Konuyu okuyunca okul yıllarım aklıma geldi. 1.sınıfta hocamıza mektup yazmıştık. Çok güzel bir anı olarak aklımda, kendisi de karne günü hepimize kalem ve not defteri hediye etmişti. 2.sınıfta öğretmen değişmişti ve sonraki yıllarda da aynı öğretmenle devam etmiştik maalesef. Arkadaşlardan biri gül almıştı. Hoca o gülü birkaç gün sonra soldu diye gözümüzün önünde çöpe atmıştı. Ben bunu gördükten sonra zaten hediye de almadım fakat sınıfta para toplayıp tabak-çatal seti alınmıştı. O zamanın parasıyla da iyi para ediyordu bu set. Para verenlerin ismini bir kağıda yaz diyen de öğretmenin(!) kendisiydi. Ben buna sinir olup para vermemiştim. Aileme de hiç mevzuyu açmamıştım, hiçbir hediye de vermemiştim kendisine -kendimi şuan takdir ettim

- haliyle listede adım da yazmadı :) Ama iyi ki vermemişim çünkü hediyeyi öğretmene verdiklerinde öğretmen bunu beğenmeyip iade edip kendisine altın alınmasını istemişti ve gerçekten altın ile değiştirilmişti. Konudaki mk saatleri, çantaları okuyunca aklıma geldi. Bunu alan velilerin olması bir yana öğretmenin bunu kabul etmesi de ayrı bir olay..