Öğretmenler günü..

öğretmen hatalı ya hepsinin hediyesini açacaktı ya da hiçbirinin.doğru olansa evde açmasıydı tamamını çünkü çok hediye olduğundan karşılaştırılabilir bunu düşünmeliydi.evimize hediye gelirse açarız nezaketen sadece.hediyeniz de mükemmel bence.dalga geçenler utansın ağlasın sizin çocuğunuz değil
Ben hediyeleri açmaktan kendim coj utanırım hep evde açarım,acmayinca umursamadigimi düşünürler mi diye aklımda soru işareti kalmıştı bugün,iyi ki açmamışim

Ben hediyeleri açmaktan kendim coj utanırım hep evde açarım,acmayinca umursamadigimi düşünürler mi diye aklımda soru işareti kalmıştı bugün,iyi ki açmamışim
ben sınıf temsilcisiyim hediyeleri verdim öğretmenlere ve müdürümüze teşekkür edip aldılar açmadılar .doğrusu da bu zatenn.ha bir tek çiçek görünüyordu tabi ki :KK45:

90li yillarin sonu henuz ilkokuldayim. Sinif annesi sinif ogretmenimize altın yuzuk almisti bizlerden para toplayarak. Ve cok ilginc gelmisti,kimseden de ses cikmamis olacak. Suan hala garipsiyorum.Ogretmenim 6 yildir ve en buyuk mutlulugum ilk öğrencilerimin bile bugun beni animsamasi, kutlamasi. Okuldaki torene katilamadim. En guzel hediyeyi yarin bizi icsellestirerek seven öğrencilerden mektup alarak yasamis olucam.zarflarim beni okulda bekliyor ve ben cocuk gibi heyecanliyim.
Bir kizim var, kreste karsilasacagi ilk öğretmeni simdiden merak ediyorum. El emegi kizimin da katkisiyla neler yaparım diye dusundum bugun bu sayfaları okurken.

Bir ogretmen icin en guzel hediye yillar sonra bile guzellikle hatırlanması, bana cok sey kattiniz diyerek aranmasi, hayirla yad edilmesidir.
Bircok hediye ve bircok kutlama mesaji aldim ama en cok eski ogrencilerimin vefasi duygulandirdi beni.
Tamam dedim o an, tamam ben bir kalbe dokunabilmisim en azindan ucundan kiyisindan.
Ben bir cocugun kalbine dokunabiliyorum, ne buyuk nimet.
Cok coskulu ve cok umutluyum.
Dun gece heyecandan uyuyamadim ya cok mutlu uyandim sanki 23 nisan musameresine uyanan bir cocuktum, biz ogretmenler de cocuklar gibi şendik bugun.
Ogretmenler odamiz bugun aslinda cocuklarin odasi gibiydi.

Bu vesileyle egitim ogretimin ilk kaynagi canim annelerin, velilerin ve en az anne babasi kadar umursayan ugrasip didinen canim ogretmen arkadaslarimizin gunu kutlu olsun
Hepinize benden yıldızlı 100 💯 :))

Günaydın. Çanta hakkındaki havadisleri hepimiz merakla bekliyoruz😀
hayal kırıklıgı yasadım :) ogretmen gece whatsaap grupdan ''tum velılerıme hedıyenız ıcın tesekkur ederım'' yazdı

ben tesekkur ettıgını ama maddı acıdan degerı yuksek hedıyelere mahcup oldugunu dusunmemızın yeterlı oldugunu falan kıbarca bırdaha boyle buyuk hedıyeye gerek olmadıgını yazar sanıyordum sınıf annesıde mort olur dıyordum
ben yuzune fener tutulmus tavsan gıbı kaldım oyle

Konuyu okuyunca okul yıllarım aklıma geldi. 1.sınıfta hocamıza mektup yazmıştık. Çok güzel bir anı olarak aklımda, kendisi de karne günü hepimize kalem ve not defteri hediye etmişti. 2.sınıfta öğretmen değişmişti ve sonraki yıllarda da aynı öğretmenle devam etmiştik maalesef. Arkadaşlardan biri gül almıştı. Hoca o gülü birkaç gün sonra soldu diye gözümüzün önünde çöpe atmıştı. Ben bunu gördükten sonra zaten hediye de almadım fakat sınıfta para toplayıp tabak-çatal seti alınmıştı. O zamanın parasıyla da iyi para ediyordu bu set. Para verenlerin ismini bir kağıda yaz diyen de öğretmenin(!) kendisiydi. Ben buna sinir olup para vermemiştim. Aileme de hiç mevzuyu açmamıştım, hiçbir hediye de vermemiştim kendisine -kendimi şuan takdir ettim :KK70:- haliyle listede adım da yazmadı :) Ama iyi ki vermemişim çünkü hediyeyi öğretmene verdiklerinde öğretmen bunu beğenmeyip iade edip kendisine altın alınmasını istemişti ve gerçekten altın ile değiştirilmişti. Konudaki mk saatleri, çantaları okuyunca aklıma geldi. Bunu alan velilerin olması bir yana öğretmenin bunu kabul etmesi de ayrı bir olay..

Konuyu okuyunca okul yıllarım aklıma geldi. 1.sınıfta hocamıza mektup yazmıştık. Çok güzel bir anı olarak aklımda, kendisi de karne günü hepimize kalem ve not defteri hediye etmişti. 2.sınıfta öğretmen değişmişti ve sonraki yıllarda da aynı öğretmenle devam etmiştik maalesef. Arkadaşlardan biri gül almıştı. Hoca o gülü birkaç gün sonra soldu diye gözümüzün önünde çöpe atmıştı. Ben bunu gördükten sonra zaten hediye de almadım fakat sınıfta para toplayıp tabak-çatal seti alınmıştı. O zamanın parasıyla da iyi para ediyordu bu set. Para verenlerin ismini bir kağıda yaz diyen de öğretmenin(!) kendisiydi. Ben buna sinir olup para vermemiştim. Aileme de hiç mevzuyu açmamıştım, hiçbir hediye de vermemiştim kendisine -kendimi şuan takdir ettim :KK70:- haliyle listede adım da yazmadı :) Ama iyi ki vermemişim çünkü hediyeyi öğretmene verdiklerinde öğretmen bunu beğenmeyip iade edip kendisine altın alınmasını istemişti ve gerçekten altın ile değiştirilmişti. Konudaki mk saatleri, çantaları okuyunca aklıma geldi. Bunu alan velilerin olması bir yana öğretmenin bunu kabul etmesi de ayrı bir olay..
Yazıklarrr olsun o öğretmene. Öğretmen güzel hatırlanmalı aradan onyıllar geçsede ama bu öğretmen paragöz olarak hatırlanacak daima😡

Yazıklarrr olsun o öğretmene. Öğretmen güzel hatırlanmalı aradan onyıllar geçsede ama bu öğretmen paragöz olarak hatırlanacak daima😡
Keşke sadece paragöz olarak hatırlansa. Sınıf mevcudumuz 50 küsur civarındaydı o zamanlar. Bir kişi dışında diğerleri sevmiyordu bence. Şiddet-hakaret her ders mutlaka olurdu sınıftaki bazı çocuklara. Sadece birkaç kişiye karışmazdı onlarında ailesini tanıyor, yaramaz değil veya derslerde başarılı diye. Bana bir gün dahi hakaret etmedi ya da vurma olayı olmadı aksine başarılıyız diye övdüğü diğer çocuklardan ayırdığı gruptaydım ama kendisini hiç sevmezdim.

Back
X