öğretmene ne denmeli...

Cok ilginc ama ya...
Hem memnunsunuz hem sikayetci gibi. Ya da tedavi olmam ama o kadina yine de saydiririm gibi.
Hafife almamin sebebi asagi yukari her ogrenci sinifta kusar, duser, asidan kacar vs. Dalga gecilir unutulur gider. Sizin fazla hassas bir cocuktunuz sanırım.
Gecmis olsun rahatsizliginiz icin de.
Aciklamaniz icin tesekkurler.

Yanlış anlamaya meyillisiniz.
Karakterimden memnunum, yaşadıklarımdan ya da anılarımdan değil.
Ben de herkes gibi diploma törenime katılıp kep atmak isterdim ama yapmadım.
Sahteden hocalarımı seviyormuş gibi davranabilirdim ama o nefretim yüzünden hep kavga etmeyi seçtim, alttan almayı değil.
Bunlar benim hayatımı zorlaştırıyor, kısaca ayıya dayı diyemediğim için genelde yalnız oluyorum.
O günlerin esirinde olup, özgüveni eksik, topluluk önünde konuşamayan, kimseden bir şey isteyemeyen olabilirdim ama tam tersi bir yapıya sahip oldum.
Aksine çok daha özgüvenli, isteyememek yerine kimseyi bir şey istemeye layık görmeyen, kimseye eyvallahı olmayan bir tip.
Ama herkes benim gibi olmayabilir, uyarım zaten bu sebepledir konu sahibine.

Ben hassas bir çocuk değildim, sadece sınıfa sonradan gelen, itilmiş ve her fırsatta sevilmediği belli edilen bir çocuktum o kadın tarafından.
Başkalarına öpücükler atan biri, diğer çocuğu itelerse, bu hassaslıktan öte kendinde kusur aramaya yönlendirir küçücük bir bedeni.

Herkesi sarıp sarmalamayı beceremeyecek olanlar, lütfen öğremenlik yapmasın!
Bunu farkeden aileler de biran önce önlemini almalı diyorum, burada yaşadığımı anlatmamın sebebi günah çıkarma değil, koca bir kadın olmama rağmen 20 yıl önceki anımı saniyesi saniyesine beynimde hala nefretle anabilecek kadar karakterimde iz bırakması!
Gerçek, yalan , travmatik ya da abartılmış olmasını geçtim, 20 sene bile yeterli bir sebep değil mi?

bende alan öğretmeni olmadan önce sınıf öğretmenliği yaptım. çocukları kendi çocuğum gibi benimserdimki çoğu sınıf öğretmenide benim gibidir. zaten küçük çocuklara azıcık güldüğün zaman öğretmenlerini hemen benimserler. o masum bakışlarına asla dayanamazdım. sadece bir çocuğa sesimi yükselttim ondada pişman oldum gittim çocuğa saatlerce sarılmıştım. kendim hariç şimdiki öğretmenler bugün ne giysem nasıl makyaj yapsam derdinde. öğretmenlik hak getire

Böyle konuları okudukça endişelenmiyorum.
Sabrın Sevgin yoksa yapma şu mesleği yapma yaaaa

ya şimdi bana saldıracaklar ama anasınıfı dahil ünv mezuniyetine kadar hiç bir öğretmenimi sevmedim. ailemde bir sürü öğretmen var onlar da aynı. otoriter anlayışsız çok bilmiş. hepsinin bana denk geldiğini düşünmek istiyorum ...neyse.
ya kendisine sizin değil çocuğunuzun öğretmeni olduğunve çocuğunuza güvendiğinizi şu zamana kadar verdiğiniz eğitimden memnun olduğunuzu bau süreçten sonra zorunlu eğitimde kendisiyle ortaklaşa çalışmak istediğinizi bu konuda da biraz daha esnek davranması gerektiğini sonuçta bu çocukların daha 6 yaşına yeni girdiklerini vs vs anlatarak yola getirebilirsiniz belki.

arkadaşlar öğretmenle görüştüm, içeri girer girmez önce onu dinleyeyim dedim en iyisi, oğlumun herşeyden şikayet ettiğini, mızmızlandığını söyledi dünde masama geldi yine şikayet için ama söylemesine izin vermedim dedi; bende keşke izin verseydiniz çünkü size şikayet etmeyecekmiş geçtiğimiz haftadan sizinle konuştuğumuz gibi sırtındaki havluyu söyleyecekmiş dedim, şaşırdı.. haberim yoktu dedi.ben daha koymaya başlamadınız sandım dedi. pazartesiden bu yana sırtına havlu koyuyorum ama size söylemeye çekinmiş dedim. dünde biz tembihleyince yanınıza o yüzden gelmişti bende çok üzüldüm dedim. çocuklara vurmaması konusunda biz uyardık onu size söylemesi konusunda o yüzden şikayet ediyordur size dedim.. tek çocuk olarak büyüdüğü için fazla hassas olduğunu her koşulda kendisine sürekli birşey söylediğini söyledi, konusurum dedim. durum bu arkadaşlar.

Benimde öğretmenden yana yüzüm gülmedi okulunu yarıda bıraktım.
Zaten ailem sorunluydu; üstüne öğretmen tuz biber oldu.
Hakkımı helal etmiyorum iki cihanda elim yakasında.
Zenginleri korur gözetir maddi durumu iyi olmayanı (babam kumar oynadığı için yokluk çekiyorduk) elinin tersiyle iterdi tam bir k*ç yalama uzmanıydı adı şeyda idi biz şeytan derdik.
Kızkardeşimin okulunda tiyatro yarışması yapılmıştı kardeşim adına ben yazmıştım bir tekst kardeşimin öğretmeni anlamış tabiki onun yazmadığını bu telsti kim yazdıysa ben yardımcı olmak isterim demiş MGSM'nde ve ben lise mezunu olamadığım için bu fırsatı kaçırdım...
Sonuç olarak heraklıma geldiğinde hem bu dünyada hem diğer dünyada sana hakkım helal değil diye iç geçiririm şeyda öğretmen

Acaba gercekten her seye mizmizlaniyor olabilir mi :/ Ogretmende sert mizacliymis tabi bununda etkisi var.Siz anne baba oldugunuz icin evet cok hassassiniz ama ne bileyim 30 35 tane anaokulundan oyundan gelmis cocugu zapt etmek gercekten cok zor.Tek sizin oglunuz degildir ki her cocugun velisi bir sey istese ogretmen ne yapacak

Kimseye vurma gel bana söyle deyince oğlunuz abartmıştır belki çocuk sonuçta ... Belliki yıldırmışınız kadını ama parayla kayıt yaptıran müdüre hiç bir şey demiyorum...

Benim oğlumda birinci sınıf. Hergün: -bu öğretmene bişey söylenilmiyor, geç yerine diyor. -Resim yapınca diğerlerine gülüyor bana gülmüyor. Gibi büssürü şey duyuyorum kadınla kaç kez konuştum. Sürekli moralimizi bozan şeyler. Bunaldım. Birinci sınıf ömrümden ömür aldı. Okulda bir iki satır yazdırtır. Eve bi ton ödev. Bıktık. Akşam olunca eşime de bana da bi sıkıntı çöküyor ki.

Baştan sona eğitim sistemi her şeyi ile maalesef yanlış ...

Rehber öğretmen yok , olsa da yetişemiyor verilen öğrenci sayısı çok fazla...

Sürekli şikayet durumuna teşvik etmesi yanlış , bu durumda çocuk sürekli anneye de öğretmeni şikayet ediyor.Yalnış bir tutum , çocukların bu yaştan itibaren bir çok şeyi özgüvenlerinin olabilmesi için şart, ayrıca döven çocukların eğitilip bunun olmamasını sağlaması daha önemli , sınıfın bir kısmı vururken bir kısmına vurma nasıl denilip ikna edilir ki ...

Okulun soğuk olması öğretmenin suçu değil , sırtına koyduğunuz bezi de almayabilir , bir şey denilemez...

Çok pardon çocuk arada derede kalmış , ne yapsın , vursa suç , dayak yese üzülür, anneye öğretmeni anlatıyor şikayet ediyor ...

35kişilik sınıflarda eğitim görme zorunluluğu olan öğrenciler Allah ım hepsine yardımcı olsun...

Aidat dıye bır sey yok makbuzda bagıs adı altında alınır , vermek zorunda değilsiniz.

Öğretmen sizi görüşmeye çağırdıysa bir şeyler var diyeceği demek ki. Önce bir dinleyin, sonra ne diyeceğinize bakarsınız. Her şeyi sadece çocuğunuzdan dinlediniz. Bir de öğretmeninden dinleyin. Çocuklar o yaşlarda bazı şeyleri çok saptırarak anlatabiliyorlar.

Bende tam anlayamadim ve konu basindada "arkadaslarimiz orada cocuklarin vuruldugunu söylüyorlardi" gibi bir cümle vardi. Halen o okulda kayit yaptirmak?? Cidden anlayamiyorum..

Benim oğlum da birinci sınıf da o kadar dertliyim ki anlatsam roman olur. Müdür ögretmen ben ve oğlum.... berbat bi durum içerisindeyim. Üç gün önce birsey yaşandı. Bu ögretmen denilen kadından nefret ediyorum....
Bu sene bitsin Allahım diyip duruyorum.

Sanki kendim yazmışım gibi geldi inanın okurken..ben de 1. Sınıf velisiyim, daha okul başlamadan korkuyordum ama belki de benim kuruntumdur diyordum ama gerçekten daha 1. Dönem bile bitmeden resmen yıldık..

Bende nefret ediyorum ama bu durumu oğluma çaktırmamak için Nasıl davranacağımı şaşırıyorum, bugün bir not çıktı oğlumun çantasından öğretmeni oğlumun r ve l seslerini çok karıştırdığını (r'yi söyleyemiyor) bu durumda neler yapılacağını acilen görüşmemiz gerektiğini yazdım.. Tamam anlıyorum evet oğlum r sesini çıkaramıyor ama bir öğretmen bu durumla ilk kez mi karşılaşır anlayamadım. Ne yapılması gerektiğini daha önce hiç mi tecrübe etmemiştir..
Offf içim şişti okuldan Dan öğretmenden de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…