- 24 Mayıs 2020
- 3.922
- 13.573
- 138
- Konu Sahibi denizliligenc1995
O ne garip anne öyle.Siz Superman misiniz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sizin yapabileceğiniz birşey yok diyeceksinizki öbür öğrencilerime karşı benim sorumluluğum var böyle bir sorumluluk alamam siz gerekli şikayetleri yapın isterseniz gelin okulda bekleyin yada çocuğunuzu göndermeyinKadın okula ağlayarak geldi anlattı. Çocuğum eğitim hakkından mahrum kalmasın diyor ben ne yapacağım bilmiyorum
Ayrılarmış. Mahkeme tarafından belirlenen süreçlerde görünürler babayla. Velayet anne de olduğu için okul yönetiminin çocuğu babaya teslim etmesi yasal değil.Oldu ...dadisi sandi sizi heralde ...cocugun babasi yasal olarak gelip almak hakki yok mu aksi adli kurumlarca degisitirilinceye kadar..anneyle konusun abartmasin aile ici sorun sonucta adam tehlikeli
Velayet anne de olduğu için mahkeme tarafından belirlenmiş görüşme zamanları dışında okul yasal olarak çocuğu babasına veremez yasal olarak. Zorla alırsa eğer okul içinde sıkıntı olur. Güvenlik görevlileri bilgilendirilmeliAnnenin madem bu konuda bilgisi var okula yollamasin. Veya polise bildirsin. Sizin cocugu babasina vermemek gibi bir hakkiniz var mi ki olayi size yüklüyor?
Oğlum devlet okulunda ve güvenlik görevlimiz var. Sabah çocuklar girdikten sonra kapılar kilitleniyor . Veliler öyle kafasına estiği gibi giremiyor. Artık birçok devlet okulunda var güvenlik görevlisi.Güvenlik yok mu diyen arkadaşlar nerede yaşıyorsunuz merak ettim. 14 yıldır öğretmenlik yapıyorum, sadece 1 yıl güvenlik görevlisi gördüm. Baba çocuğu kaçırırsa önce öğretmene, nöbetçi öğretmene ve idareye yüklenirler. Öğretmenlik kolay meslek diyenlerin bilmediği yönlerdendir bu. Öğretmen hem eğiten, hem öğreten, hem bakıcılık yapan, hem güvenlik, bazı okullarda hademe, bazılarında boyacıdır da aynı zamanda.
Burada asıl sorumluluk annede olmalı. Babanın böyle bir şey yapabileceğini bile bile okula göndermek öğretmeni zora sokmaktır.
Bundan birkaç yıl önce bir öğrencimiz servis aracına taş atmış, sonra da okula gelmiş. Servisçi çocuğa öyle bir yapıştı ki... 2 kadın nöbetçi öğretmeniz, karşımızda izbandut gibi adam. Çocuğu elinden zor aldık. O çocuğa bir şey olsaydı kimse önünü arkasını aramazdı, biz 2 nöbetçi öğretmen soruşturma geçirirdik.
Konuda da veli babaya vermeyin demiş, sorumluluğu öğretmene paslanmış ama adam zorla almaya kalkarsa öğretmen için çok zor bir durum olur. Çocuğu verse ayrı dert vermese ayrı bir dert.
Öğretmen arkadaşım, veliyle iletişime geçin. Baba zorla almaya kalkarsa benim gücüm yetmez, siz de gerekli tedbirleri alın diyin.
Merkezi bazı okullarda güvenlik görevlisi olabiliyor, ama dediğim gibi ben sadece bir yıl güvenlik görevlisi görebildim. Eskiden liselerde okul polisi olurdu, bence gayet güzel bir uygulamaydı.Oğlum devlet okulunda ve güvenlik görevlimiz var. Sabah çocuklar girdikten sonra kapılar kilitleniyor . Veliler öyle kafasına estiği gibi giremiyor. Artık birçok devlet okulunda var güvenlik görevlisi.
Konuya gelince de sorumluluk annenin olmalı ve göndermemeli, birçok çocuğu da tehlikeye atıp , öğretmeni de zan altında bırakmamalı.
Geçen yıl farklı bir okuldaydı oğlum orda da vardı güvenlik görevlisi bize mi öyle denk geldi bilmiyorum ama bir çok okulda var diye biliyordum.Merkezi bazı okullarda güvenlik görevlisi olabiliyor, ama dediğim gibi ben sadece bir yıl güvenlik görevlisi görebildim. Eskiden liselerde okul polisi olurdu, bence gayet güzel bir uygulamaydı.
Mahkeme genel olarak hafta sonu ve tatilleri belirliyor diye biliyorum. Bununla alakali bir ayrinti belirtilmemis. Oyleyse tabi ki sıkıntı olur.Velayet anne de olduğu için mahkeme tarafından belirlenmiş görüşme zamanları dışında okul yasal olarak çocuğu babasına veremez yasal olarak. Zorla alırsa eğer okul içinde sıkıntı olur. Güvenlik görevlileri bilgilendirilmeli
Çoğunlukla iki haftada bir haftasonu gibi düzenliyorlar.Mahkeme genel olarak hafta sonu ve tatilleri belirliyor diye biliyorum. Bununla alakali bir ayrinti belirtilmemis. Oyleyse tabi ki sıkıntı olur.
Konu sahibi anaokulu dedigine gore hafta sonlari kapali oluyor. E haftaici gorus yoksa bu kacirmadir. Ben polise bildirirdim sanırım.Çoğunlukla iki haftada bir haftasonu gibi düzenliyorlar.
Anne tüm sorumlılugu size mi yükledi?Herkese Merhabalar. Anaokulu öğretmeniyim ve yeni ayrılan bir velim eski kocasının bugün yada yarın benden sınıfa gelip alacağını ve vermemem gerektiğini söyledi. Bu adam yeni cezaevinden çıkmış. Adam yaralamış. Tehlikeli biri dedi. Müdüre dedim. Sınıfı basar ve zorla çocuğu alır diye korkuyorumne yapmam gerekiyor bana fikir verir misiniz. Korkuyorum ben. Çocuklar bana emanet ve kendime bir şey olur vermezsem çocuğu diye korkuyorum. Ne yapacağım. Polise desem 4 saat ve yarın bekler mi diye düşünüyorum