- 24 Haziran 2018
- 975
- 721
- 33
- 34
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Hangi bölüm olduğum nedeb bu kadar önem arz etsin. Kişisel gizliliğim için buraya yazmak istemedim. Master da da tabi ki çok çalışarak bir şeyleri başardım. Tezimle ilgili de okudum yazdım çizdim. Benim sorunum geçmişten bugüne süren bir zorluk yaşamamya arkadaşım eğitim fakültesi dediğin bir derya
okul öncesi öğretmeni misin mesela
müzik mi
yoksa ilköğretim X dersi mi
KPSS çalışmadın mı mesela şimdiye kadar
tezli yüksek lisansı nasıl yaptın okuduğunu anlamadan
ben başka ülkede yaşıyorum galiba
yanlış anlaşılmasın sözüm şahsınıza değil de bu çarpık eğitim düzenine
dün bir çok öğretmen vardı KPSS den yüksek sonuç paylaşan
yakında da dereceye girdi ama mülakatta elendi haberleri gelir
Dediklerinizi dikkate alacağım, desteğiniz için çook teşekkürler. Bunalıma girmek üzereydim neredeyseUyaran sadece sosyal medya degil insanlarin algisi cok acik ayni zamanda kor, hizlandirilmis sekilde nasil ifade etsem bilemedim. Yani hem soruyu okuyup anlamak hem dogru cevabi bulmak bunu cevap kagidina dogru isaretlemek ve belli bi hizda bunlari yapip, rakiplerin onune gecmek tum bunlar kafada bi yerde kaygi olusturuyor.
Ote yandan hayatin akisindaki diger stresler odanizin temizligi, aksam yiyeceginiz yemek, sevgilinizin sizi aramamasi, komsunun gurultusu, odenecek fatura, arkadas bulusmasina giderken giyeceginiz ayakkabinin kiyafetle uyumu vs. Bunlar beynin arka planinda bi yerlerde calisiyor. Siz de bunlara bi dakika diyip kendinizi o an ki ise verebiliyorsaniz basarili olabiliyorsunuz. Cogu insan ayni anda birden fazla is yapabilirken kimi yapamiyor.
Bir egitimci arkadasim soylemisti sakiz cignerken yapilan iste verim dusuyor, soru cozerken yanlis yapma ihtimalin artiyor diye. Siz de o anin icinde nasil oldugunuza bakin, tv mi acik muzik mi dinliyorsunuz mesela. Kitap okumak guzel bi aliskanlik odaginizi toplamak icin ilk etapta zorlanirsaniz puzzle ile baslayin, direkt okudugumu anlamiyorum ise sorununuz kelime, anlam bilginiz mi her neyse eksikleriniz uzerinde yogunlasin.
Kan değerlerine baktır din mi hiç b12 demir gibi vitamin değerlerini ölçtür bı canım.univert kazanmak normal zeka değil, normalin üstü zeka gerektiriyor.(parkak zeka)birde kafan a çok şey takiyosan sürekli ben anlamıyorum unutuyorum diye cümleler kurma.olumsuz dusume canım.Üniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
Kafama çok takan bir yapım var bazen 5 yıl önceki olayı bile hatırlayıp üzülebiliyorum. Ya da bir çok şey aklıma geliyor gün içinde. Kan değerlerime baktırdım demirim düşüktü çok önemsemedim.Kan değerlerine baktır din mi hiç b12 demir gibi vitamin değerlerini ölçtür bı canım.univert kazanmak normal zeka değil, normalin üstü zeka gerektiriyor.(parkak zeka)birde kafan a çok şey takiyosan sürekli ben anlamıyorum unutuyorum diye cümleler kurma.olumsuz dusume canım.
Çok önemli ihmal etme yeniden doktora gidebilirsin.gecmis değiştiremeyiz ki o yüzden bugüne odaklan.Kafama çok takan bir yapım var bazen 5 yıl önceki olayı bile hatırlayıp üzülebiliyorum. Ya da bir çok şey aklıma geliyor gün içinde. Kan değerlerime baktırdım demirim düşüktü çok önemsemedim.
Ben unuttum diye geri dönüp okuyordum bazı cümleleri, bunu öğrendiğim çok iyi olduOkuma alışkanlığı çok olmayan biri için kişisel gelişim kitapları sıkıcı olabilir.
Bir de, okurken unutup geri dönmemenizi tavsiye edebilirim. Normal şartlarda ileriki sayfalarda oturması gerekir, ilk etapta unutulmuş gibi olsa da. Hep unuttum önceki cümleye bakayım demeyin.
Demirim düşüktü yıllar önce baktırdığımda ama önemsemedim. Konsantrasyon bozukluğumda olabilir dediğiniz gibi. Bilinçli bir ailem yoktu kitap okumaya teşvik eden sonrasında da kendim de kazanma girişiminde bulunmadım, suçluyum. Zeka geriliğim mi var diye çok düşünmüşlüğüm bile olduBelki fiziksel olarak bir problem vardir. Mesela hic vitamin degerlerine baktirdiniz mi? Bunun disinda konsantre olamiyor olabilirsiniz. Bir uzmana basvurulabilir, sorunun kaynagini anlamak adina.
Ve okuyun. Okumak guzeldir. Hicbir sey ogrenmeseniz de okudugunuzu anlama yetiniz gelisir.
zeka düşüklüğüyle alakası yok bence dikkat dağınıklığı var sendeÜniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
Ben unuttum diye geri dönüp okuyordum bazı cümleleri, bunu öğrendiğim çok iyi oldu
İleri sayfalarda oturuyor dediğiniz gibi ama bir sürü sayfadan özetleyecek sadece çok az cümle çıkarıyorumOkuma alışkanlığı çok olmayan biri için kişisel gelişim kitapları sıkıcı olabilir.
Bir de, okurken unutup geri dönmemenizi tavsiye edebilirim. Normal şartlarda ileriki sayfalarda oturması gerekir, ilk etapta unutulmuş gibi olsa da. Hep unuttum önceki cümleye bakayım demeyin.
Psikiyatrik ilaç öneriliyor bunun için ama onları kullanmak beni sersemletirzeka düşüklüğüyle alakası yok bence dikkat dağınıklığı var sende
Cümleyi anlarsam unutmuyorum elbette. Sanırım benim konsantrasyon sorunum var. Dikkat dağınıklığı falan... Şaştım kaldım. Bunca yıl çok eziyet çektim1-2 cümle öncesini unuttuğunuzu sanmıyorum ya. Olsa olsa o an anlamlandıramamışsınızdır.
Cümleyi anlarsam unutmuyorum elbette. Sanırım benim konsantrasyon sorunum var. Dikkat dağınıklığı falan... Şaştım kaldım. Bunca yıl çok eziyet çektim
Demir, b12, d vitamini gibi bazi degerlerin dusuklugu de unutkanlik, yorgunluk, okudugunu anlamama gibi seyler yapabiliyor.Demirim düşüktü yıllar önce baktırdığımda ama önemsemedim. Konsantrasyon bozukluğumda olabilir dediğiniz gibi. Bilinçli bir ailem yoktu kitap okumaya teşvik eden sonrasında da kendim de kazanma girişiminde bulunmadım, suçluyum. Zeka geriliğim mi var diye çok düşünmüşlüğüm bile oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?