Okul_çocuk_sorunlar

Tamam da işte geçerli olan ram yönlendirmesiyle yapılan değil mi? Her zeka testini kabul etmiyorlar diye biliyorum.

çok iyimsersin..
neye göre kime göre geçerli?
bazı özel okullarda üstün zekalı sınıfları var. onlar için geçerli mesela.
ha devlete göre dersen e zaten öyle bir eğitim veren sınıf yok okulların bünyesinde.

Ben de böyle düşünürdüm ama araştırmalar olumlu davranışın pekiştirilmesinin (ödül, övgü , onay vs) uzun vadede zarar verdiğini gösteriyor. Bununla ilgili beni ödülle cezalandırma isimli kitabı okuyabilirsin. Bazen iyilikle yaptığımız bir davranış çocuğa yarardan çok zarar getirebiliyor

5-6 yıl önce okulumuza 1 öğrenci geldi derste ve tenefuste sürekli sorun çıkarıyordu.. ama çok başarılı ve zekiydi.matematik öğretmenimiz iddia ediyordu üstün yetenekli diye nitekim RAMa gönderdiğimizde de üstün yetenekli çıktı %100 bursla ozel okula gitti.bu bir seçenek değerlendirebilirsiniz eğer öğretmeniniz yönlendirirse bilsemin de bu sene 1. Sınıflara sınav yaparsa girebilir..

Diğer yandan pedagog değiştirilebilir.Oyun terapisi uygulayan pedagoglar falan var, anne baba çocuk ilişkisini gözlemliyorlar, durumunuz müsaitse bu tarz bir şey de deneyebilirsiniz..

Birinci sınıfta sınav olmalarina şaşırdım. Benim oğlum ikinci sınıfta bu sene başladılar test çözmeye.. zaten notla da değerlendirilmiyor

Kafama göre gidip üstün zeklaı raporu alıp çocuğumu özel bir sınıfa yollayabiliyorum yani, güzelmiş o...

Bir de bu üstün zekalı çocuk hayranlığı nedir bilmiyorum. Benim eşim üstün zekalı, 80'li yıllardan, her şeyin doğru işlediği zamanlardan raporlu, belgeli bir üstün zekalı. Benim ödüm kopuyor bir çocuğumuz olur da üstün zekalı olur diye. Gerçi çocuk zekayı anneden alıyormuş genetik olarak ama yine de korkuyorum açıkçası.

Bu konu nasıl üstün zekaya dayandı aman Allah'ım

Ustun zekalılar, boyle degıldır soyle degıldır, boyledır denemez.

Bu cok karmasık bır surec. Kımse cocuguna gıdıp normal zekada kı bır cocuga ustun zekalı raporu alamaz ıster ozel ıster ram'dan.

Bu cocuklar boyledır soyledır demeyecegım, konu buda da degıl kaldı kı ustun zekalı da olsa cocuk bu davranısları yıne gostermemelı. Onların bır ayrıcalıgı yok onlar sadece bazı konularda daha yeteneklıler. Cocuk anlasılmadıgı yerde ıcıne coker, ıcıne doner arkadaslık kuramaz. Yıne bu durum cocugun kesfedılmeden once veya hemen sonra nasıl desteklendıgıne baglı olarak degısır.

Öte yandan Turkıyede ustun zekalılara dayalı sadece bır okul var oda yenı acıldı. Yatılı bır okul devlet bunyesınde. Onun dısındakı ozel okulların tamamı cemaatlerın elınde. Detay yazmıcam, 15 sene sonra nasıl karsımıza cıkarlar onu Allah bılır

aynen öyle.

ya şimdiki nesilin çoğu üstün zeka zaten. algıları farklı. o testler bir kriter olamaz bence. testi hazırlayana göre üstün zekalı hımm ok. ee belki ben matematik gerizekalısıyım ama bir picasso yum o ne olacak?
140 üstü için birşey diyemem milyonda bir çıkar belki.
130 ve üstü çocuk kaynıyor ortalık ve inan korkulacak birşey değil gayet normal çocuklar.

Şöyle söyleyeyim, oğlum yazın yaz okuluna gitti. Ora da bir öğretmeni herşeyi çok çabuk anladığını farkedince, okulun rehberlik servisine başvurmuş. Orada öğretmen test yapmış. 4.sınıf konularını dahi zorlanmadan yaptığını farketmiş. Özel okulu yarı burslu okuma fırsatı geçti elimize, lakin yarısı bile bizi ekonomik olarak çok zorlayacaktı, birde kızım var o da kreşe gidiyor bu sene. Matematikte özellikle 6 yaşında olmasına rağmen 3 basamaklı sayılara kadar, toplama_çıkarma yapıyor. 7 lere kadar çarpım tablosunu biliyor. İstiklal marşının 10 kıtasını biliyor, tüm kreşler arasında yapılan yarışmada birinci oldu. Fotografik hafızası çok iyi. Bunlardan bahsetmek istemedim, yanlış anlaşılmamak adına. Ama oyun oynama beceresi, iletişim konusu, konuşma becerisi yaşıtları gibi fark yok. Algıda seçicilik konusunda çok başarılı, küçüklüğünden beridir fark bulma, satranç gibi oyunlara çok meraklı.

Kesinlikle öğretmen ne derse yaparım, kendi disiplinini sağlaması konusunda atacağı her adımda arkasındayım. Öğretmeminimizde, tutumu beğendiğini, beraber olursak düzeleceğini söylüyor, ama çok zaman alıcak gibi. Bu zamanda dışlanmasını istemiyorum

Haha benim bey hiç normal değil ama. O zamanlar iq ölçülmüyormuş, kaç bilmiyorum. 15 yaşından sonra da sağlıklı sonuç alınmıyormuş. Kendisi nefret eder bu konunun gündeme getirilmesinden zaten. Yetişkini bu kadar zorken çocuğu korkutuyor valla beni ne yalan söyleyeyim.

Bu bakış açısını alkışlıyorum.

siz bu sene bilsem sınavına sokun oğlunuzu.

Şöyle söyleyim, evimiz de rutin olması gereken kurallar vardır. Var olan kuralları asla çiğnemez. Çocuğumla gayet güzel iletişim kurarım. Her sorusuna baygınlık geçirsemde cevap veririm, o konuşurken gözlerinin içine bakar dinlerim. Pedogog bu yaşlarda olabileceğini, özellikle erkek çocuklarında bu yaşlar da ya içine kapanıklık ya da tam tersi durumlar olabileceğini, Dönemsel ve geçici olduğunu söyledi. Artık hangi çocuk ne kadar sorunlu bilmek çok zor oluyor, veliler çok fazla şikayet ediyor normal olan hareketler bile anormal görünmeye başlıyor dedi. Kendisi konuştu oğlumla, gayet kibar bir çocuk, anlattığınız kadar büyük bir sorun görünmüyor dedi.

Evet oğlum benim aynam, ve ilerde o aynaya ben bakıcam. Bu yüzden bu kaygım sanırım. Ben daha sakin yapılı bir insanım, eşim tez canlı. Biraz da genetik olabilir çocukken eşim de yaramazmış. Ama gerçekten ya oğlum dışlanırsa endişem çok fazla. Çünkü 4 sene okuyacak bu arkadaşları ile

sızınleyken sızın ortamda boyle bırsey yasanmayıp sadece okulda bu sorun yasanıyorsa orda bırsey var demek kı
uzmanla gorusmusunuz onun dedıklerı en dogrusu kabul edılır ogretmenle ıstısare edıp onu bu duruma getıren seyı bulmak gerekır
belkı arka tarafda bır ıkı cocuk yuzunden bu davranısı sergılıyordur ama sadece kendısının hırcın davranması goze batıyordur belkı

Pedegog oğlumla da bizimle de bireysel görüştü. Evdeki ilişkimizi en yalın hali ile anlattım. Nerelerde öfke patlamaları yaşadığımızı dahil. Ev hayatımızda problem görmedi. Normal bir aile yapısı dedi. Oğlumla görüştükten sonra, çok kibar bir çocuk dedi. Artık okulda veliler en ufak şeyde bile şikayet ediyor, fazla abartılacak bir durum yok. Kendi sorununu kendi hallettsin. Bırakın arkadaşsız kalsın bir müddet, hatasını anlar ve düzelme yoluna kendi gider dedi.

Benim kendi yorumum, okulda edindiği arkadaşlıkları gibi geliyor. Okula ilk başladığımızda yanına çok yaramaz bir çocuk denk geldi, öğretmen sırasını değiştirdi ama tenefğslerde beraberler. Tabikide arkadaş seçimi de oğlumun kendi tercihi, sonuçta onunla oynamak isteyen kendisi bu yüzden oğlumda o yapıda bir çocukki o yüzden o çocuklar oynuyor diye düşünüyorum.

Tamam da işte geçerli olan ram yönlendirmesiyle yapılan değil mi? Her zeka testini kabul etmiyorlar diye biliyorum.
benim kastettiğim zaten kafasına göre alınan değil. en geçerli kurum neresiyse ordan almak. bunun prosedürü öğretmene yada doktora danışmaksa gidip danışılır, uygunsa alınır.

konu sahibi zaten bazı farklı özelliklerinden bahsetmiş. belli noktalarda olduğu sınıftakilerden iyiymiş.

iletişim problemi yaşaması bundan mı, başka bir sebep mi, belki daha tıbbi bir kontroller, psikiyatristle çözülür. araştırmak iyidir diye düşünüyorum.

kendi arkadaşlıklarımızı düşünsek.. zaman zaman dışlandık. zaman zaman tartıştık. ama en nihayetinde doğru yolu bulup arkadaşlar edindik.

o yaşlarda bizler bence daha sakindik yada belki anne baba ve öğretmenler bu kadar dert etmiyordu bu tip şeyleri.
hatırlıyorum çocukluğumda eve gelen misafir çocukla didişsem benim ailem de onun ailesi de "amaaaan çocuklar olur öyle" derlerdi.

eğer fiziksel zarar yoksa birşey olmamış gibi davranırlardı ve konu büyümezdi. muhtemelen biz çocuklarda büyükler önemsemediği için 10 dakka önce kavga etmişken oturup güle oynaya takılırdık.

belki bu dönemde anne babalar çok daha hassaslar. okuduklarım - genel olarak bu tip konularda - bana öyle düşündürdü.

Özel olmazsa bişey merak ettim, abiniz ortalamanın üstünde bir zekaya mi sahip acaba..
Ayrıca üstün zekalı çocuklar hırçın olur yada olmaz gibi birşey genellemek doğru olmaz.
Dediğiniz gibi de olabilir, fakat kendi sevoyesine uygun arkadaş ortam göremediği için hırçın da olabilir..

Bu da yapi meselesi aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…