• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler biran önce aşılanmali.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acilmis ya hatta ben nasil bilmiyormusum 🙈
8 ve 12ler başladı. Ara sınıflar uzaktan eğitime devam ediyor. Uzaktan eğitim öğretmenler içinde öğrenciler içinde çok daha zor.. Keşke anlayabilseniz...
Yorumlarınızı öğretmen düşmanlığı gibi algılamıyorum fakat şunu farkettim.. Pek hakim olmadığınız konularda çok sert, çok net yorumlar yapıyorsunuz. O yüzden tepki alıyorsunuz hanımefendi:)

Is kendinize dönünce bende çocuğumu okula göndermezdim diyorsunuz ölmekten iyidir diyorsunuz.
Ee nasil oluyormuş? İğnenin ucu size dönünce riskin farkına vardınız degil mi?
Aslında herkes oradaki riskin farkında ama konu okul ve öğretmen olunca kimse haksızlığını kabul etmiyor.

Buna kesinlikle katılıyorum.
Tamam risk grubu ama, sosyal hayatta aktif olmayan grup aşılanmış oldu.
60 yaş üstü aşılı diye biliyorum, e vefat sayıları hala çok fazla. Demek ki risk grubu yaşlılar değilmiş.
Öğretmenler çoktan aşılanmış olmalıydı.
Hatta bir çoğumuz aşılanmış olmalıydık artık.

Eşimde bende öğretmen değiliz esnafız ama günde enaz 100kisiyle muhatap oluyoruz. Ben işyerimi kapattım. eşim geçen marttan beri evdeydi 1 aydir işyerini açtı mecburen. Sabit gelirimiz yok ama sabit giderlerimiz var. Benim kronik rahatsizliğim var ve hamileyim ,oğlumun kalbinde sıkıntı var . Eşim işyerinde yatiyor eve gelemiyor oğlumuda 2 haftadir okula gönderemiyorum. bunaldık daraldık patlama noktasına geldik resmen. Çalışan kesimin şimdiye kadar aşılanmış olması gerekiyordu

Bu siniflar arasi asiri esitsizlik turkiye’nin genel sorunu ama bu konunun asilanmayla alakasi ne? Tablete nerden geldi simdi konu?
İşte okulların neden açılması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum size ama ısrarla olayı başka yere çekiyorsunuz.

Geçen hafta korona olduğu halde okula gelen gereksiz bir öğretmen yüzünden temasli çıktım Allah'tan hiç yakinlaşmamistim o kişiyle. Evet sağlık çok önemli evet günde yüzlerce can kaybı oluyor ancak bunun yanında uzaktan eğitim adı altında verilemeyen eğitimle bir nesli kaybetmek üzere değiliz ,kaybettik.Cocuklar inanılmaz solgun mutsuz hayattan umutsuz yaşam enerjileri yok.Bir an önce ogretmenler aşılanmali ve okullar açılmalı ne demek futbolcular öğretmenlerden önce aşilanacak ?!Eğitimdeki bu çöküşü ve çocuklardaki hem psikolojik hem eğitim hem de öğretim anlamındaki bu boşluğu ilerleyen zamanlarda hem evde veliler olarak hem de okulda öğretmenler olarak çok net bir şekilde göreceğiz ve inanın toparlamak çok çok zor olacak .Lütfen öğretmenlerin aşılanmasına destek olun güvenli şekilde okullar açılsın heryer kapansin ancak okullar açılsın bir nesil kayboluyor buna göz yummayin. Diyeceksiniz ki eee çocuklara bulamıyor mu evet bulaşıyor ancak okullar kapalıyken çocuklar sokakta parkta bahçede zaman öldürüyor kapacaksa zaten oradan da kapıyor inanın canlı ders yapıyorum 40 kişilik sınıflarda gelen sayısı en fazla 4 5 kişi .Bir nesil kaydı gitti elimizden . ÖĞRETMENLER FUTBOLCULARDAN ÖNCE AŞILANMALI.
NOT:Aşı olmadan çalişmayiz demiyoruz ancak asi olunmadigi için okullar kapalı aşi yapılsın okullar açılsın yoksa okul açık olsun hergun koşa koşa gideriz ki gittikte.
Dün hamile bir ogretmen arkadasi arabamla evine biraktim belirtisi varmis ama bana soylemedi bugun pozitif oldugunu ogrendik. Okula filyasyon ekibi geldi test yaptilar cok sukur negatif ciktim ama bulasmamasi mucize oldu cok korktum. Herkes cok dusuncesiz artik nr olcak bilmiyorum

Okulların bazı bölümleri açıldı.mesela 8. Ve 12 .sınıflar.
Benim yaşadığım şehirde tamamen acik. O sehir şehir değişiyor malum.
Vaka sayısına göre belirliyorlar.
Simdi heh zaten 2 derse girip geliyorsunuz diyecekler de demesinler diye yazma gereği hissettim

Hayir oyle degilim. Konu sahibinin sonradan kendisi de itiraf ettigi uzere once asilanalim sonra calisalim mantigi bana ters geliyor; cunku geriye kalan herkes her kosulda calisti ve calisiyor, calismak icin bir sart one surmedi

Bu siniflar arasi asiri esitsizlik turkiye’nin genel sorunu ama bu konunun asilanmayla alakasi ne? Tablete nerden geldi simdi konu?
Sevgili WOMAN, aşı pandemi döneminde salgının raydan çıkmaması hastanelerin yoğunluk yaşamaması ve sağlık sisteminin çökmemesi için bir önlem olarak görülüyor ya, aşılar tam olmadan devlet bütün kademeleri eğitime açmak istemiyor. Çünkü bir bu kadar daha öğretmen yüzyüzeye geçerse vaka artış hızı da katlanmaya başlayacak bu çok belli bir şey. Konu sahibi hocamız da diyor ki ben zaten uzaktan eğitimde işimin başındayım ama aşılama olsun ki açılmayan sınıflar da açılsın ve biz komple yüzyüze eğitime geçelim. Yoksa sınıfımda tableti ya da imkanı olmayan öğrencilerim var, onlar eğitimden mahrum kalıyorlar. Ayrıca bana biraz atarlanmışsınız bilmek zorundamıyım diye, tabi ki değilsiniz. Şurada çoğunluğumuz okumuş etmiş kadınlarız, salgını yönetemeyenler yüzünden birbirimizi kırmaya gerek yok🙏

Son düzenleme:
Aslında hepsi açıldı. 3 haftadır öyleydi. Vakalar artınca şimdi 8 ve 12 hariç kapattılar bu hafta il bazında. Ilkokullar sanırım kapanmadı. 3 gün yüz yüze 2 gün uzaktan sanırım.
Bazı şehirlerde başka sınıflarda gidiyormuş.
Bizim burada sadece 8 ve 12 Lee devam ediyor.
Ama okullar devam ediyor.bazi farklılar var tabii ki.

Eşimde bende öğretmen değiliz esnafız ama günde enaz 100kisiyle muhatap oluyoruz. Ben işyerimi kapattım. eşim geçen marttan beri evdeydi 1 aydir işyerini açtı mecburen. Sabit gelirimiz yok ama sabit giderlerimiz var. Benim kronik rahatsizliğim var ve hamileyim ,oğlumun kalbinde sıkıntı var . Eşim işyerinde yatiyor eve gelemiyor oğlumuda 2 haftadir okula gönderemiyorum. bunaldık daraldık patlama noktasına geldik resmen. Çalışan kesimin şimdiye kadar aşılanmış olması gerekiyordu
Kesinlikle katılıyorum bakin siz de mesela kendi açınızdan yazıyorsunuz daha çok aşi gelsin herkes olsun demek yerine vayyy öğretmenler niye oncelikliymiş oluyor kimse demiyor bir nesil zaten kaydı gitti bari öteki gitmesin diye onlar bizim geleceğimiz.

Bazı şehirlerde başka sınıflarda gidiyormuş.
Bizim burada sadece 8 ve 12 Lee devam ediyor.
Ama okullar devam ediyor.bazi farklılar var tabii ki.
Demek ki okullar tüm kademesi ile açıldığında siz kırmızı olan ilmissiniz. Biz bu hafta olduk. Tabii ki daha önce olmusuzdur ama belli sürelerde bakıldığı için öyle görünüyor.

8 ve 12ler başladı. Ara sınıflar uzaktan eğitime devam ediyor. Uzaktan eğitim öğretmenler içinde öğrenciler içinde çok daha zor.. Keşke anlayabilseniz...
Yorumlarınızı öğretmen düşmanlığı gibi algılamıyorum fakat şunu farkettim.. Pek hakim olmadığınız konularda çok sert, çok net yorumlar yapıyorsunuz. O yüzden tepki alıyorsunuz hanımefendi:)
Okullarin acik ya da kapali olmasi esas konu olsaydi evet hic hakim olmadigim konu sayilirdi ama asilama acisindan risk grubu konusuna bence hakimim ki konu da bu zaten. Yani devletin hakim savcilarina bile yeni sira geldi, insanlar gunde en az 100 farkli kisiyle muhatap oluyor, hicbirinin hicbir yerde sikayet ettigini ne gordum ne duydum. Butun mahkemeler kalemleriyle birlikte karantinaya alindi, isler aksadi, durusmalar yapilamayinca tutuklu olan insanlar ozgurluklerine kavusamadi ama herkes sabir icerisinde bekledi sadece. Dolayisiyla daha burada yazmadigin ne karantinalar ne olumler gordum, konuya fazlasiyla hakimim anlayacaginiz. Sadece dram yaratmayi sevmiyorum ve burda da basindan beri soyledigim herkes bugune kadar hakkiyla isini yapti ve yapmaya devam ediyor, ogretmenler baska bircok meslek grubuna gore de daha fazla risk altinda degil bana gore. Bu benim sahsi fikrim lakin fikrim sebebiyle tepki falan almadim. Dikkat ederseniz ayni dusuncede olan insan sayisi daha fazla. Kaldi ki tepki cekmekten hicbir zaman korkmadim, dogru bildigimi yine soylerim. Makarna fabrikasindaki isciler, ogretmenlerden daha buyuk risk altinda. Fabrika karantinaya alinirsa once uretim durur, bu da makarna fiyatlarina yansir vs vs ama o isciler hep calisti ve kimse onlari asilamayi dusunmedi bile. Demek istedigim tam olarak bu

Evet konu başından beri bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Bizler her türlü işimizi yapalım diyoruz, öğretmenler asilanalim öyle diyorlar.
İyi de karar bu yöndeydi.
Öğretmenler aşılanacak ve kademeli olarak yüzyüze eğitime geçilecekti.
Ama kimse aşılanmadan pazartesiyi salıya bağlayan bir gece(gerçekten gece) aniden tüm kademelerde yüzyüze eğitime geçildi.
Bu durumda kazan kaldırmak gayet hakkımız, dışardan nasıl göründüğü çok mühim değil.

Demek ki okullar tüm kademesi ile açıldığında siz kırmızı olan ilmissiniz. Biz bu hafta olduk. Tabii ki daha önce olmusuzdur ama belli sürelerde bakıldığı için öyle görünüyor.
Okullar ilk acildigin da her kademe açıldı bizim burada.sonraki değerlendirmede kırmızı olduk ve seyretilmis şekilde devam ediyor şuan.

Şunu da belirteyim.. en riskli gruplardan olduğu için bilim kurulu tavsiyesiyle eğitime uzaktan devam ediliyor.
Eğer diğer meslek grupları için böyle bir karar alınsaydı onlarda uzaktan devam edecekti.
Eğer aşılama olmadan yüzyüze eğitime geçilmesi gerektiği yönünde karar alınırsa öğretmenlerde "sizler gibi" görevlerinin başında olacaklardır, emin olun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X