- 28 Kasım 2010
- 42.527
- 141.271
- 798
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Elbette olur,okumaya devam edin. Guzel eserler secersiniz,klasikler en guzeli mesela. İlginiz varsa İlber Ortayli,Halil İnalcik gibi yazarlarin da kitaplari guzel ve akicidir.Bundan sonra bir yol alabilir miyim acaba
Kızlar direkt böyle şeyler yazmıyor, farkında olmadığımız küçük ayrıntıları hatırlatabiliyor bazenHERKESİ MUTLU EDEMEM ÇÜNKÜ BEN NUTELLA DEĞİLİM
“Yapabilirsin”, “mutluluk ayağının altında kalmış kaldır da al”, “Yüzde yüz başarının anahtarı”, “sen bu değilsin”!!!
Klasik eserlerden başladımElbette olur,okumaya devam edin. Guzel eserler secersiniz,klasikler en guzeli mesela. İlginiz varsa İlber Ortayli,Halil İnalcik gibi yazarlarin da kitaplari guzel ve akicidir.
Kafanız da cok mu sey var kafanız cok doluysa dağılıyor toparlayamiyor olabilirsinizÜniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
Kafama binlerce düşünce geliyor burada haklısınız ama bunu engellemenin ayrıca bir yolu yok sanırım.Kafanız da cok mu sey var kafanız cok doluysa dağılıyor toparlayamiyor olabilirsiniz
O yüzdendir yas aldıkça kafalarimiz daha cok doluyor ve yeni bilgi geldikçe eskiler unutuluyor bunun zekayla ilgisi yok bence bos düşünce ve olaylardan uzaklaşıp kendinizi rahatlatin anason cayi yeşil cay yada papatya da rahatltcdir tavsiye ederimKafama binlerce düşünce geliyor burada haklısınız ama bunu engellemenin ayrıca bir yolu yok sanırım.
İşin şakası onlar. Muhakkak ki bir kısmında bunlar yazmıyor. Yaşınız kaç bilmiyorum ama lise yıllarında Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu falan çok okurdum ben de. Ama o yıllarda kalması gereken kitaplar onlar benim fikrimce. 17 yaşındayken olur, 30 yaşındayken olmaz...Kızlar direkt böyle şeyler yazmıyor, farkında olmadığımız küçük ayrıntıları hatırlatabiliyor bazen
Yalnız değilsin ülkemizdeki öğrencilerin neredeyse tamamına yakını okuduğunu anlamıyor. Malesef sebeplerinden beri küçüklükten biri kitap okuma alışkanlığı olmaması bunla başlayıp ezberci eğitim, düşünme becerilerini gerektiren derslerin olmaması vs vs. Diye devam ediyor. Yazarak not çıkararak çalışmayı deneyinÜniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
MerhabaÜniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
Peki, siz neler okuyorsunuz şuanİşin şakası onlar. Muhakkak ki bir kısmında bunlar yazmıyor. Yaşınız kaç bilmiyorum ama lise yıllarında Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu falan çok okurdum ben de. Ama o yıllarda kalması gereken kitaplar onlar benim fikrimce. 17 yaşındayken olur, 30 yaşındayken olmaz...
O kadar net yani. Kitap okuma serüvenime başlıyorum öyleyseMerhaba
Bu tamamen kitap okumakla alakalı bir durum.
Ne kadar çok kitap okursanız beyniniz o kadar egzersiz yapar ve aktif olur.
Anlama yorumlama gelişir.
2+2 nasıl 4 ise sorunuzun cevabı da o kadar net
Ezberci eğitim sistemi... Bu arada iyi ezber yaparımYalnız değilsin ülkemizdeki öğrencilerin neredeyse tamamına yakını okuduğunu anlamıyor. Malesef sebeplerinden beri küçüklükten biri kitap okuma alışkanlığı olmaması bunla başlayıp ezberci eğitim, düşünme becerilerini gerektiren derslerin olmaması vs vs. Diye devam ediyor. Yazarak not çıkararak çalışmayı deneyin
Tahlillerimi de yaptırayım mutlaka o zamanKitap okumayı severim, ama eşim okumaz. Ona rağmen zekası ve hafızası çok kuvvetlidir. Tam olarak bununla ilgili olduğunu düşünmüyorum unutkanlığınızın. Dikkat eksikliği, vitamin eksikliği yada bir hastalığın başlangıcı bile olabilir. Uzman yardımını es geçmeyin derim.
O kadar net.O kadar net yani. Kitap okuma serüvenime başlıyorum öyleyse
HERKESİ MUTLU EDEMEM ÇÜNKÜ BEN NUTELLA DEĞİLİM
“Yapabilirsin”, “mutluluk ayağının altında kalmış kaldır da al”, “Yüzde yüz başarının anahtarı”, “sen bu değilsin”!!!
Kan değerlerinize baktırın B 12 eksikliği unutkanlık yaparÜniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
Konsantrasyonbozuklugu yasıyorsunuz. Dehb olabilir misiniz? Hepsınde hareketlılık olmuyor bazısında uyusukluk ve dıkkat eksıklıgı oluyor. İlaç tedavısı varÜniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?