• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenim. Velim ayrıldığı eşinin bugün kızını dersimden kaçıracağını söyledi

belkide anne cocugu gostermek istemiyor sizide planlarina alet ediyor bilemezsiniz bunu.
kadindaki rahatlikta beni benden aldi yani oyle bir korkum olsa ya cocugumu yollamam, yada okulun kapisinda yatarim.
ne alaka ögretmene soylemek, ogretmene ancak boyle bir sey olabileceginin haberini veririm hepsi bu.
Evet bu da olabilir belki de anne çocuğu babadan kaçırmaya çalışıyor. Bu durumda ne olduğunu siz bilemezsiniz..Okulda güvenlik yok demişler de, nerde hangi okulda var güvenlikte kapıdan girene soruluyor, temizlik görevlisi yok okullar da henüz..Siz veliyi arayıp böyle bir ihtimal varsa polise savcılığa gitmesi gerektiğini söylemelisiniz ..Çocuğun bu kadar eğitim hakkını düşünüyorsa okulunu değiştirsin..

ben olsam velayet kimde derdim, velayet kimdeyse çocuk ona emanet edilir :( sizin maalesef yapabileceğiniz birşey yok

Kimsenin çocuğuna dadılık yapamazsınız. Ben anlamadım öğretmenin başka derdi yok bir de velayet kimde diye mi kovalayacak? Kaldı ki velayet annedeyse ve baba çocuğu götürmeye kalkıyorsa, öğretmen kolluk kuvveti mi? Ne yapacak çocuğu alıp başka yere mi kaçıracak? Böyle bir durum varsa gelsin okul kapısında nöbet tutsun, ya da polise kendisi şikayet etsin. Siz hiçbir yere şikayet edemezsiniz şu durumda çünkü ortada eylem yok. En fazla yapacağınız şey idareye bilgi vermek, onu da yapmışsınız zaten.

Kadında velayet. Adam ayda 2 gün görecekmiş. Dün adamdaymış şuanda yasak görmesi ve ben korkuyorum kadın net konuşmuyor gelecek ama ne zaman olur bilmiyorum diyor ben çocuklar için korkuyorum
Kadın sizi niye zor durumda bırakıyor 2-3 gün okula gitmese ne olur birde çocuk dün babadaymis kaçırmak istese kaçırmaz miydi neden okulu beklesin kalabalik bir ortam sonucta bilemedim kadın net konusmuyor diyorsunuz anlatmadigi olaylar olabilir mi

Siz ne yapabilirsiniz ki,anne gerekirse göndermesin bir kaç gün ama bu da kalıcı bir çözüm değil. Yasal olarak babanın görme hakkı varsa kimse engel olamaz zaten. Okula elini kolunu sallaya sallaya girebiliyor mu veliler?

Giriyorlar yahu, büyükçe bir okulsa isteyen elini kolunu sallaya sallaya giriyor. ben lisedeyken annesi babası boşanmış bir çocuğu bir gün babası almaya geldi adamla çıktı gitti. Yıllar sonra çocuk anlattı meğer annesini geri dönsün diye çocukla tehdit etmek istemiş çocuğunu kaçırdım beynine sıkıcam diyip kadına eziyet etmiş ... erkek şiddetine hiçbir önlem yok, okullarda değişti mi artık güvenlik var mı bilmiyorum ama çocuk ben veliyim diyen herkesle çıkıp gidebiliyor.

Şu durumda en mantıklısı kadının çocuğu 2 gün okual göndermemesi ve savcılığa başvurması. Polis de pek bir şey yap(a)mıyor aslında, bir kadını defalarca kez bıçaklamışlarıd polis de izlemişti öylece. Burda da adam çocuğu kaçırırsa bir şey yapmayacaklarını düşünüyorum o yüzden en doğrusu en baştan çocuğu vermemek. Mahkemeye başvursan bile çocuk kaçırmanın da öyle büyük bir cezası falan yok, kadını öldürsen 5 yıl yatıp çıkıyorsun mahkemede adamın da çocuğu der geçer avukat ceza almadan yırtar.
Anaokulu ve kreşlerde veli dışında kimseye verilmez çocuk ,veli arayıp şu kişi alacak diye bilgilendirirse öyle alabilirler anca. Yani en azından benim çocuklarımın gittiği okullarda böyleydi çok dikkat ederlerdi. İlkokulda pek öyle değil tabii ama yinede dikkat ediyor bizim öğretmenler. Birde pandemi dolayısıyla okul içine girmesi zaten yasak velilerin. İlkokulda da okul bahçesine girip bekleyemiyoruz artık mesela.

belkide anne cocugu gostermek istemiyor sizide planlarina alet ediyor bilemezsiniz bunu.
kadindaki rahatlikta beni benden aldi yani oyle bir korkum olsa ya cocugumu yollamam, yada okulun kapisinda yatarim.
ne alaka ögretmene soylemek, ogretmene ancak boyle bir sey olabileceginin haberini veririm hepsi bu.
Ben de sizin gibi düşündüm, konu sahibi tek taraflı biliyor olayı. Öğretmene söyleyip onun da başını yakacağına git jandarmaya haber versene madem köy okulu. Ya da köyün ileri gelenlerinden yardım iste. El kadar çocukların bulunduğu ortamda aksiyona bak.
Konu sahibi siz de hatalısınız. Diyelim öyle bir durum var baba manyağın teki, siz nasıl koruyacaksınız bu çocuğu hatta tüm sınıfı? Anneye baskı yapacaktınız emniyet güçlerine haber verin, babanın yasal haklarını bilmiyoruz bu yüzden biz okul olarak bir yaptırımda bulunamayız demeliydiniz. Annenin elinde yasal bir gerekçe var mı babanın çocuğa yaklaşmamasıyla ilgili? Kadın karlı dağdan serin, sanki sabah çocuk pek halsiz de öğretmene rica ediyor çocuğa göz kulak olsun diye.

Giriyorlar yahu, büyükçe bir okulsa isteyen elini kolunu sallaya sallaya giriyor. ben lisedeyken annesi babası boşanmış bir çocuğu bir gün babası almaya geldi adamla çıktı gitti. Yıllar sonra çocuk anlattı meğer annesini geri dönsün diye çocukla tehdit etmek istemiş çocuğunu kaçırdım beynine sıkıcam diyip kadına eziyet etmiş ... erkek şiddetine hiçbir önlem yok, okullarda değişti mi artık güvenlik var mı bilmiyorum ama çocuk ben veliyim diyen herkesle çıkıp gidebiliyor.

Şu durumda en mantıklısı kadının çocuğu 2 gün okual göndermemesi ve savcılığa başvurması. Polis de pek bir şey yap(a)mıyor aslında, bir kadını defalarca kez bıçaklamışlarıd polis de izlemişti öylece. Burda da adam çocuğu kaçırırsa bir şey yapmayacaklarını düşünüyorum o yüzden en doğrusu en baştan çocuğu vermemek. Mahkemeye başvursan bile çocuk kaçırmanın da öyle büyük bir cezası falan yok, kadını öldürsen 5 yıl yatıp çıkıyorsun mahkemede adamın da çocuğu der geçer avukat ceza almadan yırtar.

Dogrudur ben turkiyedeyken TED Kolejinde calisiyordum o yuzden bizde giremezdi kolay kolay guvenlige ozellikle isim versem sokmazlar mesela. Ama baksaniza devlet okuluymus zaten cok rahat girer.

Ben de sizin gibi düşündüm, konu sahibi tek taraflı biliyor olayı. Öğretmene söyleyip onun da başını yakacağına git jandarmaya haber versene madem köy okulu. Ya da köyün ileri gelenlerinden yardım iste. El kadar çocukların bulunduğu ortamda aksiyona bak.
Konu sahibi siz de hatalısınız. Diyelim öyle bir durum var baba manyağın teki, siz nasıl koruyacaksınız bu çocuğu hatta tüm sınıfı? Anneye baskı yapacaktınız emniyet güçlerine haber verin, babanın yasal haklarını bilmiyoruz bu yüzden biz okul olarak bir yaptırımda bulunamayız demeliydiniz. Annenin elinde yasal bir gerekçe var mı babanın çocuğa yaklaşmamasıyla ilgili? Kadın karlı dağdan serin, sanki sabah çocuk pek halsiz de öğretmene rica ediyor çocuğa göz kulak olsun diye.
kadin polise jandarmaya haber vermek yerine böyle sacma sapan hareketler yapiyosa ben kadindan da şüphelenirim.

Siz ne yapabilirsiniz ki,anne gerekirse göndermesin bir kaç gün ama bu da kalıcı bir çözüm değil. Yasal olarak babanın görme hakkı varsa kimse engel olamaz zaten. Okula elini kolunu sallaya sallaya girebiliyor mu veliler?
Güvenlik yok maalesef burada herkes giriyor

Adamin yasal olarak cocugu gorme izni varsa gelip istediginde vermiyorum dmee gibi bir sansiniz var mi ki? Size niye bu sorumlulugu yüklüyor anne? Bugun ya da yarın diyecek kadar net biliyosa 2 gun okula göndermesin cocugu
Aynı şeyi düşündüm.
Madem böyle bir durum var çocuğu okula göndermemeliydi. Gönderse bile gerekirse çocuğun başında kendisi nöbet tutmalıydı.
Şimdi öğretmen çocuğun babaya mı anneye mi verildiğini nereden bilecek?
Onu geçtim babayla öğretmen kavga etse daha mı iyi?

Ben jandarmaya bildirdim. Ama adam gelmeden gelemeyiz dediler.

Uzaklaştırması var mi?varsa anne bununla ilgili kağıdı idareye vermeli sizi de bilgilendirmeli ..öyle söylemekle olmaz bu iş.. gerçekten uzaklaştırma varsa vermezsiniz,polis çağırırsınız.. resmî kağıdı gösterirsiniz..

Yahu benim çocuğum böyle riskli bir durumdaysa okula falan göndermem. Üni sınavı olsa bile yollamam ki bu anaokulu . Telafi de edilir sonrasında.. annesine böyle söyleseydiniz ya..belkide çalışıyor annesi bilemedim şimdi.. sizin durumunuz çok zor gerçekten. Velayet annedeyse güvenliğe söyleyin almasınlar içeriye.

Ders saatinde çatkapı sınıfınıza girebiliyor mu veliler? Giremiyorsa almaya geldiğinde x bugün okula gelmedi dersiniz olur biter. Çocuğu farkeder de zorla götürmeye kalkarsa da sınıfın dışında bekleyin hazırlayayım diyip polise ve annesine haber verirsiniz. Velinin yaptığı çok anormal birşey değil. Hele babanın görüş hakkıyla hiç alakalı bir konu değil. Görüş hakkını kullanmak isteyen ebeveyn, diğer ebeveyn zorluk çıkartıyorsa gider icra sürecini başlatır anneden devlet eliyle teslim alır çocuğu. Diğer ebeveynden gizlice okuldan alamaz. Size çocuğumu benden başkasına teslim etmeyin diye bilgi vermiş sadece çocuk habersizce kaçırılmasın diye doğru olanı yapmış bence veli.

Back
X