Öğretmenim. 1 günlük izin nasıl alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi ki öğretmen olmamışım hiçbirşeye izin yok. Yeniden üniversiteye başlayan bir öğretmen arkadaşım sınav izni için kaymakamla görüşüp izin çıkartmıştı, öyle de zor izin almak. Bu arada türkiyede tecrübe her zaman yönetmeliğin önünden yürür. Çünkü, yönetmelikte şöyle yazıyor ama pratikte şöyle bir yolu daha var gibi sistem açığı yahut yönetici ayıbı bolca bulunuyor. O yüzden öğretmenin burada bunu sormasını abes bulmuyorum.

Dr a gir regl ağrım cok fazla bugun ayakta duramıycam dersim var deyin alırsın
Ben bir keresinde çok sancı çekiyordum. Öğle arasında gitmiştim hatta, sabahki derslerime girmiştim. Öğleden sonraya dayanacak gücüm kalmamıştı. Rapor istedim o son üç ders için, vermedi. Sadece ağrı kesici iğne yaptı. Zaten birazdan geçecek dedi. Ki öyle de oldu.

Açıkçası ben böyle önemsiz konular için rapor alınmasını izin alınmasını etik bulmuyorum. Profesyonel bir hareket değil. Neticede öğretmen olurken yıllık izin değil yaz tatili ve sömestr tatili yapacağınızı biliyorsunuz. Sonrasında eğitimi sekteye uğratmak öğrencileri ve okulu zor durumda bırakmak bence hoş değil.
Çocukların da dersine mani olup hakka giriyorsunuz bence. Hastalık ve vefat durumları hariç bence gerçekten hoş değil.

Herkes ne kadsr rahat rapor al demiş ya hem yalancılık hem de başka bi meslek grubunu zor duruma sokuyorsunuz. Şu cahil adetlerini bırakalım artık zaten idari izinler de böyle saçma sapan istismar edildiği için zor veriliyor artık. Ne kadar disiplinden uzak benmerkezli insanlar olmuş bizim insanımız her gün daha da şok oluyorum memuriyet bu ya 80 milyonun hakkı var vebali var. Sen alt tarafı bir gün diyorsun ama o 1 günde en az 25-30 öğrenci eksik kalıyor akranlarına göre.

Eğer okul idareciniz isterse 1 günlük idari izin verebilir size, yada etik bulmasam da siz rapor alabilirsiniz

ne sacma bi konu o zaman cunku biz sizin gorev yaptiginiz yeri, ailenizi, cevrenizi ne bilelim de size nasil bir yalan uyduralim?

Geçen sene oğlumun okulunda öğretmen öyle zırt pırt rapor aldı. Bir süre sonra rapor alamaz hale geldi bu sefer de idareye covid oldum galiba teste gideceğim diyordu. Teste de sabah gitmiyordu tam okul başlama saatine yarım saat kala gidiyordu böylece test sonucunu bekleyene kadar o gün de okul olmuyordu. Biz çalışan anneler anneanneleri zor durumda bıraktık, ev taşıması gereken bir anne mağdur oldu. Ben o öğretmene bir öğretmen olarak hakkımı asla helal etmiyorum mesela

Yanlış biliyorsunuz. İdare bir günlük verebiliyor, iki gün olunca ilçeye intikal etmek zorunda. Aç internetten araştır diyenler de bilmiyor çünkü yazılı kurallarla uygulamalar çok farklı. İlden ile ilçeden ilçeye bile herkes farklı anlayıp uyguluyor yönetmelikleri.

Karın ağrım çok bahanesi ise yarıyor demişti Dr arkadaşım sebebini bulamıyorlarmis aksini de ispaylayamiyorlarmis ağrı çok olduğu için rapor yazılıyormus genelde.
Hiçbir doktor aaa karnın mı agrıyor al sana rapor diyip göndermez. Sabahtan aksama kadar o testten bu tetkike sürüklenir karın agrısı önemsiz gibi görünse de önemli bir semptomdur sebebi ciddiyetle aranır

Ama onunla bunun ne alakası var ki ? Kadın için belli ki özel ve önemli bir gün. Kadın 1 yıllık öğretmen ve hiç izin almamış. Bilmiyorum diye de açık açık söylüyor. Fikirlerimizi soruyor . Etik olmamış diye bir cevap yazmışsınız evet o konuda çok haklısınız . Hiç etik değil. Yalan söylemek falan . Ama bu verdiğin örnek ile sanki tüm ogretmenleri aynı kefeye koymuşsunuz. Bence bu da bir hak . Bu sadece benim görüşüm.

Kendim de öğretmenim. Oğlumun öğretmeninin yaptığıyla bu konu aynı. İzin alamayacağı önemsizlikte bir konu için bir gün boyunca çocuklar boş ders yapacak. Köy okulu diyor, muhtemelen sınıf öğretmeni yerine geçecek branş öğretmeni var mıdır o ufak köyde sizce? E bu çocuklar ne olacak? Ya okula gelmeyin denecek aileler zorda kalacak çocuğun bir koca günü yanacak. Ne için? Öğretmenleri sevgililerinin polis okulu mezuniyetini görmesi için? Bence bu hakka girmektir.

Ben o dediğiniz bir günü alamadım. Okul idarem direkt beni ilçe milli eğitime yönlendirdi.

O zaman herkes öğretmen olmamalı. Özel hayatını bir kenara birakabilenler olmalı. Hayat hocam bu . Bugün sevgilisi yarin belki eşi. Tabi ki çocukların eğitimi asla aksamasın ama dünyada yaşıyoruz ve insanların belli özel hayatları var. Bu konu için şart mı değil mi tartışılır. Sonuçta tek öğretmen o değildir diye düşünüyorum. Umarım en kısa sürede en mantıklı şekilde sorununu halleder arkadaş.

Mazeretsiz göreve gelmeme bir yöntem değil, çok ciddi ve ağır sonuçları olan bir hareket, hele de göreve yeni başlayan bir öğretmenin mimlenmesine neden olur. Böyle kolayca söylenivermesi garibime gitti doğrusu.

Konu sahibi normalde rapor almayı etik bulmam ve o paranın da helal olmadığını savunurum. Ama milli eğitim farklı dinamikleri olan bir yer, müdürü ayrı il-ilçe milli eğitimi ayrı, birlikte çalıştığın seni idare edecek meslektaşların ayrı tatava. Böyle işler için kullanabileceğin bir izin yok, mecbur rapor alacaksın alabilirsen. 1 günlük maaşını yardım olarak da verebilirsin bir yerlere (devlet sonuçta o gününü ödüyor senin).

Alamazsan da çok fazla uğraşma derim naçizane, görevde yeni olduğun için bırakacağın intiba açısından söylüyorum. İdareyle aranı iyi tutarsan ileride rahat edersin. Önemlidir belki sizin için bu seremoni ama çalışan insan her istediği etkinliğe her zaman yetişemez.

Doğru olanı yapıyorlar zaten
Tabii ki doğru olanı yapıyorlar, doktorlarda sorun yok.
Sorun bizim müdürlerde.
Kardeş düğünü için rapor almaya yönlendiriyor bizim müdür. Ücretsiz izne ayrılacaktım, 15inde ayrıl o zamana kadar rapor getir diyor başka müdür.
Kurum bizi mecbur bırakıyor rapora.
Doktorlar da haklı olarak siz bunu kurum içinde çözmelisiniz neden bize geliyorsunuz diyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…