Okul gönderip göndermemekte kararsızım

yüz yüze ye gidemeyen çocuklar başlarının çaresine bakacaklar bu sene onu anladım .Ne yapalım kaynakları çoğaltır daha iyi planlama yapar evden de hallederiz eğitimi
Yuz yuze iki gunde olsa cok faydali o nedenle ben sizin kayginizi cok iyi anliyorum fakat bence okullar bu gidisle tekrar uzaktan egitime gecer gibi geliyor bana. Çünkü korona ilk haftadan patlak verdi bile.Gerci bu ulkede ongoru yapmak pek mantikli degil ama ben gene de yapayim dedim:)

İşte bunlar hoş olmuyor ben kurdurmuyorum. Bütün yazışmalara kapalı sadece duyuru ysptığım grup var. Sınıf temsilcilerine de grup açmamalarını rica ettim. Alınanları faturasıyla oraya atıyorlar, bir şey lazımsa yazılıyor vs. Diğer türlü dedikodu dönmeye başlıyor, öğretmeni çekiştirme, okulu kötüleme derken işler çirkinleşiyor.

Peki öğretmenin ek ders ücreti istemiyorum,6 saati de yapmıyorum deme hakkı var mı ?

Böyle ara ara mesajlarınızı alıntılıyorum ama yazma gereği duyuyorum :) tuhaf tuhaf dediğiniz şeyler gerçek şeyler. İstese verir bi şekilde. İdareciler filyasyonda. Ve gereken bölgelerde öğretmenlerden de eklendi ekibe.
Tuhaf gelen şeyler aslında ülkemizde çok sıradan maalesef..

Arkadaşlar hepinizin cevaplarınızı tek tek okudumEvet konuyu açan bendim oyüzden okudum şindi açılmayan diğer sınıflarıda açıcaklar nolcak bilmiyorum buarada çocuğumu yollamıyorum ve imzamıda attım.eba ile devam ediyorum sadece matematik olarak eba baya ileride bide ben destekliyorum oğlumu nette konularla ilgili fotokopi çıkarıyorum çünkü hocamız öyle yapıyo alıştırma şeklinde dağıtıp ya derslerde yaptırıyo yada eve ödev veriyo bende o konularla ilgili çıkarıyorum.hocanın geriden gelmesinin nedeni de canlı derse katılamayanlar olmuş önceden onun telafisini yapıyo.çok şükür çarşambalarda konu tekrarı yapıyo canlı derslerden.buarada bizde günlük 6ders haftalık 30 ders.çarşamba okuln temizlik günü o gün canlı ders yapıyo hocamız o isteğe bağlı isterse hafta sonuda yapabilirmiş.bizim sınıfta yollamayan bi tek benim.Allaha şükür kaynak kitaplarımızda var ordan da yaptırıyorum.zaten öğretmeniniz oğlum için diyo ben biliyorum o yapmıştır diyo.tabi biz whatsap üzerinden atıyoruz ödevleri çalıştıklarımız ayrıca okulda hoca ne yazdırdıysa yada ne işlediyse arkadaşlardan alıp yapıyo bizim içinde konu tekrarı oluyo.

Peki öğretmenin ek ders ücreti istemiyorum,6 saati de yapmıyorum deme hakkı var mı ?
Sınıf öğretmeninin olmayabilir. Çünkü her koşulda 30 saat derse giriyor normal zamanda 3. Veya 4. Sınıf değilse. Hatta 2. Sınıfta da öyle galiba. Ama şimdi normal zamanda değiliz yasal olarak nedir bilmiyorum tam

Gayet güzel ilerliyorsunuz, ben de sınıfta defter fotoğrafı çekiyorum, yazdığımız her şeyi evdekiler de defterine yazıyor, bunu da isteyebilirsiniz. İnşallah hastalığa hiç yakalanmazsınız, emekleriniz boşa gitmez. Fedakarlığınızın hakkını alırsınız umarım. Korkmayın 2. sınıf konularının çoğu 3. sınıfta tekrar edilecek ve sizin öğretebileceğiniz kolaylıkta. Başarılar :)

İnşallah Arkadaşlarımız sağolsun atıyolar defter kitap ne yazdıysalar.biz eba üzerinden ne konu işlendiyse hem kitaptan hem kaynaktan yapıyoruz ayrıca defterede yazdıyorum arkadasların yaptıkları dışında yazdıkca bitek hafızasında kalabilr.buarada tesekkürler umarım bu dönemi bian önce atlatırız artık

Bu zamana kadar yoktu ama full canli ders yaptigimiz dönemde maas karsiligini doldurmamiz oncelikliydi ama simdi bazi okullarin uygulamalarina bakinca gene maas karsiligini doldurması oncelik sayiliyor oldugunu goruyorum.Acikçasi bende bilemiyorum.Olaganustu bir surecten geciyoruz.Herkes anladigi gibi yorumluyor.Ben kendi adima 26 saatimi tamamliyorum kendimi zorunlu goruyorum

umarım bulaşmamıştır çok geçmiş olsun bol vitamin alın
Ben de öyle umuyorum. Çok teşekkür ederim. Aynı sınıftan birkaç kişi daha çıkarsa ya da öğretmenlerden, o zaman yakın temaslı sayılacakmışız. Semptom göstermeden test yok elbette. Gerçi çocuğumuzda da belirti yoktu. Hasbelkader test yaptırdı diyeyim. Yoksa süper taşıyıcı olarak derslere gelmeye devam edecekti.

2 kasımda yeni çocuklarda eklenecek sınıflara ne diyim.bugün bir karar aldım artık üzmeyeceğim kendimi.okula da sınavlara da göndermeyeceğim zaten sınıfta kalma yok ilkokulda varsın 1 versin karnesine ben biliyorum çocuğumun başarılı olduğunu başkalarının bilmesine gerek yok.evde kendim çalıştıracağım üniversite emzunuyum yabancı dilim var 4. sınıf çocuğuna pekala yeterim diyorum.üzül üzül hasta oldum çözüm olmadı şimdi de bu yönteme geçtim.bir yıldan bir şey olmaz bilinçli veli ve çocukla.üniversitede hiç okula gitmeden boğaziçi psikoloji kazanmış ordan da ankara ya odtüye geçiş yapmış oda arkadaşım vardı maddiyatı da gayet kötüydü o yaptıysa biz de yaparız.Ama bu yapılanların da öğrencilere ve velilere hesabını sorarız bir gün diyorum ve susuyorum

Üzülmeyin siz risk grubundasınız. Konu sahibine de yazmıştım: Çocuğun bir yıl kaybetmesi annesini kaybetmesinden daha iyidir. Emir demiri kesiyor neticede. 6 aydır evden çıkmayan öğrenciler de var aynı sınıfta. Yazık o çocuklar da yakın temaslı ama haberleri bile yok. Söylenmedi kimseye.

Ben de bu sene 1. Sınıf okutuyorum . Aynı sizin durumunuzda olan bir velim uzaktan eğitim istedi. Ben de çocuk geri kalmasın diye onun geldiği grup günlerine zoom dan ders atıyorum. Okula gidince zoom u açıyorum. O da uzaktan da olsa hem dersi dinliyor hem de benim yaptırdığım kitapları takip edip yapıyor. Çok da akıllı masallah ayni sinifta gibi oturuyor bilgisayarin başında

Bence gayet bilgili ve bilinçli birisiniz gayette güzel çocuğunuza yetebilirsiniz.üstelik sizde risk grubundasınız

Ben gondermeyi düşünmüyorum. Bugün mesaj geldi saat 9.20 ile 15.00 arası diye. Süre bana uzun geldi. Yemek de var arada. Pek mantıklı gelmedi. Göndermek istemiyorum yani. Bir süre izlemede kalmak istiyorum.
Süre mümkün olduğu kadar kısa olmalı. Dersler bile 30 dkya düştü

Yaaa mükemmelsiniz çok tatlısınız yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…