- Konu Sahibi TravisScott
valla geçim derdi bir çocuk için çok zor.
ben çok çektim. hiç aç ve açıkta kalmadım ama bariz aramızdaki fark ortadaydı.
onlar monami kullanır ben başka bişey.
hiç unutmam en iyi sınıf arkadaşımın annesiyle annem de iyi arkadaştı.
bazen birbirimizin evine giderdik annelerle beraber.
onun evine ne zaman gitsem içim açılırdı kızın odası çok güzeldi, yatağı vs bilgisayarı bile vardı.
benim odam bile yoktu.
o dönem oturduğumuz ev çok düzensiz olduğundan bana oda yapmamışlardı, kendime ait çalışma masam, yatağım yoktu yani.
onun yatağı, halısı, perdesi, masası, koltuğu hatta bilgisayarı ne güzeldi.
sadece bu kız da değil mesela.
mahalledeki arkadaşlarım da her yaz tatile giderdi, kimi tatil köyüne kimisi de yazlığa.
biz hep evdeydik, yaz sonu okul açılınca yazın ne yaptınız diye sorardı öğretmenler.
anlatırdı arkadaşlarım kimi derdi şuraya gittik kimi derdi köye gittik
yani ben bütün yaz evdeydim demeye utanırdım
milletin ailesinin arabası vardı bir yerden bir yere arabayla giderlerdi, rahattı yani
bizim hiç olmadı
ben şu an 28 yaşındayım çalışıyorum ama herkes gibi kazanıyorum yani öyle aman aman bir kazanç değil
bekarım ve evlenip çocuk yapmayı düşünmüyorum
eğer günün birinde evlenmek istersem eşim mutlaka maddi anlamda benden daha iyi olmalı
yani karı koca çalışır kazandığımız parayla daha rahat yaşarız
kıt kanaat geçinen bir aileye çocuk doğurup onu da elaleme özenerek yaşatmaya hakkım yok diye düşünüyorum
isterdim ki tüm çocuklar maddi manevi zorluk çekmeden yaşasınlar.
Evime temizliğe gelen yardımcım yarı tatilin ikinci haftası gelmesem olmaz mı dedi
Olur dedim anlattı sonra
Kızı demiş ki herkes tatile gidiyor ara tatilde biz de gidelim
nereye gideceğiz demiş annesi köye bari gidelim demiş çocuk, orası da tatil
Gittiği okul öyle lüks bir semt değil, adamlar işçi kadınlar ev hanımı işte Benin yardımcım maddi olarak bir tık daha üsttür belki, eşi memur kendisi çalışıyor
Bu ortamda bile tatile gitme muhabbeti var
Oğlum da bir sene demişti ille bir yere gidelim, bari Yalova ya gidelim dedik
Eşim dedi Yalova ya neden kalmalı gidiyoruz, bir saatlik yol gider geliriz
Olsun adı tatil deyip 2 gece kalıp havuz hamam keyfi yaptık, Yürüyen Köşk’e gittik gezdik
Çocuklar arasındaki eşitsizlikler fazla olağan tatilde ne yaptınız sorusu bile dert oluyor
Oturduğum sitede bile ayy yaz geldi siz tatile gidersiniz deniyor, herkes gidemiyor evet ama çoğu maddi sebeplerle değil
Eşim otele götürmüyor kamera vardır, yazlık kiralamıyor hijyenik değildir diyen komşu çocuğum tatile gidince çocukları üzülüyor diye laf sokuyor