- 4 Mart 2012
- 15.655
- 36.311
- 798
- Konu Sahibi bademlicikolata
-
İderecinizle açık açık konuşun gerekirse rapor alırsınız. Sözleşmeli de olsanız sizde Öğretmensiniz. Mutlaka size yol gösterecektir. Ama samimi olun yeter.Herkese merhaba. Yeni atanmış öğretmenim bu yıl 1. Yılım olacak. Erkek arkadaşım da şu an pomem’de eğitim alıyor mart ayı gibi mezun olacak. Mezuniyet töreninde yanında olabilmek için 1 günlük izin almam gerek sözleşmeli öğretmenlerin böyle bir hakkı var mı? Eğer böyle bir hakkım varsa mazeret olarak ne diyebilirim çünkü bu durum için izin almak istesem izin alabilir miyim bilmiyorum. Teşekkürler
Şimdi durumunuz nedir bilemiyorum ama böyle durumlarda refakatçı izni vardı rapor alınıyordu. Bir de bu kadar bilinçsiz davranmayın eğer ki İdareciniz iletişimi bu kadar zorluyorsa hiç hesap vermeden Raporunuzu alın Fakslayın yada Mailine atın. Bazı idareciler resmen bu dilden anlıyor..Bu izin olayı çok karışık. Rapor almak etik değil, ama maalesef yöneticiler teşvik ediyorlar. 10 yıldır MEBdeyim sadece toplamda çocuklarımın hastalığında son çare olarak 3 gün rapor almak zorunda kaldım(kendim hastayken bile girdim hep derslere)
Son olayı anlatayım; oğlum 10 yaşında, gece istifra ile kalktık, sabah müdürü aradım durumu anlattım, ‘geçmiş olsun raporunu gün içerisinde iletirsin’ dedi. Çocuğu hastaneye görürdüm tahlil, test filan koşturdum. İdareyi tekrar aradım ‘hocam bakın çocuk hasta ben kendim için rapor almak istemiyorum hiç etik değil, çocuğun raporunu atsam izin filan girseniz.’ Öyle bir şey mümkün değilmiş. Mecbur doktora anlattım durumu, dedi kendi adına da giriş yaptır yazarım rapor. Bir sonraki gün de çocuğun yanına teli bıraktım, ilaçlarını verdim, tek başına evde bırakarak okula gittim maalesef.
Biz doğru demedik istersen bunu yap diye önerdikHaklı çünkü rapor al demişler. Arkadaşlar sağlık raporu alınabilen bir şey değil. Eğer hastaysanız, çalışmanız uygun değilse doktor tarafından “verilen” bir şey. Sahte rapor vermek “vatandaşa yardım” değil, evrakta sahteciliktir ve büyük suçtur. Her işin zorlukları var. Çoğu işte yıllık izin 2 hafta ve istenilen 2 hafta olmuyor, işyeri belirliyor. Öğretmenlerin de işinin zorluğu bu, izin zamanları belli. Çok önemli olaylarda (evlilik, 1.derecede yakın ölümü) maazeret izni var. Onun dışında sevgilinizin mezuniyetini yeterli bir mazeret olarak görmüyorlar. Kötü mü evet kötü ama iş bu. Yani profesyonel asker olup “ben silahtan korkarım” diyen ne kadar haklıysa, doktor olup “ben gece çalışmam, nöbet tutmam” diyen ne kadar haklıysa bu da o kadar haklı. Mesleğin zorluğu olarak kabul edip mezuniyetten geri kalmanız gerekir.
Refakatçi raporu hastanede gece yatışı olursa verilebilen bir rapormuş. Ben de böyle durumlarda kullanılıyor diye düşünmüştüm. Ama buradaki hastane(büyük bir devlet hastanesi) böyle bir açıklama yaptı.Şimdi durumunuz nedir bilemiyorum ama böyle durumlarda refakatçı izni vardı rapor alınıyordu. Bir de bu kadar bilinçsiz davranmayın eğer ki İdareciniz iletişimi bu kadar zorluyorsa hiç hesap vermeden Raporunuzu alın Fakslayın yada Mailine atın. Bazı idareciler resmen bu dilden anlıyor..
Ben evde hasta ćocuğu için alan gördüm tabi hiç kullanmadım ama alan birkaç kişiyi biliyorum..Refakatçi raporu hastanede gece yatışı olursa verilebilen bir rapormuş. Ben de böyle durumlarda kullanılıyor diye düşünmüştüm. Ama buradaki hastane(büyük bir devlet hastanesi) böyle bir açıklama yaptı.
Pardon bayan doğru ömrünüzce belli ki en doğru en dürüst sizmişsinizYalancılığa teşvik ediyorsun bu bir, Doktor da bir devlet memuru kamu çalışanı onları sizin gibiler zor durumda bırakıyor zaten bu iki, bir de bunu pişkince normal bir şey gibi gülerek söylüyorsun üç. Kuralları bilen dürüstlüğe önem veren herkes bu cahilce tutumları gördüğü yerde küçümseyip aşağılamadığı için insanlar kuralları esnetmeyi basitleştirir oldu. Bunu ulu orta söylemeye, doktora gidip yüzüne mecburmuş gibi keyfi rapor istiyorum demeye bile utanması gerekir insanların. Ben de bu pişkinliği gördüğüm yerde elimden geldiğince eleştirme hakkına sahibim. Konunun direkt benim olması yahut beni ilgilendiriyor olması şart değil.
Ben de gördüm, ama bir gece hastanede yatmıştı çocuk, sonrasında eve çıkınca da devam etti. Bilemiyorum doktor öyle bir rapor yok diyorsa benim yapabileceğim bir şey de yok.Ben evde hasta ćocuğu için alan gördüm tabi hiç kullanmadım ama alan birkaç kişiyi biliyorum..
Nerde görev yapıyorsunuz? Belli ki İdareciniz hoşgörüsüzBen de gördüm, ama bir gece hastanede yatmıştı çocuk, sonrasında eve çıkınca da devam etti. Bilemiyorum doktor öyle bir rapor yok diyorsa benim yapabileceğim bir şey de yok.
Aynısı başıma geldi. Refakatçi izni çocuk hastaneye yatış yapılırsa veriliyor. Mecbur ben de kendime rapor almıştım.Şimdi durumunuz nedir bilemiyorum ama böyle durumlarda refakatçı izni vardı rapor alınıyordu. Bir de bu kadar bilinçsiz davranmayın eğer ki İdareciniz iletişimi bu kadar zorluyorsa hiç hesap vermeden Raporunuzu alın Fakslayın yada Mailine atın. Bazı idareciler resmen bu dilden anlıyor..
Refakatçi raporu için ciddi bir hastalık, yatış olması gerekir diyen İstanbulda bir devlet hastanesi.Nerde görev yapıyorsunuz? Belli ki İdareciniz hoşgörüsüz
Dediğim gibi hiç almadım Ama çocuk hastaysa ve hasta olduğuna dair raporu varsa idare anneyi zor durumda bırakmadan kolaylık sağlamalı. Gerçekten Ögretmen çocuklarının işi o kadar zor ki hele anne vicdanlıysa, işi katakuleye getirmeyip dürüst davranıyorsa..Aynısı başıma geldi. Refakatçi izni çocuk hastaneye yatış yapılırsa veriliyor. Mecbur ben de kendime rapor almıştım.
Sizde öyle yapın. Zaten olması gereken o alın raporunuzu veliler haberdarsa olay bitmiştir.Refakatçi raporu için ciddi bir hastalık, yatış olması gerekir diyen İstanbulda bir devlet hastanesi.
Ben de İstanbul’un iyi bir lisesinde çalışıyorum. Anlayışsız demek istemem, ama öğretmenlerin izin işlemleri ile baş müdür yardımcımız ilgileniyor, o da bu konularda biraz değişik. Sanırım rapor al benle muhattap olma modunda.
Biz doğru demedik istersen bunu yap diye önerdik
kişiye kalmış alır almaz bize göre boş bir sebep ken dine göre hayati o da ona kalmış bir durum
Sizin çalışma hayatınız var mı ?
işte siz onu tercih etmişsinizBen hekimim. Nöroloji uzmanıydım 7 sene çalışıp istifa ettim. 1 gün bile sevgilimin mezuniyeti var diye rapor almadım ve rapor vermedim. Anneannem vefat etti. Annem çok ısrar etti gel diye gitmedim. Çünkü öyle bir hak yok. Konunun benimle de bir alakası yok. Ev hanımı da olsam aynı şeyi söylerdim bu arada.
Mevzuatın o kısmında ciddi bir açık var. Gerçekten çok zor. Ağır hastalık ya da ciddi bir kaza şartı deniyor. Ya sağlık kurulu raporu gerekiyormuş. O raporda da atıyorum annenin çocuğu hastanede değil evde yatıyor da olsa mutlaka birinin bakımına muhtaç olduğu vs. yazıyormuş hastalığın tıbbi sebeplerinin yanında. Ya da dediğim gibi hastane yatışı yapılması gerekiyormuş. Sağlık kurulunun toplanmasını ya da yatışı gerektirecek bir sebep yoksa böyle mağdur olunuyor işte.Dediğim gibi hiç almadım Ama çocuk hastaysa ve hasta olduğuna dair raporu varsa idare anneyi zor durumda bırakmadan kolaylık sağlamalı. Gerçekten Ögretmen çocuklarının işi o kadar zor ki hele anne vicdanlıysa, işi katakuleye getirmeyip dürüst davranıyorsa..
Bende ilk zamanlar oğlumu ateşli ateşli okula götürüyordum ama şimdi kendim için değil ama çocuğum hasta olunca velilerime hemen yazıyorum idareden iznimi alıyorum.
Burda sorun çocuğum hasta iken benim hasta gibi rapor almam. Etik değil asla, bence yasal bir boşluk da var. Ne bileyim bu çocuğun velisi benim, mebbiste de böyle gözüküyor. Onun hastalığında almış olduğu rapor ile benim bir izin alabilme hakkımın olması gerek, idarenin, memin insafına bırakılmadan. Baştan anlatmak istediğim de buydu zaten.Sizde öyle yapın. Zaten olması gereken o alın raporunuzu veliler haberdarsa olay bitmiştir.
Cenazeye katılmak isteseniz de katılamaz mıydınız peki, izin alamaz mıydınız?Ben hekimim. Nöroloji uzmanıydım 7 sene çalışıp istifa ettim. 1 gün bile sevgilimin mezuniyeti var diye rapor almadım ve rapor vermedim. Anneannem vefat etti. Annem çok ısrar etti gel diye gitmedim. Çünkü öyle bir hak yok. Konunun benimle de bir alakası yok. Ev hanımı da olsam aynı şeyi söylerdim bu arada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?