Gercekten haksızlık karşısında hakkını arayan,susup tısmayan birisini,iki yüzlü ,hep istenileni söyleyen,gerçekten ne düşündüğünü söylemeyen,kibar görünen birisini,ve fesat kötü düşünceli insanlar hakkında peki?
Olaylat şöyle:
Öğle arası 40 dk. Bu süreçte yemek çay fotokopi ne istersen yapıyorsun. Geçen sene bi öğle arasında fotokopi çekmem gerekiyordu. Yazılımı hazırladım fotokopi çekmeye başladım. Tam o anda benden 7 8 yaş büyük bivbayan hoca hocam sıra bendeydi nasıl çekersin sormadan etmeden diye bağırmaya başladı. Nerden bileyim sıranın sen de olduğunu sıra mı yazıyor burda diye karşılık verdim. Susmadı tabi. Uzadı bu tartışma.
meğer kadın çekeceği kitabı mak. Nın yanına koymuş başka bi kitap daha almaya dolabına gitmiş.
Çoğu kişi sabah derse geç kalıyor bazıları ben de geç kaldığımda laf çarpıttı bikaç kere
öğretmenler odasında mini bir buzdolabı var. Yoğurt ayran ekmk vs herkes kendi tarafına yiyeceklerini koyuyor. Bnm 2 küçük yoğurt vardı. Birini çıkarmış birisi. Bn de o çaycı ablaya bnm yoğurdu biri çıkarmış koymamış geri dedim. Abla da x hoca dedi. Ben de x le karşılaşınca bi ara laf arasında hocam bnm yoğurdun tekini dışarı çıkarmıssnz koymamıssnz geri unuttunuz herhalde dedim. O da amaaaan hocam zaten dolap küçük. Verdiği cvp bu sadece. Dolap küçükse sen hiç koyma yiyeceğini demedim tabii içimden geçirdim.
ben yazılılarda resim çok kullanıyorum biri diyor ki resim kullanma toner çok gidiyor. Ne yapalım hocam ona göre de parasını veriyoruzzaten diyorum. saolsun burun kıvırdı uzattı bu da. Bununla da bi sürtüşme oldu
Yazıcı ile fotokopi mak. Aynı baplantılı. Bilgisayrsan bişey çıkartırken fot. Mak. Dan çıkıyor. Bi öğle arası ben fotokopi çekerken bilgsyra oturan bi hoca yazıcıdan belge göndermiş bnm kağıtların arasına karıştı bnm fotokopi yarım kaldı. Ben de kızdım tabii. Söylendim o da söyleniyor özür dilwyeceğine. Bu arada müdür geldi odaya müdür babacan tatlı elinden şıngır şıngır anahtarlıkğı ile oynatan biri sürekli. hocam tatlı geçinelim. Tartışmaya gerwk yok diye ikimiizi de uyardı. Müdür gelnese o hoca haklıymış gibi üste çıkacak.
Vs vs vs olaylar böyle. Kocaman bş insanım ben de. Bariz kötü niyeti nasıl alttan alayım? Bunlar ufak tefek gibi görünebilir ama hepsinin altında saygı göstermeme saygı duynama yatıyor.
En çok da dedikodu kurbanı oluyorum. Seminerde bi bayan hoca gelmişti tayinle. Biz onunla yavaş yavaş iyi oluyoruz gibi derken kız nasıl dedikoduların etkisinde kaldıysa şimdi soğuk duruyor. Ona da bozuldum yani. Çoğu seyde yardımım olmuştu. Millete ne bakıyorsun sen. Hiç olymsuz bişey yaşamadıklarım bile uzak kalmayı seçiyor.
Burda bazı arkadslar kıskanırlar demiş keske öyle olsa hiç olmazsa diş geçiremezler, ya da geçirmeye çalışmazlardı.
toplumda söyle bi yargı var bence. Muhabbeti n iyiyse lafı beceriyosan o güçlüdür. Muhabbeti m zevkli olmayabilir kızdırılmadığım müddetçe sakin bir yapım var. İInsanlar da sanıyor ki herhalde biz buna her lafı söyleriz her tavrı takınırız buna ayıp olmaz. Ben de umdukları gibi alttan almadığım zamanlar tartışmaya dönüveriyor. Başka biri olsa o lafı söylemez o tavrı yapamazsın bana niye yapıyorsun? Hakkımı savununca kötü mü oluyorum? Bunun adı aslında çıkar çatışması. Çıkarlarına ters giden bişey varsa ve karsındakine güç yetirwbileceğini düşünüyorsan insanların birbirine gösterdiği o kibarlık saygı muhabbet sohbet bi anda yok oluyor. Ve buna rağmen Alttan aldığım çok durumlarda var.
hemen hemen ojullar böyle sanırım başka okula tayin istesem de yine bu tip insanlarla karşılaşırım diye de düşünmeden edemiyorum açıkçası.
Yaşadıgın durumun benzerini ben yaşamıştım ama ben ögrtmen degil ebeyim çalıştıgm hastnede sorumlu hemşireyle tartştım şikayet ettim digerleride tavır aldı mesela o dönem tüp bebek yaptırmıştım dolayısıyla rapor aldım usulsüz diye savunmamı istedi artık canıma tak dedi dayanamadım hergün işe aglaya aglaya gdiyodum eşimde bu böyle olmaz dedi başka biyere tayinimi aldırdık şuan okadar rahatım ki saglık ocagndayım zaten 3 ebe 1 dr oh missOlaylat şöyle:
Öğle arası 40 dk. Bu süreçte yemek çay fotokopi ne istersen yapıyorsun. Geçen sene bi öğle arasında fotokopi çekmem gerekiyordu. Yazılımı hazırladım fotokopi çekmeye başladım. Tam o anda benden 7 8 yaş büyük bivbayan hoca hocam sıra bendeydi nasıl çekersin sormadan etmeden diye bağırmaya başladı. Nerden bileyim sıranın sen de olduğunu sıra mı yazıyor burda diye karşılık verdim. Susmadı tabi. Uzadı bu tartışma.
meğer kadın çekeceği kitabı mak. Nın yanına koymuş başka bi kitap daha almaya dolabına gitmiş.
Çoğu kişi sabah derse geç kalıyor bazıları ben de geç kaldığımda laf çarpıttı bikaç kere
öğretmenler odasında mini bir buzdolabı var. Yoğurt ayran ekmk vs herkes kendi tarafına yiyeceklerini koyuyor. Bnm 2 küçük yoğurt vardı. Birini çıkarmış birisi. Bn de o çaycı ablaya bnm yoğurdu biri çıkarmış koymamış geri dedim. Abla da x hoca dedi. Ben de x le karşılaşınca bi ara laf arasında hocam bnm yoğurdun tekini dışarı çıkarmıssnz koymamıssnz geri unuttunuz herhalde dedim. O da amaaaan hocam zaten dolap küçük. Verdiği cvp bu sadece. Dolap küçükse sen hiç koyma yiyeceğini demedim tabii içimden geçirdim.
ben yazılılarda resim çok kullanıyorum biri diyor ki resim kullanma toner çok gidiyor. Ne yapalım hocam ona göre de parasını veriyoruzzaten diyorum. saolsun burun kıvırdı uzattı bu da. Bununla da bi sürtüşme oldu
Yazıcı ile fotokopi mak. Aynı baplantılı. Bilgisayrsan bişey çıkartırken fot. Mak. Dan çıkıyor. Bi öğle arası ben fotokopi çekerken bilgsyra oturan bi hoca yazıcıdan belge göndermiş bnm kağıtların arasına karıştı bnm fotokopi yarım kaldı. Ben de kızdım tabii. Söylendim o da söyleniyor özür dilwyeceğine. Bu arada müdür geldi odaya müdür babacan tatlı elinden şıngır şıngır anahtarlıkğı ile oynatan biri sürekli. hocam tatlı geçinelim. Tartışmaya gerwk yok diye ikimiizi de uyardı. Müdür gelnese o hoca haklıymış gibi üste çıkacak.
Vs vs vs olaylar böyle. Kocaman bş insanım ben de. Bariz kötü niyeti nasıl alttan alayım? Bunlar ufak tefek gibi görünebilir ama hepsinin altında saygı göstermeme saygı duynama yatıyor.
En çok da dedikodu kurbanı oluyorum. Seminerde bi bayan hoca gelmişti tayinle. Biz onunla yavaş yavaş iyi oluyoruz gibi derken kız nasıl dedikoduların etkisinde kaldıysa şimdi soğuk duruyor. Ona da bozuldum yani. Çoğu seyde yardımım olmuştu. Millete ne bakıyorsun sen. Hiç olymsuz bişey yaşamadıklarım bile uzak kalmayı seçiyor.
Burda bazı arkadslar kıskanırlar demiş keske öyle olsa hiç olmazsa diş geçiremezler, ya da geçirmeye çalışmazlardı.
toplumda söyle bi yargı var bence. Muhabbeti n iyiyse lafı beceriyosan o güçlüdür. Muhabbeti m zevkli olmayabilir kızdırılmadığım müddetçe sakin bir yapım var. İInsanlar da sanıyor ki herhalde biz buna her lafı söyleriz her tavrı takınırız buna ayıp olmaz. Ben de umdukları gibi alttan almadığım zamanlar tartışmaya dönüveriyor. Başka biri olsa o lafı söylemez o tavrı yapamazsın bana niye yapıyorsun? Hakkımı savununca kötü mü oluyorum? Bunun adı aslında çıkar çatışması. Çıkarlarına ters giden bişey varsa ve karsındakine güç yetirwbileceğini düşünüyorsan insanların birbirine gösterdiği o kibarlık saygı muhabbet sohbet bi anda yok oluyor. Ve buna rağmen Alttan aldığım çok durumlarda var.
hemen hemen ojullar böyle sanırım başka okula tayin istesem de yine bu tip insanlarla karşılaşırım diye de düşünmeden edemiyorum açıkçası.
İlla bir konuda haklı olduğuna inanmak veya hak savunmak hak aramak zorunda değilsin.Kimseye birşeyleri veya kendi doğru gördüğünü veya kendi hak ölçünü kabule ettirmek zorunda da değilsin.Sana göre sen haklısındır diğerine göre o.Öğretmenim 9 yıllık. Bu okulda 3. yıla girdim. Öğretmenler Odasında kendime yer edinemiyorum. Saolsunlar herkes birbirine karşı dost arkadaş saygılı selamlı merhabalı. Bana gelince yok. İdarwciler hariç 5erkek 26 kadın.
Aslında kimse kimse için ölmüyor ama birbirlerine saygılılar. Teneffüste sohbet ediyorlar. Saçlarını, makyajlarını kıyafetlerini beğeniyor bunu dile getiriyorlar. Bana gelince sus pus. Ne kendilerine laf söyletiyorlar ne birbirlerine çemkiriyorlar. Benim ayrı zamanlarda bi kaç hoca ile tartışmam oldu. Kendim olduğum için demiyorum hakikaten ben haklıydım. Akıllarınca bazıları beni ezmeye çalış tı çalışıyor. Müsade etmedim. Böyle olaylar olmadan önce de bana karşı hep bi sınır vardı. Anlamlandıramadığım bi şekilde bana karşı bi soğukluk , önyargı. Selam veriyorum samimi candan davrandığım bile bana karşı dostluk kurmuyor. bnmle samimiyeti ilerletmiyor
mesleği mi öğrencilerimi çok seviyorum ama bunlara karşı sürekli hakkımı korumaya çalışmaktan da yorulmaya başladım.
Böyle işte aranızda da öğretmen olan muhahhk vardır. Hatta aynı okuldan olduğum da okuyordur burayı. :) öyle ise soruyorum hoca hanım derdin ne benimle? :) Bi arkadaslık, bi sohbet etmek için niye kendini yüksek görüyorsun benden? Ve de bazen kendi kendine benim hakkım olan bi konuda durumda bnm hakkımı çiğniyor bana karşı saygısızlık yapıyor, beni ezmeye çalışıyor saygınlıkta kusur ediyorsun?? Sen gümüşsün ben tunç muyum?
Bu olumsuz kötü ortamdan etkilenmeden zihnimi kuvvetli, berrak nasıl tutabilirim? insanlar beni sevmiyor diye kendime kızdığım bnm de kendimi svmediğim zamanlar oluyor. Herşeye rağmen kendimi nasıl sevmeye devam edebilirim?
az önce aynı konu hakkında konuşuyorduk. işyerinde bana da durduk yere ters davranan insanlar var. ben de ters davranıyorum. artık milletin içine girmeye çalışmıyorum. ya tek takılırım ya biri gelir yanıma. bi özelliğini kıskanıyorlardır muhtemelen. dert etme dersine gir çık takma milleti
Hocam cok dolmussun bir sakin olmaya calisin.
Gordugunuzden fazla deger vermeyin beklemeyinde.
Her kurum da var gruplasma.belliki sizin tartistiklariniz digerlerini de size karsi doldurmus.
Ogretmenler odasinda pek takilmayin anladigim negatif elektirik aliyorsunuz o ortamdan.
Isi is yerinde birakin.selaminizi almaya tenezzul etmeyene selam vermeyin.
En onemlisi fazla ciddiye alipta kendinizi yipratmayin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?