Öğretmenim. 1 günlük izin nasıl alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İderecinizle açık açık konuşun gerekirse rapor alırsınız. Sözleşmeli de olsanız sizde Öğretmensiniz. Mutlaka size yol gösterecektir. Ama samimi olun yeter.

Şimdi durumunuz nedir bilemiyorum ama böyle durumlarda refakatçı izni vardı rapor alınıyordu. Bir de bu kadar bilinçsiz davranmayın eğer ki İdareciniz iletişimi bu kadar zorluyorsa hiç hesap vermeden Raporunuzu alın Fakslayın yada Mailine atın. Bazı idareciler resmen bu dilden anlıyor..

Biz doğru demedik istersen bunu yap diye önerdik
kişiye kalmış alır almaz bize göre boş bir sebep ken dine göre hayati o da ona kalmış bir durum
Sizin çalışma hayatınız var mı ?

Refakatçi raporu hastanede gece yatışı olursa verilebilen bir rapormuş. Ben de böyle durumlarda kullanılıyor diye düşünmüştüm. Ama buradaki hastane(büyük bir devlet hastanesi) böyle bir açıklama yaptı.

Ben evde hasta ćocuğu için alan gördüm tabi hiç kullanmadım ama alan birkaç kişiyi biliyorum..

Pardon bayan doğru ömrünüzce belli ki en doğru en dürüst sizmişsiniz
ama ben olmadığınızı kanıtlarım HEMEN sanki benim yanındaymışsınız da da güldüğümü görmüşsünüz gibi kendinizden emin yazmışsınız
rapor alın :) yada hahahahahahaa yapmadım
Daha ama marta kadar kim öle kim kala :) demişim
Rapora gülmedim yani
bu da size dört.
dürüstlük sınırlarınızda kendinizi haklı göstereceğim diye iftira vari konuşmak varmış belli ki

Ben evde hasta ćocuğu için alan gördüm tabi hiç kullanmadım ama alan birkaç kişiyi biliyorum..
Ben de gördüm, ama bir gece hastanede yatmıştı çocuk, sonrasında eve çıkınca da devam etti. Bilemiyorum doktor öyle bir rapor yok diyorsa benim yapabileceğim bir şey de yok.

Ben de gördüm, ama bir gece hastanede yatmıştı çocuk, sonrasında eve çıkınca da devam etti. Bilemiyorum doktor öyle bir rapor yok diyorsa benim yapabileceğim bir şey de yok.
Nerde görev yapıyorsunuz? Belli ki İdareciniz hoşgörüsüz

Aynısı başıma geldi. Refakatçi izni çocuk hastaneye yatış yapılırsa veriliyor. Mecbur ben de kendime rapor almıştım.

Nerde görev yapıyorsunuz? Belli ki İdareciniz hoşgörüsüz
Refakatçi raporu için ciddi bir hastalık, yatış olması gerekir diyen İstanbulda bir devlet hastanesi.

Ben de İstanbul’un iyi bir lisesinde çalışıyorum. Anlayışsız demek istemem, ama öğretmenlerin izin işlemleri ile baş müdür yardımcımız ilgileniyor, o da bu konularda biraz değişik. Sanırım rapor al benle muhattap olma modunda.

Aynısı başıma geldi. Refakatçi izni çocuk hastaneye yatış yapılırsa veriliyor. Mecbur ben de kendime rapor almıştım.
Dediğim gibi hiç almadım Ama çocuk hastaysa ve hasta olduğuna dair raporu varsa idare anneyi zor durumda bırakmadan kolaylık sağlamalı. Gerçekten Ögretmen çocuklarının işi o kadar zor ki hele anne vicdanlıysa, işi katakuleye getirmeyip dürüst davranıyorsa..

Bende ilk zamanlar oğlumu ateşli ateşli okula götürüyordum ama şimdi kendim için değil ama çocuğum hasta olunca velilerime hemen yazıyorum idareden iznimi alıyorum.

Sizde öyle yapın. Zaten olması gereken o alın raporunuzu veliler haberdarsa olay bitmiştir.

Biz doğru demedik istersen bunu yap diye önerdik
kişiye kalmış alır almaz bize göre boş bir sebep ken dine göre hayati o da ona kalmış bir durum
Sizin çalışma hayatınız var mı ?

Ben hekimim. Nöroloji uzmanıydım 7 sene çalışıp istifa ettim. 1 gün bile sevgilimin mezuniyeti var diye rapor almadım ve rapor vermedim. Anneannem vefat etti. Annem çok ısrar etti gel diye gitmedim. Çünkü öyle bir hak yok. Konunun benimle de bir alakası yok. Ev hanımı da olsam aynı şeyi söylerdim bu arada.

Çocuğu hasta olanlar hep rapor alıyor ki.

Yani çocuğun yanında kalmak zorundaysa.

Kullanabileceği başka bir izin yok çünkü.

Özel bir okulda müdürüm.
Bizde bile bir öğretmen tüm gün gelmediğinde dersleri doldurmak, eğitimi aksatıp bizi yoruyor.
Ekip arkadaşlarımın kendileri veya birinci derece yakınları hastaysa izin taleplerini ikiletmem.
Geçerli bir mazereti olana şehir dışına çıkması gerektiğinde izin de veririm.
Bununla birlikte bana göre erkek arkadaşın mezuniyet törenine katılmak güçlü bir gerekçe/mazeret değildir.

Bir öğretmenimiz geçen yıl yarıyıl tatilinden iki hafta sonra, hafta sonu nişanlanacağı için Cuma için tüm gün izin istedi.
Yarıyılda yapsaydınız hocam nişanı iki hafta boştunuz dedim.
Bana çeşitli mazaretler sıraladı.
Burada iyi niyet görmediğim için ‘Cuma günü tüm gün izin veremem size dersleriniz bittiğinde çıkabilirsiniz’ dedim.
Ne yazık ki bazen muhataplarımız da bizi katı olmaya zorluyor.

işte siz onu tercih etmişsiniz
Konuda ki kadın arkadaş ise ömrümce bir daha yaşayamam belki deyip sevdiğinin yanında olmak istemiş olabilir
Kendi Tercihi
mazeret izni ilk yapması gereken alamıyorsa maalesef rapor almak zorunda sizde biliyorsunuz başka bir seçenek yok
işe izinsiz gitmemesi mesleğinden eder

Mevzuatın o kısmında ciddi bir açık var. Gerçekten çok zor. Ağır hastalık ya da ciddi bir kaza şartı deniyor. Ya sağlık kurulu raporu gerekiyormuş. O raporda da atıyorum annenin çocuğu hastanede değil evde yatıyor da olsa mutlaka birinin bakımına muhtaç olduğu vs. yazıyormuş hastalığın tıbbi sebeplerinin yanında. Ya da dediğim gibi hastane yatışı yapılması gerekiyormuş. Sağlık kurulunun toplanmasını ya da yatışı gerektirecek bir sebep yoksa böyle mağdur olunuyor işte.

Sizde öyle yapın. Zaten olması gereken o alın raporunuzu veliler haberdarsa olay bitmiştir.
Burda sorun çocuğum hasta iken benim hasta gibi rapor almam. Etik değil asla, bence yasal bir boşluk da var. Ne bileyim bu çocuğun velisi benim, mebbiste de böyle gözüküyor. Onun hastalığında almış olduğu rapor ile benim bir izin alabilme hakkımın olması gerek, idarenin, memin insafına bırakılmadan. Baştan anlatmak istediğim de buydu zaten.

Cenazeye katılmak isteseniz de katılamaz mıydınız peki, izin alamaz mıydınız?

İşin bu kısmı abartı geliyor bana, birkaç mesajda daha vardı sanırım.
Dedem öldü, müdürüm direkt kaç gün yazalım dedi, normalde çok kolaylık sağlayan biri değildir. Kural mural deseydi insanlığından şüphe ederdim.
1.derece yakın ölümündeki izinle mazeret izni farklı şeyler zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…