Öğretmenle ilgili yaşadığımız sıkıntılar

Hayır yok köydekiler ilçeye geliyor zaten
Eşiniz vardiyalı mı ilçede , 80 km çok uzak değil, merkezde kalsanız gidiş geliş yapsa.

Öğretmenin yerini neden değiştiremiyorlar. İlçe milli eğitime de çekebilirler aslında. Tercih edilmeyen bi ilçeyse yerine gelecek öğretmen de olmayabilir aslında il milli eğitime gidin direk. Oradan müfettiş başkanını bulup konuşun direk, yol gösterecektir.

Bizim bölgeden çıkışımız yasak aklımıza estiği gibi gidemiyoruz . Mwsela dün arabam servisteydi almak için izin alarak gittik . 5. Bölge burası o yüzden . Gelecek öğretmen bence de olmayabilir mahmuriyet bölgesi . İl milli eğitime gideceğim bu iyi fikir . Ama önce cimer

Öğretmeni biliyorlarsa cimer kesinlikle iş görmez, nereden biliyorsunuz diye sormayın müfettişlerin başkanı ile görüşün mutlaka, randevu alın. Şube müdürü vs değil

Ben sizin yerinizde olsam eğer çalışmıyorsam en yakın ilçeye kendim götürüp getirme ihtimalini değerlendirirdim sanırım. Aile bütünlüğü konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum. Bu şekilde yolda kaybedeceği vakit okulda kaybettiklerinin yaninda devede kulak gibi.

Öğretmeni biliyorlarsa cimer kesinlikle iş görmez, nereden biliyorsunuz diye sormayın müfettişlerin başkanı ile görüşün mutlaka, randevu alın. Şube müdürü vs değil
Aynen ben de bunu yazacaktım bizim okulda bir öğretmen var kaç kere şikayet aldı soruşturma geçirdi. Hala hala adam ders anlatmıyor öğrenciler yine şikayetçi bir şey olmuyor nasıl oluyorsa anlamıyorum siz yine şikayetlerinizi yapın ancak bu arada çocuğunuza farklı bir sınıf okul alternatifi mutlaka düşünün. Üyelerin dediği gibi ilkokul eğitim hayatının temeli. Sağlam olmazsa sonrasında çok çabayla da fazla yol kat edemiyor öğrenci. Şaşırıyorum böyle öğretmenlere. Biz bir uyarı alırız diye ödümüz kopuyor koşa koşa derse gidiyoruz bunlara bir şey olmuyor o kadar gencecik öğretmen atama beklerken

Cimer hiçbir işe yaramaz. Boşuna oradan bir şey beklemeyin. Onu oradan alıp yerine başka öğretmen bulmak zor olacağı için milli eğitimin de pek bir şey yapacağını sanmıyorum. Tek sağlıklı çözüm sizin çocuğun sınıfını değiştirmeniz ya da merkeze götürüp getirmeniz. Gerekirse özel izin falan alamaz mısınız okul için? Bu sınıf kademeleri çok kritik, peşini bırakmayın asla.

Okulda ekrana maruz kalıyorsa vayy o çocukların haline..kendi adıma orada yasamazdım çocuğumun eğitimi çok önemli,sınıf değişikliği seçeneği yoksa yakındaki ilçe il her neyse taşınır eşimle işimize gel git yapardım, eğitim temeli atılıyor kaldı ki 4 yıl aynı hoca aynı sınıf oluyor

Öğretmen kadroluysa istediğiniz yere şikayet edin hiçbir sonuca varamazsınız. Öğretmenin sınıf içindeki disiplinsizliğine ya da ödev kontrolü sıklığına siz malesef bir şey yapamazsınız. Öğretmen bildiğini okur. Bu söylediğiniz sebepler şikayet konusu değil. “Terbiyesiz” dedi diye de hiçbir şey olmaz. Ben sizin yerinizde olsam ben de istemem çocuğumun bu öğretmende olmasını. Ama siz yine de öğretmenin eksikliklerine değil, çocuğunuzun sınıfını değiştirmeye odaklanın. Şikayetle tehdit etmek bir işe yaramaz hoş da olmaz. Ne öğretmenler gördüm neler neler yaptılar. Hiçbir şey olmadı konu kapandı. Sizin bu dedikleriniz şikayet niteliği bile taşımıyor. En fazla müfettiş gelir gözlemler. Onda da öğretmene bakmaya gelirler sizin çocuğunuzun sınıfını değiştirmeye değil. Tüm çocukları düşünürler ve hepsinin sınıfını değiştirmek de mümkün değil malesef. Okulda rehber öğretmen var mı? Eğer varsa onun yönlendirmesiyle sınıf değiştirilebiliyor. Çocuğunuzun sınıfa alışamadığı, psikolojisinin bozulduğunu söyleyin.

Valla hıcbırsey cocugunuzun hayatından önemli degıl keza 35 yasındayım ve ilköğretime dair herseyi bir bir hatırlıyorum..Hala gırdıgım butun sınavlarda ve gırmıs olduklarımda ilköğretim öğretmenimin ilk öğrettiği yoldan soruları çözerim...

Aile bütünlüğü böyle sağlanmaz hanımefendi..Karsılıklı fedakarlıklarda var bu bütünlük içinde...Köydeyseniz merkeze özel okula yada merkeze baska devlet okuluna bı sekılde yol yordam bulunup verebılırsınız..Maddı olanagınız varsa servısle gıtsın gelsın en fazla beden yorgunlugu olur..

İlköğretime verilen maddiyat bence en büyük yatırımdır..

Ama böyle bır ogretmenle yol yakınken kurtulma yolları arayın derım...

Konu olarak geri görünmüyorlar benin kız da 1. Sınıf bu hafta A yı bitirdiler. Eve hee gün arkalı önlü 2 sayfa ödev geliyor. Genelde 1 sayfa arkalı önlü büyük ve küçük A yazma, diğer sayfa da a sesli geçen hayvanları işaretleyin boyayın gibi çalışmalar. Sınıfa girdiğin de dediğin gibi herkes ayaktaysa o kötü gerçekten. Sınıf değiştirmenin tek yolu rehber öğretmenin sınıfı değişmeli diye rapor yazması, bir rehber öğretmenle konuş derim ama dediğin gibi çok kötüyse öğretmen biri değişirse herkes ister diye yapmayabilirler.
Allah işini kolaylaştırsın, önünüze güzel bir fırsat çıksın ve sınıfı ya da öğretmeni değişsin inşallah

Müfettiş ne yapacak ki, adam memur işini iyi yapsa da kötü yapsa da maaşını alacak. Kötü öğretmene düşünce yapacak bir şey yok gibi sınıf değiştirmekten başka.

başka okul varfır illa ki , okuldeğiştirin.

Müfettiş ne yapacak ki, adam memur işini iyi yapsa da kötü yapsa da maaşını alacak. Kötü öğretmene düşünce yapacak bir şey yok gibi sınıf değiştirmekten başka.
Hangi bir öğrencinin sınıfı değişecek ki şuan 10 kişi şikayetçi bildiğimiz herkes değiştirmek istiyor

Yani sanki acele ediyorsunuz ,sınıfa 10 dakka erken girmişsiniz ve bu son on dakka. Yani serbest etkinlik dersi olabilir. Sonuçta 6. Ders. Sanki bir sey işlemiyor diyorsunuz. Bu haftalarda a harfini hissettirmek için zaten videolardan sesli dinlemek zorundalar. Ayrıca evde destek olacaksanız panik yapmayın. Diğer mükemmel öğretmen en fazla bir ay önce okumaya geçirir.

Herkes istediği için okul yönetimi sınıf değiştirmeye izin vermez eminim maalesef. Teşekkür ederim

Olsa zaten değiştiririm olmadığı için bu durumdayız
ilçede tek bir tane mi ilk okul var çevre ilçelere bakının. Kadrolu hele hele 20yıllık ilçenin yerlisi olan öğretmene müdür bir şey yapmaz. Diğer sınıfa da 7-8kişi kayıt alsa sınıf olacak 25-30 verimli olur mu bilmiyorun.

Okumaya geçmek vs değil aslında bu konu . Çocukların gün içinde sürekli ayakta geziyor olmaları . Her çocuk bunu evde anlatıyormuş . Bu şekilde olduğu zaman sınıfta disiplini sağlayamayacak . Birde bu sadece benim gördüğüm olaydan değil de geçmişte yaşananları dinlediğimiz için aslına bakarsanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…