ok dertliyim ok:(

ne münasebet ya ... bir çok kişi otele git demiş olacak şey mi Allasen
Hayır il dışında falan olsanız neyse ama aynı şehirde benim kurulu mis gibi evim duracak ben gidip o en özel anı otelde geçireceğim.
ayrıca benim o yepyeni evimde 15 kişi kafasına göre takılıcak. oldu canım gögrüsem söylerim.
Bunun tek yolu var kesinlikle susma ama çirkefte olma.
Tatlı sert bir dille böyle birşeyin mümkün olmadığını yeni evinde kimseyi ağırlıyamayacağını ama bunu dışında ne zaman isterlerse gelebilecklerini anlat.
sen otele gitsen onlar senin yatağında bile yatarlar , olurmu olur yani.
kesinlikle taviz verme olacak şey var olamyacak şey var.
Misafirlerin kalabilecekleri başka biryer yok mu? mesela ailenin evi müsait değil mi?
Hatta bak annen desin kayınvalidene bizim adetlerimizde böyle birşey yok yeni gelin evine ilk günden misafir gitmez buyrun bizde kalın desin
yada hiç olmadı onlara bir pansiyon yada otel ayarlayın.
ama sen böyel herleye peki demeye devam edersen başıan gelecek daha çok şey olur.

Bu kafada bir kaynana değil Adana dünyanın öbür ucu olsa yetişir valla.Koy tavrını baştan nasıl alıştırırsan öyle gider.Tamam damat anası ama herşeye de karışmaya hakkı yok.Bir de 15 kişiyi yeni gelinin evine toplayacak.Dengesizliğin dik alası.Eşine söyle ya otele gidin yada evdeki ahali dağılmadan sana gerdek merdek yok diye.Gerisini o düşünsün.

hepsi diyerek genelleme yapmayalım lütfen zira ben eşimin ailesinden hiç kötü bir şey görmedim

bence uzaktasın diye sevinme bu kadın her aklına estikçe sana gelir haberin olsun aylarcada gitmez ben beklerim böle bi kadından..
tek diyeceğin laf hayır kalamazlar eğer kalacaklarsa ömür boyu kalsınlar ben yokum diyip resti çekmek kaynanada çek noluyo onların yaptığı ayıp değilde senin mi ayıp olcak sölersin canım niye bukadar susuyosun diil ilk gece sonraki günlerdede kalamazlar efendim olurmu öle şey kaynanalı eve gidenler bile ilk gecelerinde yanlız bırakılır ne kadar ayıp yaaa...

Tabikide genelleme yapmak yanlış biliyorum ama okuduklarımdan gördüklerimde sonra
İnsan istemeden abartabiliyor..
canım bekarmışsın birde, sakın burda okuduklarından etkilenerek hepsinin böyle olduğunu düşünme.
Eğer kendini buna şartlandırırsan yarın öbürgün kayınvaliden böyle olmasa bile sen bu yazılanların etkisi altında kalarak yanlış analayabilirsin.
Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.

baştan tavrını koy ipleri ellerine verirsen olan sana olur
öyle zaman gelir ki eşinin ailesinin yanına yerleşmek zorunda kalırsın
hiçbişe için gec kalmadın bence tavrını koy ya otel tutun
yada degin gibi onlar gidene kadar annenlerde kalır sonra dönersin
eşine söle sinir oldum ya geri görüşli insanlar:mymeka::mymeka:

nasıl çatladım gıcık oldum ya ne arızalı bi kadın bu ya
ne sanıyo kendini Allah ım sen yardımcısı ol bu kızın Ya Rabbim sen yardım
et lütfen kurtar bu kadından

bak çok doğru bu kadın senden çarsaf ister
yanındaki kuyruklarada göğsünü gere gere gösterir çünkü çok cahil çok beklenir böyle bişey bide süt hakkı kızın anasına verilir bu kadın kafasına göre adet uydyrmuş belli ki para canlısı

ilk gece otele gidin sizde yada o gece bieşy yapmayıp onlar gidene kadar bekleyeceksiniz. şart koş sende olurmu böyle şey de ben rahat edemem de. kavga etme cnm ailesini sevindirirsin anca biizde 1 saat evin önünde beklettiler neymiş erkek annesiyle babanın eli öpülecekmiş miş. sinir olmuştum ama onlar gidince oh be sonunda kurtulduk dedik eşimle ikimiz.

canım durumuna ınan cok uzuldum..ama lutfen akıllı ve dik dur kararlı ol ve asla böyle bır konuda tavız verme..
arkadaslar otel önerısıne bulunmus ılk benm de aklma geldı bu ama düşündüm de niye taviz veresin ki..esım susacak olması gerekeni degıl de egoist annesinin istedgini yaparak hayatınızın en özel gununu mahvetmeye göz yumacak sen de nasıl o ılk geceyı kurtarırım derdınde mı olacaksın..yanı ılk gece ılk bırlesme adı herneyse soncta adam ıcın hersey olumlu aılesı de gelecek evınde kalacak adamın da afedersn ama ısı gönlu görulecek..olan sana olacak ıcın ıcın yıyecek..en özel gununu mahvedeckler sureklı evde ne oldugunu dusuncen durcan sonra sanıyormusun kı rahat bırakcak..anllattklarndan korkunc bı potansıyel gördm vallahı kaynananda..
senın kesınlıkle dık durman gerekn sey kımseının sızın evde kalmaması ve senın o en guzel en özel anınızı kendı yuvanzda gecrmenz..gerekırse kendı aılenden buyuklerı koy araya..gerekırse esıne rest cek..hıcbırı sökmezse kal annenın evınde ve onlar gttkten sonra bıle olsa esını uzunca bı sure surundur..
bırak bu evlıllık bastan beter dıyemıyorm..ınsan sevınce öyle zavallı gulunecek durumlara dusuruyor öyle seylere göz yumuyor kı..aynı yollardan gecmıs bırı olarak senden tek rıcam bugune kadar herseye susarak tavız vererek bı beklentı ıcıne gırmeyerek meydanı onlara bırakarak zaten hata yapmıssın barı bundan sonrasına ızın verme guzelm..yoksa dısını gecıren cok olur..ve sen ılerde dönup baktgnda gecmıse benm gıbı hep hayal kırıklıgı ve en guzel olması gerekn anlarn acı hatıralaryla uzulmek durumnda kalırsn.
bu öyle bısey kı ınsan bı zaman gectkten sonra kendını affedemıyor..cunku kadınlık onuru denen sey bıkere ıncındı mı ınan bıdaha tamır edılmyor..bu senın kendını ömur boyu kötu hıssetrecek bır tecrube olmadan bir yol bul kendıne arkadasm..asla kabul etme ne olur..sakın benm kendıme yaplmasna ızın verererk yaptgm en buyuk kötulugu yasamaya mahkum etme kendını..bak ben sımdı herksten cok kendımı affedemıyorm..ınsan sartlar geregı katlanıyor bıraz da dugun anının sokuyla telasıyla bıkknıgıyla..ama sakın bunu yutma..sakın..ınan kı cok pısman olursn..

eşine tavrını koy bence nikah olduysa oldu ben karışmam olacaklara saçma sapan işler yapmayın de
bir de eğer adana daki düğün sonraysa istanbul daki düğünden sonra eşinle evinde kalma hele bi öbür düğün de yapılsın bakalım nolcak felan dersin

inanamıyorummm sinirden titedim resmennnn ...
salaklaarr bunlar bence meraktan kalıyorlarr bu zihnieytte bilerek isteyerk kastiii
ilk gec çarşafı falanmı merak ediyolar acaba söle kocana otele falan gidin ne kadar ayıpppp allah kahretsin b düşüncesizlilkerli seninkide benim kaynanam gibi gelinliğe bile karışıyo allahın cezası

Kızlar çok mutluyum desem inanırmısınız.Eşim benden yana oldu kaynanama kafa tuttu kalamazsınız evimizde dedi ve kalmıyolar bizde.Açık açık konuştum,tartışmadan anlattım durumu.Vede kendiside anladı nihayet.Ayrıca tavrımı koydum eşime.SEn bilirsin yoksa inceldiği yerden kopar dedim.Benim yanımda aradı annesini ilk önce düzgün şekilde anlattı.Küstü tabi bizimki beni istemiyormu gelinim falan dedi.Eşimde ne alaka biz evimizde başbaşa kalmak istiyoruz ama sen illaki kalacam dersen biz birkaç günlüğüne otele yerleşcez dedi.Neyse bizimkisi tabi anladı hatasını.Tamam kalmıyoruz dedi.ıstenmediğim yerde kalmam zaten .ıstanbul seni çok değiştirmiş falan gibi laf çarptı ama hiç takmadım artık takmıcamda.Eşimde anne doğrusu bu zaten anne senin bunu düşünmen lazım.Bu kadarmı düşüncesizsin dedi.Abimler evlendiğinde onlarla kaldınmı diyince bu bozuldu iyice tabi.Bu kadarı bile bana yetti kızlar en azından beni annesine ezdirmedi.Bundan sonra ne olur bilemicem ama en azından bunu görmek beni sevindirdi.Konuşunca mantıklıca hatasını anladı eşimde.Sonra benden özür diledi.Bundan sonra bir tartışma olduğunda ben hallederim annemle sen yüzyüze gelme annem biraz değişiktir dedi.Oda tanıyor annesini.Kızlar valla hallolmasaydı ayrılcaktım inanın.Ama çözülmesine çok sevindim.ınş bundan sonrada hayatıma karışmaz bu kadın.Zaten benden uzak olabildiğince mesafeli davranıcam.Muhatap olmucam o bana sıcak yaklaşmadıkça..Gerçi karışasa takmıcam artık.Önemli olan benim mutluluğum huzurum.Bakalım zaman neler göstercek.Takı meselesine gelince onuda çözdük.vermicez kimseye takı.Takıları hemen bankada kasa kiralayıp kasaya koycaz.Üstelik benim adıma.Eşim böyle istedi.Kimseyede takı vermicez dedi.ınş hep böyle olur kızlar.Herşey yolunda gider.

Son düzenleme:
delikafadulden süper süper çok sevindim senin adına
eşin gercekten çok güzel davranmış gerekeni yapmış bak annesinin
ne olduğunuda biliyor sende sıkma canını mutlu olmaya bak
inşallah çok mutlu bi evliliğiniz olur hihoyyyt

çok sevindim senin adına...sana ömür boyu mutluluklar dilerim eşinle...kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…