- Konu Sahibi kahvekokusu32
-
Eşim ile şimdilik beklemedeyiz.Böyle birşey nasıl sorulur,çocuk abartiyor der kesin dedik.Kızım geçen sene çok fazla arkadaşları ile sorun yaşadı o yüzden hep diken üzerindeyiz.Bir daha yaşanırsa zaten konuşmak şart gibi
çok haklısınız ateşine bile bakmalı eliyle dokunup okşayabilmeli öğretmen bi süre sonra anne gibi oluyor çünkü bırakıp arkamızı dönüp gidiyoruz . ama çok disiplinli öğretmenlerde var malesef .bu öğretmen bence müdür yardımcısı olmalı .cünkü bazan suç işleyen öğrencilere öyle bir hocada gerekiyor .disiplinli bir öğretmende şart oluyor .sevecen hocaya alın cocuğunuzu öyle bir şansınız varsa .benim kızımın döneminde 2 sınıf vardı birisi 15 kişi kaldı herkez çocuğunu o hocadan aldı diğer şube 35 kişi devam etti . 55 kişilik sınıflarda oluyor sorun değil hocalar pedagoji alıyorlar idare ederler seminer alıyorlar . kimisi disipilini seçiyor kimisi sevgiyle işi bitiriyor sizde seçin hocanızı değiştirin öğretmenini .ne pahasına olursa olsun .hayat bu geri dönüşü olmuyorUlkede sartlar bu ama
Madem yapamayacak tahammul edemeyecek olmasin o zaman ogretmen
Bende ogretmenim
Aklimdan gecmeZ oyle Bir sey
Ya cocuga ciddi Bir sey olsa.
okul giderleri oluyor dedi müdür bey...Birşeyi merak ettim. Öğretmen seçmek için verilen para nereye gidiyor? Okulun masraflarına mı yoksa müdür ve öğretmen fifti fifti kırışıyor mu?
evet tam olarak öyle oldu, ama anneyseniz sizde anlarsınız ki; çocuğunuzun gideceği okulda bazı erkek öğretmenlerin öğrencilerine vurduğunu duyarsanız, gözünüz kapalı kime düşerse şansımıza deme lüksünüz kalmıyor malesef.. göz göre göre acaba bugünde dayak yer mi şüphesiyle geçirmek istemez hiç bir anne baba... o yüzden mecbur kaldık diyelim...
okul giderleri oluyor dedi müdür bey...
okul aile birliği nakdi bağış ve tutarıErkek öğretmen döver de kadın öğretmen dövmez mi? Yada tam tersi olmaz mı? Cinsiyetle ne alakası var?
Makbuzda ne yazıyordu?
ilk zamanlarda vurduğu için öğretmenimiz tepki gösteriyordu kavga ediyorlar diye, şimdi de şikayet ediyor diye tepkili. bende dün akşam artık aynı şeyi söyledim madem öğretmenin şikayet etmeni istemiyor oğlum, kimseye durduk yere vurma ama biri vurursa da göz yumma dedim. bu da iyi birşey değil ama başka yol da görünmüyor.çocuğunuzu pısırık olmasına sebep olmayın vuran çocuğa karşılık versin... sen vurma biz halledelim sen halledemezsin imajı yüklemeyin çocuğa
doğrusunu yapmışsınız ama bunu söylemek ile evet çocuklar kavga etmesin ama çocuk vuruyorsa sen vurma diye uyarmak çocuğu sindirir hiçbir işe yaramazilk zamanlarda vurduğu için öğretmenimiz tepki gösteriyordu kavga ediyorlar diye, şimdi de şikayet ediyor diye tepkili. bende dün akşam artık aynı şeyi söyledim madem öğretmenin şikayet etmeni istemiyor oğlum, kimseye durduk yere vurma ama biri vurursa da göz yumma dedim. bu da iyi birşey değil ama başka yol da görünmüyor.
Biz ilkokulda 80 kişiydik.Öğretmen anlatır ve üniversite hocası gibi sınıftan çıkardı.Şikayet etmişelerdi hiç ilgilenmiyor cocuklarla diye.Oda ben öğretmenim bakıcı değil her tenefüs 10 tane karnı ağrıyan cocugun velisini arayamam demişti.Şu an anlıyorum haklı olduğunu.Çocuk parmağı kanıcak ama ilkokula giden çocugun ciddi norolojik problemleri yoksa başı ağrıyamaz gibi geliyor.Biraz ayakları uzerinde durmayı öğrenmeli benceBöyle öğretmenlerden çok var önce bana söylesin diyip sonra çocuğa ağzını açtırmadan dinlememesi ne demek haddini bilsin lütfen haklı yonlerinizi konuşun söz konusu olan çocuğunuz cekinmenizin hiçbi mantığı yok
İlkokul 2. sınıf öğretmenim yüzünden, tüm hayatım boyunca okuldan nefret ettim ve gitmemek için elimden geleni yaptım, üniversite dahil.
Birgün midem bulanıyor diye zor bela cesaretimi toplayıp, masasına gidip izin istedim tuvalet için, bağırarak hakaret ederek reddetti.
15 dakika sonra parmak kaldırarak istedim, yine vermedi izin ve ceza olarak sözlüye kaldırdı.
Ve ben sıramın üzerinden başlayarak, tuvalete gidene kadar her yere kustum!
Sınıfı mecbur tatil ettiler o gün ve arkadaşlarımın bana nasıl baktığı hiç gözümün önünden gitmedi.
Sonra zaten çok ciddi bir hastalığım olduğu anlaşıldı ve 1 yıl süreyle okula gidemediğim için o kadından da kurtulmuş oldum.
İşte bu öğretmenimsi canlı, benim bütün hayatımın içine etti.
Onun yüzünden başkalarından bir şey istemek yerine, susuzluktan ölmeyi bile yeğeleyen bir tip oldum.
Gururumu o kadar incittiği incittiği için, gururumdan ölecek kadar inatçı oldum.
Her sabah uyandığımda okula küfrederek gittim başarılı bir öğrenci olmama rağmen.
Otoriteyle hep bir sorunum oldu kendisi yüzünden, nefret ettim çünkü o küçücük yaşımda güç sahiplerinden!
Bir öğretmen, o anki bıkkınlığıyla küçücük çocuklara eziyet ettiğinin farkında olmayabilir ama bir insanı böyle şekillendiriyor işte!
Otorite kurmak, bağırarak ya da kurallar koyarak olmuyor.
Otorite dediğiniz şey, hem kendinizin hem de karşınızdakinin sınırlarını belirlediğiniz an, yanlışında müdahale ettiğiniz an olur.
Sizden yardım bekleyen minicik bir çocuğu terslemek, özgüven eksikliğinin temelini atıyor.
Rica ediyorum, o kadına hayatının dersini verin!
Yapabileceğiniz her şeyi yapın ve çocuğunuzu o kadından kurtarın.
Çocuğunuz benim gibi daha nicelerimize benzemesin işini yapamayan bir öğretmen yüzünden!
Yani sonucta ilkokul at değil deve değil össye hazırlamıyor ki.Her cocuk okumayı er yada gec öğreniyor.Fakat sınıfını değiştirseniz bile diğer öğretmenden farklı bir muamele gorucegının garantisi yok.evey bize de öğretmen seçmek istiyorsak ödememiz gereken miktar belirtildi.. okulun en iyi öğretmeni var nam salmış adam herkes ondan bahsediyor ama peşinde bana göre bir sürüde ama vardı.. o yüzden o öğretmene vermedim.. şimdiki öğretmenimiz aynen bir arkadaşın dediği gibi parası olmayanların toplandığı bir öğretmen ama ben çok açıdan memnunum .. hasta vs olduğunda arar mutlaka hatta geçen pantolonu yırtılmış pantolon getirirmisiniz diye aradı..
Yardım almadım, çünkü o dönemde uğraşmam gereken çok daha önemli sağlık sorunlarım vardı.Psikolojik yardim aldiniz mi?
Cok abartili geldi bana yazdiklariniz kusura bakmayin. Yalan demiyorum ama cocuklugumuzda yasadigimiz travmatik olmayan olaylarin insanlari bu kadar etkilemesine beynim ikna olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?