Tıp kazanmak zor. Ama dediğiniz gibi birileri yapıyor. O kısmı geçiyorum. TUS'tu pratisyenlikti, devletin unuttuğu yerde 2 sene mecburi hizmetti oralara da girmiyorum.
Peki ya okuması? 6 yılda bitirebileceğinizden emin misiniz? Liseyi bitirir bitirmez başlayan birçok dönem arkadaşım uzattı. Tıp eğitimi ile ilgili yeterince bilgi sahibi misiniz? Diğer okullara benzemez. Pek de bilinmez. Bu yüzden mühendisler -bilmiyorum ne sanıyorlar ama- kendilerini bizimle karşılaştırmaya kalkarlar. ODTÜ Elektrik Elektronik Müh. okuyan arkadaşımın hazırlık dahil 5 yılda aldığı kredi, benim 4 yılda aldığım kredinin 2/3 'ü ediyordu. Bilmem anlatabiliyor muyum?
Hukuk fakültesi -ki bence ezberi ıvır zıvırı ile tıptan sonra en baba fakülte- öğrencilerinin bile boş günleri vardır. Oysa tıpta 1.sınıftan itibaren haftanın 5 günü sabah 8'den akşam 5'e bazen 6'ya kadar ders görürsünüz. Bir tıp fakültesinin ders programına göz atmanızı öneririm.
Bir diğer mesele, tıp eğitimi yalnızca teorik yükü açısından zor değildir. Bir de ameleliği, pardon pratiği vardır. 6 yılda toplasanız 4-5 bayram tatilinde evime gidebilmişimdir. Haftasonlarında, yılbaşında, resmi tatillerde dahil olmak üzere ciddi ciddi nöbet tutarsınız. Son 2 ayda 20 gün 24 saatlik nöbet tuttum. Kalan günlerde de 8-4 çalışmaya devam ettim.
Şimdi sizce bu koşullarda hem okuyup hem çalışmak mümkün olabilir mi?