OHSS olan varmı aranızda

Portali

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
547
45
318
Merhaba arkadaşlar, 4 martta aşılama yaptırdım fakat aşılamadan önce OHSS olduğum halde doktorum aşılamamı gerçekleştirdi.yumurtalarım 7santimi geçti dokuz aylık hamileler gibi şiştim 2 haftada karaciğer dalak akciğer su topladı aynı zamanda batında yoğun asit birikti hayati tehlikem varmış 2 hafta hastahanede yattım ve benim bununla ilgili hiç bir bilgim yoktu aşılamam tuttu bebeklerim 3üzdü 7. haftata bebeklerimin aynı kesede olan 2si eridi diğeride gelişmemişti 9.4ken kürtajım oldu. Doktorum eğer bebekler yaşasaydı yinede kürtaj olmak zorundaydın dedi. Acayip mutsuzum kendimi kaptırmadım sanıyordum ama çok fazla kaptırmışım meger. Acaba aranızda benim gibi OHSS hastası olanlar oldumu merak ediyorum çünki bu çok nadir olurmuş.senağlama

canım geçmış ols............bazı arkadaşlard aynı sorunları yaşamıştı ...bılemıcem ben yaşamadım ama dokyorun o halde sana transfer yapması ilgınç beklemesı gerekırdı........bır ay veya ıkı ay.......kaybetmış olmanda ayrı bır sıkıntı...............bence daha ıyı araştıran bır merkez bul....kendını toparla canım ve yenıden başla inş bı daha yaşamazsın ama ohss u yenıden tedavılerde yaşama ıhtımalın var gıbı..önemlı bence ...doktorunla mutlaka konuş canım..............dua ile

geçmiş olsun genelde pkoluların karşılaştığı bir sorun. ama pkolu olmayanlara da oluyormuş bazen. bence ne olursa olsun doktorun o ay aşılamayı yapmayıp beklemeliydi ve daha sonraki ay da daha düşük dozla tedaviye almalıydı. ama bir dolu yumurtan olup çoğul gebelik yaşayabildiğine göre yine olacak demektir inşallah. moralini bozma doktorunu değiştir inşallah gelecek sefere:teselli:

canım geçmiş olsun.bende aşılamadan sonra böyle birşey yaşamıştım.kendi aralarında ohss olabileceğimi konuşmuşlardı ama bana herhangi bir açıklama yapmamışlardı,ve aşılamamı yaptılar.sonuç 1 hafta hastanade yattım.9 eylülde yaptırmıştım.çok kızgınım ordakilere.yaşadıklarımı anlatamam.özel bir hastaneye gittim bu olanlardan sonra.10 nisanda transferim oldu ve şu anda hamileyim.dr.um ilaç dozlarını ayarlarken çok dikat ettiğini söyledi tekrar ohss olmaması için.9 eylülde boşa geçirmişim yıllarımı.boşuna bozmuşum psikolojimi.

merhaba ve geçmiş olsun
bende de ohss oldu 1. denememde ve transferim iptal edildi ve 1. hakkımı bu şekilde boşuna kullanmış oldum.Bne polikistik overliyim polikistiklerin bu riski her zaman ve her denemede mevcut maaalesef.ben de ohss olana kader böyle bir komplikasyon olduğunu bilmiyordum.her yumurtalığımda 40 ar tane folikül oluşmuştu ve dr. emboliden seni öldürebilir bile dedi ve transfer iptal edildi.ikincide de aynı riks oldu e2 değerim 5000 i geçti ama son anda yumurtlaraı toplamayı başabildik.3 transfer oldu bir tanesi de tek yumurta ikizi bölünmüş 4 kese görüldü ama kalp atışları görülmedi 11. hafta kürtaj olmak zorunda kaldım.umarım sonraki denemelerimizde önce ohss den kurtarıp sonra hamile kalıp sonrada yavrularımıza sağlıkla kavuşmayı başarırız.seni çok iyi anlıyor ve acını paylaşıyorum ama bu da bizim gerçeğimiz maalesef bu gerçeği kabullenip bununla mücadele edecek gücü kendimizde oluşturmamız lazım.ilk denemede bu iş bir defada biter gibi geliyodu ama maaalesef bu iş emek sabır işi.öyle kolay olmayabiliyor.hayat bazılarına herşeyi altın tepside sunmuyor .bizlerde o insanlardanız.bu satırlarda şimdi acılarımız paylaştığımız gibi bir gün de mutluluklarımızı paylaşmak dileği ile................

mrb canim cok gecmis olsun cok uzuldum
evet birinci denememde bende yasadim bende 3 gun hastanede yattim
ve 15 gun igne yaptim kendime gelmek icin
ama bende pko yok dediler yinede oldu dedigin gibi 9 aylik hamile gibi sistim cok zor birsey ikinciyi deniycem ve yine cok korkuyorum ama cok dusuk doz basliycaz bende gebelik olusmadi birincide ins ikincide allahim yuzume bakar ve hayirlisi ile bebisme kavusurum

ben oldum malesef .Ekim 2008 de yumurtalarım toplandı. PKO hastasıyım o yüzden doktor en baştan transfer yapamayacağını 2-3 ay erteleneceğini açık açık söyledi. ıyi ki öyle yapmış, 10 gün boyunca inanılmaz ağrılar, karın şişliği ve 9 aylık hamile göbeği ile dolaştım. Ne dolaşabildim ne yatabildim ne yürüyebildim..Orta şiddette diye hastaneye yatırmadılar ilaçlar ile geçti. Doktor çok önemli, bu durumda birine transfer /aşılama yapanı ben cani olarak görüyorum, ve de beddua ediyorum o doktorlara.bir arkadaşım daha buna maruz kaldı ve bebkleri tutmadı. Belki de tutunmayı da etkileyen bir durum anlayacağın. Transferim tüm tetkikler ve hormopn incelemeleri,nden sonra 4-5 ay gibi yeniden tedaviye alındım ve 6. ayda tamamlandı...Gecikme beni üzmüş ve yormuş olsa da şu an hamileyim ve doktoruma müteşekkirim. Allah yardımcın olsun canım

Merhaba Anunaki a.s.

Öncelikle geçmiş olsun,allah sabır versin..
Ben pko hastasıyım geçen sene üç tane negatif aşılamam oldu onlarda ohss ile karşılaşmamıştım.Yine geçen sene aralık ayında ilk tüp bebek denememde ikizlerime hamile kaldım ama bende senin gibi çok zor şeyler yaşadım.Transfer yapılana kadar hiç birşeyim yoktu ama transferden bikaçgün sonra aşırı derecede karnım şişti seninde söylediğin gibi karnım dokuz aylık gibi olmuştu bi kaç kere hastanede yattım bu yüzden.Benim doktorumun söylediğine göre ohss hamile kalındığının göstergesiymiş olmaz olsun öyle gösterge oda ayrı konu neyse fazla uzatmayayım..ikizlerime hamile olduğumu öğrendim herşey yoluna girdi derken 9.haftada kalp atışları durdu kürtaj olmak zorunda kaldım çok zor günlerdi allah kimseye yaşatmasın senağlama ...
Seninle aramızdaki fark ohss nin aşılamadan önce farkedilmiş olması ve buna rağmen tedaviyi neden iptal etmediler aklım almadı doğrusu :sm_confused:
Bu doktorlar bazen çok acımasız oluyorlar tabiri caizse bizi deneme tahtası gibi kullanıyorlar Çok üzgünüm çoook
Neyse arkadaşım çok fazla uzattım kusura bakma zaman herşeyin ilacı biraz ara ver moral depola,sonra tekrar sıfırdan başla allah gönlüne göre versin :1hug:

arkadaşlar bende negatif 3 aşılama geçirdim ve hiç böyle birşeyden haberim bile yoktu.1 tüp bebek denememde 44 yumurta gelişti 11 emb.oluştu şimdi 3 aylık aradan sonra bende transfer günümü bekliyorum inş.haziran gibi gitmyi düşünüyorum
.DR. çok önemli arkadaşlar bende nerdeyse kendime kıyıp dr diyorum ki ohss olmama rağmen olsun transfer yapın ama dr.olmaz dedi yapamam dedi şimdi çok şükrediyorum....
tranfer parası ödeyen arkadaşlar varmı ve miktarı belirtirseniz sevinirmmm

ayyyy dehşete düştüm yaaaaaaa
neler neler oluyor
kusura bakmayın yeni okuyabildimmm
bende pco luyum 1.ci tüpbebek denemem negatif ama ohss olmadım
dondurulmuş transferide yaptırdım sonuç yine negatiff ama ohss olmadım
şimdi 2.ci tüp bebek için tedaviye başladım ilk iğnemi oldum bu gün inşallah ohss olmam allahım
ne yaparım sonra
ben tek asi de görmüştüm bu olayı kaç arkadaş varmış yaşayan

hepinize çokkk çokkk geçmiş olsun kızlar inşallah bir daha olmaz ne olur emin ellerde olduğunuzdan emin olun

Teşekkürler sera96 umarım bu tedavi sürecininde olumlu bir sonuçla bir çırpıda sonuna gelirsin ohss dahil hiçbir olumsuzlukla karşılaşmassın ( ohss nin adı bile ürkütücü bence ) bol şans arkadaşım allah gönlüne göre versin inşallah...

Arkadaşlar merhaba bende de fazla yumurta toplamadan dolayı ohss riski olabileceğini söylemişlerdi beni uyarmışlardı karnında şişlik olursa haber ver diye bu arada bende pko yoktu. Hatta transferim yapılırken de uyardılar beni olursa haber ver diye Transferden sonra 2. gündü sanırım şiddetli bir karın ağrısı çektim sanki bişeyleri dışarı atmak istermiş gibiydi. Fenalaşmıştım. Karnım o kadar şişmiştiki 2 aylık karnım sanki 4 aylık gibiydi ara ara bu karın ağrıları devam etti uykumdan uyandıracak kadar...(şiddeti en başlarda ki gibi değildi hafiflemişti) Kalp atışını dinlemek için gittiğimizde duyamamıştık Kürtaj olmak zorunda kaldım. Merak ettiğim sizlerde şişlik olmuş peki karın ağrısıda olmuşmuydu?

hemde ne karin agrisi canim bicagi saplayip saga sola cevirdigini dusun korkutmak istemem ama benim yasadigim agrilar bunlardi artik bebek falan dusunemez hale gelmistim oluyorum sanmistim
dedigim gibi bende pko yok ama oldum cok oldum hemde
ayrica dr transferden sonra ortaya ciktigini soylemisti yani fazlalasiyor bazende geriliyormus eger hamile kalirsan devam ediyormus ben boyle hastalandigim icin drum cok umutlanmisti ama olmadi iste
simdi ikinci tedaviye basladim dozum 75 lik gonal f cok dusuk ama benim yumurtalar deli oldugu icin hemen cvp veriyor ins bu sefer olmam cok korkuyorum

ikinci tedavin hayırlı olsun inşallah sorunsuz bir şekilde tedavin sonuçlanır da sağlıkla bebeğini kucağına alırsın cnm. O ağrıları telefonla bildirdiğim zaman pek fazla önemsemediler. Daha sonrada hamile olduğumu öğrendiğimde şiddeti azalmıştı zaten en azından fenalık hissi kalmamıştı ama dediğim gibi transferden sonra 2. gündü sanırım o ağrıyı unutamıycam...Karnım kasılıyordu sanki bi daha yaşamak istemiyorum bu sıkıntıları...umarım hiç birimiz yaşamayız.

asicigim ve de diger arkadaslar,
Bazi satirlarinizi okudum, doktorunOHSS hamile kaldıgının belirtisi seklinde bir aciklamasi olmus. lutfen buna inanmayın, OHSS (turkcesi: asiri sismis, dolmus yumurtalik sendromu ) demek...yumurtalıklarınızda 30-40 adet işlem görmemiş yumurta birikmesi hamileliğin geliştiği rahminizle hiçbir ilgi ve alakası olmayan bir durum. sizin yumurtalıklarınızda kullanılmayan 30 yumurta varken, size işlem görmüş yani döllenmiş yumurta transfer edilen aşılama ve tüp bebek transferinden sonra neye yarar sorarım size ?? yani işlem bitmiş, döllenmiş yumryta rahme transfer edilmiş, bir de hiç kullanılmayan ve de vücuttan atılması gereken 30 tane luzumsüz yumurta bacaklarınızı bile birleştiremeden oturdugunuz bir durumda içerde duruyor ????? Doktorlar OHSS varken transfer yapıyorsa, ya da risk varken tedaviyi iptal etmiyorsa biran evvel o transfer parasını almanın pesindedir başka hiçbir açıklaması yok bunun..Nasılsa tutmazsa 2. yi deneyecegiz, 1 hastadan 2 kere kazanc diyorlar...insanlarımızı kandırıyorlar, bizim acılarımıza nasılsa ölüm riski çok düşük diye çeksin, ilaç verir ekstra tedavi ederiz diye bizi hırpalıyorlar. Allah bu tarz düşünen ttüm doktorların, merkezlerin cezasını hak ettikleri gibi verir inşallah.. 2 arkadaşım OHSS ye rağmen tüp bebk trasnferi yapıldı ve birinin tutmadı, diğerinin tuttu ama 7. haftalarda gelişemedi bebişleri düştü... Lütfen doktorlarınızı iyi tahlil edin, iyice sorun, sorularınızı geçiştirdiklerini boşver bişey olmaz gibi cevaplar verdiklerini anlarsanız üstlerine gidin gerekirse değiştirin...ben OHSS oldum transferimi, yapmayan 6 ay erteleyen doktoruma kurban olayım, 1 hafta evde 9 aylık hamile gibi gezdim, geceler boyu sabahın 4 üne 5 ine kadar ağlamaktan ( Allahım tüp bebek transferi yapılamadan ölen bir ben olucam herhalde diye gezinmekten ) helak olmuştum..Şimdi anlıyorum ki o durumda hiçbir bebeği taşıyamaz olacaktım. Lütfen kendinize iyi bakın, sizin bedeniniz o bebi,şler için hep sağlıklı, hep dirençli olmalı ki başarıya ulaşabilelim. Allah hepinize sağlıklı, şanslı, mutlu hamilelikler nasip etsin.:Saruboceq:

Hepinize geçmiş olsun. Peki tüp bebek ve aşılama harşç yumurta çatlatma yapılırke ohss riski olurmu?

teşekkür ederim inşallah canım bu sefer başarabilirim

Arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederim benim gibi sorunları olan insanlar olduğunu öğrenmek ve paylaşmak rahatlattı. Çevremden soruyorlar sorunun ne diye baştan sona anlatmak zorunda kalıyorum kimse anlamıyordu. Anlat anlat dilimde tüy bitti. Ben muayeneye 200, aşılamaya 250, el emeğine 100 vermiştim ve doktorum bu kadar asla değil fakat size bir güzellik yapalım demişti. henüz kürtaj olalı 12 gün oldu buradaki doktorum ölümden dönmüşsün niye danışmadan iş yapıyorsun diye beni epey azarladı ve kesinlikle 6 ay hamile kalmıycaksın demişti OHSS içinde 4 ay verdi ve benim ankaradaki aşılamamı yapan doktorum ise 1 ay sora gel bi daha deneyeyim dedi adeta çıldırttı beni Allahımdam bulsun. eğer 4 ay beklemezzsem tekrarlarmış. Ayrıca çok fazla şiştim öyleki karnım ve göğüslerim çatladı felaket kaşınıyorlar ağrım çok şiddetliydi uyku uyutmuyordu, Benim pkom yokmuş geçen sene 7 taneydi fakat ben hayıta bağlıyorum bu sene yok. Doktorlardan yediğim kazıklardan sora birdaha tufaya gelmem demiştim ama giderek düştüğüm tufanın derecesi artıyor Allahım noollur benide insan evladı bir doktorla karşılaştır eminim bi sürüdür ama bana denk gelmiyor. Çok uzattım kusuruma bakmayın sizlerinde Allah yardımcısı olsun.teşekkür ederim desteğiniz için.

gü<el arkadaşım,
bak madem Ankara da yaptırabiliyorsun , Babytwin diye bir arkadaş var, ve onun gibi birkaç kişi diye..Maya Tüp Bebebk merkezinde yaptırıyorlar ve her halinden memnun, doktorların hemşirelerin isimlerini bile yazmış..sen yeniden deneyeceksen bir de orasını araştır bari. anladığım kadarı ile gayet insancıl ve işinin ehli kişilermiş..allah yardımcın olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…