Öğretmenler odası kâbusu

İnternette sorun var. Ayrı ayrı yorum yapan derdime yapıcı katkıda olanlara yeşekkürler.
sorularınıza da cevap vereceğim. Ayrıntılı açıklama yapacağım.

ama ne yaptılar

siz bir örnek yazın biz dışarıdan nasıl görünüyor bakalımm

ama işte bu durum garip

eğer bunu tüm gençlere, tüm kadınlara, tüm stajyerlere vs vs bir kategoriye yapıyorlarsa tabii siz değil onlar anormal ama sadece size ise neden diye düşünmek lazım

iyi ya da kötü farkınız ne

daha mı zengin daha mı havalı daha mı farklı bir okulda okumuş daha mı genç vs vs

ya da ırk mezhep siyasi duruş giyim kuşam vs vs neyiniz farklı

Siz biraz kılıçları kuşanıp da öğretmenler odasına giriyormuşsunuz gibi hissettim ben nedense, ezdirmem de yok o üstün değil de filan bu laflar savunma mekanizması oluşturur, benim okulumda da gırgır şamata şakayla karışık birbirine takılma oluyor siz acaba böyle muhabbetleri fazla mı ciddiye alıyorsunuz da size karşı yapılan bir saldırı olarak görüyorsunuz??

Ben öğretmenler odasına giremiyodm bile. Biz okul öncesi olduğmzdan bi odamız yok aslnda. Hocalarla birbirimzi girş çıkışlarda görüyorz. Merhaba merhaba.
Bilemedim onca insan ndn sadece size bilensin durduk yere

yolda tüm arabalar karşıdan geliyorsa ,her zaman yanlış yolda olan siz değilsinizdir.

afet güçverir e benzettım suan okurken sizi
tayin alın bence

Pek yorum yapmasamda konularinizi takip ederdim Konuyu okuyunca sizin konulariniz gelmisti aklima acaba suan nasil diye dusunmustum degisiklik yokmus tayin hakki icin kac yiliniz var insallah tez zamanda ordan kurtulursunuz iyi insanlarin oldugu bir yerde kendinize yer edinirsiniz

Ben de o malum siyasi görüşe sahip kişilere yakın davranamıyorum, öğretmenlik yaptığım dönemde böyleydi. İsterse dünyanın en iyi insanı olsun asla mecbur kalmadıkça konuşmazdım hala da o insanlarla durum aynı. Belki öyle bi durum vardır.

canım sana kendimden örnek vereyim. yeni bir yere başlamıştım. ilk günden hocanın biri bir konuda emir vererek beni çocuk gibi azarlamaya kalktı.
pardon siz kimsiniz, müdür müsünüz dedim.
ben bilmemne öğretmeniyim dedi.
bende hayırdır bilmemne öğretmeni sen kim oluyorsunda beni azarlıyorsun, emir veriyorsun dedim. karşında çocuk yok, herkes haddini bilsin dedim.
bu salak herif koşa koşa müdüre beni şikayet etti. o da yetmedi, orda çalışan tüm hocalara dedikodumu yaptı.
içeri girdiğimde herkes bana şeytan gibi bakıyordu. kimbilir neler anlattı.
neyse... kısaca o öğretmenler odasında çok olay dönüyor. en iyisi kimseyle çok muhattap olmamak. arkadaşları dışarıdan seçmek. yada bir zaman sonra yeni bir öğretmen gelir, belki onla takılırsın

Bahsettiğiniz 30 kişi olunca kendinizdede hata aramalısınız bence. Hepsi saygılı falan demişsiniz birde. Otuz kişinin aynı anda sebepsiz tavırlı olduğunu düşünüyorsanız kendi hal ve hareketlerinizide bi gözden geçirin derim.

Muhtemelen kiskanclik vardır.
Benim calistigim okulda da 20 kadin 3 erkegiz. Basta kabullenmeleri cok zor oldu kemiklesmis artik kadro. Cok ustume geldiler her daim kendi başarısızlıklarini ustume yıkmaya calistilar ben sadece sustum herkes gercegin ne oldugunu biliyor zaten. Duymamazliktan geldim soylenenleri, her daim politik oldum ve konusanlara asla laf soylemedim gülümseyip odayi terk ettim cunku amaçları gıcıklık çıkartıp beni tartismaya sürüklemek ve sonra psikolojime oynamaktı. Amaclarini gerceklestiremediler kavgaci bir insan olmadigimi görünce yeni gelen baska bir arkadasa sardılar. Simdi ona düşmanlar benimle aralari iyi.
Ha 20si de mi kötü tabiki hayir 4-5 tanesi benim gibi daha ılımlı ve bu problemli olan tipleri takmıyor onlarla aramız cok iyi oldu.
Tavsiyem politik olman cunku amaclari zaten seni kışkırtmak ve ustune oynamak, verme istediklerini.

O zaman konunu doğru düzgün açarsın açıklarsın bana şunu yaptılar bu sebeple tartıştım onlarla diye...

Bizde sana derizki sen haklısın onlar haksız...

Şimdi hem ortalıkta ne dönüyor bilmiyoruz hemde biz suçlu oluyoruz...

Şu anlattıklarına bakılırsa 30 kişilik ortamda herkes haksız sen haklısın?? Hayır efendim sen haksızsın ve ortamda çirkeflik yaparsan dışlanırsın bu kadar basit...

Bazı iş yerlerinde sonradan gelenlere iyi davranılmıyor veya içlerinden birini kurban seçip onu dışlayabiliyorlar.
İlk atandığım yerde 2 yıllık bir arkadaş için güzel çalışmıyor diye dedikodu yapılıyordu ve dışlanıyordu.kendisiyle çalıştım,hiç bir problem yaşamadan gayette güzel çalıştığını gördüm.benle birlikte o kuruma 5 kişi daha atandı.bir süre sonra birlikte atandığımız kişilerde de o arkadaş için iyi çalışmıyor diyenler oldu.bunu söyleyenlere bi sorun mu yaşadınız bişey mi oldu diye sordum.hayır ama öyle konuşuyorlar diye cevap aldım.kısacası yeni gelenlerde eskilerin kışkırtmasına gelmişti.halbu ki kız gayette güzel çalışıyordu.
Yani bazen 30 kişi suçlu sen haklı olabiliyorsun.bunu bizzat gördüm.yapabiliyorsanız tayin alın ve o kişilerden uzaklaşın.

Gercekten haksızlık karşısında hakkını arayan,susup tısmayan birisini,iki yüzlü ,hep istenileni söyleyen,gerçekten ne düşündüğünü söylemeyen,kibar görünen birisini,ve fesat kötü düşünceli insanlar hakkında peki?

Ogretmenlik mesleğinin temel sıkıntısı bu birde ,öğretmenler odası. Türkiyenin dörtbir yanindan gelmiş bin türlü değişik insan. Gerçekten dışlama vs fazla olduğunu düşünüyorum. Bunun için 3o kişiye 1 kişi kiyaslamasi bu oda için geçerli değil bence.
Adı öğretmen ama insanliktan nasİpsiz tuhaf tipler var ...

Söyle söyliyim tek türk ögretmen/stajer benim okulda. Benim disimda bir yabanci stajer daha vardi onada cok kötü davraniyorlardi. Sonunda pes etti birakti stajerligi. O gittikten sonra bana dahada saldirmaya basladilar..
Giyim veya tarz konusunda göze batmiyorum tesettürlüde degilim. Farkim yok digerlerinden türk olmam disinda..

Siz tatlı dilli olun gülümsemenizi eksik etmeyin. Onlar da kendileri bilirler. Güzel giyinin. Etrafınıza pozitif enerji verin. Mutlaka biri alacaktır. Bir de çok da dert etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…