öğretmene ne denmeli...

Haklısınız ama çocuk bunu unutmaz ve bir şekilde öğretmenler takdir görmesi lazım

Hangi alanda iyi ise destek olun daha iyi olup hakedip aferin alsın bari

Öğretmen değil de çocuk önemli

Lütfen sakin ve yapıcı olmaya çalışın.Suçlamalar ile değil ricalar ile konuşmaya çalışın.Ama önce kendisini dinleyin bakalım neler diyecek. Sonra kendi istek ve ricalarinizi dile getirin.Sakin olun kolaylıklar diliyorum

Ulkede sartlar bu ama
Madem yapamayacak tahammul edemeyecek olmasin o zaman ogretmen
Bende ogretmenim
Aklimdan gecmeZ oyle Bir sey
Ya cocuga ciddi Bir sey olsa.
çok haklısınız ateşine bile bakmalı eliyle dokunup okşayabilmeli öğretmen bi süre sonra anne gibi oluyor çünkü bırakıp arkamızı dönüp gidiyoruz . ama çok disiplinli öğretmenlerde var malesef .bu öğretmen bence müdür yardımcısı olmalı .cünkü bazan suç işleyen öğrencilere öyle bir hocada gerekiyor .disiplinli bir öğretmende şart oluyor .sevecen hocaya alın cocuğunuzu öyle bir şansınız varsa .benim kızımın döneminde 2 sınıf vardı birisi 15 kişi kaldı herkez çocuğunu o hocadan aldı diğer şube 35 kişi devam etti . 55 kişilik sınıflarda oluyor sorun değil hocalar pedagoji alıyorlar idare ederler seminer alıyorlar . kimisi disipilini seçiyor kimisi sevgiyle işi bitiriyor sizde seçin hocanızı değiştirin öğretmenini .ne pahasına olursa olsun .hayat bu geri dönüşü olmuyor

Birşeyi merak ettim. Öğretmen seçmek için verilen para nereye gidiyor? Okulun masraflarına mı yoksa müdür ve öğretmen fifti fifti kırışıyor mu?

Erkek öğretmen döver de kadın öğretmen dövmez mi? Yada tam tersi olmaz mı? Cinsiyetle ne alakası var?

okul giderleri oluyor dedi müdür bey...

Makbuzda ne yazıyordu?

çocuğunuzu pısırık olmasına sebep olmayın vuran çocuğa karşılık versin... sen vurma biz halledelim sen halledemezsin imajı yüklemeyin çocuğa

çocuğunuzu pısırık olmasına sebep olmayın vuran çocuğa karşılık versin... sen vurma biz halledelim sen halledemezsin imajı yüklemeyin çocuğa
ilk zamanlarda vurduğu için öğretmenimiz tepki gösteriyordu kavga ediyorlar diye, şimdi de şikayet ediyor diye tepkili. bende dün akşam artık aynı şeyi söyledim madem öğretmenin şikayet etmeni istemiyor oğlum, kimseye durduk yere vurma ama biri vurursa da göz yumma dedim. bu da iyi birşey değil ama başka yol da görünmüyor.

İlkokul 2. sınıf öğretmenim yüzünden, tüm hayatım boyunca okuldan nefret ettim ve gitmemek için elimden geleni yaptım, üniversite dahil.

Birgün midem bulanıyor diye zor bela cesaretimi toplayıp, masasına gidip izin istedim tuvalet için, bağırarak hakaret ederek reddetti.
15 dakika sonra parmak kaldırarak istedim, yine vermedi izin ve ceza olarak sözlüye kaldırdı.
Ve ben sıramın üzerinden başlayarak, tuvalete gidene kadar her yere kustum!
Sınıfı mecbur tatil ettiler o gün ve arkadaşlarımın bana nasıl baktığı hiç gözümün önünden gitmedi.
Sonra zaten çok ciddi bir hastalığım olduğu anlaşıldı ve 1 yıl süreyle okula gidemediğim için o kadından da kurtulmuş oldum.

İşte bu öğretmenimsi canlı, benim bütün hayatımın içine etti.
Onun yüzünden başkalarından bir şey istemek yerine, susuzluktan ölmeyi bile yeğeleyen bir tip oldum.
Gururumu o kadar incittiği incittiği için, gururumdan ölecek kadar inatçı oldum.
Her sabah uyandığımda okula küfrederek gittim başarılı bir öğrenci olmama rağmen.
Otoriteyle hep bir sorunum oldu kendisi yüzünden, nefret ettim çünkü o küçücük yaşımda güç sahiplerinden!

Bir öğretmen, o anki bıkkınlığıyla küçücük çocuklara eziyet ettiğinin farkında olmayabilir ama bir insanı böyle şekillendiriyor işte!
Otorite kurmak, bağırarak ya da kurallar koyarak olmuyor.
Otorite dediğiniz şey, hem kendinizin hem de karşınızdakinin sınırlarını belirlediğiniz an, yanlışında müdahale ettiğiniz an olur.
Sizden yardım bekleyen minicik bir çocuğu terslemek, özgüven eksikliğinin temelini atıyor.
Rica ediyorum, o kadına hayatının dersini verin!
Yapabileceğiniz her şeyi yapın ve çocuğunuzu o kadından kurtarın.
Çocuğunuz benim gibi daha nicelerimize benzemesin işini yapamayan bir öğretmen yüzünden!

doğrusunu yapmışsınız ama bunu söylemek ile evet çocuklar kavga etmesin ama çocuk vuruyorsa sen vurma diye uyarmak çocuğu sindirir hiçbir işe yaramaz
öğretmenine de tutamayacağı sözler verilmemesini çocuğunun pasif korkak karakter olmasını istemediğinizi ve de diğer çocuklarla ilgili vurana vurabilirsin diyeceğinizi söyleyin
ama konuşmanızı hazırlayın ve yumuşak tarzda konuşun maalesef çocuğunuz yine onunla başbaşa kalacak

bizim ilkokulda bir hoca da kız zorla sınıfı geçiyor gibiydi 4.sınıfta sınıf değiştirdi teşekkür 5.sınıfta takdir aldı... ve kız yakın arkadaşımın kardeşiydi ben kızı tambel zannediyordum hoca değiştirince kız yükseldi de yükseldi(şimdi de ingilizce ekonomi bitirdi)... öğretmen kızı sınıfta da kayırmış hep en arkalarda oturtmuş boyu orta boy olmasına rağmen. hocalar ile maalesef yumuşak konuşmak zorunda oluyoruz devlet okulunda

Gidip öğretmenle konuşun derim. Belki de onun da oğlunuzla ilgili söyleyecekleri vardır.

Mesela benim ilkokul öğretmenim inanılmaz bir hocaydı, ders anlatması, eğitimi, öğretimi, bize verdiği faydalı bilgileri, tasarrufu, temizliği, dürüstlüğü öğretmesi. Ondan inanılmaz şeyler öğrendim, annem de derdi senin hocan çok farklı, sadece eğitmiyor hayatla ilgili çok şey öğretiyor diye.

Ama öyle anaç bir kadın da değildi, kızdı mı vururdu, disiplini had safhadaydı.

Sınıfta laf dinlemeyen, ders yapmayan, haşarı çocukları lafla terbiye edemeyince tokatı patlatırdı ki buna bile arsızca tepki gösteren çocuklar vardı.

Yani öğretmen olmak hereşey tahammül edip, anaç yaklaşmak değil.

Tamam o sizin çocuğunuz, onda hata aramak istemezsiniz ama bence oğlunuzu da bi yoklayın. Belki gerçekten aşırı şikayet ediyor, hocayı bunaltıyor olabilir. Yani olayı abartmış olabilir gerçekten hoca da artık sert çıkmış olabilir.

Biz bile çocuğumuza sert çıkıyoruz kaldı ki öğretmen 35 çocuğa hep yavruumm, ciciim diyemez...

Valla küçücük cocuklara karşi sabri ve sevgisi olmayanlar ögretmen olmasin lütfen.bence çocugunuza bu şekilde davranmasinin yanlis oldugunu söyleyin.

Reactions: nio
Böyle tepkiler sadece çocuğun öz güvenini kırar ve arkadaslarina karsi çocuğu rezil eder. Bi öğretmen olarak asla tasvip etmiyorum. Alnini karislarim benim cocuguma böyle yapacak olan öğretmenin. Normal bir konuşmayla uyarabilir asagilayarak değil

ben artık velileride öğretmenleride çocuklarıda idarecileride anlayamıyorum. bende kardeşimde öğrenci olduk ama böyle bir durumla karşılaştığımızı hatırlamıyorum.
sizin haklı olduğunuz kadar öğretmende haklı. 35 kişi diyorsunuz sınıfınız. bu durumda öğretmen hangi çocuk ve hangi veliyle uğraşacağını şaşırıyor olabilir.35 çocuk artı 35 veli inanılmaz bir durum. öğretmenin tahamül sınırları elbetteki zorlanıyordur bu kadar kalabalık ortamda.
birde çocuğunuzun aşırı şikayet etmesi normal mi sizce ?
öğretmende bir insan hemde ailelerin çocuklarına karşı anlayışından daha fazla anlayışı olan bir insan..

Biz ilkokulda 80 kişiydik.Öğretmen anlatır ve üniversite hocası gibi sınıftan çıkardı.Şikayet etmişelerdi hiç ilgilenmiyor cocuklarla diye.Oda ben öğretmenim bakıcı değil her tenefüs 10 tane karnı ağrıyan cocugun velisini arayamam demişti.Şu an anlıyorum haklı olduğunu.Çocuk parmağı kanıcak ama ilkokula giden çocugun ciddi norolojik problemleri yoksa başı ağrıyamaz gibi geliyor.Biraz ayakları uzerinde durmayı öğrenmeli bence

Psikolojik yardim aldiniz mi?

Cok abartili geldi bana yazdiklariniz kusura bakmayin. Yalan demiyorum ama cocuklugumuzda yasadigimiz travmatik olmayan olaylarin insanlari bu kadar etkilemesine beynim ikna olmuyor.

Yani sonucta ilkokul at değil deve değil össye hazırlamıyor ki.Her cocuk okumayı er yada gec öğreniyor.Fakat sınıfını değiştirseniz bile diğer öğretmenden farklı bir muamele gorucegının garantisi yok.

Psikolojik yardim aldiniz mi?

Cok abartili geldi bana yazdiklariniz kusura bakmayin. Yalan demiyorum ama cocuklugumuzda yasadigimiz travmatik olmayan olaylarin insanlari bu kadar etkilemesine beynim ikna olmuyor.
Yardım almadım, çünkü o dönemde uğraşmam gereken çok daha önemli sağlık sorunlarım vardı.
Şuanda da almayı düşünmüyorum, sert mizacımdan, kimseye boyun eğmemekten, her zaman geri planda durmaya çalışmaktan ve kendime yetebilmekten mutluyum, hayatımı son derece zorlaştırsa da...
Siz hiç her yıl onur belgesi alan öğrencinin neredeyse devamsızlıktan sınıfta kalmak üzere olduğunu duydunuz mu?
O benim işte...
Her ne kadar çok başarılı öğrenim hayatım olsa dahi, yaşadıklarım okulu sevdiremedi bana, hele otoriteyi hiç!
Üniversitede kendi mezuniyet törenime katılmadım ben, yine otorite sorunum yüzünden!
Bana bir şey katmayan, bir tarafı büyük ve hadsiz dekanımın elime bir diploma tutuşturup beni tebrik etmesini, sahte gülücükler atmasını istemediğimden!

Size o kadının nasıl biri olduğunu şöyle anlatayım, o dönem çok ağır bir hastalık ve 2 ameliyat geçirdim, bir yıl okul kaybıma mal oldu bu durum.
Bu öğretmen denecek şahıs, 1 kere bile öğrencisinin (ki aynı yerde oturmamıza rağmen) nasıl olduğunu merak etmedi, bir telefonla bile durumu öğrenmeye çalışmadı.
Neden okula gelmediğimi bile bilmeyen kadın, karneme 1 leri dayadıktan sonra müdür tarafından bilgilendirerek öğrenmiş oldu.
Çok şükür ki sadece 1 yıl çekmek zorunda kaldım kendisini, sadece 2.sınıfı okudum.

Size göre travmatik olmayabilir ama, 8 yaşında bir çocuğun öğretmen izin vermedi diye arkadaşlarının gözü önünde sınıfın ortasında istifra etmesi ve 20 öğrencinin tiksintiyle bakıp sizinle dalga geçmesi, bu anının hiç unutulmaması ve sizi her gördüğünde işaret edip 'işte bu o' denmesi, bence oldukça travmatik bir durum.
Beğenmediği ödevimin sayfalarını hakaretler eşliğinde yırtmasından, sınıfta öğrenci kayırmasından, çocukların görüntüsüyle dalga geçmesinden bahsetmiyorum bile.
Ben mıh gibi hatırlıyorum herşeyi, 20 yıl geçmesine rağmen.
Herkes yaşadıklarına farklı tepkiler verir, sizin için çok ciddi olan bir olayı ben ti ye bile almayabilirim.
Ama tek bildiğim, küçücük yaşında aşamayacağı karakter sorunları yaşayan çocuklar, ilerideki hayatında bu deliklerle yaşamak zorunda kalıyor, ya üzerini örterek ya da hayatında o anların benzerlerini bile yaşamamak adına her şeyi değiştiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…