• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenim. Velim ayrıldığı eşinin bugün kızını dersimden kaçıracağını söyledi

Velayet kimde? Okula zaten kafasina gore giremez herhalde. Almasinlar iceri. Annesiyle konusun kendisi polise sikayet i olsun sizlik bisey yok burda. Cok korkuyorsa okula gondermemeli yani anlamadim annesini de.

Giriyorlar yahu, büyükçe bir okulsa isteyen elini kolunu sallaya sallaya giriyor. ben lisedeyken annesi babası boşanmış bir çocuğu bir gün babası almaya geldi adamla çıktı gitti. Yıllar sonra çocuk anlattı meğer annesini geri dönsün diye çocukla tehdit etmek istemiş çocuğunu kaçırdım beynine sıkıcam diyip kadına eziyet etmiş ... erkek şiddetine hiçbir önlem yok, okullarda değişti mi artık güvenlik var mı bilmiyorum ama çocuk ben veliyim diyen herkesle çıkıp gidebiliyor.

Şu durumda en mantıklısı kadının çocuğu 2 gün okual göndermemesi ve savcılığa başvurması. Polis de pek bir şey yap(a)mıyor aslında, bir kadını defalarca kez bıçaklamışlarıd polis de izlemişti öylece. Burda da adam çocuğu kaçırırsa bir şey yapmayacaklarını düşünüyorum o yüzden en doğrusu en baştan çocuğu vermemek. Mahkemeye başvursan bile çocuk kaçırmanın da öyle büyük bir cezası falan yok, kadını öldürsen 5 yıl yatıp çıkıyorsun mahkemede adamın da çocuğu der geçer avukat ceza almadan yırtar.

Adamin yasal olarak cocugu gorme izni varsa gelip istediginde vermiyorum dmee gibi bir sansiniz var mi ki? Size niye bu sorumlulugu yüklüyor anne? Bugun ya da yarın diyecek kadar net biliyosa 2 gun okula göndermesin cocugu
Kadında velayet. Adam ayda 2 gün görecekmiş. Dün adamdaymış şuanda yasak görmesi ve ben korkuyorum kadın net konuşmuyor gelecek ama ne zaman olur bilmiyorum diyor ben çocuklar için korkuyorum

Arkadaslar Turkiye'de yasadigimizi unuttunuz sanirim, her okulda nerede guvenlik var? Benim calistigim okulda da yok. Iskur elemani verirlerse gelip 6 ay calisiyor, vermezlerse yok.
Siz durumu idareye bildirin, veliyle iletisime gecip cocugu birkac gun okula gondermemesini istesinler. Bu sekilde hem sizin hem diger cocuklarin can güvenliği tehlikede. Cocugun annesi nereden bu kaniya kapilmis? Adam aramis mi, mesaj mi atmis? Eger velayet annedeyse ki bence annededir, cunku adam hapisten cikmis yazmissiniz, polise gidip durumu anlatsin. Gerekirse okula bir polis memuru verirler belki. Eski calistigim bir okulda, surekli teror eylemleri oldugu icin nobetlese bekleyen polis memurlari vardi.

Müdür ne diyor???
Müdür ben okuldayım sınıfın orada gezinirim diyor ama ne zamana kadar bekleyeceğiz diyor. 15 öğrencim var ve gerçekten korkuyorum. Jandarma var burada. 15 dakika araba ile. Acilen bir şey olsa gelmeleri hemen olmaz. Müdür bey bekleyelim diyor

Müdür ben okuldayım sınıfın orada gezinirim diyor ama ne zamana kadar bekleyeceğiz diyor. 15 öğrencim var ve gerçekten korkuyorum. Jandarma var burada. 15 dakika araba ile. Acilen bir şey olsa gelmeleri hemen olmaz. Müdür bey bekleyelim diyor
Sonunu beklesin o zman ....ne alaka ya, şimdiden bilgilendirme yapılsa çıkış saati bir araba gelse!!

Arkadaslar Turkiye'de yasadigimizi unuttunuz sanirim, her okulda nerede guvenlik var? Benim calistigim okulda da yok. Iskur elemani verirlerse gelip 6 ay calisiyor, vermezlerse yok.
Siz durumu idareye bildirin, veliyle iletisime gecip cocugu birkac gun okula gondermemesini istesinler. Bu sekilde hem sizin hem diger cocuklarin can güvenliği tehlikede. Cocugun annesi nereden bu kaniya kapilmis? Adam aramis mi, mesaj mi atmis? Eger velayet annedeyse ki bence annededir, cunku adam hapisten cikmis yazmissiniz, polise gidip durumu anlatsin. Gerekirse okula bir polis memuru verirler belki. Eski calistigim bir okulda, surekli teror eylemleri oldugu icin nobetlese bekleyen polis memurlari vardi.
Adam çocuğu senden alacağım bir daha göstermeyeceğim demiş. Bugün yarın olmasa belki haftaya gelecek garantisi yok ki. Gerçekten çok korkuyorum

Annenin madem bu konuda bilgisi var okula yollamasin. Veya polise bildirsin. Sizin cocugu babasina vermemek gibi bir hakkiniz var mi ki olayi size yüklüyor?
Ben adam 3-4 kişi gelseler sınıfa girseler elimden bir şey gelmez sadece diğer çocuklar korkar ağlar ona çare bulmam lazım

Tehlikeli biri olduğunu nerden öğrendiniz ? Hapise nasıl girmiş bilmiyorum ama sadece eşinin verdiği bilgi doğrultusunda hareket etmemlisinin sonuçta babasıda çocuğun velisi. Annenin savcılıkta suç duyuduru yapması gerekirdi böyle bir durumda. Bence olayı polise bildirmeniz daha doğru olur.

madem böyle bir ihtimal var çocuğu neden okula gönderip sizide riske atiyor, onuda gectim size bildirmek yerine polise haber vermesi gerekmiyor mu?
ben babasiyim elimde belgem var çocugumu gormek istiyorum derse yoo asla veremem mi diyeceksiniz anlamadim.
uzaklastirma karari falan yoksa siz ne yapabilirsiniz ki?

belkide anne cocugu gostermek istemiyor sizide planlarina alet ediyor bilemezsiniz bunu.
kadindaki rahatlikta beni benden aldi yani oyle bir korkum olsa ya cocugumu yollamam, yada okulun kapisinda yatarim.
ne alaka ögretmene soylemek, ogretmene ancak boyle bir sey olabileceginin haberini veririm hepsi bu.

Herkese Merhabalar. Anaokulu öğretmeniyim ve yeni ayrılan bir velim eski kocasının bugün yada yarın benden sınıfa gelip alacağını ve vermemem gerektiğini söyledi. Bu adam yeni cezaevinden çıkmış. Adam yaralamış. Tehlikeli biri dedi. Müdüre dedim. Sınıfı basar ve zorla çocuğu alır diye korkuyorum 🥲 ne yapmam gerekiyor bana fikir verir misiniz. Korkuyorum ben. Çocuklar bana emanet ve kendime bir şey olur vermezsem çocuğu diye korkuyorum. Ne yapacağım. Polise desem 4 saat ve yarın bekler mi diye düşünüyorum
Kurumda guvenlik yok mu ?
Veli neden polise sikayette bulunmuyor ?
Ayrica babanin kotu yasam sartlari dikkate alinarak cocugunu bir gozlemci haricinde gormemesine dair bir karar var mi ?
Yani adam belki de cocugunu gorup gidecek.
Belki de hic gelmeyecek.

Back
X