Öğretmenler odası kâbusu

Ya yanlis anladiginiz ya da anlatmadiginiz bir seyler var.
Bir kere sundan eminim 30 kisi zatwn tek grup olmaz. Onun icinde bile birbiriyle daha samimi olanlar, fazla konusmayanlar vs vardir.
Hepsinin bir olup size cephe alacağına ihtimal vermiyorum.
Biz de kalabalik bir okuluz. Masanin en ucuna oturup telefonuna gomulenler oluyor, bir seyler ikram ediyoruz tokum, yemem vs...e sonrasinda insan ugrasmiyor zaten. 5 dakikalik teneffuste kafam zaten gurultu kaldirmiyor, boyle yapanlara da ozel ilgi gostermiyorum acikcasi.

Önceki konularınıza baktım zaten çok öncelerden de buna benzer konular açmışsınız. Sevilmediğiniz değer görülmediğinizden bahsetmişsiniz. Bence bu 30 kişiyi bahane etmeyin problem başka birşey. Psikologa da gitmişsiniz ama biraz sizde çaba gösterin. Mesela etkili iletişim yolları konusunda veya en temel özgüven meselesinden başlayarak kendinizi yenileyin. Çaba sarfetmişsiniz ama hala dışarda nedenler aramaktan vazgeçmemişsiniz bence sorunun sebebi de çözümü de içinizde.

Soruyu tam anlayamamakla beraber bu insanlar hakkında ne dusundugumu sordugunuzu dusunerek cevap vereyim.

İs hayatı gul bahçeleri sunulan bir ortam değil ne yazık ki. Keşke öyle olsa. İkiyuzlusu de var fesati da. Lakin kişisel haklara saldırı olmadığı surece insanların ikiyuzlu olması "oz hakiki dobra" ablaları zerre kadar ilgilendirmez. Cunku ikiyüzlülük kişisel bir haslettir. Keza fesatlık da. Profesyonellik gereği duygusal bir bağ oluşturma isteği duyulmuyorsa ve bu kötü özellikler işle alakalı kişiye herhangi bir zarar vermiyorsa "ayol ben haksızlığa gelemem hiç susamam" tavrı kişiyi sadece itici kılar. Diğer susan insanlar haksızlığa geldikleri yahut susmayi çok sevdikleri için susmuyorlar. İs hayatına duygularını karistirmadiklari için susuyorlar.

O belirttiğim cumlelere karşı olan antipatim benzer cümlelere karşı da var.

-hep merhametimden kaybediyorum. Çok vicdanliyim.
-herkesi kendim gibi sanıyorum.
-ah su iyi niyetim olmasa
-herkes ikiyuzlu ve iğrenç lanet olsun bu dünya hayatım Leyla

Gibi. Sizce de fazla arabesk ve temelinde gizli kibir barındıran cümleler değil mi? He yavrum sen iyilik anitisin. Kalbin adeta camasir suyu ile citilenmis ki ne hikmetse her cumlende bunu itina ile vurguluyorsun. Diğer insanlar kotu. Hayat da berbat zaten.

Mükemmel bir genelleme ile Söyleyeceklerim i sonlandiriyorum. "Kişi kendinde en çok ne eksikse, onun var olduğunu vurgular her cümlesinde."

Saygılar :)

valla insanları takmak çok saçma bence. onlar sizi sevmiyor diye siz niye kendinizi sevmiyorsunuz. mesela benim de çoğunluk tarafından hiç sevilmediğim ortamlar var. ama umrumda mı ya. gencim, güzelim, çekiciyim, neşeliyim, hayat doluyum, ya canım kendimmmmmmmm <3

neyse pardon. bence takmayın yani size zarar vermedikçe kimselere ilişmeyin. ne demişler, az insan çok huzur :)

Olaylat şöyle:
Öğle arası 40 dk. Bu süreçte yemek çay fotokopi ne istersen yapıyorsun. Geçen sene bi öğle arasında fotokopi çekmem gerekiyordu. Yazılımı hazırladım fotokopi çekmeye başladım. Tam o anda benden 7 8 yaş büyük bivbayan hoca hocam sıra bendeydi nasıl çekersin sormadan etmeden diye bağırmaya başladı. Nerden bileyim sıranın sen de olduğunu sıra mı yazıyor burda diye karşılık verdim. Susmadı tabi. Uzadı bu tartışma.
meğer kadın çekeceği kitabı mak. Nın yanına koymuş başka bi kitap daha almaya dolabına gitmiş.
Çoğu kişi sabah derse geç kalıyor bazıları ben de geç kaldığımda laf çarpıttı bikaç kere
öğretmenler odasında mini bir buzdolabı var. Yoğurt ayran ekmk vs herkes kendi tarafına yiyeceklerini koyuyor. Bnm 2 küçük yoğurt vardı. Birini çıkarmış birisi. Bn de o çaycı ablaya bnm yoğurdu biri çıkarmış koymamış geri dedim. Abla da x hoca dedi. Ben de x le karşılaşınca bi ara laf arasında hocam bnm yoğurdun tekini dışarı çıkarmıssnz koymamıssnz geri unuttunuz herhalde dedim. O da amaaaan hocam zaten dolap küçük. Verdiği cvp bu sadece. Dolap küçükse sen hiç koyma yiyeceğini demedim tabii içimden geçirdim.
ben yazılılarda resim çok kullanıyorum biri diyor ki resim kullanma toner çok gidiyor. Ne yapalım hocam ona göre de parasını veriyoruzzaten diyorum. saolsun burun kıvırdı uzattı bu da. Bununla da bi sürtüşme oldu
Yazıcı ile fotokopi mak. Aynı baplantılı. Bilgisayrsan bişey çıkartırken fot. Mak. Dan çıkıyor. Bi öğle arası ben fotokopi çekerken bilgsyra oturan bi hoca yazıcıdan belge göndermiş bnm kağıtların arasına karıştı bnm fotokopi yarım kaldı. Ben de kızdım tabii. Söylendim o da söyleniyor özür dilwyeceğine. Bu arada müdür geldi odaya müdür babacan tatlı elinden şıngır şıngır anahtarlıkğı ile oynatan biri sürekli. hocam tatlı geçinelim. Tartışmaya gerwk yok diye ikimiizi de uyardı. Müdür gelnese o hoca haklıymış gibi üste çıkacak.
Vs vs vs olaylar böyle. Kocaman bş insanım ben de. Bariz kötü niyeti nasıl alttan alayım? Bunlar ufak tefek gibi görünebilir ama hepsinin altında saygı göstermeme saygı duynama yatıyor.
En çok da dedikodu kurbanı oluyorum. Seminerde bi bayan hoca gelmişti tayinle. Biz onunla yavaş yavaş iyi oluyoruz gibi derken kız nasıl dedikoduların etkisinde kaldıysa şimdi soğuk duruyor. Ona da bozuldum yani. Çoğu seyde yardımım olmuştu. Millete ne bakıyorsun sen. Hiç olymsuz bişey yaşamadıklarım bile uzak kalmayı seçiyor.
Burda bazı arkadslar kıskanırlar demiş keske öyle olsa hiç olmazsa diş geçiremezler, ya da geçirmeye çalışmazlardı.
toplumda söyle bi yargı var bence. Muhabbeti n iyiyse lafı beceriyosan o güçlüdür. Muhabbeti m zevkli olmayabilir kızdırılmadığım müddetçe sakin bir yapım var. İInsanlar da sanıyor ki herhalde biz buna her lafı söyleriz her tavrı takınırız buna ayıp olmaz. Ben de umdukları gibi alttan almadığım zamanlar tartışmaya dönüveriyor. Başka biri olsa o lafı söylemez o tavrı yapamazsın bana niye yapıyorsun? Hakkımı savununca kötü mü oluyorum? Bunun adı aslında çıkar çatışması. Çıkarlarına ters giden bişey varsa ve karsındakine güç yetirwbileceğini düşünüyorsan insanların birbirine gösterdiği o kibarlık saygı muhabbet sohbet bi anda yok oluyor. Ve buna rağmen Alttan aldığım çok durumlarda var.
hemen hemen ojullar böyle sanırım başka okula tayin istesem de yine bu tip insanlarla karşılaşırım diye de düşünmeden edemiyorum açıkçası.

Aman hocam boşverin.Bizim okulda aynı durumda.Bu devirde dürüstün yeri yok maalesef. Umursamaz olun,işinize odaklanın. Onlar da emin olun ne kadar samimi görünselerde birbirlerinin arkasından konuşuyorlar.

Ben öğretmener odasını çok samimiyetsiz ve yapmacık buluyorum. Zorunlu olmadıkça girmiyorum. Ha eksikliğini duyuyor muyum asla...Öğrencilerim bana yetiyor. Az insan çok huzur temel prensibim oldu.Şu da bir gerçek ki; bazen gerçekten 30 kişi haksız olabilir. Çoğunluk ne yaparsa doğru hep odur diyebilir miyiz??
Ordaki muhabbetleri de eksik kalsın. Öğretmenler Odası da onların olsun.

cidden boş verin bunlar mı olay

bunlar çoğu iş yerinde her gün yaşanan ve o kişilerle de ilişkiler kaldığı yerden ertesi gün devam eden olaylar

bakın aynı fotokopi makinası yazıcıyı 10 kişi kullanıyoruz ve her gün sayfalarca yazı çıkarıp fotokopi çekiyoruz

bu tarz sürtüşmeler oluyor

bir sen çemkiriyorsun bir karşıdaki

sonra diyorsun ki bugün o doluymuş patladı yarın da o sana diyor

zira ilişkilerde yoğunluk etkili vs vs

bunlar iş hayatında çok küçük şeyler her gün karşılaşılabilir

yazıcıya yazı göndermiş de fotokopi yarın kalmış eeee

yeniden başlatırsınız

sonuçta trilyonlarınıza el koymadı ki

mesela yoğurt olayında söylediği şu esasen karşıdakinin neden senin iki yoğurdun var

yani benim yoğurdu çıkarmış birini demişsiniz

ikisi de yoğurt ise bir tane olsun yeter bitince yenisini alırsın yer az zaten demeye getirmiş

haa bunu haklı kılar mı hayır yani sonuçta birinin yoğurdunu çıkarıp bozulmasına sebebiyet vermek kötü bir şey ama siz de acaba benim de bir hatam var mıdır diye düşünmelisiniz

evet dedikodu ortamı kötü ama işte insanlar konuşurken ona ilişme diyorlar ya da ne bileyim onunla arkadaş olursam ben de sevilmem diye düşünüyor olabilirler

ben yerinizde olsam o yeni kişiye sorarım şaka yollu

kız hakkımda ne duydun da ilişkiyi kestin diye zaten kaybedecek bir şeyiniz yok ki bırakın onlar bozulsun

Sizde sorun oldugunu dusunuyorum.

Bazı kısılerın enerjılerı cok dusuk olur , oyle olabılırsınız

Baskalarıylada ılgılı sorunlarınız olmus galıba

Yaşadıgın durumun benzerini ben yaşamıştım ama ben ögrtmen degil ebeyim çalıştıgm hastnede sorumlu hemşireyle tartştım şikayet ettim digerleride tavır aldı mesela o dönem tüp bebek yaptırmıştım dolayısıyla rapor aldım usulsüz diye savunmamı istedi artık canıma tak dedi dayanamadım hergün işe aglaya aglaya gdiyodum eşimde bu böyle olmaz dedi başka biyere tayinimi aldırdık şuan okadar rahatım ki saglık ocagndayım zaten 3 ebe 1 dr oh miss

bence sen haklısın, kimseyle sürtüşme, işini yap ve o kadar, yarın bişiolur araları bozulur, en iyi senolursun ama ezmeye kalkarlarsa da ezdirme kendini

İlla bir konuda haklı olduğuna inanmak veya hak savunmak hak aramak zorunda değilsin.Kimseye birşeyleri veya kendi doğru gördüğünü veya kendi hak ölçünü kabule ettirmek zorunda da değilsin.Sana göre sen haklısındır diğerine göre o.

bazi okullarda oluyor bu gruplasma diğerlerini icine almama durumu.ozellikle de sinif ogretmenlerinde oluyo . sizde onlara onlar gibi davranın muhakkak bi tane anlasacaginiz insan vardir içlerinde hepsiyle samimi olmaniza gerek yok.zaten dedikodu kazani gibi ogrt. odasi

Genellikle buyuk sehirlerdeki buyuk okullarda bu durum mevcut ne yazikki.

Gecen sene ilcedeydim. Ogretmenler odasinda herkesin birbiriyle merhabalığı vardi. O kadar samimi bir ortamdi ki anlatamam.

Simdi merkeze buyuk bir okula geldim. 70 ogretmen var. Hepsi grup grup ama gorsen gruplar birbirine selam dahi vermiyor. Ben tek tabanca takilmayi severim zaten. Hicbir gruba yakinlasmadim. Herkesle merhabam olur herhalde diye dusunuyordum ki gunaydin diyince cevap verneyen tiplerle karsilastim.

Kesinlikle sadece kendi gruplariyla konusuyorlar sadece.

Birde benim gibi tek tabanca takilanlar var onlarida sindirmisler garibim. Birgun bir tanesi dersime girdi duyuru yapti kirk kere ozur diledi. Hocam rahat ol ne var bunda ben boyle seylere takilmam dedim. Bu okulda boyle seylere hemen tepki gosterirler bende sizi daha tanimadigim icin belki tepki gosterirsiniz diye o kadar cok kusura bakmayin dedim dedi.

Bilmiyorum insanlar mi acayip ben mi acayibim bilmiyorum.

Acaba cocuklarla ugrastikca cocuklasiyor mu ogretmenler diye dusunmeye bile basladim. Bende mi 10 sene sonra bunlar gibi olacagim diye dusunmuyor degilim.

En guzeli tek takilmak hocam. Ben tenefuslerde ve ogle arasinda aliyorum kahvemi kitabimi kitap okuyorum. Benden alasi yok. Kimseyede eyvallahim yok. Senin de olmasin.

Yorumlar güzel, düşünceleriniz sığ değil teşekkür ederim.
Şöyle de düşünmeye başladım insanlar minnetdduymuyor bazı şeylere. Mesela kişinin belli sayıda arkadası varsa baska arkdslık kurmaya ihtiyaç duymuyor. Ve belki de şans vermiş olmuyor karşıdaki tek kişiye.
tabii arkdslık kurmamak o kişiye saygısızlık terbiyesizlik yapabileceği hakkını vermez kimseye.
İnsanlar da giderek bi şımarıklaşma egosunu tavan yapma hal ve hareketleri görülmeye başladı son yıllarda. Yaş olarak olgun fikir olarak ergenlikte kalmışlara alışamadım ancak alışmak şart oldu. Onlar değişmez.

Kimse kimseyle arkadas olmak zorunda degil tabiki ama ayni isyerinde calisiyoruz tabiri caizse sabah geliyorum ogretmenler odasina "Günaydin" diyorum cevap vermeyen ögretmenler var. Ozellikle bir grup var ki kendilerini herkesten ustun goruyorlar sadece kendi aralarinda diyalog kuruyorlar. Onlari arabalari en luks araba anlarin kiyafetleri en marka kiyafetler onlarin cantalari hep pahali cantalar eeee tamam da insanlik nerede? Bir gunaydina cevap vermeyen insan psikolojik sorunludur benim gozumde net. Istedigi kadar pahali arabaya binsin istedigi kadar pahali canta kullansin.

Neyse bende cok doluymusum ogretmenler odasi hakkinda.

Ben daha 2 yillik ogretmenim. Bakalim daha neler gorecegim.

hep mi aynı şeylerden muzdarip olunur... büyük şehirde merkezi bir okuldaki 2.yılım. 78 öğretmeniz. gruplaşma hat safhada. ilk tayinim çıktığı zamanlar herkese selam verme konuşma çabasındaydım ama baktım sallayan yok, ben de koyverdim gitti. kafamın uyuştuğu 3-4 kişi var onlar dışında pek kimseyle takılmıyorum. benden sonra tayini çıkan bizim okula gelen yeni öğretmenlere ben bana davranılanın aksine güleryüzlü davranıp yardımcı oluyorum ama ne yazık ki insanlar onlara da aynı şeyi yapıyorlar. bizden olmayanı dışlayalım zaten tanımaya gerek de yok kafasındalar. keyifleri bilir hocam sen de canını hiç sıkma. inan nların saçma sapan dedikodularını çekeceğine kendini işine aktivitelerine odaklamış olursun. bir kayıp yok yani ortada.

Bence insanlar beni beğenmiyor, hor görüyor o yüzden eşit olmayan davranışlara maruz bırakılıyorum.
niye brğenmiyorlar derseniz sohbet konusunda iyi bi sohbet yeteneğim yok, bi de bnm dr bilinçaltında kalma bi özgüvensizlik kendini alttan alma durumları var. İlk ortamda kasmıyorum güzel konuşuyorum tanışıyorum muhabbet ediyorum ama sonradan sebebini anlamadan insanlar uzaklaşıyor ben kendimi geri çekiyorum derken bi yalnızlık bi yalnızlık :) ve sonuç bazı egosu tavandakilerle kendimi koruma mücadelesi.
Aslında kimseye yalnız olan insanlara terbiyesiz davranma hakkı doğmuyor yalnızı güçsüz görüyorlar akıllarınca ancak insanlıktan da çıkıyolar haberleri yok.
çocuk eğitirken kendilerini eğitmeyi unutanlar....

Ortada yine dedikodu furyası dönüyor. Bişey olmuş az çok konuşan da konuşmuyor benimle.
Büyüklenme insanoğlu ölüm var, ölünce kasılmayı böbürlenmeyi görürsün.
Cumhuriyet bayramı dolayısıyla okuldaydık bugün. Bi öğretmenin sınıfından 2 kız 2 erkek olmak üzere 4lü şiir okudu çocuklar. Beğendim çoskulu okudular. Çocukların snf öğretmenini görünce hocam tebrik ederim öğrenciler güzel okudular dedim. Hıııı sağol dedi. Çekti gitti yanımdan. Hııı ne yaaa??

Hatta aynı konu benim için de geçerli..birşey yapmadığım halde ters davrananlar ,konuşamayanlar,,sonra sizin dediğiniz gibi düşündüm ve kendi halimde devam ettim,hala da ediyorum

Çok kafama takıyor um. Sonuçta insan varlığının onaylanması nı istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…