Öğretmeni çocuğunuza takviye verse yadırgar mısınız?

Velilerimle iletişimin kuvvetlidir dört yıldır şube rehber öğretmenleriyim. Tanırım tanışırız onlar bana yiyecek yapar getirir el yapımı doğal ürünler yollar gıda zehirlenmesi yaşarım korkusuyla ne münasebet demedim onlar da demez. Özellikle söz konusu velimle bilgi alışverişi konusunda sorun yaşamayız ki her konuda işbirliği içindeyiz. Aksine memnuniyetle yaklaşabilir ama riskli bulduğum için vermedim.
Öncelikle öğrencim muzdarip olduğu durum için bana başvurdu
Yapmam gereken neyse yaptım gerekli şekilde yönlendirdim.
Kan değerlerine bakıldı ama stres için bir çözüm arayışına gidilmedi.
Omega 3'ü strese bağlı olarak takviye amaçlı düşündüm. Unutkanlık için değil. 1 yaştan itibaren kullanılan temiz içerikli bir ürün öğrencim 14 yaşında. Yine de söz konusu bir risk oluşturabileceğinden içime sinmedi.
Sanırım yanlış mecra ve yanlış kitleyle muhatabım.
Aklınızı kurcalayan noktalarda sizlere, duyarlı kişilere, teminat verip izah edeyim
Lisans mezuniyeti mevcut
Çocukları zehirleyen bir katil değilim
Doktorculuk da çocukken bile sevdiğim oyun değildi oynamam
Algınızdaki hadsizlik ve sınır konusunda sorunlarım olabilir ama kurallara çok önem veririm yeni değil tecrübeliyim.
Sanırım omega 3 velime verip öncelikle doktor kontrolü ve tavsiyesi için kullanmadan önce uzman götürmesini isteyeceğim böylelikle doktora da götürüp çözüm bulma sürecine gitmek konusunda vesile olacak.
İyi günler dilerim.

Hocam,meslekte 16.yılım.Şunu biliyorum ki aşırı özverili,düsünceli olduğunuzda bu size çoğu zaman nankörlük olarak geri dönüyor.Nacizane ,siz takviyeyi cocugunuzda kullanmaya devam edin,ogrencinizi takviye olmadan yönlendirin.Akliniz hayaliniz almayacak bir durumla se can sıkıcı olarak geri dönebilir.Sinavi basarisiz gecer sizin sebebiyet verdiginizi bile soyleyebilirler ki dar gelirli bir cevrede gorev yaptiginizi soylediniz.Karar tabiki yine sizin.

Vermeyin bakin bu kadar kişi vermeyin yazdı,siz ona verip ama doktora danisin diyeceksiniz ama götüreceği ne malum öğretmenimiz vermiş vardır bir bildigi diyecek belkide götürmeyecek siz iyilik yapmak istiyorsunuz ama karşı tarafda bir sorun olursa alerji gibi emin olun sizi suclarlar .

Sanırım yanlış mecra ve yanlış kitleyle muhatabım.

Burada en sinir olduğum şeylerden biri aldığı cevapları beğenmeyince buradaki insanlar şöyle zaten diyen tipler
Öğretmensiniz ve bu sitede binlerce öğretmen, memur var
Hem doktor hem ev hanımı hem üst düzey yönetici hem de ilkokul mezunu, hem öğrenci hem akademisyen kadınlar var. Ama işte bunların hepsi size aynı cevabı vermiş "vermeyin ne münasebet". Ama tabi siz dünyada eşi bulunmaz bir öğretmen olduğunuz için "hayır" cevabını kabul edemediniz sanırım

Bu soru şakadır inşallah. Kaç senelik öğretmenim, bırak takviyeyi muhtaç olmadığı sürece bir bardak su bile vermem. Büyük risk. Ayriyeten her takviye herkese olmaz. Konsantrasyon eksikliği sanarsın çocuğun d vitamini eksikliği vardır. Kim oluyorsunuz da teşhis koyup üzerine takviye veriyorsunuz ? Sakın ha sakın!!!
Ha ne olur, veliye bildirirsiniz hastaneye götürür tahlillerden sonra gerekli takviyeler verilir. İşinizin dışına çıkmayın.

Son düzenleme:
Kımseye iyilik yapılacak zaman degıl bence ayrıca sizi sömürmeye baslarlar ilişkiniz bozulur.
Bazı takviyeler çarpıntı vs yapabiliyor diyelim çocukta yaptı. Ne olacak? Ne cahilce girişimler. Her ilaç herkese olmayacağı gibi her takviye de herkese olmaz. Asla iyilik içerikli bir yaklaşım değil bu arada. Hayırdır sen kimsin derler adama. Belki psikolojik bir durum. Dr gerekli görse yazardı zaten. Bazen bazı cesaretlere şaşıp da kalıyorum.

Ya zaten öğretmenler kendi işi dışında başka işlere de soyundukları için bugün toplumda değer görmüyorlar. Yarın veli başka bir rahatsızlığı olduğunda gelip buna soracak haberi yok. Kendi işini yap çık işte. Niye alanın dışına çıkıyorsun, bir polis hakim doktor öğretmencilik oynamıyorsa sen de işini yap çık git. Niye risk alıyorsun

yapacağın şey basit
çıkan sonuçları aile ile paylaşacaksın doktora gidilmesi gerektiğini söyleyeceksin
takviye vs gerekirse ben alırım destek olmak adına diyeceksin ve kararı onlara bırakacaksın
kafana göre alıp veremezsin çocuğun başına bişi gelse napıcan ?

Kendinizi iyilik meleği bizleri de kötü kalpli kötü düşünenler olarak grupladınız ama değiliz. Hepimiz okumuş lisans ve lisans üstü diplomalı kişileriz. Diplomanın yapmak istediğiniz şeyle ilgisi yok. Tutturdunuz çocuğa olmasa da velisine vericem ve çocuk bu takviyeyi alacak diye. Ya ailesi öğretmenin vardır bir bildiği deyip danışmadan verirse? 14 yaşındaki ergende elli tane aktif hormon var. Ailesine de vermeyin yahu, ille kafanıza koyduğunuzu yapacaksınız, rahat bırakın milletin çocuğunu.

Ben iki çocuğuma bile aynı ilacı vermedim. Doktora götürdüm veya sordum verebilirsin dedi verdim. Size getirilen yiyecekleri yiyebilirsiniz çünkü kendi adınıza karar verebilirsiniz. Neyi bünyeniz kaldırır neyi kaldırmaz bilirsiniz. Çocuk adına hem de başkasının çocuğu hakkında karar veremezsiniz. Omega3 takviyesi 99 çocukta harikalar yaratır ama 1 çocuğa zarar verebilir. Sadece sizin bildiğiniz mucizevi iksir muamelesi yapmayın. Belki doktor başka bir takviyeyi uygun görecek ve niye omega3 verildi diyecek. Ayrıca tahlilleri isteyen inceleyen doktor uygun görmediyse siz nasıl kendi lafanıza göre vermeyi düşündünüz? Lütfen dürüst cevap verin, bir öğretmen sizden habersiz sizin çocuğunuza vitamin takviyesi verebilir mi?

Kan değerlerine baktırmış ailesi,neden tekrar doktora gitmeyecekler diye düşündünüz ki.
Yerinizde olsam aile ile konuşurdum tekrar.
Takviye konusunda zaten vermeyeceğim demişsiniz vermeyin tabi. Alerji yapar,bir rahatsızlik verir siz suçlu olursunuz. Bende bir anneyim,doktora sormadan çocuğuma takviye adı altında satılan hiçbir şeyi vermedim/vermiyorum.
Klasik antibiyotik icerken probiyotikte al bağırsakları zarar görmesin,hastalandığında iyi beslenmiyorsa c vitamini şurup ekleyebilirsin verdiklerimin yanına tarzında belirlediğimiz,doktorun onay verdikleri dışında vermiyorum. Alerji problemi yaşadık yakın zamanda ki doktorun verdigi tedaviye oluştu alerji,gece hastaneye götürüp serum taktırdık acayip korktum. Rastgele birşey kullanıp bunu yaşatsaydım çocuğuma,kendimi de kolay kolay affetmezdim zira 4-5 gün kaşıntı,kızarıklıkla uğraştık.

Ne anne olarak ne memur olarak ne ogretmen olarak yaptiginizin akil alir yani yok
Bu takviyeler birbiri ile etkilesim halinde. Ya eksik olanin daha fazla atilmasini saglarsaniz?
Ya benim basima gelen gibi genetik hastalik ilerlerse?
Ya sahte urun denk gelirse?
Ya urunun boyar maddesi alerji yaparsa?
Yok ama hayir cevabi olamaz, illa anneye de olsa verilecek.

Tabi ki de verilmemeli.
En sınır oldugum sey ezbere gore ılac kullanmak
Ben bı doktorun dedıgıyle bıle yetinmeyen obsesıf bırıyım üç doktordan sonra ılac veya takvıye kullanıyorum

Senin dedıgın le alakalı yorumları okudum yazan cok olmus o yuzden tekrar etmeye gerek duymadım.
İşin bide sömürülme kısmı da var dıye eklemek lazımdıo da önemli

Ogretmen veli ilişkisi mıcmıc olmamalı

Son düzenleme:
Bu cesaret değil hadsizlik bilinçsizlik ve daha da ötesi

Napacak ya ben tamamen iyi niyetli yaklaşmıştım duruma, kitap kalem de vermiştim zaten….tercih ailenindi benim ne suçum var diyecek, başka bir ilde başka çocuklarla aynı davranışlara devam edecek, olan küçücük bir çocuğun canına bir ailenin hayatına olacak

Neden arsenik veriyormuşum gibi yorum yapıyorsunuz? Söz konusu olan takviye 'balık yağı' içinde boyar madde yok elbette içeriği temiz onaylı katkı yok saf balığın yağı işte
Daha önce balık yemiş ve bir reaksiyon yaşanmamışsa muhtemel ki bir şey olmayacaktır.
Sorumluluk alır mısınız demişsiniz. Bir çocuğa taksirle dahi zarar vermiş olmanın böyle suçun karşılığı olamaz bedeli olamaz. O sebeple özenli olunmalı. Öyle de olacağım.
Ancak nazarımda kayıtsızlık da suçtur. Çocuğun problemi bir balık yağıyla çözülecek bir şey değil destek alınmalı. Aksi takdirde sınav günü kaygıdan düşüp bayılır öylece donup kalırsa da çok üzülür kendimi sorumlu hissederim. Verdiği emeklerin karşılığını almasını isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…