- 9 Mayıs 2025
- 179
- 150
- 18
- 37
Almazlar tabi ki . Öğretmenim böyle olma sebebi de zaten kimsenin bir şey yapmayacak olması kaynaklı . Birde çevre ilçe en yakın 50 km . Burada kar çok oluyor yerden hiç kalmıyor . Bazen 5 km ilerdeki okula zor gidiyoruz arabayla . Öyle olunca başka ilçeye merkeze vs gitmek imkansız . Nisanda bile kar oldu burada diyebilirimilçede tek bir tane mi ilk okul varçevre ilçelere bakının. Kadrolu hele hele 20yıllık ilçenin yerlisi olan öğretmene müdür bir şey yapmaz. Diğer sınıfa da 7-8kişi kayıt alsa sınıf olacak 25-30 verimli olur mu bilmiyorun.
eşin değişiklik yapamaz mı ? başka ilçeye görevlendirme ya da tayinAlmazlar tabi ki . Öğretmenim böyle olma sebebi de zaten kimsenin bir şey yapmayacak olması kaynaklı . Birde çevre ilçe en yakın 50 km . Burada kar çok oluyor yerden hiç kalmıyor . Bazen 5 km ilerdeki okula zor gidiyoruz arabayla . Öyle olunca başka ilçeye merkeze vs gitmek imkansız . Nisanda bile kar oldu burada diyebilirim
Maalesef zaten burada görevlendirme ile kalıyoruz o biterse eşim Irak Suriye gidecekti biz en az 9 sene ayrı yaşayacaktıkeşin değişiklik yapamaz mı ? başka ilçeye görevlendirme ya da tayin
Tüm gün ayakta gezdiklerini söylüyor çocuklar normal mi bu durum ?Çocukların sessiz askeri dispiline tabi olması çoğu zaman istenmez. Hangi öğretmene goturseniz son ders o akıllı tahta kullanılacak eğlenmek için. Kaldı ki hiç ödev vermeyen öğretmenler de var. Bu öğretmeni kötü yapmaz. Bakanlık ödev verilmesine karşı.
Yol gösteriyorlar, çözüm de sunarlar. Öğretmeni merkeze çekme gibi durumları oluyor. Yerine öğretmen de görevlendirebilirler. Bazı olaylar soruşturmalar il müfettişliği tarafından yapılmıyor. Çözümsüz kalıyor. Doğrudan konuşmanın da faydası olur. Sınıf değiştirme gibi durumlarfa da yardımcı oluyorlarMüfettiş ne yapacak ki, adam memur işini iyi yapsa da kötü yapsa da maaşını alacak. Kötü öğretmene düşünce yapacak bir şey yok gibi sınıf değiştirmekten başka.
Bir diğer olasılık şu bu tabi kolay bir karar değil ama kötü öğretmene geldiği için yapan arkadaşım vardı. Çocuğu okula göndermeyip devamsızlıktan seneye kalmasını sağlamak,o sırada da özel anaokuluna göndermek. Çocuk 2018liyse bu zor ama 2019 ağustos, eylül doğumluysa yapılabilir belki.Herkes istediği için okul yönetimi sınıf değiştirmeye izin vermez eminim maalesef. Teşekkür ederim
Normal tabi. Ama sizin simdiden öğretmeni müdüre falan şikayet etmeniz normal değil. çocuğunuza ister istemez önyargı beslemesine sebep olabilir. Duyumlarla hareket etmeyin. Çok fazla müdahil olmayın. Başka birgün dışarda çamurla oynayıp üst başlarini mahvettiklerinde sizi o an tahmin edemiyorum.Tüm gün ayakta gezdiklerini söylüyor çocuklar normal mi bu durum ?
Normal tabi. Ama sizin simdiden öğretmeni müdüre falan şikayet etmeniz normal değil. çocuğunuza ister istemez önyargı beslemesine sebep olabilir. Duyumlarla hareket etmeyin. Çok fazla müdahil olmayın. Başka birgün dışarda çamurla oynayıp üst başlarini mahvettiklerinde sizi o an tahmin edemiyorum.
oğlum çok Hevesle başladı o yüzden bunu yapamam çocuk tamamen biter o zaman . Galiba böyle devam edeceğiz yapacak bir şey göremedim. Bu arada sizin ödevler bizden azmış onu fark ettim . Gün içinde mesela sınıfta ne yapıyor sizinkiler acaba kaç sayfa harf yazdırıyor vsBir diğer olasılık şu bu tabi kolay bir karar değil ama kötü öğretmene geldiği için yapan arkadaşım vardı. Çocuğu okula göndermeyip devamsızlıktan seneye kalmasını sağlamak,o sırada da özel anaokuluna göndermek. Çocuk 2018liyse bu zor ama 2019 ağustos, eylül doğumluysa yapılabilir belki.
İlçede başka okul yok dediğin için bu alternatif geldi aklıma
Doğru olan bu zaten. İlkokuldaki çocuğa ödev, sorumluluk, disiplin yüklemeye gerek yok. Şuan ülkemiz ilermemecilik eğitim modelinden yapılandırmacılık modeline geçmeye çalışıyor. Bu modelin içinde de toplum ve insan var. Oyun ve sosyalleşme var. Bazı veliler ödev sayfası sayadursun.Benim oğlum özel okulda. Biz kendimiz öğretmen seçtik. Tam bahsettiğiniz gibi ders işliyor. Yani çocuklar yazı işini bitirince kalkıp dans eder. Matematikte bahçeden taş toplar oynayarak sayarlardı. Şimdi çarpım tablosunu tekerlemelerle ezberletiyor. Kadının tarzı garip geldi bize de yalan yok ama gayet verimli öğretiyor.
İlla büyük bir disiplinle öğretecek de değil oyunla öğretmeyi tercih edenlerden de olabilir.
Bizim tek şikayetimiz çocukların uzun süre oturarak ödev yapma bilinci oluşmadı. Kalan her şeyden memnunum.
Ben de bağırıp çağırıp Fazla disiplinle çocukları okuldan soğutan öğretmen olmasın istemiştim
Ya sınıfı değişmeli ya da okulu... Başka çare yok ki. Bir şeylerin önü şimdiden alınmalı.Herkese merhaba;
Oğlum bu sene 1. Sınıfa başladı doğuda küçük bir ilçede yaşıyoruz okulda 2 şube var yaklaşık 18 er öğrenci şeklinde . Öğretmenimiz bölgenin yerlilerinden en az 20 senelik tecrübeye sahip . Okul açıldığı zaman sınıfta bazı tanıdığım veliler çok endişeliydi öğretmenin disiplinsiz olduğu çocukların derste sürekli ayakta oldukları , öğretmenin sınıfta sürekli çok yüksek sesle bağırdığı vs şeyler duyuyordum . Bende herkese ya geçer alışırlar düzen kurulur yılların öğretmeni vs dedim . Fakat birkaç gündür ve özellikle dün o işin öyle olmadığını ve düzeleceği inancını kaybettim . Dün oğlumu 10 dk erken almak zorundaydım ve kapıyı çalıp sınıfa girdim . Sınıfta tüm çocuklar ayakta tahtanın önünden YouTube açılmış müzik seçiyorlar ve çığlık kıyamet . Sınıfa bugün bir öğrenci bir valiz dolusu oyuncak getirmiş öğretmen diğer çocuklara öğleden sonra oyuncak getirin oynayın demiş tüm oyuncaklar yerlerdeydi . Bu hafta pazartesi Salı a-A yı verdi. Sınıfta tüm gün 1-2 sayfa harf yazdırdı kitaptan tüm gün bu kadar geçti gitti oğlum zaten o yaptırdığı 2 sayfayı evde 30 dk dan kısa sürede yapıyor tüm gün sınıfta boşlar sanki . çarşamba matematik kitabına başla yön kavramı çalıştırdı 3 gündür morpadan destek alıyormuş ama bomboş geçiyor sanki . Sınıfta 4 öğrencinin aynı şekilde bahsettiği bir olay var . Bi sınıf arkadaşları yaramazlık yaptığı için Öğretmenin çocuğu müdüre götürecek olması çocuk ağlayınca da yüzünü sıktığını anlatıyorlar . Oğlum öğretmen arkadaşıma terbiyesiz dedi vs diyor . Arkadaşım izin istedi tuvalete gitti ama geri gelmedi öğretmen peşine gitti tuvalette ona çok kötü kızdı arkadaşım sınıfa geldi sınıfın kapısını tuttu öğretmen girmesin vs diye dedi . Sınıfta her öğleden sonra 5 yaşındaki yiyenini getiriyormuş dün çocuk oğlumun yüzünü çizmiş . Dün sınıfa girip durumu görünce sinirle müdüre indim ama o an hiç zamanım olmadığı için konuşamadık pazartesi gelin dedi okul müdürü . Pazartesi gideceğim birkaç veli de gelecek fakat durumun düzeleceğine inanmıyorum çünkü senelerdir bu olay böylemiş oğlum da tesadüf bu sınıfa düştü . Sınıfta yerli birkaç veli duyunca ağladıklarını vs anlatıyorlar.Geçen sene sınıfında 2 çocuk kavga etmişler çocuğun burnu kırılmış her iki tarafa öğretmen sen haklısın sen haklısın şeyleri söylediği için veliler birbirine girmişler okul müdürü veliler vs mahkemeliklermiş . Veli toplantısı yaptı ama bomboş geçti cuma günleri ödev kontrolü yaparım dedi bizde hayır öyle olmaz Hergün yapmanız lazım çocukların sorumluluklarını öğrenmeleri lazım dedik iyi tamam dedi ve 2 gün kontrol etti başka etmedi . Bu şekilde nasıl devam edilecek ben bilemiyorum buradan taşınamam aile bütünlüğü için babasıyla birlikte yaşayalım diye buraya geldik biz. Sınıf değiştirmek isteyeceğim belli ki oda olmayacak . Çok üzgünüm ne yapacağımı bilemiyorum oğlum parlak bir öğrenci ve çocuk öğretmen bunu kendisi de söyledi zaten ama böyle heba olmasından korkuyorum . Biz evde tv açmıyoruz telefon tablet günde 30 dk belli şeyler . Ama okulda sürekli ekrana maruz kalıyor verimsiz gidiyor . Sorum şu bu durumda ne yapılabilir ?
Ya aslında mesela haftada tek harfi vs biliyorum çünkü öğretmen böyle dedi müfredat bu şekilde ve mutluyuz ondan sorun yok . Pazartesi a salı A sonra çarşamba perşembe cuma matematik yapmış yer yön tarifi bu bize garip geldi 2 günde harfi bitirmesi . Normal mı ?Oğlunuz için endişeli olmanızı anlıyorum ama kızım 6. Sınıfa geçti. Okulda hep Morpa kullanıldı. Bizim gibi kalem, kağıtla öğretmedi öğretmenleri.
İkizler ikinci sınıfta. Onlarda Morpa ile ilerliyor. İlk grup harfler haftada bir verildi. Yani ilk hafta sadece A harfini yazmaları normal.
30 dakikalık ödev bu yaş çocuğu için normal. Bizim öğretmenler ilk başlarda bir iki sayfa ödev verdi. İkinci dönem en fazla 3-4 sayfa ödevleri olurdu. O da çoğu oku-bul-boya etkinlikleri olurdu. Çocuklar sıkılmasın diye.
Bu yaş çocukları kırk dakika sessizce oturtup ödev yapmasını beklemek çok zor. Benim çocuklarda arkadaşlarını şikayet ediyor. X sınıfta geziyor, Y çok konuşuyor diye. Hele ki son ders olmuş çocuklarla eğlenmek istemiş olabilir. Bunlar bana çok anormal gelmedi.
Hocalar gayet disiplinlidir. Ama karşılarında küçük çocuklar var. Geçen sene onları almaya giderken sınıf camının önünden geçiyorduk bazen bizimkilerde kaos oluyordu. Bana hiç öğretmenin disiplin sorunu olduğunu düşündürmedi.
Ama beş yaşındaki yeğenini sınıfa getirmesi, çocuğun yüzünü sıkması, ödev kontörlü yapmaması, çocukların burnunu ne kırılması, disiplin sorunları kabul edilir şeyler değil.
Evet bende farkındayım herkes şikayetçi olduğu için sınıf değişmez sadece ben olsam belki olurdu . Okulu da iş yol şartları vs yüzünden değiştiremeyizYa sınıfı değişmeli ya da okulu... Başka çare yok ki. Bir şeylerin önü şimdiden alınmalı.
Ya aslında mesela haftada tek harfi vs biliyorum çünkü öğretmen böyle dedi müfredat bu şekilde ve mutluyuz ondan sorun yok . Pazartesi a salı A sonra çarşamba perşembe cuma matematik yapmış yer yön tarifi bu bize garip geldi 2 günde harfi bitirmesi . Normal mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?