Öğretmenim. Velim ayrıldığı eşinin bugün kızını dersimden kaçıracağını söyledi

Kadın okula ağlayarak geldi anlattı. Çocuğum eğitim hakkından mahrum kalmasın diyor ben ne yapacağım bilmiyorum
Sizin yapabileceğiniz birşey yok diyeceksinizki öbür öğrencilerime karşı benim sorumluluğum var böyle bir sorumluluk alamam siz gerekli şikayetleri yapın isterseniz gelin okulda bekleyin yada çocuğunuzu göndermeyin

Annenin durumu zor olsa da , sorumluluğu sizin üzerinize atmamali.Bir anne olarak böyle durumda çocuğumu gözümün önünden ayırmam,zaten köy okulu güvenlik yok siz nasıl engel olacaksınız? Kendisi de sıkıntılı durumda jandarmayı çağırabilir.Çağresiz olabilir korkabilir,ama çözüm size güvenmek değil.Yol gösterin şartları bilmiyorum ama savcılığa, kadın sığınmaya vb başvurabilir.

Sizlik bir sey yok.gelirse adam okul idaresine yonlendirin.izin kagidi alin gelin vereyim deyin.mudur ilgilensin siz zitlasmayin.
Cocugu idareden yazili izin belgesi opmadan asla teslim etmeyin.derste cikarirsaniz sizin basiniz agrir.geldiginde dersten cikmasi icin izin belgesi gerekli 8dareden alin vereyim deyin.muduri bilgilendirin.o dusunsun.sizin dertleneceginiz bi sey yok.

Oldu ...dadisi sandi sizi heralde ...cocugun babasi yasal olarak gelip almak hakki yok mu aksi adli kurumlarca degisitirilinceye kadar..anneyle konusun abartmasin aile ici sorun sonucta adam tehlikeli
Ayrılarmış. Mahkeme tarafından belirlenen süreçlerde görünürler babayla. Velayet anne de olduğu için okul yönetiminin çocuğu babaya teslim etmesi yasal değil.

Annenin madem bu konuda bilgisi var okula yollamasin. Veya polise bildirsin. Sizin cocugu babasina vermemek gibi bir hakkiniz var mi ki olayi size yüklüyor?
Velayet anne de olduğu için mahkeme tarafından belirlenmiş görüşme zamanları dışında okul yasal olarak çocuğu babasına veremez yasal olarak. Zorla alırsa eğer okul içinde sıkıntı olur. Güvenlik görevlileri bilgilendirilmeli

Güvenlik yok mu diyen arkadaşlar nerede yaşıyorsunuz merak ettim. 14 yıldır öğretmenlik yapıyorum, sadece 1 yıl güvenlik görevlisi gördüm. Baba çocuğu kaçırırsa önce öğretmene, nöbetçi öğretmene ve idareye yüklenirler. Öğretmenlik kolay meslek diyenlerin bilmediği yönlerdendir bu. Öğretmen hem eğiten, hem öğreten, hem bakıcılık yapan, hem güvenlik, bazı okullarda hademe, bazılarında boyacıdır da aynı zamanda.

Burada asıl sorumluluk annede olmalı. Babanın böyle bir şey yapabileceğini bile bile okula göndermek öğretmeni zora sokmaktır.

Bundan birkaç yıl önce bir öğrencimiz servis aracına taş atmış, sonra da okula gelmiş. Servisçi çocuğa öyle bir yapıştı ki... 2 kadın nöbetçi öğretmeniz, karşımızda izbandut gibi adam. Çocuğu elinden zor aldık. O çocuğa bir şey olsaydı kimse önünü arkasını aramazdı, biz 2 nöbetçi öğretmen soruşturma geçirirdik.

Konuda da veli babaya vermeyin demiş, sorumluluğu öğretmene paslanmış ama adam zorla almaya kalkarsa öğretmen için çok zor bir durum olur. Çocuğu verse ayrı dert vermese ayrı bir dert.

Öğretmen arkadaşım, veliyle iletişime geçin. Baba zorla almaya kalkarsa benim gücüm yetmez, siz de gerekli tedbirleri alın diyin.

Velayet annede ise ve okula bir dilekce yazip kizimin benden babasina teslim edilmesine iznim yoktur derse cocugun babasi geldiginde cocugu babaya verirseniz sorun olur.

Güvenlik yok mu diyen arkadaşlar nerede yaşıyorsunuz merak ettim. 14 yıldır öğretmenlik yapıyorum, sadece 1 yıl güvenlik görevlisi gördüm. Baba çocuğu kaçırırsa önce öğretmene, nöbetçi öğretmene ve idareye yüklenirler. Öğretmenlik kolay meslek diyenlerin bilmediği yönlerdendir bu. Öğretmen hem eğiten, hem öğreten, hem bakıcılık yapan, hem güvenlik, bazı okullarda hademe, bazılarında boyacıdır da aynı zamanda.

Burada asıl sorumluluk annede olmalı. Babanın böyle bir şey yapabileceğini bile bile okula göndermek öğretmeni zora sokmaktır.

Bundan birkaç yıl önce bir öğrencimiz servis aracına taş atmış, sonra da okula gelmiş. Servisçi çocuğa öyle bir yapıştı ki... 2 kadın nöbetçi öğretmeniz, karşımızda izbandut gibi adam. Çocuğu elinden zor aldık. O çocuğa bir şey olsaydı kimse önünü arkasını aramazdı, biz 2 nöbetçi öğretmen soruşturma geçirirdik.

Konuda da veli babaya vermeyin demiş, sorumluluğu öğretmene paslanmış ama adam zorla almaya kalkarsa öğretmen için çok zor bir durum olur. Çocuğu verse ayrı dert vermese ayrı bir dert.

Öğretmen arkadaşım, veliyle iletişime geçin. Baba zorla almaya kalkarsa benim gücüm yetmez, siz de gerekli tedbirleri alın diyin.
Oğlum devlet okulunda ve güvenlik görevlimiz var. Sabah çocuklar girdikten sonra kapılar kilitleniyor . Veliler öyle kafasına estiği gibi giremiyor. Artık birçok devlet okulunda var güvenlik görevlisi.

Konuya gelince de sorumluluk annenin olmalı ve göndermemeli, birçok çocuğu da tehlikeye atıp , öğretmeni de zan altında bırakmamalı.

Oğlum devlet okulunda ve güvenlik görevlimiz var. Sabah çocuklar girdikten sonra kapılar kilitleniyor . Veliler öyle kafasına estiği gibi giremiyor. Artık birçok devlet okulunda var güvenlik görevlisi.

Konuya gelince de sorumluluk annenin olmalı ve göndermemeli, birçok çocuğu da tehlikeye atıp , öğretmeni de zan altında bırakmamalı.
Merkezi bazı okullarda güvenlik görevlisi olabiliyor, ama dediğim gibi ben sadece bir yıl güvenlik görevlisi görebildim. Eskiden liselerde okul polisi olurdu, bence gayet güzel bir uygulamaydı.

Merkezi bazı okullarda güvenlik görevlisi olabiliyor, ama dediğim gibi ben sadece bir yıl güvenlik görevlisi görebildim. Eskiden liselerde okul polisi olurdu, bence gayet güzel bir uygulamaydı.
Geçen yıl farklı bir okuldaydı oğlum orda da vardı güvenlik görevlisi bize mi öyle denk geldi bilmiyorum ama bir çok okulda var diye biliyordum.

Keşke her okulda eskisi gibi olsa okul polisi çok da iyi olur.

Velayet anne de olduğu için mahkeme tarafından belirlenmiş görüşme zamanları dışında okul yasal olarak çocuğu babasına veremez yasal olarak. Zorla alırsa eğer okul içinde sıkıntı olur. Güvenlik görevlileri bilgilendirilmeli
Mahkeme genel olarak hafta sonu ve tatilleri belirliyor diye biliyorum. Bununla alakali bir ayrinti belirtilmemis. Oyleyse tabi ki sıkıntı olur.

Ben bu konuyu gerçekten anlayamadım.

Yani yabancı birisi çocuğu kucaklayıp götürse öldürse ne yapalım güvenlik yok mu diyeceğiz?

Kadıncağız belli ki okulda evden daha güvende olacağını düşünüyor. Trajik bir durum. 😔

Konu sahibi üst yönetime haber vermişsiniz zaten. Adam gelse oturup güreşecek haliniz yok. Çocuğu görmek isterse teneffüs arasında vereceğiz diyin olmadı babayı müdür odasına gönderin çocuk sonra gelecek diyin 5-10 dakika oyalayın o sırada durumu anneye haber verirsiniz.

Türkiyede ortak velayet yok, velayet anne üzerinde sadece görüş günleri var. Anne yetkililerle görüşü yasal karar çıkartsın, karar kendi başına koruma sağlamaz ancak polisi jandarmayı falan çağırmak gerekirse yasal dayanağınız olur.

Herkese Merhabalar. Anaokulu öğretmeniyim ve yeni ayrılan bir velim eski kocasının bugün yada yarın benden sınıfa gelip alacağını ve vermemem gerektiğini söyledi. Bu adam yeni cezaevinden çıkmış. Adam yaralamış. Tehlikeli biri dedi. Müdüre dedim. Sınıfı basar ve zorla çocuğu alır diye korkuyorum 🥲 ne yapmam gerekiyor bana fikir verir misiniz. Korkuyorum ben. Çocuklar bana emanet ve kendime bir şey olur vermezsem çocuğu diye korkuyorum. Ne yapacağım. Polise desem 4 saat ve yarın bekler mi diye düşünüyorum
Anne tüm sorumlılugu size mi yükledi?
Güvenlik yok mu nasıl basıyo sınıfı?
Anne engel olmalı bence.
Babası sonucta,uygun bi ortamda görüstürsün cocugu.
Size topu atmıs öyle sey mi olur?

Back
X