- Konu Sahibi bursaakrep
-
Canım seni anlayabiliyorum bnm de 4 yıllık bi beraberliğim var ancak bizde ne nişan var ne de söz. üniversitede tanıştık. onun okulu bitti öğretmen oldu bu yıl da bnm bitti. ama neye yarar benim işim olsun diye bekliyor bu kez de.neymiş iki maaş olursa sıkıntı çekmeden yaşarmışız.. ben de askere gitmesini istiyorum ancak erteleyip duruyor. para biriktiriyor desem neyse ama para da biriktirmiyor. anlayacağın biraz da onların çabalaması ve bizim onların karşısında net bi kararla durmamız lazım. ben artık vazgeçmeyi bile göze aldım bnm için fedakarlık göstermeyen birine nereye kadar fedakarlık edebilirim...
ben yine gıcıklık yapmış olacam ama arkadaşa haklısın diyen hanımlara bir sorum var...
konu sahibinin sözlüsü sizin oğlunuz olsa, kız arkadaşı ona aman okuma askere git gel evlenelim sonra istediğin kadar oku dese ne hissedersiniz...
büyütüp yetiştirdiğiniz, meslek sahibi olmuş görmeyi beklediğiniz oğlunuz, kız arkadaşı öyle istedi diye okumaktan vazgeçip askere gitmeye karar verse ne hissedersiniz...ne kadar çalışıyor olsa da evladınızın lise mezunu ya da üniversite mezunu olması arasında fark yok mudur sizce...üstelik eğitiminden vazgeçmesinin sebebi kız arkadaşı iken...
o zaman da haklısın der misiniz çok merak ettiim yani...
Bu şartlarda evlenmek için acele etmeyin bence.
Evlenseniz ne olacak?
Kurulmamış bir düzen,yarım yamalak bir yaşantıyla dahada bunalırsınız.
Bekarlığın keyfini sürün biraz daha.
Sözlünüzde o arada düzgün şartları kurmuş olur
Sevginizden şüpheniz yoksa,sabırsızlanmanında manası yok bana göre[/QUOevlenmek için acele etmiorum sadece başkalarının istediği gibi bi hayat yaşadığımız için kızıorum
Okuyan insana okuma git askere evlenelim denir mi yaa. aklım almıyor valla. yaşım 24 oldu yazmışsın fesupanallah duyanda 80 lik nine sanacak. Dayatamayın arkadaşlar dayatmayınnn
nedir bu acele bırak çocuk okulunu bitrisin
bi yere mi yetişeceksiniz
Bu şartlarda evlenmek için acele etmeyin bence.
Evlenseniz ne olacak?
Kurulmamış bir düzen,yarım yamalak bir yaşantıyla dahada bunalırsınız.
Bekarlığın keyfini sürün biraz daha.
Sözlünüzde o arada düzgün şartları kurmuş olur
Sevginizden şüpheniz yoksa,sabırsızlanmanında manası yok bana göre[/QUOevlenmek için acele etmiorum sadece başkalarının istediği gibi bi hayat yaşadığımız için kızıorum
Başkaları dediğiniz ailesi ama
Henüz evli değilsiniz,bu insanlar size vaadde bulunmamışlar şugün şu saat diye,siz sadece erkek arkadaşınızla mutabık kalmışsınız bazı konularda
Haklı olarak ailede kendi fikrini bastıracak yani
Tersini düşünmeniz hata olur zaten.
cnm bak okumayı o istese ben zaten ona karşı çıkmam böyle bi hakkım yok ama o da isytemio hiç istemio ve ailesinin zoruyla okuyo bunu her defasında da sölüo bana da ailesine de2 yıllık mezun lise değil benim zoruma giden ailesinin hayatına müdahale
etmesi istemediği bişeyi yapmaya zorlaması bi kız için vazgeçme diye bişi yok yani ki ben her seferinde neler oldu anlayışlı davrandım her seferinde bunu kırmızıçilek bilio ben en yakın arkadaşım benim kızdığım konu bu yoksa ben kimsenin okumasını engellemiorum istemediği bişeyi yapmaya zorlandığı için ve onunda bunu kabul ettiği içn kızıorum sadece
ben türkçe konuşmuorum yada anlamak istemeyen çok arkadaş var diorum ki okumayı o istemedi ailesinin zoruyla okudu ve noldu okul bitmedi anlaşılmıştır umarım ailesinin zoruyla diorum beni kızdıran bu diorum birilerinin hayatımıza burnunu sokması bizim istediğimiz gibi değil kendi istedikleri gibi hayatıumızı şekillendirmeye çalışmaları
Okumak kötü bir şey değil. Ben de çocuğumun okumasını ondan sonra ne istiyorsa yapmasını isterim ilerde. ve ne olursa olsun oğluma birisi okuma askere git derse kızıma okulu bırak evlenelim derse sinir de olurum. kim ne derse desin.
ben türkçe konuşmuorum yada anlamak istemeyen çok arkadaş var diorum ki okumayı o istemedi ailesinin zoruyla okudu ve noldu okul bitmedi anlaşılmıştır umarım ailesinin zoruyla diorum beni kızdıran bu diorum birilerinin hayatımıza burnunu sokması bizim istediğimiz gibi değil kendi istedikleri gibi hayatıumızı şekillendirmeye çalışmaları
Kötü bir şey için baskı yapmamış ailesi. Oğullarının geleceğini düşünmüşler. Bu tavrını belli edersen senden de soğurlar. Sözlün ilerde iyiki okumuşum diyecek bak görürsün. Okumaktan güzel şey yok zor gelsede zaman zaman. Ben anlayamıyorum. Sen de okusaydın. adama sanki zehir içiriyorlarmış gibi olayı dramatikleştirme lütfen. İstemediği şeyi yaptırıyolar diyorsun. Adam en azından kısa dönem askerlik yapacak. Böyle evlenelim diye acele edip sonra- umarım çok mutlu olursun- neyseee
ben zaten okudum cnmm 4 yılıık mezunum bişeyi dramatikleştirmiorum ayrıca sadece bi derdimi paylaştım saçma geliosa yorum yapmak zorunda değilsin dram olsun diye yazmadım burdaki kimsede dram olsun die bişler yazmıo emin ol
Ben hemen cevap vereyim bu soruyakaydirigubbakcemile3
Benimde oğlum üniversitede okuyor
Kalkıp kız arkadaşı okulu ertele git askere dese tav olurumkaydirigubbakcemile3
Tamam kötü bir kaynana olmıycam hiçbir zaman bunun için genç kızlığımdan beri verilmiş bir sözüm var kendime ama
Bunu diyen gelin adayına tav olurum,tav olurum
Dürüstçe döküldüm vallakaydirigubbakcemile3
canım zorla okuyor diyorsun..bu olaya şu yönden bi bak mesela 1.sınıfa başlayan çocuklarda istemez okula gitmeyi ağlarlar zırlarlar ama aile iyiliğini düşündüğü için ağlayıp zırlamasını dinlemeden okula bırakırlar bu da aynı şey sözlün okumak istemio olabilir ama okumak zorunda aileside onun okumaya gönlü olmadığını bildiği için bazı şeyleri zorla yaptırtıyor ileride sözlün onlara dua edecek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?