Öğretmenle ilgili yaşadığımız sıkıntılar

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.743
En iyi cevaplar
1
54.114
798
33
Herkese merhaba;
Oğlum bu sene 1. Sınıfa başladı doğuda küçük bir ilçede yaşıyoruz okulda 2 şube var yaklaşık 18 er öğrenci şeklinde . Öğretmenimiz bölgenin yerlilerinden en az 20 senelik tecrübeye sahip . Okul açıldığı zaman sınıfta bazı tanıdığım veliler çok endişeliydi öğretmenin disiplinsiz olduğu çocukların derste sürekli ayakta oldukları , öğretmenin sınıfta sürekli çok yüksek sesle bağırdığı vs şeyler duyuyordum . Bende herkese ya geçer alışırlar düzen kurulur yılların öğretmeni vs dedim . Fakat birkaç gündür ve özellikle dün o işin öyle olmadığını ve düzeleceği inancını kaybettim . Dün oğlumu 10 dk erken almak zorundaydım ve kapıyı çalıp sınıfa girdim . Sınıfta tüm çocuklar ayakta tahtanın önünden YouTube açılmış müzik seçiyorlar ve çığlık kıyamet . Sınıfa bugün bir öğrenci bir valiz dolusu oyuncak getirmiş öğretmen diğer çocuklara öğleden sonra oyuncak getirin oynayın demiş tüm oyuncaklar yerlerdeydi . Bu hafta pazartesi Salı a-A yı verdi. Sınıfta tüm gün 1-2 sayfa harf yazdırdı kitaptan tüm gün bu kadar geçti gitti oğlum zaten o yaptırdığı 2 sayfayı evde 30 dk dan kısa sürede yapıyor tüm gün sınıfta boşlar sanki . çarşamba matematik kitabına başla yön kavramı çalıştırdı 3 gündür morpadan destek alıyormuş ama bomboş geçiyor sanki . Sınıfta 4 öğrencinin aynı şekilde bahsettiği bir olay var . Bi sınıf arkadaşları yaramazlık yaptığı için Öğretmenin çocuğu müdüre götürecek olması çocuk ağlayınca da yüzünü sıktığını anlatıyorlar . Oğlum öğretmen arkadaşıma terbiyesiz dedi vs diyor . Arkadaşım izin istedi tuvalete gitti ama geri gelmedi öğretmen peşine gitti tuvalette ona çok kötü kızdı arkadaşım sınıfa geldi sınıfın kapısını tuttu öğretmen girmesin vs diye dedi . Sınıfta her öğleden sonra 5 yaşındaki yiyenini getiriyormuş dün çocuk oğlumun yüzünü çizmiş . Dün sınıfa girip durumu görünce sinirle müdüre indim ama o an hiç zamanım olmadığı için konuşamadık pazartesi gelin dedi okul müdürü . Pazartesi gideceğim birkaç veli de gelecek fakat durumun düzeleceğine inanmıyorum çünkü senelerdir bu olay böylemiş oğlum da tesadüf bu sınıfa düştü . Sınıfta yerli birkaç veli duyunca ağladıklarını vs anlatıyorlar.Geçen sene sınıfında 2 çocuk kavga etmişler çocuğun burnu kırılmış her iki tarafa öğretmen sen haklısın sen haklısın şeyleri söylediği için veliler birbirine girmişler okul müdürü veliler vs mahkemeliklermiş . Veli toplantısı yaptı ama bomboş geçti cuma günleri ödev kontrolü yaparım dedi bizde hayır öyle olmaz Hergün yapmanız lazım çocukların sorumluluklarını öğrenmeleri lazım dedik iyi tamam dedi ve 2 gün kontrol etti başka etmedi . Bu şekilde nasıl devam edilecek ben bilemiyorum buradan taşınamam aile bütünlüğü için babasıyla birlikte yaşayalım diye buraya geldik biz. Sınıf değiştirmek isteyeceğim belli ki oda olmayacak . Çok üzgünüm ne yapacağımı bilemiyorum oğlum parlak bir öğrenci ve çocuk öğretmen bunu kendisi de söyledi zaten ama böyle heba olmasından korkuyorum . Biz evde tv açmıyoruz telefon tablet günde 30 dk belli şeyler . Ama okulda sürekli ekrana maruz kalıyor verimsiz gidiyor . Sorum şu bu durumda ne yapılabilir ?

İşini doğru düzgün yapmayana siz bir şey yapamazsınız. Şikayetle vs ne değişecek? Çocuğun okulunu başka yere aldırmanın yollarını arayın. Olmazsa ikametinizi değiştirin.
Evet bence de değişmeyecek boşa uğraş dur . İkametimizi değiştirme durumumuz yok eşim asker . Merkeze 80 km uzaktayız biz

Ben olsam taşınırım. İlkokul çok önemli ve bu öğretmen değişmez. Öğretmenler velilerin söylemi ile değişmez. Kendi kafa yapısı, öğrenciye bakışı vardır. Bir de oranın yerlisi imiş korunuyordur.

Diğer öğretmen nasıl bir araştırın. Sınıf değişikliği için çirkeflik yapın. Ben heryere şikayet edicem, cimere hergün yazarım diyin müdüre. Eğer diğer öğretmen iyiyse. Ama çok zor işiniz. Böyle öğretmen olmaz

Diğer öğretmen iyi ve oğlumun orada olmasını istiyorum . Taşınma ihtimalim hiç yok . Buradan şuan taşınırsam oğlum 5 sene babasından ayrı yaşayacak. Bunu göze alamam ben . Zaten ayrı yaşasak çocuk iyi öğretmen düşse de fayda etmez çocuk baba olmayınca kafayı toplayamaz . Bende şöyle düşünüyorum öğretmenle konuşsam sonra müdürle konuşsam . Müdürü tehdit etsem cimere yazacağım diye ki zaten yazacağım . Sonra kaymakama gideceğim diyeceğim ki giderim de randevu isterim git gel yaparım . Müdür yardımcısınınn kızı diğer öğretmende o benimle yakın arkadaş olmaya çalışıyordu yerlisi buranın ben görüşmek istemedim merhaba merhaba şekilde gidiyo ilişkimiz . İstese o sınıfı değiştirir ama büyük olay çıkar

O zaman müdür yardımcısının kızının diger öğretmene düşmesi tesadüf mü acaba

O zaman müdür yardımcısının kızının diger öğretmene düşmesi tesadüf mü acaba
Asla değil yaptığı kuralsız davranışları yüzünden soruşturma geçirmiş bir kadın o baştan

Cimer'e yazacağım demeden yazın o şikayet edip oturanlar da yazsın. Mutlaka öğretmenini değiştirin. O kadar burun kırmalı olay olmuş müdürde pek iş yok belli ki. Olay çıkarsa çıksın siz diğer sınıfa gecirtmeye çalışın.

Bu arada bence bütün veliler sürekli baskın yapsın öğle arası, okul bitimine yakın vs bu dangalagi siz takip edip sürekli kavga edeceksiniz başka yolu yok gibi. Aman huyuna gideyim çocuğuma iyi davransın olayı da yok gördüğüm kadarıyla çocuklara zaten kötü davranıyor. Buna nefes aldirmamali veliler

Öğretmeni değiştirmek istiyorum zaten ben şuan . Ama süreç nasıl işliyor bilemiyorum imkansıza yakın olduğu söyleniyor . Ben pazartesi ilk öğretmen ile sonra müdürle konuşacağım ve yapacaklarımı dile getireceğimi gerekirse huzursuzluk çıkaracağım

Merkeze taşının, eşiniz biraz yol yapmak zorunda kalacak ama alternatifiniz çok olur en azindan

Merkeze taşının, eşiniz biraz yol yapmak zorunda kalacak ama alternatifiniz çok olur en azindan
Eşim asker bizim bölgeden taşınma gibi bir durumumuz yok zaten olsaydı burada olmazdım .

Eşim asker bizim bölgeden taşınma gibi bir durumumuz yok zaten olsaydı burada olmazdım .
Lojmanlari yok mu? orada nasıl bilmiyorum ama bizim burada lojmanin icinde okullarda var.Lojmanda oturmuyor olsanizda ordaki okula kayit alabilirsiniz eğer var ise

Lojmanlari yok mu? orada nasıl bilmiyorum ama bizim burada lojmanin icinde okullarda var.Lojmanda oturmuyor olsanizda ordaki okula kayit alabilirsiniz eğer var ise
Lojman maalesef yok zaten buraya geldiğimizde zaman ciddi bir barınma sorunu yaşadık 2 ay ev aradık . Apart var onda da okul vs yok . İlçedeki tüm çocuklar tek okula gidiyorlar şuan . Zaten asker polis olmasa burada okula da gerek kalmaz gibi yerlilerden çok az çocuk var diyebilirim

İşini layikiyla yapmayan herkesten nefret ediyorum. Hangi alan olursa olsun ister ozel ister devlet is ahlaki olmali insanda
Bende tamamen böyle düşünüyorum. Çocuğa evde 1 senedir ilgilenerek ben herşeyi öğrettim dikkat süresi çok yüksek 2 saat kalkmadan ödev yapıyoruz biz . Ama sınıfta 1 sayfayı bitirmiyor çünkü öğretmen buna izin veriyor . Ne yapacağımı bilemiyorum . Odasına yazı tahtası alıp evde öğretmen olacağım galiba . Bir yandan da heryere yazıp kavga edip zorla sınıf değiştireceğim. Öğretmen çocuğun çok iyi olduğunu yaşına göre ileride olduğunu sınıfta okumaya geçecek ilk grupta olduğuna emin olduğunu söyledi .

Çok çok üzüldüm canım benim.
Allahım bir kolaylık göstersin inşallah.

Yakınlarda okul olan köy vs yok mu? Birleştirilmiş sınıf olmasın dikkat edin.

Ya şöyle bizde üç şube vardı, benimde olduğum iki şubedeki öğretmenler duzenliydi, çit çıkmaz ders islenirdi, üçüncü şube de tam dediginiz tip bı öğretmen vardı, gürültüden sınıfın önünden gecilmezdi, sürekli curcuna, şarkı türkü, ödev modev hak getire, bizim donemlerde, bizden sonrakiler de, öncekiler de hep sonuç aynıydı, bizim sınıftaki öğrenciler öyle böyle meslek sahibi oldu, o sınıftan çıkan öğrencilerin hepsi orada burada, bir tane kendini kurtarmış yok..

Sizi üzmek korkutmak istemem lakin baştan nasıl başlıyorsa öyle gidiyor ve geleceğin temeli tam bu noktada atılıyor. Ben de öğretmenim ve öğrencinin halinden belli oluyor temeli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…