Ojelerim Bozulmasın Diye Evlenmiyorum :)

Libnie

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2009
428
460
333
Merhabalar,

Birçoğumuzun ortak derdi "neden evlenmiyorsun?" sorusuna cevap olan harika bir yazı gördüm.
Kimin yazısı olduğunu bilmiyorum ama ben okurken çoooook eğlendim

Bu forumda bu dertten müzdarip o kadar çok konu okudum ki paylaşmak istedim

Ojeleriniz bozulmasın :)

Sevgiyle kalın

Ojelerim Bozulmasın Diye Evlenmiyorum
!

Ben yoruldum, insanlar yorulmadı sormaktan. Neden evlenmiyor muşum?! Kocalar kapıda sıraya dizildi de biz mi seçemedik? Düzgün bir adam karşımıza çıktı da biz mi istemedik? Aşık olduk da bekarlık kurumunun bize ihtiyacı var diye biz mi kaçtık?

Herkes evlenmek zorunda sanki…
Sevip aşık olmadığın biriyle evlenmektense evlenme daha iyi…
Kısmet demekten dilim damağım kurudu. Olmayacak dualara amin demekten dudaklarım yoruldu. O yüzden evlenmedim.
Yukarı tükürsem ıssız adam, aşağı tükürsem dingil! Hangisiyle evlenelim?

Zaten evlenince de hayatımıza kuş mu konuyormuş sanki? Kamberliğin bana verdiği yetkiye dayanarak şunu söyleyebilirim ki, hazırlıkları da dahil olmak üzere total olarak kocaman bir fiyasko evlilik. Hangimiz gümüş makasa pul yapıştırıp kurdele sarmak istiyor? Nişan tepsisi almak için kaç saatinizi sokaklarda geçirmek istersiniz? O kadar dandirik ki her şey; buzdolabı seçmek bile problem. Bütün sülalenin parmağı her işinizin içinde maşallah! Gelinliğiniz hakkında bile her kafadan çıkan milyonlarca konuşma baloncuğu… Biri ak diyor öbürü kara! Aman da herkesin gönlü olsun derken, iki gönül bir olunca seyran olacak samanlık dar geliyor insana.

Düğün olayını hiç anlamış değilim keza. Neden bir adamla aynı evde yaşamaya başlıyorum diye Dayımla karşılıklı Ankara havası oynuyoruz ki? Üstelik üzerimde beyaz ve ters bir mantar kostümüyle! Bir de boyumdan büyük bir pastayı kılıçla kesiyoruz yanımdaki penguen kostümlü kocamla! Sebep?

Peki ya mutlu sondan sonra?
Bulaşığı, yalaşığı gırla evin içinde… Oje bile süremiyor insan. Sürsen bile yemek yaparken, bulaşık yıkarken bozuluyor zaten. Bütün gün işte çalış, aksam eve gel yemek yap, ortalığı toparla, bulaşıkları yıka… Aman tanrım yarın kaynanam geliyor sendromu da cabası…

Hepi topu bir

Pazar günümüz var o da ütüye kurban gidiyor. Bir de evin içinde dolaşan erkeksinin kılı tüyü pisliği… Sinirleri kulak memesi kıvamında cılklaşan kadın çemkirmeye başlıyor. Ardından kavgalar gürültüler ve ta tam! Hadi bakalım ben annemin evine gidiyorum Hüseyin!
Ondan sonra adliyenin önü boşanma kuyruğu…
İşte bu yüzden evlenmiyorum teyzelerim amcalarım. Henüz bu yaşanacak, anlat anlat bitmeyecek sıkıntıları bana pembe gösterecek biriyle tanışmadım da ondan evlenmiyorum. Sırf sarılıp uyumak için bu kadar yükü taşıyabileceğimi düşündürmedi kimse de o yüzden hala yalnız yaşıyorum.
Bir gün biri gelir, al bu da senin aptal cesaretin hadi evlenelim der ve beni ikna edebilecek kadar aşık ederse, ben de evlenirim belki. İşte o zaman gelini öpebilirsiniz.

Ama şimdilik ojelerim bozulmasın diye evlenmiyorum.

hahahaha süper bir yazı olmuş
valla sağolasın epey eğlendirdin beni:)

Bunun yeri burasi degil birazdan ucururlar
Ayrica alinti oldugunu belirtin

İyi bari dogru tespitler iceren bir yazi. Bazi über zeki kizlar gibi "ayy erkekler zeki kadin sevmiyor, evlenemiyoruz" dememis.
He yawrum he su dunya uzerinde evlenebilen butun kadinlar aşırı salak. Bi sen zekisin, adamlar da korkuyo seni almaya. .

çok hoş bi yazı olmuş
yazdıklarının çoğu da benim erken evlenmeme sebeplerim arasında
ve düğünle evlilikle ilgili yaptığı tespitlerin çoğu doğru bence

ama toplum baskısı çok fena ne yazık ki
o sebeple ben de bi kaç yıla kadar evlenmek zorundaymışım gibi hissediyorum

doğru düzgün birini bulsak evlenicez de laf olsun diye de her önüne gelenle evlenilmiyo ki

Ojelerin bozuldugu dogru, utu olayi hic bitmiyor zaten
Ama insan niye evlenmedigini neden bu dille aciklar ki? Gelinlige mantar diyor, sevdigi adama killi erkeksi diyor. Cok sacma.
Ojeleri bozulmasin diye degil, bence ojelerini bozacak bi koca bulamamis diye kudurmus bu kiz

Cook beğendim yaziyi. Ben de bazen ne olursa olsun evleneyim diyorum salak gibi sırf toplum baskisi yüzünden ama yok anacim yookk öyle sırf mahalle baski yapmış diye gidip de bi odunsu hayvansi biriyle evlenemem hııhh :/

Ama ben evlenmek istiyorum yaa çocuk doğurmak istiyorum bananeeeğğ :-( ama yok aday adayinin adayı bile yok :/

Herkesin evlenme meraklısı olduğunu mu zannediyorsunuz??

vayyyy supermis yaaa.ewlilik anca bukadar net ve guzel anlatilir.yanliz dedigi cok dogru.bende kirmizi ojeyi cok severim ama yukarida sayilan sebeplerden dolayi suremiyorum yillardir.hala tirnaginda kirmizi ojesi olan bayanlar bence ojenizin keyfini cikarin biraz daha

Bence asıl kilit nokta burası. Evlilik kimse için toz pembe bir dünya değil ama bu sorumlulukları kaldırmaya razı olacak kadar sevemediysen birini, bütün bunlara katlanmaya gönüllü olmanı sağlayacak biri yoksa hayatında istemiyorsun evlenmeyi. Evliliğin olayı bu zaten. Değil mi?

Bekarların bulaşıklarını çamaşırlarını kim yıkıyor, ütülerini kim yapıyor? Onların evinde buzdolabı yok mu? Tüm bekarlar aileleri ile yaşıyorlarsa onu bilemeyeceğim.

Şaka bir yana evlilik sürecinde bazı gereksiz adetlerimiz var ne yazık ki. Sorumlulukların arttığı da doğrudur. Ama bunun dışında evlilik -eşiniz de böyle düşündüğü müddetçe - hayatı paylaşmaktır. Yıkanacak çamaşır sayısı iki kata çıkar, ama makinaya koyacak ve çıkarıp asacak kişi sayısı da ikidir. İki insan bir yandan ötekinin yükünü arttırmış gibi görünürken öte yandan maddi veya manevi başka bir yükünü de azaltıyordur.

Son düzenleme:
Şu düğün olayına ben de katılıyorum ya. Ben evleniyorum diye neden millet göbek atıyor ve cidden neden pastayı DÖNER kılıcı! ile kesiyoruz.
Çoğu ailede görüyorum, eşya almaya cümbür cemaat çıkılıyor. Nişan bohçası mı, düğün hazırlığımı tam anlayamadığım don atlet, gecelik falan almaya anneler, görümceler falan geliyor. La size ne benim giyeceğim gecelikten, herifimin giyeceği sabahlıktan İğrenç bence yaa, ahh oğluşum sabah kalkıp bu röndeşambrı mı giyecekmiş aman da aman
Bence de her şey aşırı derecede vıcık vıcık.
Evleneceksem de bir rahat bırakın, eşyayı, donu çamaşırı biz düşünelim. Evlendikten sonra da en az 1 ay ilişmeyin.
3 gün sonra el öpmeye gelmedin diye küsen bir KV is-te-mi-yo-rum.

VALLA BENİM ne ojem bozuluyo ne sinirim ne saçım başım
kimse tek değildir bu dünyada yalnızlık allaha mahsus
teknoloji ilerledi
nerde kaldı elde çamaşır bulaşık...
çalışan bir kadınsan erkeğin yardımcı olaak arkadaş
valla ben süsümden püsümden de geri kalmam işimden gücümdende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…