- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.051
- 498
- Konu Sahibi tabularasaa
-
B 12 baktırın. Dahiliye ye görünün anlatın o zaten gerekli testleri yapar.Üniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
Yaşla ilgili değil bence benim ki eğitim hayatım boyunca böyleydimZamanla kafa almıyor.şimdi ben 10_15 yıl önceki halimi düşünüyorum ;sınavlara hazırlanmak sorun değildi.şimdi ise aklım almıyor, dikkatim dağınık,1 dk da 1 soru çözemiyorum yani yavaşım. Çabuk sıkılıyorum...yaşla ilgilidir
Testlerimi yeniden gözden geçirsem iyi olacakB 12 baktırın. Dahiliye ye görünün anlatın o zaten gerekli testleri yapar.
Doğduğumdan beri okuyorum. Okumasam inanın aptal olurdum
Kitap okuyun. Ama size bir şeyler katacak kitaplar okuyun.
Mesela... reşat nuri ile dostoyevski benim favori adamlarım. Çok şey öğrendim onlardan.
Resat nurinin kitaplarından başlayın. Çalıkuşu ile aksam güneşi en güzel ili kitabıdır. ( dizisini izledim gibi sığ bir cümle sakın kurmayın)
Sabahattin ali de iyidir. Ondan da okuyun.
Bi de afganların bin muhteşem güneşi mutlaka edinin. Mükemmel kitaptır.
Biraz ilerleme kaydedince rus edebiyatına geçersiniz. Rus edebiyati müthiştir.
Dostoyevski ile başlayın. Tolstoya sonra gecersiniz.
Maksim gorki ile puşkinle pek aram yok
Bi de okumadığınızı her yerde söylemeyin olur mu. Hiç hos gelmiyor kulağa
Imla hatalarimi görmezden gelin. Köfte yapmaya çalışıyordum yazarken
O zaman Tanrı daima tebdili kıyafet giyer kitabı gibi öyküleyici bir dille anlatılmış kişisel gelişim kitaplarını okuyun önce o türü seviyorsanızKişisel gelişim kitapları okuyordum ben daha çok.
Olay örgüsü olan kitaplar okumak daha iyi gelebilir diye düşündüm şuan. Çünkü olaylar zinciri oluyor ve benim bunlar arasında bağ kurmam bana gelebilir diye düşündüm. Kişisel gelişim kitaplarında bir olay zinciri olmuyorO zaman Tanrı daima tebdili kıyafet giyer kitabı gibi öyküleyici bir dille anlatılmış kişisel gelişim kitaplarını okuyun önce o türü seviyorsanız
Iste ben yazdım ya size olay orgusu olan kişisel gelişim kitabı tavsiyesi "Tanrı daima tebdil-i kıyafet gezer" diye. Başka da vardir arastirinOlay örgüsü olan kitaplar okumak daha iyi gelebilir diye düşündüm şuan. Çünkü olaylar zinciri oluyor ve benim bunlar arasında bağ kurmam bana gelebilir diye düşündüm. Kişisel gelişim kitaplarında bir olay zinciri olmuyor
Ben de doğumhanede "Balzaaaac" diye ağlamışım çıkar çıkmaz. Ebem öyle dedi. Siz benden daha geç başlamışsınız okumaya. Doğmayı beklemişsiniz en azından.
Zeka geriliğini çok kez aklıma getirdim ben. Sevdiğim odaklandığım şeyleriDemir, b12, d vitamini gibi bazi degerlerin dusuklugu de unutkanlik, yorgunluk, okudugunu anlamama gibi seyler yapabiliyor.
Zeka geriligi olarak dusunmedim ben sahsen, yoksa okul bitirmek kolay olmazdi.
hiç öyle sosyal medyaya atayım huyum yok. Alanında uzman psikolog pskiyatrların yazdıklarını okuyorum sadeceKişisel gelişim kitapları çöptür. Bu kitaplar yayınevlerinin lokomotifidir, satılacağı hedef kitle bellidir. Kahve kitap fotoğrafı çekip instagrama atacak ama kitabın kapağını bile açmayacak insanların yayınevlerine para kazandırmasıdır amaç. Bunları okuyacağınıza hey girl okuyun daha çok gelişirsiniz
Konu başlığınızı okur okumaz kitap okumuyor kesin dedim .. Sizde yeni başladım okumaya demişsiniz.. Sorunun temeli inanın bana kitap okumamak.. Eğer kitap okuma alışkanlığını kazanırsanız kısa sürede bu şikayetiniz ortadan kalkacaktır.. Çare olur mu demişsiniz ya bu şikayetinizin ilacı bu zatenÜniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
Bundan sonra bir yol alabilir miyim acabaKucuk yaslardan beri kitap okuma aliskanliginiz yoksa anlamamaniz normal bence
Kişisel gelişim kitapları çöptür. Bu kitaplar yayınevlerinin lokomotifidir, satılacağı hedef kitle bellidir. Kahve kitap fotoğrafı çekip instagrama atacak ama kitabın kapağını bile açmayacak insanların yayınevlerine para kazandırmasıdır amaç. Bunları okuyacağınıza hey girl okuyun daha çok gelişirsiniz
Onlar da para kazanmak için yazıyor o kitapları. Bir şey katmaz size.Zeka geriliğini çok kez aklıma getirdim ben. Sevdiğim odaklandığım şeyleri
hiç öyle sosyal medyaya atayım huyum yok. Alanında uzman psikolog pskiyatrların yazdıklarını okuyorum sadece
Konu başlığınızı olur okumaz kitap okumuyor kesin dedim içimden.. Sizde yeni başladım okumaya demişsiniz.. Sorunun temeli inanın bana kitap okumamak.. Eğer kitap okuma alışkanlığını kazanırsanız kısa sürede bu şikayetiniz ortadan kalkacaktır.. Çare olur mu demişsiniz ya bu şikayetinizin ilacı bu zaten
Peki ne okumamı önerirsiniz ?Onlar da para kazanmak için yazıyor o kitapları. Bir şey katmaz size.
HERKESİ MUTLU EDEMEM ÇÜNKÜ BEN NUTELLA DEĞİLİMAaa deme öyle ama. Tek bir sayfaya koca puntolarla sıçmık gibi özlü söz yazılan kitapları neden küçümsedin ki?
ACI ÇEKERSİN ÇEKMESİNE AMA UNUTMA Kİ ACI BİBER GİBİ YAKMAZ...
Aha bunlarla dolu o kitaplar. Şahsen ben çok aydınlanıyorum.
Bunu duymak beni bir kez daha mutlu etti. Çünkü ben ömrüm boyunca bunu çekeceğim zannediyordum. Zeka geriliğinde tutun bir çok şeye kadar hesap ettim. Bu halimle iyi okulu bitirdimm diyorum kendime, tabi sabahlayarakKonu başlığınızı okur okumaz kitap okumuyor kesin dedim .. Sizde yeni başladım okumaya demişsiniz.. Sorunun temeli inanın bana kitap okumamak.. Eğer kitap okuma alışkanlığını kazanırsanız kısa sürede bu şikayetiniz ortadan kalkacaktır.. Çare olur mu demişsiniz ya bu şikayetinizin ilacı bu zaten
Ben kitap önermem. Okumak bir yolculuktur, kendiniz bulacaksınız sevdiğiniz kitapları. Benim zevk aldığım şeylerden siz zevk almayabilir okumaktan uzaklaşırsınız.Peki ne okumamı önerirsiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?