Öğretmenler odası kâbusu

Iki yüz elli kişilik okulda calisiyorum...
Kimsenin yüzünü doğru düzgün göremiyorum...
Basımı teog sınav test sorulardan kaldiramiyorum okulda...
Çoğu teneffüs siniftayim.

Yazınız bana ilk meslek yıllarımi anımsattı
O kadar vaktimiz olurdu ki;
Birbirimize sarardik :)
Çorap kazak Örenler mi ararsın
Kahvaltı yapanlar mi ?

Ben 250 kişilik bir okulda çalışıyorum
Gerçekten bir okulda çalışıyormusum
Yazını okuyunca daha iyi anladım

Benim çalıştığım yerde de herkes beni sevmiyor ve kötü davranıyordu. Sadece temizlik ve mutfak isini yapan ablalarla oturur samimi muhabbet ederdim.
Sonradan anladimki idareciyle bir baska yerden de samimiyetimiz var diye onlarin yaptığı her yanlisi anlattigimi ve kibirli biri oldugumu düşünüyorlarmis.
Olur her is yerinde böyle seyler..
Belki cok muhalefet iseniz sorun oluyordur.

mesela ne haksizlik olduda sizi ezmeye calistilar

Belliki sizinle ilgili doğru yanlış birşeyler duyup önyargılı davranmışlar. Ben olsam dayanamaz sorardım

Yaşadığınız tartismalardan ornek verseydiniz daha iyi bir yorum yapilabilirdi ancak kanimca sert cikislar yapmissiniz bikac kisiyle ve onlar herkese anlatmis.Sivri bir yapiniz var belli ki.Ilk çalıştığım yillarda ben de sert tepkiler verirdim bir sorun oldugunda ve cevremde ciddi anlamda insan kalmamisti okulda..Hakkimi savunurdum ama biraz sert ve kavgaciydim gençlik iste :)Sonraki okullarimda oyle cikislar yapmadim tabiki hakkimi savundum ama kirip dokmedim diyalogu kesmeden gerektiginde lafi yapıştırdım ama kusmedim.Bir keresinde bi ogretmeni sinifinda yakaladim ogrencileri cikardim ve tartistim.Simdi onunla sohbet ediyoruz kusmedik :)Kimse duymadan ve gormeden sorunlari cozmek gerek.Is ortaminda bi sekilde idare etmek gerekiyor yoksa cekilmez olur.

Herkes herkesi sevmek zorunda değil. Çalıştığım iki okulda da sevmediğim, muhabbet etmek istemediğim hocalar oldu. Yani fıtrat meselesi, enerji meselesi. Tutmayınca olmaz. Ben genelde kimseye sokulmam. Kitabımı alırım, vaktimi değerlendirir, çayımı içerim. Siz de öyle yapın tavsiyem.

3. yıla girmişsiniz.
En azından bir kişi ile samimiyet kurabilirdiniz.
Şu durumda sizde sıkıntı olabilir mi acaba?

Hakkını savunmanın sorun olduğunu düşünmüyorum.
Ben de hakkımı savunurum ama bunu doğru zamanda doğru bir duruşla yaparım mesela.
Hani tek seferde değil biriktirerek patlarım.
Bir yere kadar sabır gösterebilirim.

Bunlar mı eksik acaba?

Bir de bir arkadaş vardı böyle sevilmediğinden şikayetçi olan ama kendini sevdirmek için hiç bir çabası olmayan..

İki lafından biri ''Burada seviyeme uygun insan yok. Yarım saatten fazla sohbet edecek insan yok. Ben zaten öğretmen olmamalıydım. Daha iyi yerlerde olmalıydım.'' gibi sevimsiz, itici, kibir dolu konuşmalar yapardı.

Sevgili x yoksa o sen misin?

Sensen eğer neden böyle kendi kendini itici yapıp millete suç buluyorsun?
Çok üstündün madem niye aynı yerdeyiz?

:):)

Şaka şaka..

Ciddi bir özeleştiri yapmanızı öneriyorum..

Üç yıllık süreç, gruplaşma için değerlendirmek adına çok uzun.. Sizin kendi karakter yapınız belki biraz buna meylettirebilir insanları.. Zamanla da bu oturup, kemikleşmiş olabilir.. Kendinizde değiştirmeniz gereken o yanı bulun bence.. Bir de bu uzaklığı kişisel faydaya dönüştürüp öğrencilerinizle yakınlaşın.. Öğrencileri tarafından saygıda kusur etmeyecekleri, amiyane tabirle "Kafa" bir öğretmene karşı diğer öğretmenler kendilerine sorgulamaya başlayacaktır.. Ya bir değişim yapın kendinizde ya da bakış açısını değiştirmek için başka bir yönden talep edilir olun (öğrenciler)... Selamlar,

Mesleğe başladıgımdan beri bir çok okulda ve hatta şehirde çalıştım. Yani öğretmenler odasını her türlü varyasyonu bilirim. Anlattıklarınızdan ben sanki sizde sorun var gibi hissettim. Çalıştıgım her okulda gruplaşmalar oluyordu bu normal tüm insanlar herkesle anlaşacak diye bir şart yok ama hic bir öğretmenler odasında okulda tüm herkes bir kişiyi dışlaması gibi bir duruma rastlamadım. En aykırı hani sevimsiz diyebileceğim kişi bile bi şekilde sohbetlere dahil olurdu ya da az çok samimi oldugu kişi vardı. Demem o ki sanırım siz biraz davranışlarınıza baksanız. Kimse hakkını savundu diye de dışlanmadan acaba üslupta mı sorun var ?

İstanbulda mısın arkadaşım ? Bışver sallama, benimde öyle okulda ben sallamıyorum :))

konunuzu dusundum meslektasim. Sizi niye kabuk etmiyorlar yapi olarak sert misiniz acaba ? Aykiri bir hal mi icerisindesiniz?Kabul edilmeyen o gelince susulan plana dahil edilmeyen bir kac tanidigim öğretmen var.Birisi erkek hocalar ile asiri samimiydi .Otekisi abartili acikti.Biri de biraz sorunluydu yasami kendini anlatamiyordu.

Diğer öğretmenler bir grup oluşturmuşlar ve belli düzenleri var,içlerinde muhakkak sizi haklı görenlerde vardır ama bunu dile getiremezler çünkü gruptan dışlanıp sizin konumunuza gelme ihtimalleri vardır ve düzenlerinin bozulmasını istemezler ve bundanda korkarlar,bu yüzden kendilerini güvene alıp gruba uyum sağlııyarak sizi görmezden geliyolardır.Zaten bu karakterde insanlarlaa muhattap olmamanız sizin için daha iyi.boşverin siz işinizi en iyi şekilde yapmaya çalışın,işinize odaklanın,yastığa başınızı koyduğunuzda vicdanınız rahat etsin yeter,sonuçta işyeri sadece oradaki insanlara uymak,sıkıfıkı olmak zorunda değilsiniz,

ben de ogretmenim normalde cok sicak.kanli biri.degilim ama okul ortaminda sevilirim,hem kadin hem erkek hocalar sever beni..aramizda dislanan bir hocamiz var dediginiz gibi..ama onun hatalari cok oldu..sizi tenzih ederek soyluyorum ksr bakmayin nolur.
Belki sizi soguk buluyorlar belki yasadiginiz biseyler oldu ondandir.diye dusunuyorum.

Aynı dertten 3 yıl muzdarip olmuş bir bacınız olarak hem artık gülüp geçiyorum hem de yaptığım istişareler sonucu o insanlarla çok farklı kulvarlarda olduğum . Bir şekilde ya sizi kendilerinden uzak ; kendilerinden üstün yada kendilerine göre ezik görüyorlar ve bu dürtü onları sizi aşağılamaya yönlendiriyor bu şekilde 2 kişi dahi düşünse sonradan etraflarına diğerlerini toplayabiliyorlar . Bir şekilde birileri sizden negatif elektrik almış ve diğerlerini etrafına toplamış mesela benim yürüyüşüme çok takarlardı arkadaşlarıma soruyorum çok güzel yürüyorsun çok cool aynı manken gibi diyorlar onlarsa biraz o... gibi yürüyorsun diyor . yani ben size suç bulmuyorum yeri geldi mi herkesle de kavga ederim onlarla da çok ettim bu onları geri çekilmeye zorladı aramız daha da açıldı ama asla kişiliğimden taviz vermedim iyi veya kötü davranın her halükarda sizi anlamayacaklar 3 yılla sabit . ve bir yerde bir söz okumuştum senin penceren kirliyse benim çiçeklerim sana çamur gözükür yazıyordu ... Allah cc penceresi kirli insanlarla karşılaştırmasın

Bende benzer bir durumdayim. Stajer ögretmenim henüz ve bir senedir okuldayim. Bizde toplam 120 ögretmen var ve 5-6 kisi disinda hicbiri selamimi dahi almaz.. simdi banada 115 ögretmen sorunlu senmi sorunsuzsun diyecek ama malesef ilk günden beri görmek istemiyorlar beni aralarinda, hic ters bir hareketim olmamasina ragmen..

Bizim okulda vardı kimse ile muhabbet etmeyen bir hoca. İlk geldi hocam hoşgeldin vs. Adam o kadar çok konuşuyor ki aman yarabbi. Motor alacakmış ekmek almaya giderken bineceğine rüzgarda uçuşan saclarına kadar herşeyi anlatıyor. Bir es bile vermeden. Zamanla konuşmaları da çok küfür içermeye başladı kimse muhatap olmadı sonra. Mutlaka insanlara gıcık gelen bir özelliğiniz vardır. Çok farklı okullarda çalıştım ortamlara girdim. Hiç dediğiniz gibi bir durumla karşılaşmadım. Kaldı ki dik bir ınsanımdır. Bence yarın açık açık sorun niyet okumak yerine. Ben kafamı kurcalayan en ufak şeyi sorarım. Karşımdaki müdür olsa bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…