- 14 Eylül 2014
- 20.873
- 99.809
- 798
- Konu Sahibi bademlicikolata
-
Eşi de olsa fikrim değişmez. Mezuniyet illa katılması gereken bir şey değil. Öğretmen olurken yıllık izin alamayacağımızı bilerek bu yola giriyoruz. Eğitimi aksatmaya üstelik böyle sudan şeyler için aksatmaya hakkımız yok.O zaman herkes öğretmen olmamalı. Özel hayatını bir kenara birakabilenler olmalı. Hayat hocam bu . Bugün sevgilisi yarin belki eşi. Tabi ki çocukların eğitimi asla aksamasın ama dünyada yaşıyoruz ve insanların belli özel hayatları var. Bu konu için şart mı değil mi tartışılır. Sonuçta tek öğretmen o değildir diye düşünüyorum. Umarım en kısa sürede en mantıklı şekilde sorununu halleder arkadaş.
Bunu bilmiyorum. Öğretmenlik için de kural nedir , sınırlar nedir bilemiyorum . Umarım hep bu çizgide giden daimi öğretmenlerden olursunuz . İyi günlerEşi de olsa fikrim değişmez. Mezuniyet illa katılması gereken bir şey değil. Öğretmen olurken yıllık izin alamayacağımızı bilerek bu yola giriyoruz. Eğitimi aksatmaya üstelik böyle sudan şeyler için aksatmaya hakkımız yok.
Bu tamamen idarenin keyfine kalmış birşey ya. Benim arkadaşım öğretmen idareyle arası iyi , 1 hafta raporsuz izin aldığı oldu. Onun derslerine başka arkadaşı girdi bir sonrakine de o onu idare etti.Ben o dediğiniz bir günü alamadım. Okul idarem direkt beni ilçe milli eğitime yönlendirdi.
Konu benim değil arkadaşimMazeretsiz göreve gelmeme bir yöntem değil, çok ciddi ve ağır sonuçları olan bir hareket, hele de göreve yeni başlayan bir öğretmenin mimlenmesine neden olur. Böyle kolayca söylenivermesi garibime gitti doğrusu.
Konu sahibi normalde rapor almayı etik bulmam ve o paranın da helal olmadığını savunurum. Ama milli eğitim farklı dinamikleri olan bir yer, müdürü ayrı il-ilçe milli eğitimi ayrı, birlikte çalıştığın seni idare edecek meslektaşların ayrı tatava. Böyle işler için kullanabileceğin bir izin yok, mecbur rapor alacaksın alabilirsen. 1 günlük maaşını yardım olarak da verebilirsin bir yerlere (devlet sonuçta o gününü ödüyor senin).
Alamazsan da çok fazla uğraşma derim naçizane, görevde yeni olduğun için bırakacağın intiba açısından söylüyorum. İdareyle aranı iyi tutarsan ileride rahat edersin. Önemlidir belki sizin için bu seremoni ama çalışan insan her istediği etkinliğe her zaman yetişemez.
Eşim sıkıntılı bir ilçede öğretmen. Geçtiğimiz sene boş olduğu gün kaymakam okula gelecek hepiniz geleceksiniz dediler. Amaç uğraşmaktı. Ona rağmen rapor almayı denemedi bile. Yönetimle çözdü. Çözemeseydi de giderdi. Bana bu tip şeyler çok çirkin geliyor. Çok rahatsız oluyoruz karı koca ikimizde.Geçen twitterda doktorlar, bayram tatillerini uzatmak için usülsüz rapor almaya gelen öğretmenlerden bıktık diye kavga ediyorlardı, bu konudaki bazı yorumları görünce anladım ki haklılar
Ben bunu eşimle aynı okuldayken bir günlüğüne mahsus zor bela çekine çekine müsade isterken o da çocuk nedenli yani. Arkadaşın arkadaşın yerine İlk defa duyuyorum. İşte yine herkes yolunu bir şekilde bulurken benim gibi iki bebesi olanlarin gerçekten ihtiyaç sonucu alacağı idari izinlerin önü kapandıBu tamamen idarenin keyfine kalmış birşey ya. Benim arkadaşım öğretmen idareyle arası iyi , 1 hafta raporsuz izin aldığı oldu. Onun derslerine başka arkadaşı girdi bir sonrakine de o onu idare etti.
Ayyy bizde de vardı bi öğretmen, branş öğretmeniyim ben, 4lere giriyordum.Geçen sene oğlumun okulunda öğretmen öyle zırt pırt rapor aldı. Bir süre sonra rapor alamaz hale geldi bu sefer de idareye covid oldum galiba teste gideceğim diyordu. Teste de sabah gitmiyordu tam okul başlama saatine yarım saat kala gidiyordu böylece test sonucunu bekleyene kadar o gün de okul olmuyordu. Biz çalışan anneler anneanneleri zor durumda bıraktık, ev taşıması gereken bir anne mağdur oldu. Ben o öğretmene bir öğretmen olarak hakkımı asla helal etmiyorum mesela
Mart ayında olacak mezuniyet öğrenci var yaniDümdüz müdüre sorunca olmuyor mu yıllık izinden düşsünler
Zaten okulda çocuk yok gitseniz de gütmeseniz de aynı olmuyor mu
İzin yok mu neden raporRapor alacaksınız, alabilirseniz. Çevremdeki öğretmenler hep öyle yapıyor.
Böyle bir hak varsa yazar dilekçesini alır hakkını. Yalana dolana başvurmak gerekiyorsa o hak değildir. Öğretmenlerin dönem içinde gerçekten ciddi durumlar hariç izin alamayacağını herkes biliyor. Bu özel hayatı kenara atmaksa o zaman öğretmen olmayıverecek. Bildiğiniz üzere kapıda kuyruk var zaten. Şartlara uyanların önünü tıkamasınlar.O zaman herkes öğretmen olmamalı. Özel hayatını bir kenara birakabilenler olmalı. Hayat hocam bu . Bugün sevgilisi yarin belki eşi. Tabi ki çocukların eğitimi asla aksamasın ama dünyada yaşıyoruz ve insanların belli özel hayatları var. Bu konu için şart mı değil mi tartışılır. Sonuçta tek öğretmen o değildir diye düşünüyorum. Umarım en kısa sürede en mantıklı şekilde sorununu halleder arkadaş.
bonibon12 pardon da neden kızgın simgesi bırakıyorsun konu senlik bile değil yorumlarda hakaret kötü söz vs. yokken sana ne oluyor ?
Öğretmenlerin yıllık izni yok, mazeret izninin de şartları sıkıymış.İzin yok mu neden rapor
bonibon12 pardon da neden kızgın simgesi bırakıyorsun konu senlik bile değil yorumlarda hakaret kötü söz vs. yokken sana ne oluyor ?
Hastahaneden rapor almanız lazım böyle bir hakkınız var tabiki..Herkese merhaba. Yeni atanmış öğretmenim bu yıl 1. Yılım olacak. Erkek arkadaşım da şu an pomem’de eğitim alıyor mart ayı gibi mezun olacak. Mezuniyet töreninde yanında olabilmek için 1 günlük izin almam gerek sözleşmeli öğretmenlerin böyle bir hakkı var mı? Eğer böyle bir hakkım varsa mazeret olarak ne diyebilirim çünkü bu durum için izin almak istesem izin alabilir miyim bilmiyorum. Teşekkürler
Sözlesmeli, kadrolu fark etmeksizin öğretmenlerin izin hakkı yokturHerkese merhaba. Yeni atanmış öğretmenim bu yıl 1. Yılım olacak. Erkek arkadaşım da şu an pomem’de eğitim alıyor mart ayı gibi mezun olacak. Mezuniyet töreninde yanında olabilmek için 1 günlük izin almam gerek sözleşmeli öğretmenlerin böyle bir hakkı var mı? Eğer böyle bir hakkım varsa mazeret olarak ne diyebilirim çünkü bu durum için izin almak istesem izin alabilir miyim bilmiyorum. Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?