Öğretmenler biran önce aşılanmali.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de bu meslek gruplarından hastalanan bireylerin olması neyi aksatacak? Sözkonusu hizmet verilmeye devam edilecek. Ama aynı okuldan dört öğretmen hastalansa bu en az 120 öğrencinin riske girmesi,artı sınıfın kapanması demek. 40 yaşında tanıdığım haftalardır hastanedeydi şimdi yoğun bakıma aldılar. Böyle ağır geçiren hocanın sınıfını kim okutacak?
Neyi mi aksatacak? Kendiniz diyirsunuz 40 yaşında tanidigim yoğun bakımda diye. Biz kaç kere karantinaya girdik oda arkadaşlarımla işlerimiz kaldı, ve bizim işlerimiz hep deprem üzerine ivedi işler yani evrak bende beklerken deprem olabilir mesela ve o bina depremde hasar görebilir, yıkılabilir. Ya da esnaflar kan ağlıyor mesela, yani herkesin kendince aksatacagi işler veya yaşamlar var.

Evet herkes aşi yok diye mizmizlansin hak aramak ne zamandan beri mizmizlanmak oluyor ?

Hepimiz ölelim mi yani.. Aşı icat edildi mi edildi. Nerde bu aşılar diye ses çıkaracağımız yerde oturmuş birbirimizi yiyoruz, koşul yarıştırıyoruz, ben daha riskli ortamdayım falan filan diye.

Biz de mizmizlanmiyoruz zaten aşilanalim işimizin başında olalım diyoruz .
Mantigimiz ters. Biz ve baska bircok meslek grubu mensubu “biz isimizi her kosul altinda her turlu ozveriyle yapmaya devam edecegiz” derken ogretmenler olarak siz (kendinizin de belirttigi uzere) “asilanalim isimizi yapalim” diyorsunuz ve bu iki zihniyet aradinda daglar kadar fark var. “siz durusmaya gelmeseniz olur, kronik rahatsizliginiz var” bile diyen muvekkilime “hayir gelecegim, isimi yapacagim” demem (cunku her turlu hak savunuyorum, isin de ne oldugunun onemi yok aslinda ben bir makarna fabrikasinda uretim bandinda isci de olsam isime giderdim. İnsanlarin bu makarnaya ihtiyaci var diye dusunurum cunku) ve buna karsilik sizin (kendiniz de uzaktan egitimin cok kotu oldugunu ve cocuklarin hicbir sey ogrenmedigini savunmaniza ragmen) ne yazik ki once asilanalim sonra isimizi yapalim demeniz ve cocuklarin sizin gibi idealleri olmayan, sadece kendini dusunen insanlara emanet olmasi ne yazik :olamaz:

Bir de ismi lazım değil öğretmen sitelerinin forumları var oraya girince beynim yanıyor.Oradaki öğretmenimsiler de okullar açılmasın diye pankart açacaklar neredeyse.Vallahi aynı mesleği yapıyor olmaktan utanıyorum.Uzaktan eğitimin çok verimli olduğunu hatta turizmin daha önemli olduğunu yazıyorlar.İşte onlar gibiler yüzünden de öğretmenler yatıyor olarak algılanıyor
Ben de Facebooktaki bir gruptan nefret ediyorum sürekli okullar kapansın paylaşımı yapılıyor insanlar da destek veriyor ama iş ek dersleri kesmeye gelince kazan kaldırıyorlar.

Kusura bakmayin asla hak vermiyorum size cunku yuz yuze egitime gecilmedi. Gecilse idi hakliydiniz. Ben pandeminin en basindan beri her gun ise gitmek ve insanlarla temas etmek zorunda olan bir meslege sahibim. Hic kimse bizi asilamayi dusunmezken, uzaktan egitimde ogretmenler de asilanmasin bi zahmet
Geçmiştik ama neyse.

Mantigimiz ters. Biz ve baska bircok meslek grubu mensubu “biz isimizi her kosul altinda her turlu ozveriyle yapmaya devam edecegiz” derken ogretmenler olarak siz (kendinizin de belirttigi uzere) “asilanalim isimizi yapalim” diyorsunuz ve bu iki zihniyet aradinda daglar kadar fark var. “siz durusmaya gelmeseniz olu, kronik rahatsizliginiz var” bile diyen muvekkilime “hayir gelecegim, isimi yapacagim” demem (cunku her turlu hak savunuyorum, isin de ne oldugunun onemi yok asli da ben bir makarna fabrikasinda uretim bandinda isci de oldam isime giderdim. İnsanlarin bu makarnaya ihtiyaci var diye dusunurum cunku) ve buna karsilik sizin (kendiniz de uzaktan egitimin cok kotu oldugunu ve cocuklarin hicbir sey ogrenmedigini savunmaniza ragmen) ne yazik ki once asilanalim sonra isimizi yapalim demeniz ve cocuklarin sizin gibi idealleri olmayan, sadece kendini dusunen insanlara emanet olmasi ne yazik :olamaz:
Evet konu başından beri bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Bizler her türlü işimizi yapalım diyoruz, öğretmenler asilanalim öyle diyorlar.

Hepimiz ölelim mi yani.. Aşı icat edildi mi edildi. Nerde bu aşılar diye ses çıkaracağımız yerde oturmuş birbirimizi yiyoruz, koşul yarıştırıyoruz, ben daha riskli ortamdayım falan filan diye.
Ben de onu diyorum işte sadece öğretmenlerin değil her meslek grubunun meslek grubunu geçtim her insanın sesi çıkmalı.

Belki linçlenecegim ama..
"Öğretmenler bir an önce aşılanmalı" böyle bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Evet çocuklarla velilerle görüşme risk vs bunu anlıyorum. Ancak bu tek öğretmenlere has bir şey değil. Pandeminin başından beri hiç adı geçmeyen bir meslek grubu var mesela avukatlar. Her gün adliye, kamu kurumları, müvekkiller kısacası insanla iç içelik durumu ama aşılanma konusunda tek bir adım dahi atıldığını duymadım, konuşulmadı bile.
Ya da sahada çalışan inşaat mühendisi ve diğer mühendislikler.. her gün insanlarla onlar da..
Bunu öğretmenlere karşı olarak yazmadım yanlış anlaşılmak istemiyorum ama tüm çalışanların aşılanması lazım her meslek grubu kendi içinde her gün bir sürü insanla muhatap ve risk altında..
Umarım bu günleri hayırlısı ile geride bırakırız..

Biz kaç kere karantinaya girdik oda arkadaşlarımla işlerimiz kaldı, ve bizim işlerimiz hep deprem üzerine ivedi işler yani evrak bende beklerken deprem olabilir mesela ve o bina depremde hasar görebilir, yıkılabilir. Ya da esnaflar kan ağlıyor mesela,
Yani en az 35 kişi boşa çıkıyor mu nüfustaki bir memur karantinaya girince... esnafın para kazanmasından bahsetmiyorum ben , devlet memurunun bir çeşit hizmet götürme görevi öğretmenlik ondan bahsediyorum

Mantigimiz ters. Biz ve baska bircok meslek grubu mensubu “biz isimizi her kosul altinda her turlu ozveriyle yapmaya devam edecegiz” derken ogretmenler olarak siz (kendinizin de belirttigi uzere) “asilanalim isimizi yapalim” diyorsunuz ve bu iki zihniyet aradinda daglar kadar fark var. “siz durusmaya gelmeseniz olu, kronik rahatsizliginiz var” bile diyen muvekkilime “hayir gelecegim, isimi yapacagim” demem (cunku her turlu hak savunuyorum, isin de ne oldugunun onemi yok aslinda ben bir makarna fabrikasinda uretim bandinda isci de olsam isime giderdim. İnsanlarin bu makarnaya ihtiyaci var diye dusunurum cunku) ve buna karsilik sizin (kendiniz de uzaktan egitimin cok kotu oldugunu ve cocuklarin hicbir sey ogrenmedigini savunmaniza ragmen) ne yazik ki once asilanalim sonra isimizi yapalim demeniz ve cocuklarin sizin gibi idealleri olmayan, sadece kendini dusunen insanlara emanet olmasi ne yazik :olamaz:
Asilama olmadığı için şuan okullar kapalı hanımefendi ki okullar açıkken rapor alıp evde yatabilecekken okula gittim işimi yaptım şuanda da giderim ancak asi olmadan okullar açılmıyor canlı derslerde gayet verimsiz geçiyor. Açık olmayan okulda kendi kendime mi çalışayım?

Asilama olmadığı için şuan okullar kapalı hanımefendi ki okullar açıkken rapor alıp evde yatabilecekken okula gittim işimi yaptım şuanda da giderim ancak asi olmadan okullar açılmıyor canlı derslerde gayet verimsiz geçiyor. Açık olmayan okulda kendi kendime mi çalışayım?
O zaman oncelikli sorununuz yuz yuze egitimin baslamamasi olmaliydi, asilanmamak degil. Ben sizin ilk mesajinizdan asilanmamis olmanizi sorun ettiginiz sonucunu cikarttim

Yani en az 35 kişi boşa çıkıyor mu nüfustaki bir memur karantinaya girince... esnafın para kazanmasından bahsetmiyorum ben , devlet memurunun bir çeşit hizmet götürme görevi öğretmenlik ondan bahsediyorum
Bizde devlet memuruyuz biz hizmet üretmiyor muyuz? Bizim temaslı adı vermemiz bile yasak nerdeyse. Eve ekmek görüşmediği için kaç esnaf intihar etti acaba ?

Ayy darlandim. Daha yorum yapmıcam bu konuya, herkese mutlu sağlıklı günler.

Ben ne yüzyüze eğitime şiddetle karşı çıktım, ne de okuldan kaptığım covid nedeniyle veryansın ettim.
Hatta Milli eğitimin son derece gerzekçe aldığı geceyarısı kararları bile biraz söylenip sindirdim, eğitim uçtu gitti çocuklar sosyalleşsin kafasındayım .

Aşı olmayacağım ama öğretmenlerin aşılanmaması konusunda şikayet edip duruyorum, sebebi de öğretmenlere öncelik vermelilerdi falan değil.

Şubattan beri "Öğretmenleri aşılamaya başlıyoruz, başladık, bu hafta durun haftaya aşılanın, şimdi aşılayacağız, az sonra aşılayacağız, randevuları alın aşılıyoruz(!)" diye diye nisanın da ilk haftasını yedik, henüz benim bildiğim aşılanan yok.
Başka böyle bir grup varsa söyleyin, gerçekten söyleyin duymadım ben varsa da.

O zaman oncelikli sorununuz yuz yuze egitimin baslamamasi olmaliydi, asilanmamak degil. Ben sizin ilk mesajinizdan asilanmamis olmanizi sorun ettiginiz sonucunu cikarttim
Aşilanmadigimiz icin yüz yüze eğitim aksıyor zaten bunu anlamak istemiyorsunuz .Ben diğer meslek gruplarına birsey demiyorum tabiki herkes hak arasın ama eğitimde şuan inanılmaz bir boşluk çocuklarda umursamazlık var bunu yalnızca egitimin içindeki kişi ve veliler görebilir bir nesil gecen sene kaybettik bir nesil de bu sene kaybediyoruz yani geleceğimiz çöp oluyor bu sizin çocuğunuz da olabilirdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X