Okuduğumu anlamıyorum bunları utanarak yazıyorum

Hangi bölüm olduğum nedeb bu kadar önem arz etsin. Kişisel gizliliğim için buraya yazmak istemedim. Master da da tabi ki çok çalışarak bir şeyleri başardım. Tezimle ilgili de okudum yazdım çizdim. Benim sorunum geçmişten bugüne süren bir zorluk yaşamam

Dediklerinizi dikkate alacağım, desteğiniz için çook teşekkürler. Bunalıma girmek üzereydim neredeyse

Kan değerlerine baktır din mi hiç b12 demir gibi vitamin değerlerini ölçtür bı canım.univert kazanmak normal zeka değil, normalin üstü zeka gerektiriyor.(parkak zeka)birde kafan a çok şey takiyosan sürekli ben anlamıyorum unutuyorum diye cümleler kurma.olumsuz dusume canım.

Kafama çok takan bir yapım var bazen 5 yıl önceki olayı bile hatırlayıp üzülebiliyorum. Ya da bir çok şey aklıma geliyor gün içinde. Kan değerlerime baktırdım demirim düşüktü çok önemsemedim.

Okuma alışkanlığı çok olmayan biri için kişisel gelişim kitapları sıkıcı olabilir.
Bir de, okurken unutup geri dönmemenizi tavsiye edebilirim. Normal şartlarda ileriki sayfalarda oturması gerekir, ilk etapta unutulmuş gibi olsa da. Hep unuttum önceki cümleye bakayım demeyin.

Çok önemli ihmal etme yeniden doktora gidebilirsin.gecmis değiştiremeyiz ki o yüzden bugüne odaklan.

Ben unuttum diye geri dönüp okuyordum bazı cümleleri, bunu öğrendiğim çok iyi oldu

Belki fiziksel olarak bir problem vardir. Mesela hic vitamin degerlerine baktirdiniz mi? Bunun disinda konsantre olamiyor olabilirsiniz. Bir uzmana basvurulabilir, sorunun kaynagini anlamak adina.
Ve okuyun. Okumak guzeldir. Hicbir sey ogrenmeseniz de okudugunuzu anlama yetiniz gelisir.

Konsantrasyon bozukluğudur. B12 eksikliği ve magnezyum eksikliği olabilir. B12 dil altı olanlardan almalısın diğerleri işe yaramıyor.
Yada kan değerlerine baktır çok ileri ise iğnesini verebilir doktor.

Demirim düşüktü yıllar önce baktırdığımda ama önemsemedim. Konsantrasyon bozukluğumda olabilir dediğiniz gibi. Bilinçli bir ailem yoktu kitap okumaya teşvik eden sonrasında da kendim de kazanma girişiminde bulunmadım, suçluyum. Zeka geriliğim mi var diye çok düşünmüşlüğüm bile oldu

zeka düşüklüğüyle alakası yok bence dikkat dağınıklığı var sende

İleri sayfalarda oturuyor dediğiniz gibi ama bir sürü sayfadan özetleyecek sadece çok az cümle çıkarıyorum

1-2 cümle öncesini unuttuğunuzu sanmıyorum ya. Olsa olsa o an anlamlandıramamışsınızdır.
Cümleyi anlarsam unutmuyorum elbette. Sanırım benim konsantrasyon sorunum var. Dikkat dağınıklığı falan... Şaştım kaldım. Bunca yıl çok eziyet çektim

off bu durum benimkine benzer hatta daha kötü ben kitap okuyorum okumasına ama bakıyorum başka şeylere dalıp gitmişim. hayatta en sevdiğim şeylerden biri okumak ama kapasitem yetmiyor sanırım artık. yazıcının kartuşu bitmiş gibi kalıyorum öylece.

Demir, b12, d vitamini gibi bazi degerlerin dusuklugu de unutkanlik, yorgunluk, okudugunu anlamama gibi seyler yapabiliyor.
Zeka geriligi olarak dusunmedim ben sahsen, yoksa okul bitirmek kolay olmazdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…