öğretmenimin yaptıklarını unutamıyorum

Benimde 4. ve 5. sınıftaki öğretmenim bende böyle nefretlik izler bıraktı...
Sınıfı 3 gruba ayırırdı.Annesi babası doktor,öğretmen,mühendis gibi meslek sınıfından olanları cam kenarına bir araya oturturdu.Orta sırayada iyi semtlerde oturanları oturturdu.
Duvar kenarı ise annesi babası kapıcı,temizlikçi,taksici olan çocukları oturturdu.
Hiç unutmam Mihriban diye bi kız vardı.Yaşı bizden büyüktü.Kapıcılık yaparlardı.Kızda tembeldi.Sınıfta yaramazlık yapan olursa ceza olarak o kızın yanına oturturdu.Keşke şimdiki aklım olsaymışta şikayet etseymişim.Öbür tarafta Allah soracak nasılsa hesabını...

Benim de vardı ilkokul 4.sınıfta zenginlerin gittiği bir devlet okuluydu .Sınıfta sadece benim babam memur annemde işçiydi öğretmenler gününde normal bir hediye almıştım tabi herkesin babası doktor avukat vs altın bilezik o zamanalr cep telefonu alanlar ....Bi ben bir de melike diye arkadaşım vardı kırtasiyeleri vardı ikimizide dışarı çıkarıp tekme tokat dövmüştü.Öğretmenimin adı Kevser gebermiş mübarek günde Rabbim sorsun çok eziyet etti bize okula gitmek istemezdim ailemede korkudan hiç söyleyemedim:((

Benim de vardı ilkokul 4.sınıfta zenginlerin gittiği bir devlet okuluydu .Sınıfta sadece benim babam memur annemde işçiydi öğretmenler gününde normal bir hediye almıştım tabi herkesin babası doktor avukat vs altın bilezik o zamanalr cep telefonu alanlar ....Bi ben bir de melike diye arkadaşım vardı kırtasiyeleri vardı ikimizide dışarı çıkarıp tekme tokat dövmüştü.Öğretmenimin adı Kevser gebermiş mübarek günde Rabbim sorsun çok eziyet etti bize okula gitmek istemezdim ailemede korkudan hiç söyleyemedim:KK43:(
Yuh altın bilezik mi? Bana gelen selpak peçeteyi almaya utanıyorum ne yüzsüzmüş o oyle, öğretmenler gününde hediye olayı kaldırılmalı ,ben de küçükken kendimi baskı altında hissederdim annem yazık evden bişeyler paketler gönderirdi ama benim öğretmenlerim o kadar değer verirdi ki hediyelerimize 3 yıl önce evine gittiğimde salonda masada paketi bile açılmamış yüzlerce hediye arasından kendi hediyelerimi bulmuştum. Canım öğretmenim 1 kez tokadını yedim o da benle ağlamıştı oturup.

65 YAŞINDA MI. Bence emeklı ogretmenlerı baska turlu kullanmak lazım .etut falan sonucta bılıyorsunuz emeklı maasıyla kımse gecınemıyor.Fakat etutlerde falan onlar ders verebılır

65 yaşında ve küçücük çocukların hayatını karartıyorlar. Etüt falan da verebilecek konumda diil adam bitik ama yinede göz yumuluyor.
Öğretmenler 45 yaşından sonra zorunlu emekli edilmeli bence.

Herzaman derim. Bir meslegi seviyorsan yapacaksin. Kimse sana ozellikle git ogretmen ol demedi, yada domtor hemsire ol demiyor. Ama yaptiklari isin hakkini vermeyen bir cok insan var
Ornegin konu sahibin ogretmeni gibi... kimbilir kac cocugu okumaktan soguttu. Kanina girdi piskolojisini bozdu. Bak. Kac yasina gelmiş hala hatirlayip agliyor. Belkide oglunun okulunda iyi olmasina bu yuzden bukadar duygulaniyor.

Ornegin bir doktor. Yapiyorsan mesleginin hakkini vereceksin ama hastalari asagilamalar yada iyi bakmayalanlar. Ya hemsirelere ne demeli ? Hastalari itip kakanlar.

Hepsi ayni degil kesinlikle. Ama hic kimse kimseye zorla bir meslek yaptirmiyor. Severek yapmiyorsan yapma. Bu tupcusunden insaatcisina, marongozundan kuafore... herkes icin ayni yani.

Gecmis oksun diyecegim ama bunca sene gecmemis.

Bugün büyük oğlum karne aldı. mükemmel bir öğretmeni vardı. Ayrılırken hem öğretmen hem veliler hepimiz duygulandık, ağladık. öğretmenimiz bir de mektup yazmış bütün velilere ve çocuklara. eve geldikten sonra mektubu okudum. göz yaşlarına boğuldum. böyle öğretmenlerde varmış demek ki dedim. Aklıma ilkokul öğretmenim geldi. Hergün dayak atardı öğrencilerine. tahtaya kaldırırdı. matematik sorardı. bilemediğimiz an tekme tokat dalardı. yüzümüze tükürürdü. yüzümüzden salyaları akardı. korkumdan anneme babama tek kelime birşey anlatamadım yıllarca. okula gitmek bir işkenceydi. anneme imrenirdim. ne güzel o okula gitmiyor, dayak yemiyor, büyük olmak ne güzel derdim. şimdi benimde çocuklarım var. biri çocuklarımın kılına zarar verse dünyayı başına yıkarım. düşündükçe geçmişi göz yaşlarıma hakim olamıyorum. 17 kg mışım ilkokula başladığımda. 17 kg lık bedenimle ne dayaklar yemişim. nedeni ise soruyu yanlış cevaplamam, kitabımın yırtılması vs gibi şeyler. 6 yaşıma yeni girmiştim daha. annemden babamdan görmediğim eziyeti öğretmen olacak o kadından gördüm. saçlarımı yolardı. hakkımı helal etmiyorum. o zamanlar 45 yaşlarında falandı. şimdi 65 -70 yaşında vardır yaşıyorsa. onu görmeyi, yüzüne tükürmeyi, suratından salyalarımın akmasını ne çok isterim. ama ben yapamamki.., ben insanım çünkü...Öteki dünyada Allah hakkımı alsın. kim bilir benim gibi kaç çocuğun canını yakmıştır. Allah öyle hayvanlardan korusun çocuklarımızı.
benimde kardeşim konuşma zorluğu çekiyordu öğretmeni dua okuyamadı diye vurmuş rüyasında bile tekrarlıyorum okula gitmek istemiyordu şimdi okudu çok iyi mesleği var o öğretmen o yıl okuldan gitmeseydi kardeşim okumadı herhalde bende yurda kalırken hepsi deil tabi eğitim fakültesinde okuyan tuhaf kızlar vardı bariz şiddete meyilli her meslekte vardır öğretmenlik farklı bu meslek taban puanı yani sira psikolojik mülakatlarla yeterlilik belgesi vermeli bir nesiliz emanet ediyoruz..

Herzaman derim. Bir meslegi seviyorsan yapacaksin. Kimse sana ozellikle git ogretmen ol demedi, yada domtor hemsire ol demiyor. Ama yaptiklari isin hakkini vermeyen bir cok insan var
Ornegin konu sahibin ogretmeni gibi... kimbilir kac cocugu okumaktan soguttu. Kanina girdi piskolojisini bozdu. Bak. Kac yasina gelmiş hala hatirlayip agliyor. Belkide oglunun okulunda iyi olmasina bu yuzden bukadar duygulaniyor.

Ornegin bir doktor. Yapiyorsan mesleginin hakkini vereceksin ama hastalari asagilamalar yada iyi bakmayalanlar. Ya hemsirelere ne demeli ? Hastalari itip kakanlar.

Hepsi ayni degil kesinlikle. Ama hic kimse kimseye zorla bir meslek yaptirmiyor. Severek yapmiyorsan yapma. Bu tupcusunden insaatcisina, marongozundan kuafore... herkes icin ayni yani.

Gecmis oksun diyecegim ama bunca sene gecmemis.
bizim yurttaki bir kız vardı şimdi öğretmen oldumu bilmiyorum ben hiç bişey öğretmen oturur maaşımı alır gelirim demiş inş öğretmen olupta çocukların hakkını yememistir

bizim yurttaki bir kız vardı şimdi öğretmen oldumu bilmiyorum ben hiç bişey öğretmen oturur maaşımı alır gelirim demiş inş öğretmen olupta çocukların hakkını yememistir
Böylelerine sinir oluyorum. Ne demek sadece maaşımı alırım. Öğretmenlik gibi kutsal bir meslek kimlere kalıyor yarabbim...

Aslinda haklisiniz cocuklara daha fazla eziyet etmemeleri icin 45 yasinda emekli olsunlarkinccouklar kurtulsun ama birde madalyonun diger yuzu var. Bukadar cocuklara eziyet edip 45 yasinda gencecik ayaklarini uzatip ohh devletin maasini yiyecekler. Rahata erecekler. Boyle ogretmenler tesbit edilip mesleklerden ihrac edilmeli. En iyi cozumu bu. Hakkettikleri bu. 45 yasinda emeklinetmek onlara ödül

amin
benim de kötü anılarım var ilkokul öğretmenimle ilgili
evde babam(babam da sinirli)okulda öğretmenim psikolojim bozulmuştu
3.sınıfa kadar dayandım sonrasında ailem başka okula kaydımı aldırdı
çok içime kapandım kimseyle konuşamıyorum hep korkaktım
kendime gelene kadar liseye geçtim ama giden seneler geri gelmiyor işte
ah ben de görsem o kadını,çok şey var da işte biz insanız yapamıyoruz onlar gibi işte:KK43:

Back
X