Öğretmeni dinleyin,bakalım o ne anlatacak? 35 kişilik sınıf diyorsunuz,kolay olmamalı baş etmek ama 1.sınıf hepsi ana kuzusu daha,anaokulu geçmişi olmayanlarda vardır muhakkak,dolayısıyla biraz daha tolerans göstermeliydi diye düşünüyorum.
Sonuçta ilkokul 1 çocuğun öğrencilik hayatında en zor dönem olmali diye düşünüyorum, tamamen farklı bir ortama giriyor,bu zamana kadar okulda oyun oynar,oyunla öğrenirken,şimdi birdenbire eğitime yöneliniyor,zorlanmaları adapte olamamaları çok normal. Öğretmenin daha sakin,daha anlayışlı olması gerek.
Para mevzusuna değinmek dahi istemiyorum,çok ama çok çirkin öğretmen seçimi için para ödenmesi. Hem öğretmen için,hem öğrenci için. Sanki imkanı olmayan,para veremeyenleri ötekileşirir gibi birde para veremeyen öğrencilerin,öğretmenine de sen kötü eğitimcisin der gibi.

Böyle öğretmenlerden çok var önce bana söylesin diyip sonra çocuğa ağzını açtırmadan dinlememesi ne demek haddini bilsin lütfen haklı yonlerinizi konuşun söz konusu olan çocuğunuz cekinmenizin hiçbi mantığı yok

hemen hemen bütün okullar alıyor..
normal bir durum ne yazık ki..

tamam o aidat parasıdır onu alıyorlar ama iyi öğretmen için para ver diyeni ilk defa duydum.

hayır hayır aidat ayrı ama ilk kayıt esnasında istediğin öğretmen varsa öyle beleşe kayıt yok ..
daha geçen okul başlarken arkadaşım laptop aldı müdür yardımcısına..

Dayağı hele okulda dayağı tabii ki savunmayız ama dayak dışında da bir çok kötü davranma yöntemi var dayak en azından aleni herkes hatalı bir davranış olduğunu biliyor

Geçen kameraya alan vardı bir tane mesela dövmüş mü sövmüş mü hayır ama psikolojik baskı yapmış bunun ispatı da çocuk tarafından anlamlandırılması da zor

Ama ben mesela çocuğuma okulda öğretmen kızar mı diye düşünmem zira okulun sınırlarını bilir tabii ki çocuktur belirli sınırlarda afacanlık vs yapar ama diğer kişiler zarar vermez yanlışlıkla yapınca da özür diler kötü davrananla da mücadele eder

Okulda verilenler sınırlıdır eğitimin temeli bizde bitiyor maalesef

35 cocuk zor felan filan.
Kendine guvenmiyosa atilmasin bu yola o zmn. Ne diye ogretmen oldu?
Benim yavrum azar isitsin diye yollamiyorum okula. Heleki daha 1.sinifta. oglumu hayattan sogutucak bu cocuk farkinda degil. Yarin giderdim ilk once sunu belirtirdim " cocugun her lafina inanmayin demek size dusmedi, benim ogluma canimin parcasina inanirim ben, size inanmakta supeliyim ve iki arada bi deredeyim. Verdiginiz sozu tutmuyosunz oglumu dinlemiyosnuz bile. Tek oglumdan yola cikmiyorum bu tutum bana karsida gecerli. Bi dinlemeyi deneseniz? Beni ne hakla azarliyosunz? Su an sizi oturup dinlerim egerki sizde beni dinlerseniz " deyin.

Bizim öğretmenimiz da geçen gün kızımın yanından geçerken "beyinsiz" demiş.Emin misin sana dedigine sebep ne dedim."Evet anne bana dedi,kitaptaki dersimi yapamadığımi gordu yanimdan geçiyordu o sırada dedi.Çok üzüldüm zaten matematiği sevmiyorum bir de bana öyle dedi çok kötü oldum. Bir öğretmen öğrencisi ile böyle konuşur mu anne yaaa"dedi ve ağlamaya başladı.Kendi kendimi yiyorum kaç gundur.Kizim asla yalan soylemez eminim.Ama bunun hesabı nasıl sorulur bilemedim,çocuğun ağzı ile ortalığı ayağa kaldirmayayim dedim.Çünkü genelde veliler memnun gorunuyorlar.Yoksa normalde ortaligi birbirine katarim.Ben ilkokul ogretmenimden yediğim dayaktan dolayı matematikten nefret ettim.Yavrumun da aynı şeyleri yaşamasını istemiyorum.Sırf iyisi olsun diye evimize çok uzak bir okula verdim.

Kibarca bunu konuşun

Ben yanlış anlamışsındır vs dedim ama o sizin ona dediğinizi düşünüyor hani aksi birkaç cümle ile motive etseniz şeklinde

Dedin demedin tartışmasına girmeden siz de demediğine inanmış gibi hem kendine çeki düzen verir hem de huzur bozulmaz şimdilik

evey bize de öğretmen seçmek istiyorsak ödememiz gereken miktar belirtildi.. okulun en iyi öğretmeni var nam salmış adam herkes ondan bahsediyor ama peşinde bana göre bir sürüde ama vardı.. o yüzden o öğretmene vermedim.. şimdiki öğretmenimiz aynen bir arkadaşın dediği gibi parası olmayanların toplandığı bir öğretmen ama ben çok açıdan memnunum .. hasta vs olduğunda arar mutlaka hatta geçen pantolonu yırtılmış pantolon getirirmisiniz diye aradı..

Sizde ogretmeniniz ile teke tek konusun çocuğunuzun çekindiği durumları,kaygılarını anlatın.Elbette isiniz zor sizi anliyorum ama çocuğumu da dusunmekte zorundayım diyin.Bizim öğretmenin en iyi yanı çocukları asla şikayet etmemesi.Ama kendi de istediğini yapıyor o da ayrı tabi.Çocuğum ile ilgili sikintilariniz çok fazla ise ne yapmamı da söyleyin deyin.Benim isteğim sizinle zitlasmak değil,elele eğitmek deyin.Hem yapıcı konusmaniz sizin yarariniza olur

Bir de sabahçı öğleci sınıfları varken ona göre para istiyorlarmış

Anaokulunda herkes öğleci istiyormuş

Benim yardımcım sabahçı olsun dedi diye çok sevinmişler

Eşim ile şimdilik beklemedeyiz.Böyle birşey nasıl sorulur,çocuk abartiyor der kesin dedik.Kızım geçen sene çok fazla arkadaşları ile sorun yaşadı o yüzden hep diken üzerindeyiz.Bir daha yaşanırsa zaten konuşmak şart gibi

öğretmen aradı öğleyin müdürle toplantısı varmış. öğleden sonrada işiniz varmış haftaya erteleyelim dedi tamam dedim ama içim içimi yedi, telefonu kapatınca hastane randevumu iptal edip kadını geriye aradım benim de sizinle görüşmek istediğim bir konu var haftaya ertelemek istemiyorum, okul çıkışında uygunsa görüşebilir miyiz dedim tamam dedi. çok gerginim ve hala kelimeleri kafamda oturtamıyorum nasıl konuşurum kestiremiyorum . hakkımda hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…