Öğretmenle ilgili yaşadığımız sıkıntılar

Çocukların sessiz askeri dispiline tabi olması çoğu zaman istenmez. Hangi öğretmene goturseniz son ders o akıllı tahta kullanılacak eğlenmek için. Kaldı ki hiç ödev vermeyen öğretmenler de var. Bu öğretmeni kötü yapmaz. Bakanlık ödev verilmesine karşı.

Almazlar tabi ki . Öğretmenim böyle olma sebebi de zaten kimsenin bir şey yapmayacak olması kaynaklı . Birde çevre ilçe en yakın 50 km . Burada kar çok oluyor yerden hiç kalmıyor . Bazen 5 km ilerdeki okula zor gidiyoruz arabayla . Öyle olunca başka ilçeye merkeze vs gitmek imkansız . Nisanda bile kar oldu burada diyebilirim

eşin değişiklik yapamaz mı ? başka ilçeye görevlendirme ya da tayin

eşin değişiklik yapamaz mı ? başka ilçeye görevlendirme ya da tayin
Maalesef zaten burada görevlendirme ile kalıyoruz o biterse eşim Irak Suriye gidecekti biz en az 9 sene ayrı yaşayacaktık

Tüm gün ayakta gezdiklerini söylüyor çocuklar normal mi bu durum ?

keşke dün hiç müdüre gitmeseydiniz. Size sessizce rehber öğretmene gitmenizi, çocuğunuzun sınıfa uyum sağlayamadığını falan bire bin katıp anlatmanızı, sınıf değişimi kararı için ısrarcı olmanızı önerirdim. Böylece çocuğunuz tekrar kuraya düşer ve diğer sınıfa geçerdi.

Benim oğlum özel okulda. Biz kendimiz öğretmen seçtik. Tam bahsettiğiniz gibi ders işliyor. Yani çocuklar yazı işini bitirince kalkıp dans eder. Matematikte bahçeden taş toplar oynayarak sayarlardı. Şimdi çarpım tablosunu tekerlemelerle ezberletiyor. Kadının tarzı garip geldi bize de yalan yok ama gayet verimli öğretiyor.
İlla büyük bir disiplinle öğretecek de değil oyunla öğretmeyi tercih edenlerden de olabilir.
Bizim tek şikayetimiz çocukların uzun süre oturarak ödev yapma bilinci oluşmadı. Kalan her şeyden memnunum.
Ben de bağırıp çağırıp Fazla disiplinle çocukları okuldan soğutan öğretmen olmasın istemiştim

Müfettiş ne yapacak ki, adam memur işini iyi yapsa da kötü yapsa da maaşını alacak. Kötü öğretmene düşünce yapacak bir şey yok gibi sınıf değiştirmekten başka.
Yol gösteriyorlar, çözüm de sunarlar. Öğretmeni merkeze çekme gibi durumları oluyor. Yerine öğretmen de görevlendirebilirler. Bazı olaylar soruşturmalar il müfettişliği tarafından yapılmıyor. Çözümsüz kalıyor. Doğrudan konuşmanın da faydası olur. Sınıf değiştirme gibi durumlarfa da yardımcı oluyorlar

Her meslekte olduğu gibi işini düzgün yapmayan öğrermenlikte de var.
Bende öğretmenim.
Önce idareciyle konuşun,sınıf değişikliği talepnedin,eğer yardımcı olmazlarsa ilçe mebe gidin şübe müdürü veya direk ilçe milli eğitim müdürüne gidip şikayet edin.
Ordanda yardımcı olmazlarsa kaymakama gidin
Bu haklarınızı kullanın,ama şikayetçi olmazsanız asla bişeyler değişmez,durum çok vahim gözüküyor

Herkes istediği için okul yönetimi sınıf değiştirmeye izin vermez eminim maalesef. Teşekkür ederim
Bir diğer olasılık şu bu tabi kolay bir karar değil ama kötü öğretmene geldiği için yapan arkadaşım vardı. Çocuğu okula göndermeyip devamsızlıktan seneye kalmasını sağlamak,o sırada da özel anaokuluna göndermek. Çocuk 2018liyse bu zor ama 2019 ağustos, eylül doğumluysa yapılabilir belki.
İlçede başka okul yok dediğin için bu alternatif geldi aklıma

Tüm gün ayakta gezdiklerini söylüyor çocuklar normal mi bu durum ?
Normal tabi. Ama sizin simdiden öğretmeni müdüre falan şikayet etmeniz normal değil. çocuğunuza ister istemez önyargı beslemesine sebep olabilir. Duyumlarla hareket etmeyin. Çok fazla müdahil olmayın. Başka birgün dışarda çamurla oynayıp üst başlarini mahvettiklerinde sizi o an tahmin edemiyorum.

yanlız benim çocuğum günde 4 saat dışarda parkta çamurla oynar . Duyumlarla hareket etmiyorum gözümle görüyorum

oğlum çok Hevesle başladı o yüzden bunu yapamam çocuk tamamen biter o zaman . Galiba böyle devam edeceğiz yapacak bir şey göremedim. Bu arada sizin ödevler bizden azmış onu fark ettim . Gün içinde mesela sınıfta ne yapıyor sizinkiler acaba kaç sayfa harf yazdırıyor vs

Abartmadığınızı düşüniyorsaniz yarınlar yokmuşcasına oğretmene yüklenmeye başlayın. Sınıf değişikliği için rehber öğretmenin raporu yazması için gerçek bir sorun üretilmesi gerekecek. Bu ilerde cougun önüne çıkabilir. Diğer sınıfın öğretmeni de yandaki öğretmenle iletişiminizi duyacak. Ve öğrenciyi benimseyemez yan sınıftan geldiği için

Doğru olan bu zaten. İlkokuldaki çocuğa ödev, sorumluluk, disiplin yüklemeye gerek yok. Şuan ülkemiz ilermemecilik eğitim modelinden yapılandırmacılık modeline geçmeye çalışıyor. Bu modelin içinde de toplum ve insan var. Oyun ve sosyalleşme var. Bazı veliler ödev sayfası sayadursun.

Oğlunuz için endişeli olmanızı anlıyorum ama kızım 6. Sınıfa geçti. Okulda hep Morpa kullanıldı. Bizim gibi kalem, kağıtla öğretmedi öğretmenleri.

İkizler ikinci sınıfta. Onlarda Morpa ile ilerliyor. İlk grup harfler haftada bir verildi. Yani ilk hafta sadece A harfini yazmaları normal.

30 dakikalık ödev bu yaş çocuğu için normal. Bizim öğretmenler ilk başlarda bir iki sayfa ödev verdi. İkinci dönem en fazla 3-4 sayfa ödevleri olurdu. O da çoğu oku-bul-boya etkinlikleri olurdu. Çocuklar sıkılmasın diye.

Bu yaş çocukları kırk dakika sessizce oturtup ödev yapmasını beklemek çok zor. Benim çocuklarda arkadaşlarını şikayet ediyor. X sınıfta geziyor, Y çok konuşuyor diye. Hele ki son ders olmuş çocuklarla eğlenmek istemiş olabilir. Bunlar bana çok anormal gelmedi.

Hocalar gayet disiplinlidir. Ama karşılarında küçük çocuklar var. Geçen sene onları almaya giderken sınıf camının önünden geçiyorduk bazen bizimkilerde kaos oluyordu. Bana hiç öğretmenin disiplin sorunu olduğunu düşündürmedi.

Ama beş yaşındaki yeğenini sınıfa getirmesi, çocuğun yüzünü sıkması, ödev kontörlü yapmaması, çocukların burnunu ne kırılması, disiplin sorunları kabul edilir şeyler değil.

Ya sınıfı değişmeli ya da okulu... Başka çare yok ki. Bir şeylerin önü şimdiden alınmalı.

Ya aslında mesela haftada tek harfi vs biliyorum çünkü öğretmen böyle dedi müfredat bu şekilde ve mutluyuz ondan sorun yok . Pazartesi a salı A sonra çarşamba perşembe cuma matematik yapmış yer yön tarifi bu bize garip geldi 2 günde harfi bitirmesi . Normal mı ?

Ya sınıfı değişmeli ya da okulu... Başka çare yok ki. Bir şeylerin önü şimdiden alınmalı.
Evet bende farkındayım herkes şikayetçi olduğu için sınıf değişmez sadece ben olsam belki olurdu . Okulu da iş yol şartları vs yüzünden değiştiremeyiz

Tüm hafta harf tekrarı olması lazım. Unutur çocuklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…